Monikulttuurin kuolema

Suomen kieli on tavattoman ilmaisurikas ja sanavarastoltaan hyvin laaja verrattuna mihin tahansa maailman kielistä. Kielen yksi perussääntöjä on se, että se muuttuu ja kehittyy ajan hengessä. Olen aiemminkin kirjoittanut suomen kielen muuttumisesta, mm. siitä miten nopeasti väkivaltainen pahoinpitely muuttui nahisteluksi, ainakin silloin kun pelätään jotain.

Kielen ja viestinnän muuttumisen nopeus on luonnollisesti kiinni siitä, miten nopeasti ympäröivä todellisuus muuttuu. Silloin, kun todellisuus ei enää vastaakaan sitä kuvaavaa kieltä, niin muutos on nopea. Otan aiemmin esitettyyn käsirysy-esimerkkiin toisen ja logiikaltaan päinvastaisen näkökulman, eli esimerkkejä ilmaisuiden ja sanojen hämmästyttävän nopeasta kannibalisoitumisesta.

Ne kuvaavat tilanteita, joissa alunperin positiivisia mielikuvia herättämään tarkoitettu käsite kohtaa todellisuuden, jota se ei enää vastaa. Tällöin seuraa konflikti, jossa termi hylätään ja sen tilalle keksitään uusi sana.

Jos joku muistaa kauas historiaan, niin vielä vuosi sitten monikulttuuri ja monikulttuurisuus oli kaikkein kuuminta hottia eliitin puheissa. Jos nyt joku poliitikko lausuisi maagiset sanat: Monikulttuuri on rikkaus, hänet naurettaisiin tärviölle. Tämä johtuu taas siitä, että kaikki tietävät mitä termi monikulttuuri tarkoittaa, eli väkivaltaa, nousevia veroja ja kiihtyvää elinympäristön tuhoutumista. Jopa kaikkien monikulttuuristajien isotäti Eva Biaudet totesi hiljakkoin, että maahanmuuttajat tuovat väriä. Ei sanaakaan monikulttuurisuudesta tai rikkaudesta.

Monikulttuurin ovat sanoina taas hyvin nopeasti korvanneet seuraavat termit: kansainvälinen, avoin yhteiskunta ja tulevaisuus.

Tulevaisuuden avoin kansainvälinen kansalaisyhteiskunta on siis maa, jonne tuodaan N miljoonaa luku-, kirjoitus- ja ammattitaidotonta ihmistä Afrikasta tai Lähi-idästä elämään sosiaalituella ja hajottamaan tuusan nuuskaksi koko yhteiskuntarauhan.

Toinen yhtä hupaisa termi on työvoimapula. Edes työvoimapulan ylipappi Jyrki Katainen ei käytä sitä enää. Tilalle on tullu termi työurien pidentäminen. Työuria siis pitäisi pidentää, vaikka 300 000 ihmistä on Suomessa ilman töitä ja 200 000 ihmistä elää nöyryyttävässä pätkä-, vuokratyö- tai työharjoittelusuhteessa.

Onhan siinä Jyrkillä työsuhteiden pidentämisessä hieman haasteita, ei voi muuta sanoa. Odotan itse innosta piukkana ministeri Kataiselta uutta katsausta työvoimapulan syvimpään olemukseen ja sen ratkaisuihin.

Olen varma, että seuraavat termit tulevat samalla tavalla kannibalisoitumaan hyvin nopeasti: Vihreä verouudistus, ihmisoikeudet, köyhyys ja kansainväliset sopimukset. Ei mene kuin hetki, niin ihmiset nauravat noita termejä käyttäville idiooteille.

Vieläkö muuten muistatte termit moniosaaja ja huippuosaaja? Artikkeli Ali Qassimin huippuosaamisesta Pravdassa on jostakin syystä poistettu lehden arkistoista, onneksi lainaukset artikkelista ja hellyttävä kuva moniosaajasta ovat netissä tallessa. Historiasta voi muuten oppia sen syvän totuuden, että aina kun arkistoja siivotaan ja jälkiä peitellään, on tapahtumassa jotain mullistavaa.

Mitähän se voisikaan tällä kertaa olla?

Advertisement
Published in: on 12 lokakuun, 2010 at 7:36 pm  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/10/12/monikulttuurin-kuolema/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommenttiaJätä kommentti

 1. http://www.savonsanomat.fi/mielipide/artikkelit/monikulttuurinen-suomi/605976

  Kyllähän meidän Jyrki jauhaa edelleen monikulttuurista, työvoimapula sentään on jo haudattu.

 2. Mitä tarkoittaa kannibalisoituminen?
  Kiitos Octavius viihdyttävistä ja informoivista kirjoituksistasi.

 3. Kannibalisoituminen tarkoittaa tässä yhteydessä sitä, että sanan varsinainen tarkoitettu merkitys tuhoutuu, kun todellisuus paljastaa mitä sanaa kuvaava tapahtuma todella tarkoittaa. Ja kiitos kauniista sanoista.

  Matti, sattui kyllä hassusti. Tämä oli kirjoitettu joskus viikonloppuna, mutta ajastettu tiistaille. Sitten Jykä-boy menee vetämään ali kaikkien rimojen tuolla Monikulttuurinen Suomi -söperruksellaan. Kirjoitushan on kuin jostain viidennen luokan ainekirjoituksesta arvosanalla 5+. Naivia, tyhmää ja lapsellista. Kömpelöitä lauserakenteita, väsyneitä fraaseja ilman mitään perusteluita. Kirjoitusvirheitä ei ole, eli siksi vitonen edes yrityksestä.

  Kyllähän Jykä siinä vielä monikulttuuria ja työntekijöitä itkee – puolen miljoonan toimettoman maassa, jossa ihmisiä nöyryytetään asian suhteen mitä uskomattomimmilla tavoilla. Tuo kaveri on täysin irtautunut todellisuudesta.

 4. Kiitoksia jälleen kerran nasevasta analyysistä. Ja tuo Jykän rimanalitushan sopii analyysiin mitä parhaimmin juuri tuon seikan takia: kaveri on täysin irtautunut todellisuudesta, hän ei ole enää pitkään aikaan ollut perillä siitä, mitä täällä tapahtuu.

 5. Revisiointi, dehabilitointi ja sota on rauhaa. Newspeak elää paremmin kuin koskaan.

  [Ali Quassim katosi Hesarin arkistosta samana päivänä kun tuomio tuli (eli kellontarkkaan oli asia seurattu)].

 6. ”Kielen ja viestinnän muuttumisen nopeus on luonnollisesti kiinni siitä, miten nopeasti ympäröivä todellisuus muuttuu. Silloin, kun todellisuus ei enää vastaakaan sitä kuvaavaa kieltä, niin muutos on nopea. Otan aiemmin esitettyyn käsirysy-esimerkkiin toisen ja logiikaltaan päinvastaisen näkökulman, eli esimerkkejä ilmaisuiden ja sanojen hämmästyttävän nopeasta kannibalisoitumisesta. ”

  Asiallista tekstiä. Kiitän.

  Esimerkiksi vielä muutama vuosi sitten viljeltiin ahkerasti sanaa ”integroituminen” (suomalaiseen yhteiskuntaan).

  Sen jälkeen aina vain kasvava joukko kansalaisia on nähnyt, miten kyseinen ”integraatio” toimii Euroopassa Muslimien ja Amerikassa Meksikolaissiirtolaisten kohdalla: Kasvavaa rikollisuutta, laitonta halpatyövoimaa, kiristyviä veroja, slummeja, käsittämättömiä ”kielitaitovaatimuksia” (Suomen kielen osaamisen vaatiminen lääkäreiltä rasismia), jne..

  Aika moni valistunut kansalainen tajuaa, ettei suuresta osasta maahanmuuttajia tulekaan kiltisti veronsa maksavia töissä ahkeroivia pikku suomalaisia, vaan he siirtävät PYSYVÄSTI omien kulttuuriensa kielteiset tavat kohdemaahan. Pari kivaa etnistä ravintolaa ei tätä asiaa paljoa helpota.

  Niinpä otettiin käyttöön (mahdollisesti jo valmiiksi mietitty) hämäyssana: kotoutuminen, kotouttaminen. Sitten kävikin niin, ettei maahantulijoiden tarvitsekaan enää ”integroitua” maahamme, vaan he ”kotoutuvat”, eli suomalaiset joutuvatkin nyt yht’äkkiä ”kotouttamaan” kaikki tänne saapuvat. (Vinkki: katsokaa sanakirjasta, mitä integraatio tarkoittaa.)

  No tällaista ”kotoutumista” on ilmeisesti harrastettu esimerkiksi Saksan, Ranskan ja Ruotsin siirtolaislähiöissä, joissa huomattava osa kolmannen polven siirtolaisista ei ole sopeutunut heimonsa uuteen kotimaahan edes kielitaidon osalta.

  Katsotaan nyt, kauanko käsitettä ”kotoutuminen” aiotaan tekohengittää kun kaikille tulee selväksi sen todellinen merkitys.

  Minun tavoitteenani on nuivistaa mahdollisimman monta ihmistä ystävä- ja tuttavapiiristäni ja olen monien kohdalla jo onnistunutkin. Aion jatkaa samalla linjalla seuraavien vaalien tuloksesta huolimatta (kohteinani mm. monikulttuurin todellisuus, islam, feminismi, sananvapaus- ja kansalaisoikeusasiat) ja toivon, että te kaikki teette samoin.

  Sanotaan nyt vielä täälläkin, ettei kukaan tuntemistani (ihq-oikeista & x-oottisista) ulkomaalaisista ole edes vihjannut minun olevan rasisti kovista (viha-) puheistani huolimatta. Minä nimittäin, toisin kuin ”integroijat” otan ihmiset ihmisinä.

  Propagandasanat tulevat ja menevät mutta totuus ei pala tulessakaan!

 7. Kiitos hyvästä jutusta, ja näin se menee, ei vaan aina meinaa itsekään huomata tätä kannibalisoitumista termeissä.
  Ja kansa on innoissaan uusista asioista ja fraaseista, säälittävää todella.

  jyrkiboi on ulkona kuin puliukko, edelleen. Ja tilanne vaan pahenee hänen kohdallaan tällä mokuttamis-jutulla, sillehän nauraa kohta kaikki, kai…

  Niin, mitähän on tulossa, kun peitellään ja sensuroidaan vanhoja juttuja? Katotaan miten irkkujen käy, sillä kohta jyrki käteinen tulee kehiin ja jakaa taas meidän rahaa siihen kaivoon, jees.

 8. Kiitos taas kommenteista.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: