Kymmenen syytä miksi en äänestä Perussuomalaisia

Vaalit lähestyvät ja Perussuomalaisten kannatuksen nousu harmittaa useita tahoja. Seuraavassa on listattu kymmenen syytä, joiden takia Perussuomalaisia en äänestä/ei kenenkään tule äänestää. Seuraavat väitteet tulevat olemaan kerta toisensa jälkeen toistettuja tulevien kuukausien aikana. Voisin jopa väittää kuluvan niiden aika puhki.

Artikkelia voi kopioida ja siihen voi viitata vapaasti, etenkin viimeisen kohdan luettelolla on varmaan käyttöä. Luulisin aika monen kommentoijan säästävän siten sormiaan, kaikki selitykset ovat nimittäin jo alla. Siitä vain kopioimaan.

PS on äärioikeistolainen puolue.

Myös termejä maahanmuuttajavastainen tai -vihamielinen voidaan käyttää, mutta äärioikeisto tullee olemaan vallitseva termi. Myös rasistinen puolue on mahdollinen käsite, tosin aika epätodennäköinen. Rasismi käsitteenä on jo niin naurettavan kulunut ja käytetty, että se on tunkenut esiin jo retiisipenkistäkin ja sen käyttäjä saa osakseen enää korkeintaan huvittunutta sääliä.

Äärioikeistohan tarkoittaa tietysti koppalakkeja, natseja, raudoitettujen saappaiden kopinan tahdissa kaikuvaa Horst Wessel-laulua, keskitysleirejä, kaasukammioita, polttouuneja ja hakaristejä. Tämähän on mitä suurimmassa määrin täysin uskottavaa, eikö vain?

Valtamedian normiksi muodostunee nopeasti PS:n rinnastaminen Ruotsin demokraatteihin, jolloin äärioikeistolaisuuden avulla demonisointi helpottuu huomattavasti. Samoin mahdollinen vihervasemmiston harjoittama poliittinen väkivalta tulee helpommin hyväksyttäväksi, Ruotsissahan se on jo arkipäivää.

Polttouunit savuavat seuraavana aamuna, jos PS:ää erehdyt äänestämään, nih! Sieltä se käry jo nousee.

PS on sosialistinen puolue.

Äkkiä ajateltuna tuntuisi oudolta, että puolue on samaan aikaan sekä äärioikeistolainen että sosialistinen, mutta siinä se kavaluus juuri piileekin. PS nimittäin nostaa pääomaveroja ainakin sataan prosenttiin ja suosii muutenkin sosialistista politiikkaa, joten kukaan itseään kunnioittava porvari ei PS:ää voi ainakaan äänestää. Ei muuten voi.

PS:llä on Soini, mutta siihen se jääkin.

Ei niillä ole ketään muuta uskottavaa ministeriä koko puolueessa. Ei PS saa uskottavia ehdokkaita kasaan millään, ei.

Asiaa kannattaa verrata etenkin ex-pääministeri Matti Vanhasen toiminnan pyyteettömään rehellisyyteen, eduskuntaryhmän johtaja Timo ’en noudata lakia, kun siitä ei rangaista’ Kallin moraaliseen selkärankaan, ministeri Jyrki Kataisen vertaansa vailla olevaan Suomen etujen puolustamiseen, taloudelliseen osaamiseen ja laskutaitoon, ministeri Thorsin ponnisteluihin suomalaisten etujen puolesta, ministeri Sinnemäen saavutuksiin työllisyyden kohentamiseksi tai ministeri Braxin suomalaisten oikeustajua hiveleviin linjauksiin sananvapauden ja muidenkin yksilönvapauksien rajoittamiseksi.

Eihän tällaista lahjakkuuskeskittymää voi menettää?

PS on junttipuolue ja heidän äänestäjänsä ovat syrjäytyneitä nuoria miehiä.

Tämän väitteen esittäjää tulee kadehtia, sillä hän ei ole juntti. Hän on niin ylivertaisen lahjakas yksilö, että hän osaa Rousseaun teokset ulkoa alkukielellä, on matkustellut ympäri maailmaa tutustuen eri kulttuureihin ja pystyy tunnistamaan Bourgogne-viinin vuosikerran, ala-alueen ja tilan lisäksi myös sen kasvatuslohkon, jolta kyseisen pullon sisältämä rypälemehu on kotoisin. Hän ei siis todellakaan ole juntti, eikä koskaan tule PS:ää äänestämään. Hänen sivistyksensä on niin korkealla tasolla, ettei sitä tavallinen ihminen pysty koskaan ymmärtämään. Hän on niin kultivoitunut, ettei käy edes vessassa, korkeintaan harjatessaan hampaitaan hän hyräilee syvällä tenorillaan Aidan ensimmäisiä tahteja.

Kateeksi käy. Kylläpä käy kateeksi.

Itsekin olen semialkoholisoitunut huonosti koulutettu nuori mies (kulttuurisosiologi AMK). Äitini laittaa ruokaa minulle melkein joka päivä, yleensä perunoita ilman kastiketta. Harrastuksina minulla ovat kaiken liikkuvan ammuskelu käsiaseilla ja lippalakin pitäminen niin, että Chigago Bullshitin logo menee väärinpäin. Teen probagandaa täällä syrjäydyneiden nuorten yhteisössä. Etenkin silloin, kun ajelemme mönkijöillä, huutelen aina välillä että Heil Hitler. Sellaisia me ollaan, me Perussuomalaiset nuoret. Heil meille.

PS on populistinen yhden asian liike, tyypillinen protestipuolue, joita tulee ja menee ja jotka katoavat nopeasti.

Täten PS:ää ei kannata missään tapauksessa äänestää, vaan kannattaa valita ehdokkaansa jo vakiintuneiden puolueiden joukosta nykyisen politiikan jatkamisen varmistamiseksi. Väitteen tarkemmat perustelut löytyvät alempaa listattuna.

PS vaarantaa eurooppalaisen kulttuuriperimän ja suistaa Suomen varjojen yöhön.

Tähän on vaikea kommentoida mitään. Ehkä kannattaa kehottaa väitteen esittäjää ottamaan sen eurooppalaisen kulttuuriperimänsä ja käyttämään sitä ravunsyöttinä? Tai no, luulen, että väitteen esittäjän suhteen ei enää mitään ole tehtävissä.

Jos järkiperäinen maahanmuuttopolitiikka olisi voimassa, esim. Nokian uusi pääjohtaja Stephen Elop ei olisi päässyt Suomeen. Näinhän se aivan varmasti on.

PS:llä ei ole mitään vakiintunutta poliittista linjaa.

Niin, väite ei pidä paikkaansa, mutta poliittiseksi linjaksi lienee parempi vaikka kehäkukkien kasteleminen lumisateessa kuin nykyisen hallituksen Suomen tuhoamislinja.

PS tulee hajoamaan, onhan tämä jo nähty.

Aivan – muistamme kaikki SMP:n ajat ja hajoamiset. Nyt aivan varmasti käy samoin. Nuoremmat muistavat myös PMMP:n, joka myös hajosi vuodeksi. Oliko se 2007, kun bändin ohitti vauvojen tuleminen? Hajoaminen lienee tällä perusteella aivan selvä juttu, vai mitä?

Eduskuntaan tulee outoja tyyppejä (suora lainaus alussa ei julkisesta lähteestä).

Kyllähän tämä tiedetään, Soini vetää perässään eduskuntaan muitakin ehdokkaita, mutta vaan Uudellamaalla. Muualla ei (ole ketään) valovoimaista ehdokasta. Jos ääniä tulee galluppien ennustamaan tahtiin, on aika arpapeliä, ketkä lopulta menevät läpi. Saatetaan nähdä aika outojakin edustajia seuraavassa eduskunnassa. Joitain Veltto Virtasia tai Tony Halmeita, vai mitä?’

Ehkä – mutta ovatko Maria Tiura, Sampsa Kataja, Antti Kaikkonen tai Oras Tynkkynen parempia vaihtoehtoja?

Olen nykyisen hallituksen linjoilla ja äänestän hallituspuolueen ehdokasta.

 • Haluan, että työttömyys pysyy etenkin nuorten osalta järkyttävän suurena eikä sille tehdä mitään muuta kuin naurettavia temppuja mainostoimisto BOBin avulla.
 • Kannatan myös ehdottomasti sitä, että ilmastonmuutoksen varjolla Suomen teollisen rakenteen tuhoamista jatketaan ja työpaikat siirretään kehittyviin maihin.
 • Haluan, että tuleva hallitus jatkaa koko julkisen sektorin velkaantumista kaikkien aikojen uusille ennätystasoille.  Vaalien teemoista minua kiehtoo enitentämä: fantastista, velkaa ei tarvitse maksaa takaisin.
 • Haluan, että työehtoja murennetaan Suomessa edelleen järjestelmällisesti, maan tavat tulee työehdoissa puhdistaa Vihreiden linjausten mukaan.
 • Haluan kuntatalouden rappeutuvan koettua tahtia ja lohdutuksena ajattelen, että etenkin kaikkien etnisesti suomalaisten peruspalveluiden alasajamisella on hyvä peruste. Moskeija täytyy asettaa vanhustenhoidon edelle. Vanhukset kuolevat joka tapauksessa.
 • Kannatan sitä, että kaikki kaupunkien ’vuokra’-asunnot ohjataan edelleen maahanmuuttajille. Mitä paremmilla paikoilla ’vuokra’-asunnot ovat, sen parempi; kaupunkien keskustoihin täytyy saada innovaatioita, uutta ajattelua, kulttuuriälyä ja erilaisuutta, koska vain siten voi kaupunki menestyä.
 • Haluan ympäristööni, etenkin naapureikseni värinää, surinaa, rikkautta, voimavaroja ja värikkyyttä.
 • Haluan Suomeen tulvivan ennätysmäärin kieli- ja ammattitaidottomia pakolaisia, joita mikään muu Euroopan maa ei ole huolinut rajojensa sisälle.
 • Haluan, että pääministeri julistaa astuvansa barrikadeille kaikkien muiden paitsi suomalaisten puolesta.
 • Haluan, että Suomeen pääsee kuka tahansa, joka osaa lausua sanan asylum.
 • Haluan hallitusohjelmassa lukevan: Suomi kuuluu kaikille. Fantastista!
 • Kannatan sitä, että kaikki vähänkin suuremmat kaupungit muuttuvat romanileireiksi, joissa jo keskipäivällä liikkuminen vaatii miettimistä. Olen kannattavinani ihmisoikeuksia ja vapaata liikkuvuutta tämän varjolla. Minulle tulee siitä aika ylevä mieli.
 • Mielestäni maaseudun kuntien asukkaiden tulee sietää etenkin vanhuksien kimppuun hyökkääviä ryösteleviä porukoita, koska ihmisoikeudet ja EU::n vapaa liikkuvuus pakottavat siihen. No ainakin Stubb niin sanoi.  Lisäksi meidän tulee muistaa kansainväliset sopimukset.
 • Kannatan koululaitoksen rappeutumista ja etenkin sitä, että kaikki suomenkielisiltä karsittu rahoitus ohjataan mitä kummallisimpien sirpalekielten opetukseen.
 • Kannatan sitä, että vaikka katuväkivalta ja erityisesti naisiin kohdistuva väkivalta kasvaa vuosi vuodelta, poliisien resurssit ohjataan yhä enemmän pienten ylinopeuksien valvontaan ja niistä sakottamiseen.
 • Haluan, että Suomen veroa maksavien ja töitä tekevien rahat ohjataan  koko maailman sosiaalitoimistoon nimeltään KELA, jonka lasku kasvaa joka päivä.
 • Kannatan ihmiskauppaa.
 • Kannatan ajatusta, että Suomi nostaa profiiliaan EU:n nettomaksajana, vaikka Suomi kuuluukin koko talousalueen EU:n pohjasakkaan kun keskimääräistä ostovoimaa verrataan. Haluan, että Kreikkaan, Irlantiin, Espanjaan, Latviaan, yms. kaadetaan yhä enemmän suomalaisten velkarahaa. Se on hyvä bisnes. Fantastista
 • Olen sitä mieltä, että Siilinjärven lukion matematiikan lyhyeltä linjalta kuutosen saanut yo-kokelas on tarpeeksi kyvykäs hoitamaan Suomen ulos sen pahimmasta taloudellisesta ahdingosta.
 • Haluan, että julkinen ja avoin keskustelu on tukahdutettu.
 • Minusta on oikein, että Suomen pääministeri ei halua kertoa vaalirahoituksensa yksityiskohtia.
 • Haluan oikeuslaitoksen tekevän yhä edelleen täysin kaiken oikeustajun vastaisia päätöksiä. Etenkin raiskauksista tulee tuomita vain ehdollinen tuomio.
 • Haluan lisätä poliittisia oikeudenkäyntejä sellaisia ihmisiä kohtaan, jotka ovat eri mieltä kanssani.
 • Haluan, että Kokoomuksen, Keskustan ja SDP:n vaalirahoihin liittyvä lahjonta painetaan unhoon. Haluan, että Sampsa Katajan (kok), Antti Kaikkosen (kesk) tai Maria Tiuran (kok) rikosepäilyistä ei muistuteta enää koskaan ja Matti Vanhanen ei saa tuomiota valtakunnanoikeudessa.
 • Luotan siihen, että Antti Kaikkonen on hieno mies.

Niinpä päätin äänestää hallituspuolueiden edustajia. Mukavanoloista porukkaa.

Mainokset
Published in: on syyskuu 26, 2010 at 11:50 am  Comments (15)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/09/26/kymmenen-syyta-miksi-en-aanesta-perussuomalaisia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kopioitu ja tulee käyttöön, kiitos 🙂

  Olisi tuosta voinut tietenkin jotakin hieman turhanpäiväisiä jättää pois ja tarttua muillakin ihan nimillä siihen mitä olemme saaneet tältäKIN hallitukselta, eli paskaa hatun täydeltä.

  Virkamiehet ovat jääneet toistaiseksi täysin unholaan, mutta vielä ehditään.
  .

 2. Klap klap klap (taputtaa)

  Mitäpä tuohon lisäämään.

  Ajatteles jumalavita, jos tämä nykyinen paskasakki joutuisi kirjoittamaan perustuslait. Varmasti tulisi listavaalit ja 10%:n äänikynnys. En epäile yhtään. Oli se onni, että länsimaat demokratisoituivat silloin, kun politiikassa oli mukana kovia kavereita eikä näitä munattomia nössöjä.

 3. Olipas väkevä saarna tänä sunnuntaina. Mitenkähän valtionkirkon puolella?

 4. Fantastista! 🙂
  Jees, hyvä lista, otan tuon heti copypastella talteen, voi sitä sitten näyttää kaiken maailman killisilmille, jotka suvaitsevat niin vitusti kaikkea, mutta omassa päässä ei ole ketään kotona.

  Jotenkin tässä on vaan nämä asiat henkilöityneet, näin se menee, ei tässä enää pelkät asiat taistele, kyllä nämä tuholaiset ovat nyt näyttäneet taitonsa. Saatanan hieno lista.

  ***sensuroitu***
  Kyllä joku PS on siis aivan onnetonta porukkaa näihin häikäiseviin huippuosaajiin verrattuna. Ovat vaan jotain taviksia, mitä ne on?

  Tulee mielenkiintoiset vaalit, todella. Kuten viime vuonna jo kirjoteltiin, PS tulee nyt kuvioon 11 hetkellä, mutta riittääkö se?
  Vai onko paskastania-status jo odottamassa nurkan takana, moskeijoineen ja muine saatanan paskoineen….
  -P-

 5. Olin ennakoinut joulukuussa 2008 PS:n kannatuksen olevan 13 % kevään vaaleissa.

  Voipa olla, että tein itselleni aika harvinaisen suuren virhearvion.

 6. Vielä yksi syy: Timo Soini näyttää Saku Sammakolta. You didn’t get this from me.

  Timo Soini voi olla opportunistipaskiainen, mutta hänen takiaan Perussuomalaisia ei kannata olla äänestämättä, jos siltä tuntuu. Itse inhoan Timo Soinia ja etenkin hänen julkista kuvaansa.

  Vaaleissa kuitenkin äänestetään sitä vähiten huonoa vaihtoehtoa.

 7. Perussuomalaisia tulee vasemmiston äänestää juuri nyt, koska Persut ovat hajoittamassa Oikeiston rintamaa! Vasemmisto ei ole tähän vuosikymmeniin pystynyt, mutta Persutte tekevät nyt työn heidän puolestaan!

  Persujen menestys ei ole Vasemmiston etäistavoitteista pois vaan tuo sen mahdollisemmaksi.
  Vasemmiston suurin vastus on oikeiston ehjä rintama, jolla se hallitsee hegemoniaa!

 8. Parahin Octavius,
  Niinhän sinä teit, eli näkemisesi meni nappiin tässä persujen kannatusprosentissa! Todella taiturimaista.

  Niin, kai sitä voi olla Soinistakin montaa mieltä, mutta kyllä se puhuu aivan selvää suomea ja suoraan, ei mitään ihmellisiä visioita ja muuta sontaa, kuten nämä eurostoliitto-litrugiaa jokeltavat ns. eliitti-poliitikot.
  Muuten, muistatteko aikonaan sen vanhan Moskvits Eliten, ryssäauton 60-70 luvulta?
  Lähinnä mulle tulee mieleen se auto, kun puhutaan tämän maan poliittisesta eliitista, elitestä… 😛

 9. pikku lisäys tässä vielä koskien persuja ja ensi vaaleja.
  jos täällä alkaa tapahtua jotain samankaltaista paskaa kuin häikäisevässä länsinaapurissamme, ruåtsin kansandemokraattisessa tasavallassa, joka kuuluu paskastania-plokkiin….
  niin, jos alkaa tapahtua uhkailua, vittuilua, väkivaltaa, puukottamisia, ja muuta sontaa näiltä ihkuilta muslimeilta tai muulta paskasakilta, niin voitte olla varmoja, että tässä maassa syntyy sille vastareaktio.
  ja se ei ole enää sitten kaunista kateltavaa. suojeluskunnat tulevat takaisin juuri siinä tarkoituksessa, kun ne tulivat myös vuonna 1918.

  kannattaa lukea historiaa, näin ymmärtää paremmin nykypäivää. ja tämä lause on tarkoitettu erityisesti kaikille viher-vammaisille ja muille saatanan mokuttajille.

 10. ”PS on junttipuolue ja heidän äänestäjänsä ovat syrjäytyneitä nuoria miehiä.”

  Juurikin näin. Tällaisena 45v perheellisenä nuorukaisena(TM) tunnistin itseni heti.

  Kyseisestä kappaleesta jäi uupumaan se, että mikäli väitteen kultivoitunut esittäjä on nainen, on hän niin kultivoitunut, että hänellä tuskin voi edes kuvitella olevan ”sitä”. Tai no, jos hänellä onkin ”se”, on ”se” ainakin yhtä huolitellusti laiteltu kuin Salvador Dalin viikset.

  Toisaalta saattaa olla, että jos väitteen esittäjä on anarkoviherfeministi, ”se” muistuttaa lähinnä takkuista rämemajavaa – tarkoituksellisesti.

 11. Kokoliha: kokemusteni mukaan Vihreillä naisilla voi olla hyvinkin trimmattu.

  Mutta toki kultivoituneella ihmisellä siihen liittyvä toiminta on ylevää, tapahtuu takkatulen loisteessa jääkarhun taljan päällä ja Valkyyrioiden ratsastus soi hiljaa taustalla.

  Ei meistä siihen ole, eihän? Korkeintaan kiljupöhnässä jossain maitolaiturin takaisessa lepikossa muurahaispesän päällä.

 12. Lisäyksiä

  Lehdestä osa mielipiteestä.

  Tilanne on kuitenkin varsin otollinen arvaamattomien ääripopulististen liikkeiden menestymiselle. Perussuomalaiset tullevat pesemään koko pyykin. Kokemus kuitenkin osoittaa, että huimassa nousukiidossa olevaan pesueeseen pesiytyy melkoinen määrä erilaisia pyrkyreitä, joiden tavoitteena ei suinkaan ole kansan – vaan lähinnä oma etu. Pelkkä sanavalmius ei takaa oikeudenmukaisuutta, solidaarisuutta ja lähimmäisen rakkautta (ellei nyt sitten kyseeseen tule ihan läheinen lähimmäinen.

  Vihreiltä jotain

  Sinnemäki arvosteli, että perussuomalaiset ajattelussa houkutellaan esiin ihmisten pelkoja.

  Monet peruss. tavoittelevat moniliittista Suomea, jossa kaikkien on oltava samanlaisia.

 13. Kiitos KNJI.

  Ainakin laveasti ajatellen nuo kaikki pointit kyllä mahtuvat noihin kymmeneen käskyyn.

  Ehkäpä tulee tarkentaa tekstiä käskyjen sisällä jonkin verran,

  kiitos.

  Tuo lähimmäisenrakkaus on kyllä hyvä pointti. Mehän olemme toki mielipuolisia bussikuskisarjaraiskaajia, jotka ajelevat jonnekin espoon lepikoihin väijymään bussipysäkillä olevia naisia? Emme todellakaan tunne lähimmäisenrakkautta, vaan herätämme pelkoja.

  Pitääkö siihen bussikuskisarjaraiskaajan titteliin olla muuten ajokortissa jo D?

 14. Nyt äänestän PSää.

 15. Perussuomalaiset ovat hajoittava tekijä porvaririntamassa ja siihen eivät muut pysty! Koska asia on näin ja porvareilla on kapitalismin kanssa ehdoton valta, tulee porvari rintama ensin murtaa, jotta se on helponmpi sitten murskata.

  Ajatus siitä, että vallankumous voidaan tuottaa ilman kapitalismin dynamiikan häviämistä on väärä. Tämä dynamiikka vetää kuitenkin viimeisiään, joten nyt on menossa valmistautumisen aika!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: