Poliittinen analyysi – Suomi loppusyksyllä 2010

Kirjoitin pari vuotta sitten jälkikäteen arvioiden tavattoman terävän analyysin Keskustan tilanteesta.

*Omakehu hehheh. Ruaahhaaahhaa*

Joka tapauksessa erittäin hyvin tuntemani puolue on juuri kuvatussa tilanteessa ja ennustamani Vanhasen luhistuminen on jo eilispäivää. Missä Keskusta ja muut suuret puolueet menivät vikaan? Selitys on aika yksinkertainen.

Yrityksen tai liike-elämän johtamisessa on yksi kultainen perussääntö, jonka huomioon ottamatta jättäminen joko johtaa yrityksen tuhoon tai johtajan eroon. Pidä kiinni uskollisista asiakkaista.

Sääntö kuulostaa yksinkertaiselta, mutta sitä se ei ole.

Yrityksen kannattaa ainakin omien analyysieni ja havaintojeni mukaan satsata öpaut >90 % markkinointi- ja suhdetoimintabudjetistaan olemassa oleviin maksaviin asiakkaisiin sillä hyväksi havaitulla tuotteella, jonka asiakkaat tuntevat. He tuovat kassavirran ja sillä yritys saa parhaan tuoton sijoittamalleen pääomalle.

Yritys ulottaa markkinoita uusiin asiakkaisiin ja jopa vielä uudella tuotteella on aina riski ja samalla myös mahdollisuus. Tietenkin yrityksen toimintaympäristö muuttuu ja noita tietoisia harppauksia on menestymään haluavan yrityksen pakko tehdä silloin kun siihen on oikea aika. Mutta ikinä ei pidä hylätä niitä uskollisia asiakkaita, jotka laskut maksavat.

Suomen politiittisessa kentässä on meneillään edellä esitetyn markkinoihin eli äänestäjiin liittyvän murroksen yksi muoto.

Miettikää SDP:tä, jonka poliittinen imago muodostuu tällä hetkellä Jutta Urpilaisen verkkosukista ja Mikael Jungnerin ylimielisistä virolaisia naisia lehmiksi solvaavista lausunnoista. Arvatkaa kiinnostaako suomalaista työmiestä Mikaelin pikkupojan asteelle jääneet päiväunet?

Entä Vasemmistoliitto? Puolueen kuva on risupartaisen pseudoälykön irvikuva Paavo Arhinmäki, jonka rinnalla marssivat Palestiinan asiaa hokevat 160-senttiset maastohousuihiin pukeutuneet anarkistit, jotka ehkä parhaimmillaankin herättävät vain epäuskon sekaista sääliä. Uskottavaa duunarin mielestä? Ehkäpä?

Entä Kokoomus? Puolueen johto on vallanhimon sokaisema. Siilinjärven suuri poika on saanut koko puolueen sekaisin. Rahaa jaetaan ovista ja ikkunoista EU:n perseaukisille valtioille lainarahalla ja Suomen ainoan kaupungin Helsingin keskustaan Kokoomus on Laura Rädyn johdolla perustanut sekä vastaanottokeskuksia että romanileirin. Minne ne työn arvostaminen, yrittämisen kannustaminen ja yksilönvapaudet jäivät? Voi olla, että kyyti on vielä Kokoomukselle todella kylmää. Kokoomus soveltaa kevään vaaleihin edellisessä kansan mielipiteen mittauksessa hyväksi havaittua taktiikkaa. Julkisuuteen tulee  ennen vaaleja vielä monia Ben Sytskowitsejä, Elina Lepomäkiä, Wille Rydmaneita ja Kai Pöntisiä. Mutta hei Kokoomus, Mainostoimisto Bobin lanseerama kusetus ei enää toimi. Voivoi.

Miten Vihreät? Kaikki tietävät, että Vihreät on puolueena vaikeasti hahmotettava ja sekalainen seurakunta. Ytimen Vihreissä muodostavat stalinismin tunkiolta kömpivät fanaattiset byrokraatit (Hassi, Brax) seuranaan lähinnä seksuaalivähemmistöistä tulleet selvästi voimakkaita uskonnollisia piirteitä omaavat henkilöt (Haavisto, Tynkkynen). Entinen niin vapaa ja ah niin liberaali raikas henkäys Suomen puoluekentässä on vaihtunut painajaisunien kaltaiseen mielipideterroriin, jossa Braxin sensuurilaki on viimeinen säälittävä yritys suitsia mielipiteiden ilmaisua. Halla-aho saa vielä monta seuraajaa ennen huhtikuun vaaleja. Se Vihreiden linjauksissa hieman maalaispoikaa ihmetyttää, että mihin työleirit ovat unohtuneet? Gulag – se tekisi poikaa väärällä tavalla ajatteleville, eikö vain? Piikkilangat ja konekiväärit jäivät ilmeisesti epähuomiossa lakiluonnoksesta pois?

Kukaan luonnonsuojelija tai Vihreyttä arvostava ihminen ei enää ole puolueessa mukana. Luontoliitto on ilmeisesti viimeinen Vihreiden uppoavassa veneessä mukana soutava soturi, jolla on jotain yhteiskunnallista painoarvoa. Ketään ei varmaan yllätä, että Luontoliiton takaa paljastuu Marxin synkkä varjo, jota on onnistuneesti tähän saakka piilotettu johtajien selän taakse. Sekin epäkohta korjaantuu johdon vaipuessa parin vuoden kuluessa Kremlin muureista haaveilevaan haudan rauhaan ja terveempien ihmisten ottaessa liitossa ohjat käsiinsä.

Kaikki edellä kuvatut puolueet ihmettelevät, kauhistelevat ja kummastelevat kannatuksen laskua ja ällistelevät Perussuomalaisten etenemistä gallupeissa, toreilla, kaduilla ja ravintolapöydän keskusteluissa. Mikään edellä kuvatuista puolueista ei ole ymmärtänyt perusasiaa.

Olisiko kannattanut kuunnella heitä, jotka liikkeen kannattajien ytimen muodostivat? Olisiko?

No – joka tapauksessa se on nyt liian myöhäistä.

Teidät on nyt nähty.

Published in: on 5 lokakuun, 2010 at 6:46 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/10/05/poliittinen-analyysi-suomi-loppusyksylla-2010/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Omahyväinen naurusi on kyllä hyvin ansaittu, todellisuus voi kyllä olla vieläkin synkempi puolueiden kenttäväen kannalta, maailmankuva ei pelkästään romahda vaan lakkaa olemasta.

 2. Huh huh mitä analyysiä.Ja niin helevetin oikeeseen osunutta.
  Itse olin jo aikanaan luulossa, että kaikki peli on menetetty tavallisen tallaajan kannalta ja maan oppineisto kellii vain leppoisissa viroissa latelemassa latteuksia kuin pavlovin papukaijat.
  Törmäsin 2006 Halla-ahon Scriptaan ja hämmästyin sitä asennetta mitä kyseisissä kirjoituksissa oli.

 3. Hyvin kirjoitettu, erittäin hyvin. Jää vaan kaipaamaan ruotsalaisia, sillä heitä ei pidä tästä metakasta umohtaa.

  Ikuinen itsejärjestetty kuningas-asema on romautettava täydellisesti, sillä Suomi kuuluu suomalaisille, oikeille sellaisille!

 4. Viiltävää sarkasmia ja niin saatanan totta.
  kepu on niin nolo, kuin joku voi olla, pesä-masa veti hommat munille ja siitä ei hyvää voi tulla vähään aikaan, tervemenoa kepu pettämään ihan jotain muita, vaikka somppulaan kavereidenne luokse.

  demarit on säälittävän yksisilmäisiä, eikö hälytä yhtään, että puolueen koluminstina toimii porno-tähti Rakel Liekki, sujuvasti naiva älykkö, juu ihan varmaan…

  sekoomus on vittu täysin sekaisin, juuri niin kuin sanoit. Hei, me ollaan ihan mitä vaan, me huarataan ihan kenen kanssa vaan hei! 😛
  homot, neekerit, rosvot, kreikkalaiset, sosialistit, namusedät, isot hampaat, kaikki käy. Fantastista saatana!

  Jees, virheet on kuten sanoit huijareita täynnä, ei ihme, että alkuperäisiä OIKEITA luontoihmisiä ei ole enää riveissä. Puolueen on kaapannut stallarijuntta, ja sille se haiseekin paskanhuuruisine utopioineen. Turpaan tulee, katotaan vaan…

  ärrkköppeesta pari lausetta. Ankkalammessa uidaan nyt paskalain mukaisessa paskavedessä, homma haisee. Pulina olkaa hiljetä pikkuhiljaa, eli turpat kiinni sorsat, nyt sukelletaan. Sukeltakaa itsenne puoluekartalta. Olette juuri sitä samaa degenoitunutta persepanosakkia, kuin on länsinaapurissakin ja samat ylimieliset jutut ja horinat.

  Aivan oikein Teppo, rantaruotsalaiset voitas ajaa vaikka mereen. Soutakoon neekerikavereidensa kanssa sinne kotimaahansa, ruåtsiin.

  Parabellum.

 5. Noista ruotsalaisista pari sanaa. Tunnen laumoittain heitä ja arvostan heitä tavattomasti tarmokkaan yrittävinä ihmisinä.

  Mutta nämä Wallinit ja Thorsit taas…

  En ymmärrä varmaan koskaan, miten tuo yhtälö puoluejohdon ja peruskannattajien välillä on mahdollinen.

  Henkilökohtainen ristiriita siis.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: