Kokoomus yksilönvapauksia rajoittamassa, osa VI

Kirjoitin joskus iäisyys sitten ihanneyhteiskunnasta, joka on nykyisen poliittisen eliitin tavoitteena. Edellinen postaus liittyi samaan umpisairaaseen tahtotilaan, eli poliittinen eliitti haluaa, että ihmisten oma valinta asumispaikkansa suhteen halutaan kieltää tekemällä heidän asumisestaan väärässä paikassa mahdollisimman kallista ja hankalaa.

Otan jätevesibordellin lisäksi toisen esimerkin samasta asiasta. Kokoomuslainen asuntoministeri Jan Vapaavuori ilmoitti puheessaan pari vuotta sitten, että haja-asuminen on paha asia. Se aiheuttaa yhteiskunnalla valtavat kustannukset. Puhe särähti jo silloin korvaan, koska minulla ja usealla muulla (meitä on tuhansia) oli vielä tuolloin käsitys, että Kokoomus kannattaisi yksilönvapautta. Tuo käsitys on sittemmin osoittautunut todella pahaksi harhaluuloksi.

Kyseinen puhe perustui tähän raporttiin, jolla on juhlallinen nimi: Kuntatalous ja yhteiskuntarakenne, tekijänä Kimmo Koski.

Ympäristöministeriön julkaisuna se edustaa ympäristöministeriön taattua laatua, eli sen laskelmat ovat täyttä paskaa. Raportin laskelmissa on vertailtu kolmea erityyppistä asuinaluetta, joiden kunnalle aiheutuvia tuloja ja kustannuksia on sen jälkeen vertailtu. Ohessa muutama kommentti esitettyihin laskelmiin:

 • Tonttien hankintaan ja niiden rakennuskelpoiseksi saattamiseen on taajamarakentamiseen esitetty tuottoja mm. kun kunta myy tontin asukkaalle. Samoin maanparannustyöt ja vastaavat on esitetty tuloja tuoviksi toimenpiteiksi. Haja-asutusalueelle rakentamisessa tällaisia tuottoja ei ole. Lähtökohtana tässä laskelmassa on jostain stratosfääristä repäisty ajatus, että tontti ja siihen liittyvät työt ovat ilmaantuneet itsekseen kunnan omistukseen. Samalla logiikalla voisi siis ajatella, että vaikkapa kesämökkitontin omistaja maksaa itselleen tontin arvon kolminkertaisen summan ja saa siitä tuloja. Esitetty taloudellinen analyysi on niin outo, että sana naurettava on liian vaatimaton sitä kuvaamaan.
 • Betonilähiöön rakennetun talon liittyessä vesijohtoverkkoon saa kunta laskemien mukaan myös tuloja liittymis- ja vesimaksuina, mutta kesämökin rakentaja ei, kun hän rakentaa porakaivon omalla kustannuksellaan ja maksaa siitä perustamis- ja huoltokustannukset. Miksi ei saa? Voihan kesämökkiläisen vaimo maksaa tiskivesistä miehelleen vaikka tonnin päivässä. Parempituloiset parikin tonnia. Kyllä siinä konsultti-Kimmon laskelmat taitavat mennä uuteen valoon.
 • Kesämökkiläinen tai haja-asutusalueella asuva aiheuttaa myös raportin mukaan suurempia tiekustannuksia kuin betonisissa kanikopeissa asuva. Tietääkseni yhteenkään omakotitaloon tai kesämökkiin ei yhteiskunta tietä rakenna. Kyllä sinne rakennetaan aina ihan oma tie, joka pidetään omalla kustannuksella kunnossa.

Koska esitetyt laskelmat ovat vain tarkoitushakuisia valheita niin mennään asian ytimeen. Koko raportin varsinainen sanoma löytyy raportin seuraavista kohdista:

 • Liikkuminen on kallista jo nyt, jo nyt, mutta ilmastopoliittisten ratkaisujen myötä henkilöautolla liikkumisesta tulee yhä kalliimpaa – pitkät asiointi- ja työmatkat voivat muodostua taloudelliseksi rasitteeksi.
 • Hajarakentamisalueiden houkuttelevuutta saattaa heikentää myös se, että liikkumisen kallistuessa asuntojen kysyntä ja samalla niiden arvo voi laskea.
 • Ajan myötä haja-asutusalueella asukkaiden mieli siellä asumiseen saattaa kuitenkin muuttua. Tähän voi olla monia eri syitä, jotka liittyvät esimerkiksi lähiympäristön rakentumiseen (naapureiden määrä kasvaa, luonnonläheisyys vähenee jne.) ja oman perheen elämäntilanteen muutoksiin.

En ymmärrä miksi teetetään tällaisia naurettavia poliittisesti tarkoitushakuisia tilaustutkimuksia, kun asian voisi ilmoittaa suoraan.

Me, poliittinen eliitti, tiedämme mikä teille on parasta ja pakotamme teidät typerät ihmiset asumaan siellä missä me haluamme. Keinoina tähän käytämme valheellisilla tutkimuksilla ja ilmastonmuutoksella perusteltuja veroja, maksuja ja mitä järjettömimpiä velvollisuuksia.

Mainokset
Published in: on lokakuu 2, 2010 at 10:55 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/10/02/kokoomus-yksilonvapauksia-rajoittamassa-osa-vi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Viiltävää, hyvin sanottu jälleen kerran.
  Siniset sosialistit on täydellinen nimi tälle kykypuolueelle. Fantastista! vittu joo…..

  NRA.fi sivuilla on tätä siniset sosialistit-termiä viljelty ihan mukavasti, ja aihe on tietenkin tämä upea uusi aselaki.

  Mutta, siis juuri näin se menee, totalitarismi kasvaa joka alueella, ja kanssa viedään kuin pässiä narussa, hah. Mutta, ei kaikkia.

  Teen kaikkeni, jotta pääsen sinne haja-asutusaleen ihan kauimmaiseen nurkkaan, missä saa olla mahdollisimman rauhassa tältä kaikelta paskalta, ei ole neekereitä loisimassa ympärillä, ei virheitä jokeltamassa jotain ilmastopaskaa, ei sinisiä sosialisteja hyysämässä homoja, fantastista! Eikä demareita je varsinkaan kepua….

  Se olisi elämän laatua se! Tämä kaikki muu on pelkkää kusetusta ja velhetta, vituttaa.

  Parabellum.

 2. Olen pitkään ihmetellyt mistä kummasta Jan Vapaavuoren syvä viha omakotiasujia kohtaan kumpuaa. En ole vielä sitä keksinyt. Eniten ihmetyttää juurikin tuo, että miksi mies on yleensä Kokoomuksessa, koska minäkin olen aikaisemmin kuvitellut, että ko. puolue kannattaisi yksilönvapautta.

  Vapaavuori on juuri sitä porukkaa, joiden mielestä kaikkien pitäisi muuttaa Helsinkiin ja tämän toteuduttua hän olisi heti itkemässä, kun maalaiset täyttävät Stadin.

 3. Sekoomus tai sinisossut miten vaan on kyllä niin pärssiistä ettei edes naurata. Joskus silloin 80-luvulla kun Holkeri ja Suomisen Ile nuolivat Tehtaankadulla kielensä nilelle tullakseen salonkikelpoisiksi, sitä pidettiin monessa oikeistokodissa ihan tavoiteltavana ja normaalina asiana. Sille tiellehän ne sitten jäivätkin.

 4. Tunsin Jannen joskus ja voin tunnustaa, etten halua enää tuntea.

  Jos sen kauniisti sanoiksi pukisi, niin ehkä Janne on kävelevä esimerkki vallan täydellisen turmelevasta vaikutuksesta.

  Periaatteet, ihanteet, vakaumus ja mielipiteet ovat sellaisille henkilöille vain kauppatavaraa.

 5. Vapaavuori rajoittaa yksityistä yritystoimintaa muuallakin kuin Helsingissä. Toivo Sukari olisi halunnut perustaa Ideaparkin Pieksämäelle. Vapaavuori vetäisi ruksit ja pieksämäkeläiset varmasti kiittävät. Eivät todennäköisesti äänestä enää Kokoomusta.

  Vapaavuoren vihreä jihad automarketteja vastaan on huomattu jopa Ylen ohjelmissa.

 6. Hammer: Janne on saanut Vihreän viruksen. Veikkaan kaverin aikaisemmilta ajoilta tuntien, että hänellä ns. Vihreä kissa.

  Se on kuule iso asia miten nuori liha saa älykkäänkin miehen sekoamaan. Jos runolliseksi haluaa heittäytyä niin Vihreästä v…..a maksaa koko Suomi vielä kovan hinnan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: