Vihreiden poliittiset päälinjaukset 2011 vaaleihin

Politiikan seuraaminen on hauskaa. Jokainen kerta, kun luulee jonkin poliittisen liikkeen saavuttaneen kahjoutensa saturaatiopisteensä, huomaakin yllättyneenä olleensa itse täysin väärässä.

Käydään seuraavaksi läpi Vihreiden esitetyt päälinjaukset kevään vaaleihin.

Vihreille Suomi ei ole edunvalvontamekanismi

Näin totesi Oras Tynkkynen 2.10.2010 Nokialla ja lisäsi vielä, että suomalaiset eivät ole Suomen asiakasomistajia. Niinpä, tuohon on kauhean vaikea lisätä mitään. Vihreille on ihmisoikeus saada perustaa kaatopaikka Helsingin keskustaan.

Se ei taas Vihreitä kiinnosta lainkaan, että Arabianrannan asukkaat haluaisivat, että talon sisäpihalle jätetty pyörä pysyisi varastamatta yli kaksi minuuttia. Tolkutonhan tuollainen toivomus on, vai mitä?

Vihreille myös rollaattorilla liikkuvien suomalaisten vanhusten ryöstely on ihmisoikeus.

Ryöstetyt vanhukset aivan kuten muutkaan suomalaiset kun eivät ole Suomen asiakasomistajia. Vihreiden mielestä Suomen omistavat aivan jotkin muut kuin suomalaiset.

Asiassahan ei mitään uutta ole. Vihreiden puheenjohtajan erityisavustaja Tapio Laakso vaati jo muutama vuosi sitten, että kaikille mistä tahansa tuleville Suomessa on tarjottava Suomen sosiaaliturva ilman mitään käännyttämisen uhkaa.

Sitä saa mitä tilaa.

Vihreille Suomi ei todellakaan ole mikään suomalaisten edunvalvontamekanismi. Ryöstettyjä vanhuksia ei kukaan valtamediassa tule haastattelemaan, he kuolevat aikanaan ja eikä heistä sen jälkeen äänestäjiksi ole. Tätä kutsutaan myös Vihreäksi vanhustenhuolloksi.

Vihreä talouspolitiikka

Vihreät saivat energiapolitiikkaa koskevissa neuvotteluissaan Kokoomuksen kanssa läpi ideansa Vihreästä verosta. Energiaa eli lähinnä Vihreää sähköä verotetaan entistä enemmän ja jokainen kuluttaja tulee sen huomaamaan.

Taustalla on ajatus ajaa teollisuus ja sen työpaikat pois Suomesta, jossa tavoitteessa Vihreät ovat jo onnistuneetkin erinomaisesti  muun hallituksen tuella ja ilmastonmuutoksen varjolla. Poliittisesti linja on nerokas, koska kukaan teollisuudessa töissä oleva ei Vihreitä tule koskaan äänestämään.

Vihreää sähköveroaan Vihreät on perustellut sillä, että näin saadaan Suomeen uusia kasvualoja ja dynaamista liiketoimintaa. Vihreäthän ovat liiketoiminnan kehittämisessä aivan edelläkävijöitä, ja tätä faktaa ei kukaan uskalla epäillä. Ei muuten ehkä kannata kysyä, että mikä yhteys sähköveron Vihreällä korottamisella on Suomen teollisuuden kasvualueisiin tai työllisyyteen. Ehkä ollaan aika lähellä matemaatikoiden teoriaa sumeasta logiikasta?

Vihreää veroa neuvotellessaan puolue tuli samalla luopuneeksi ideologisesta peruskivestään, eli he äänestivät ydinvoiman lisärakentamisen puolesta. No – kuka nyt ei hyvän asian puolesta periaatteistaan luopuisi.

Onhan huoraaminenkin ammatti muiden joukossa. Tätä asennetta kutsutaan myös Vihreäksi etiikaksi.

Kuluttajaa taas tuskin kiinnostaa valtavan paljon se, että miksi hän maksaa juuri Vihreitä veroja, hän kun maksaa vain suurempia Vihreitä sähkölaskuja, jos vain pystyy.

Uusin Vihreä talouspoliittinen oivallus on Oras Tynkkysen voimakkaasti ajama progressiivinen sähkövero.

Olen itse kyllä hieman pettynyt Vihreiden linjausten jäämiseen kesken. Luonnollisia jatkoja tälle mullistavalle idealle ovat progressiivinen arvonlisävero, autovero, hiilivero ja koiravero.

Jos näillä linjauksilla ei Suomen talous lähde kasvu-uralle, niin ei sitten millään. Uskon, että tässä näemme mykistavää ja kadehdittavan uudenlaista ajattelua ja aivan upeita linjauksia Vihreiden taholta, ja luotan vahvasti, että niiden avulla taloustieteen Nobel vielä saadaan Suomeen.

Sukupuoli- ja lukumääräneutraali avioliitto

Kukaan ei varmaan sisäistä tätä ideaa lukumääräneutraalista avioliitosta. Koko ajatushan on lähtenyt varmaan Suomeen kansainvälisten kontaktien kautta tulleesta  haaremiperinteestä. Kansainvälisiä kontakteja haaremien laillinen perustaminen Suomeen ei taida ikävä kyllä innostaa – yksinhuoltajien sosiaalituet ovat sen verran messevät.

Lukumääräneutraalin avioliiton ajamista Suomeen kutsutaan myös Vihreiden perhepolitiikaksi.

Tässäkin suhteessa olen pettynyt Vihreiden puolitiehen jäävään ajatteluun. Miksi ei tavoitella myös objektineutraalia avioliittoa?

Anni Sinnemäki voisi vihdoinkin purjehtia avioliiton satamaan leivänpaahtimensa tai rakkaan Bialettin Cappuccino-koneensa kanssa. Ah mitä onnen huminaa ja riisien ropinaa se tulisi olemaankaan. Ville Niinistö voisi taluttaa vastaavasti alttarille kanoottinsa tai oman Finnairin Platignum Superstar bonuskorttinsa, joka on saatujen tietojen mukaan vahvasti ehdolla seuraavaksi Vihreiden puoluesihteeriksi. 

Ihmettelen syvästi, jos Vihreät ei saa kevään vaaleissa historiallista murskavoittoa näillä linjauksilla. Onnea jo etukäteen!

Mainokset
Published in: on lokakuu 8, 2010 at 6:02 pm  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/10/08/vihreiden-poliittiset-paalinjaukset-2011-vaaleihin/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

 1. Jaa-a. Tossa oli vihreät käsitelty kyllä sen verran perusteellisesti, että tämän luettuaan ei tervejärkinen ihminen äänestä vihreitä. Tietysti hahmotushäiriöisiä on, ja eihän se sinänsä mikään synti ole. Kyllä hahmotushäiriöisilläkin on oikeus elää, ja Suomen lain mukaan osallistuakin. Me muut sitten maksetaan heidän osallistumisensa hinta. Eräänlaista terveys- ja sosiaalihuoltoa kai tämäkin.

 2. Näitä päälinjauksia näyttää kannattavan hallitsevasta intelligentsiastamme myös muut kuin vihreät – paikoin näyttää siltä kuin nämä muut koettaisivat kilpailla ”vihreydessä” näiden kanssa. Täytyy kyllä myöntää, että niin myrkylliseen vihreään kuin alan puolue eivät ole muut sinnikkäällä yrittämiselläkään yltäneet.

  Oppia he kyllä ottavat – hyytävää tahtia – kun vihreät näyttävät suuntaa.

 3. • Meiltä kysytään:
  Tiedättekö keitä ovat Pentti Linkola, Naomi Klein tai Paul Watson? Ellette tiedä, teidän olisi syytä käydä useammin vihreiden kokouksissa.
  • Me vastaamme:
  Emme tiedä mutta me tiedämme kuka on Ibrahim al-Sheban.
  • Lisäkysymys:
  Kuka on Ibrahim al-Sheban ?
  • Me vastaamme:
  Hän on se kaveri joka vierailee kanssanne samaa sukupuolta olevan aviopuolisonne luona aina sillä aikaa kun te olette vihreiden kokouksessa.

 4. Kiitos kommenteista.

  Vihreä progressiivinen energiavero käsittääkseni syntyi sillä hetkellä, kun valmisteleva kokous ymmärsi, ettei ****dildoon ostettavista pattereista menekään suurempaa veroa.

  Se on hyvä esimerkki hetkestä, jolloin maailma muuttui. Itse vertaisin sitä Newtonin kokemiin tunteisiin, jolloin luonnontieteidemme perusta luotiin.

  Kyllä noiden ajatusten edessä hiljenee muuten kovempikin kaveri.

 5. Vihreistä on vaikea repiä huumoria. Kohonneet sähkölaskut vihreine veroineen eivät naurata.

  Maksaisin mielelläni, jos tietäisin, että se auttaa maailman pelastamisessa. Vihreillä veroilla ei kuitenkaan pelasteta maailmaa vaan tehdään ihmisistä entistä köyhempiä.

  Oras Tynkkynen ei valitettavasti ole koominen hahmo, koska hän on tosissaan ja koska hän vain edustaa valtaideologian astetta radikaalimpaa versiota.

  Siksi vihreä huumori itkettää enemmän kuin naurattaa.

 6. Hyvin kirjoitettu.

  Viimeinen kappale vaati suolaripauksen:

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Kaltevan_pinnan_argumentti

 7. Hammer: Oras muistuttaa monella tapaa nuorempaa Leniniä ajattelultaan ja toimintatavoiltaan.

  Leninhän oli häiriintynyt psykopaattinen sadisti, jonka fanaattisuus yhdistettynä terävään älyyn sai massat puolelleen hirvittävin seurauksin.

  Katsotaan nyt ensin minne asti Oras pääsee tässä vaiheessa.

  Fanaattiset psykopaatit saa pois vallasta siten, että niille nauraa, koska sitä heidän henkinen tasapainonsa ei kestä.

 8. Masse: otaksun, että tarkoitit objektivapaata avioliittoa kaltevalla pinnalla?

  Uskoisin, että kaikki lukijat ymmärtävät parodian siinä suhteessa.

  Lukumääräneutraali avioliitto on taas VINO:n ohjelmassa. Eikä se ole valitettavasti vitsi.

 9. Soylent green?
  http://akas.imdb.com/title/tt0070723/

 10. ehtoota,
  hyvin sanottu asiat suoraan virheistä, se on siinä.
  kommentit on kanssa osuvia ja ampuvat virheet täysin paskaksi.

  käsittämätöntä, että virheet voivat edelleen jauhaa sitä samaa paskanhuuruista mantraa tästä mokuttamisesta, vaikka se on täyttä paskaa ja utopiaa.

  hampunhöyryissä on varmaan kiva pyöritellä paska-aivoissaan näitä säälittäviä utopioita.

  miten voi olla puolueen johtopaikoilla pelkkiä homoja? eikös olekin todella uskottavaa touhua saatana. ei ihme, että TKT Paloheimo jättää uppoavan laivan.
  puolue on vallattu stallarien ja kommareiden toimesta jo 80-luvulla. mutta nyt menee lujaa ja kaikki on niin vitun virheetä.

  hyvin tehty tämä vertaus oraksesta leniniin! leninillä oli kuppa päässä, ja sen huomaa, mitä tuli tehtyä…. onko tynkylläkin kuppa? ja oliko lenin siis homo?

  osuu ja uppoaa taas, hah.
  mutta siis hyvää la-ehtoota kaikille asiakasomistajille.
  Parabellum.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: