Koulu ilman metallinpaljastimia, kiitos

Suomen yksi suurimmista ylpeydenaiheista on koulujärjestelmämme. Pisa-menestystä on tullut eikä koulutukseen tutustujista ole pulaa. Kaikki kouluikäisiä lapsia kasvattavat tietävät kuitenkin, että jotain suurta on tapahtumassa. Koulut monikulttuuristuvat kovaa vauhtia ja usea vanhempi on sen jo konkreettisesti kokenut.

Tulevaisuuden ennustaminen on vaikeaa, mutta Euroopassa on onneksi eräänlainen aikakone, jolla tulevaisuuteen voi tutustua ja ainakin tähän saakka aikakoneen ennustukset ovat toteutuneet kaikki. Euroopan maat ovat nimittäin monikultturisen unelman toteuttamisessa eri vaiheessa ja Suomi tulee jälkijunassa, tosin kovaa vauhtia. Monikulttuurin luomisessa Englanti on ehdottomasti Euroopan kärjessä, koska siellä määrätietoinen väestön vaihtaminen on jo suoritettu loppuun saakka.

Millaiset ovat siis kouluolot Englannissa?

Kaikilla sisäänkäynneillä seisovat luonnollisesti vartijat ja lapsukaiset kulkevat metallinpaljastimien läpi veitsien ja käsiaseiden löytämiseksi. Uusin hitti on tietysti keraaminen veitsi, koska monikulttuurinen lapsi on nokkela, suvaitsevainen ja omaa uusia taitoja. Pois lähteviä lapsia kuvataan videoille väkivallan ehkäisemiseksi eikä yksikään vanhempiensa rakastama lapsi kulje koulumatkojaan itse.

Hupaisana yksityiskohtana voi mainita sen, että opettajat valittavat käsiaseiden helppoa saatavuutta. Englannissa on maailman tiukin aselaki ja käytännössä tuliaseet on kielletty. Sitä en tiedä harkitseeko Englannin parlamentti taas laittomien käsiaseiden kieltämistä. Monikulttuuriseen ajatusmaailmaan ja Pekka Saurin pohjattoman nerokkuuden oivalluksiin hieman tutustuneena veikkaisin, että luultavasti.

Miten koulunkäynnin arki sitten sujuu? Mitä lapsosten opiskelu sujuu Suomessa kymmenen vuoden kuluttua?

Viime vuonna 80 000 oppilasta erotettiin koulusta väkivallan vuoksi. Siis noin 400 joka ikinen päivä. Jengiväkivalta on sääntö ja terrorin uhreiksi joutuneilla oppilailla itsemurhat ovat yleinen ja koko ajan kasvava ilmiö. Vuosittain itseään vahingoittavia oppilaita on noin 25000 eli 125 lasta päivässä.

Koominen on myös uusin lisä opettajakoulutukseen. Kansakunnan kynttilöitä koulutetaan identifioimaan koulunsa päättävistä oppilaista potentiaaliset itsemurhapommittajat.

Miten lapsukaisten ja koulumaailman kehitykseen on sitten reagoitu ja miten opettajat asiaan suhtautuvat? Viranomaiset ovat tarttuneet tietysti toimeen. Opettaja, joka videoi väkivaltaa salaa, sai potkut. Syynä videoimiseen oli hänen halunsa suojella itseään mahdollisia monikulttuurisia syytteitä vastaan.

Toisella opettajalla on ollut parempi onni ja hän on onnistunut pitämään henkilöllisyytensä salassa, ainakin toistaiseksi. Luultavasti ajatuspoliisit tutkivat kuitenkin asiaa.  Hän piti päiväkirjaa pienehkön Oldhamissa sijaitsevan koulunsa pikku sattumuksista.

Väkivaltaa sisältäviä välikohtauksia oli 18 kuukauden aikana 273 kappaletta. Sattumuksia oli mm. seuraavia:

 • Kuusi opettajien pahoinpitelyä
 • Yksi uhkaus opettajan kodin tuhopoltosta
 • Jatkuvia tappeluita
 • Seksuaalista häirintää
 • Jatkuvaa ammuskelua kuula-aseilla – ne kun eivät metallinpalastimissa hälytä.

Opettajien pahoinpitelyihin viranomaiset reagoivat onneksi riuskalla kädellä, pahimpaan pahoinpitelyyn syyllistynyt erotettiin koulusta peräti kolmeksi päiväksi. Ainakin yhtä opettajan pahoinpitelyyn syyllistynyttä peräti nuhdeltiin. Tiedossa ei ole, oliko nuhtelu vakava.

Edellä oli siis lyhyesti kuvattuna todellisuus Suomen kouluissa ehkä noin kymmenen vuoden kuluttua. Tätä halutaan Suomeen ja se tulee aivan varmasti. Aivan sama monikulttuuristen taitojen opettamisen kehittäminen on nimittäin nähtävissä kaikkialla Euroopassa. No – jätetään takaportti auki ja myönnetään, että voihan ihmeitäkin tapahtua, eikä Pisa-tutkimusten tulokset tule vaarantumaan. Ainahan on mahdollista, että Atlantis nousee merten aalloista, Liiton arkki löytyy tai Tiitisen lista julkaistaan tahi ehkäpä kuvattu kouluilmapiiri ei saavukaan Suomeen.

Onkohan kukaan suvaitsevainen ikinä mennyt peilin eteen ja kysynyt itseltään: ’Mistä Suomen Pisa-menestys pohjimmiltaan johtuu?’ Tiedän, että moni opettajista on mennyt. Minusta on tavattoman surullista, ettei kukaan heistä uskalla sanoa asiaa ääneen.

(Lähteet: Independent 29.7.2010, Daily Mail 12.3.2010, teachernet.gov.uk, ehow.co.uk, omien kavereiden kokemukset, jne).

Jostain itselleni täysin käsittämättömästä syystä aivan kaikki brittivanhemmat eivät halua lastensa oppivan todellista monikulttuuria, joten markkinatalous on luonnollisesti reagoinut. Englannissa yksityiskoulubisnes kukoistaa.

Koulujen kuukausihinnat alkavat heikompitasoisten koulujen 1000 euron veloituksesta aina parempitasoisien noin 2000 euroa kuukaudessa maksaviin opinahjoihin. Yksityiskouluihin halukkaista opettajista ei todellakaan ole pulaa eikä heille tarvitse maksaa julkisen sektorin kouluissa tarjottavaa palkkaa enempää. Köyhillä eikä edes osalla keskituloisista ei koulumaksuihin ole varaa, mutta se nyt ei eliittiä voisi vähempää kiinnostaa. Onhan kansainvälistyminen menestymisen edellytys ja työvoimapula uhkaa. Tai jotain.

Lienee siis todennäköinen oletus, että Suomeen syntyy kasvava kysyntä yksityiskouluille. Haasteena asiassa on vain se, että viranomaiset ja poliittinen eliitti suhtautuu Suomessa yksityiskouluihin todella torjuvasti. Kaikkien täytyy saada nauttia monenlaisia uusia taitoa opettavasta monikulttuurista jo koulussa eli yksityiskoulut eivät valtionapuja pääsääntöisesti saa.

Jostain syystä, ilmeisesti Jupiterin vaikutuksesta, uutisoitiin tänään, että Espoossa opetustoimesta karsitaan. Kenellekään ei ole yllätys, että kulujen karsiminen kohdistuu vain suomenkielisiin oppilaisiin ja lopputuloksena ovat siis 32 oppilaan luokat.

Englannin veloitustaksoilla pienen 100 oppilaan koulun tulovirta olisi noin miljoona euroa vuodessa. Väittäisin vahvasti, että bisnescase kannattaa, koska infra- eli opetusmateriaalikustannukset tarvitsee uusia vain tarpeen mukaan.

Metallinpaljastimiinkaan ei tarvitsisi investoida.

Advertisement
Published in: on 20 syyskuun, 2010 at 9:00 pm  Comments (9)  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/09/20/ennen-ja-jalkeen/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. Jo muinaiset roomalaiset totesivat, että siitä, jota Jupiter vihaa, hän tekee opettajan. Näin monikulttuuristumisen aikana lause on tosi kuin vesi. Mamuoppilaat ovat koulutoimelle resurssi-imureita, joiden takia kantasuomalaisten luokkakoot kasvavat. Opettajalle he ovat aikaimureita, joiden takia kantasuomalaisten opettamiseen on vähemmän aikaa.

  Pisa-tulokset selittynevät erittäin vahvasti sekä vinoutuneella tutkimusmetodilla (miksi sen nimi olikaan Pisa…) ja mamujen vähäisellä määrällä. Pisan metodissa palkitaan erityisen hyvin ne maat, joiden heikot ovat parhaita. Jos palkinto kohdistuisi maihin, joiden parhaat ovat parhaita, Suomella tekisi tiukkaa päästä top 10:iin. Huonosti opetuskieltä osaavien oppilaiden vähäinen määrä vaikuttaa paitsi luokan tasoon muutenkin, niin erityisesti heikkojen oppilaiden osaamistasoon. Siksi Suomi on Pisan ykkönen.

  Ykä kirjoitti asiasta todella osuvasti muutama kuukausi sitten. Oma kommenttini asiaa tuntevalta taholta löytyy loppupäästä, en viitsi sitä tähän kopioida.

 2. En ota kantaa, mutta jos yksityiskoulu kannattaisi, niin miksi niitä ei ole enempää?

  Muuten, onko pakko pitää linkissä mun blogiin väriä ”vihreä”?

 3. Sehän tuossa on aika ikävää, että tämän päivän kouluissa kasvaa huomisen koko yhteiskunta. Ainakin tietyt Britannian kaupungit ja alueet tulevat muuttumaan ”mielenkiintoisiksi” ajan kuluessa.

  Tässä vähän lähdelinkkejä, jos kiinnostaa lukea tarkemmin. Jos jollain on lisää, niin laittakaahan jakoon

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1298661/80-000-pupils-suspended-attacks-classmates-teachers–years-old.html
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-1257451/Teachers-terror-training-spot-potential-suicide-bomber-pupils.html
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-466155/Barred-The-teacher-exposed-classroom-violence.html

 4. Tiedemies: korjaan, kunhan ehdin.

  Kiitos linkeistä.

 5. ’En ota kantaa, mutta jos yksityiskoulu kannattaisi, niin miksi niitä ei ole enempää?’

  Odota nyt hyvä Tiedemies monikulttuurisen unelman saapumista. Olet sen ikäinen, että näet hyvin ja tarkasti koulujen rappion, sitä seuraavan byrokraattisen taistelun ja järjen voiton ehkä lopulta.

  Toivon, että omat lapsesi ovat monikulttuurisia kouluja päässeet joko maantieteellisesti tai ikäluokaltaan karkuun.

  P.s. linkki korjattu.

 6. Lahdessa pohdittiin muutama viikko sitten annetaanko kristilliselle yksityiskoululle jatkolupaa, tämä kehitys tulee kummasti kehittymään kuten sanoitkin ja sitä koitetaan täällä jopa kieltää, kummallista.

  http://www.kristillinenkoulu.info/

 7. Tämä on Mikko vasta alkua.

  Nyt alkaa pk-seudulla olla asiaan liittyvä aika mielenkiintoinen ilmiö. Kauemmas näkevät vanhemmat ilmoittavat lapsensa äidinkieleksi ruotsin.

  Yhteiskunnan sairastumista on aina vaikea nähdä, kun sen näkee liian läheltä. Näytti muuten aika mielenkiintoiselta koululta tuo linkin takana oleva.

 8. Laitan omat lapseni sellaiseen kalliimpaan mokukouluun, siis kansainväliseen yksityiskouluun, en peruskouluun.

  Kiitos korjauksesta.

 9. Kaipailit tässä opettajan avautumista. No, tässä tuoretta asiaa siihen suuntaan. Bloggaaja Nikopol on nyt epämääräisen mittaisella tauolla, mutta arkistoista löydät alan ihmisen aitoa tekstiä aiheesta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: