Alex – Kokoomuksen kultapoika

Alexander Stubb ilmestyi kirjaimellisesti tyhjästä. Hän nousi hetkessä Kokoomuksen mannekiiniksi ja koko mediajulkisuuden lemmikiksi ja hänen nimittämistään ulkoministeriksi pidettiin loistavana vetona Kokoomukselta.

Kielitaitoinen, esiintymiskykyinen, julkisuuden hallitseva ja kantaa ottava poliitikko jätti nopeasti varjoonsa käytännössä koko muun hallituksen. Alexista alkoi paljastua jopa yli-inhimillisiä piirteitä, triathlonin jälkeenkin hän pystyi mainostoimiston huolellisen valmennuksen jälkeen toistamaan vakuuttavat mantrat hiotun viestintätekniikan tuomalla varmuudella. Ensimmäiseksi…, toiseksi… ja viimeiseksi korostan, että…

Keväällä 2011 Alex asettuu sitten ensimmäistä kertaa ehdokkaaksi eduskuntavaaleissa Uudenmaan vaalipiirissä. Alex on ehdoton ennakkosuosikki ääniharavaksi, vaikka piirissä on ehdolla lukuisia muitakin puolueidensa kärkiehdokkaita. Ainakin omaa arvostustani on lisännyt, että Stubb on tehnyt poliittisen linjansa selväksi. Hän ei arkaile ottaa kantaa.

Mitä mieltä Alex sitten asioista on?

 • Kansallisvaltiolla ei ole mitään tulevaisuutta ja ne ovat nykymuodossaan historiallinen jäänne. Myös Suomi ja suomalaiset, siis hänen äänestäjänsä, ovat historiallinen jäänne, koska olemme kaikki eurooppalaisia.
 • Alex on voimakkaasti ylistänyt Astrid Thorsia ja hänen avointa maahanmuuttopolitiikkaansa.
 • Stubb on korostanut voimakkaasti Suomen olevan sekä Turkin että Afrikan Unionin ystävä ja hän ajaa voimakkaasti Turkkia EU:n jäseneksi.
 • Alexin ensimmäinen vaalilupaus oli, että ruotsin kielen asemaa ei heikennetä, vaan päinvastoin. Ruotsi tulee saada pakolliseksi jo ensimmäisellä luokalla.
 • Stubb on esittänyt myös viisumivapautta Suomen ja Venäjän välille.
 • Alex on kannattanut raivokkaasti Suomen sotaretkeä Afganistaniin.
 • Stubb ilmoittanut vastustavansa voimakkaasti kerjäämiskieltoa Suomessa ja samalla kannattanut myös nyt ympärillämme nähtävää järjestäytyneen rikollisuuden määrätietoista pureutumista maahan.

Kaikki ovat selkeitä ja yksiselitteisiä linjauksia, jotka eivät jätä mitään Alexander Stubbin edustamassa politiikassa epäselväksi. Vaalien ehdottomalla ennakkosuosikilla voi olla kuitenkin yksi ainoa pienen pieni heikko kohta.

Vaarana nimittäin on se, että hänen potentiaaliset äänestäjänsä ottavat selvää hänen mielipiteistään.

Mainokset
Published in: on lokakuu 28, 2010 at 9:33 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/10/28/alex-kokoomuksen-kultapoika/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. Jep, se täytyy miehelle lukea plussaksi, että hän ei jätä millään muotoa epäselväksi sitä, mitä on luvassa jos hänelle sattuu erehdyksessä äänensä antamaan.

  On nää omituisia aikoja, kun vanha vasemmistolainenkin muistelee kaiholla kypäräpappikokoomusta. Seuraavaksi alkaakin sitten puitten oksilla pyyt pienenemään ja joka jätkähän tietää, mitä se meinaa.

 2. Kyllä vielä tänä syksynä pyyt olivat oikein lihavassa kunnossa. Saa nähdä ensi vuonna.

  Kyllä Alexille täytyy hattua nostaa. Hän sanoo aivan suoraan, että tavoitteena on muuttaa Suomi Paskastaniaksi. Ei jää mitään epäselvää.

 3. Täytyy häveten tunnustaa, että minäkin olen kerran äänestänyt tuota ääliötä. Eipä ole vaaraa, että se vahinko enää toistuisi.

  Pisteet kuitenkin Alexille tosiaan siitä, ettei hän piilottele mielipiteitään, vaan tuo ne täysin avoimesti julki omalla ylimielisellä tyylillään. Alexiin on iskenyt kaikkivoipaisuuden harhakuvitelma. Hän luulee olevansa nyt sellaisessa asemassa, ettei sieltä kerta kaikkiaan voi enää pudota alas.

 4. Häpeän tunnustaa, että äänestin aikanaan eurovaaleissa Alexia. Perustelin asian itselleni siten, että hän tuntee EU-byrokratian ammattinsa perusteella ja pystyy näin toimimaan sen sisällä parhaalla mahdollisella tavalla.

  En tuolloin ymmärtänyt, että hän oikeasti uskoo Euroopan Unionin autuaaksi tekevään voimaan. Virheistä voi oppia, joten samaa virhettä en tee toista kertaa.

  Tunnen toki monia, jotka pitävät Stubbia hyvänä ja pätevänä tyyppinä. Kielitaito, ulkonäkö, kova kunto ja supliikki riittävät usein peittämään substanssin ja ajattelun puutteen. Ulkoministerin pesti on onneksi paljastanut Stubbista kaiken olennaisen.

 5. Ai saatana, että olette äänestäneet tätä ylimielistä kusipäätä… voi voi. :I

  Kuka muistaa vielä, kun 2007 kesällä tätä tonttua potkittiin perseelle, kun alkoi se gruusian sota? Herra vaan lomaili jossakin ja eu:n ulkopolitiikka oli tuuliajolla, voi sentään saatana mikä munari.

  Niin, mutta se kova juttu tulee tässä. Muistatteko, kun silloin samana kesänä paskalehdet kirjotteli hetken ainaa, että stubbido on vanha koulukiusaaja!? Hämäästyttävää, eikö? Siis, se että siitä kirjoitettiin. Mutta sen jälkeen asiasta vaiettiin täysin, ja alkoi hänen ylitsepursuava paskanlemuinen ylistämisensä, jolle ei saatana lppua näy. stubbi tekee sitä ja nyt se vittu tekee tätä, ja mitä saatana kaikkea se tekeekään, säälittävää kaikkiaan…. siis keisarilla ei ole todellakaan vaatteita.

  Jotenkin oksettaa hänen hyysäämänsä homojen olympialaiset ja sateenkaaren alla touhuaminen, aviossa oleva mies ja puuhaa tällaisia….? 😛
  Kuten muutkin kokkari-homo-kollegansa, stubbido on täydellinen tuholainen eli good bye seuraavissa vaaleissa….

  Mutta, siis vitun Fantastista, ja erittäin mahtavaa!
  Kokoomus voi suksia vittuun.
  Parabellum.

 6. Venäjän-Georgian sota oli 2008. Muuten ei lisättävää.

 7. Minunkin täytyy hävetä syvästi. Vaimo äänesti tätä ääliötä eurovaaleissa.

  Paha tilanne, koska en halua erotakaan.

  Täytynee ison miehen vain kestää tämäkin häpeä.

 8. liki 700000 vierailijaa ei ole ihan vähän..

 9. Tämä lapsesta asti kultalusikalla syötetty nulikka hävittää suomalaista identiteettiä maailmalla kaksin käsin, tajuamatta sitä itse lainkaan.
  17.4 hänet pitäisikin viimeistään kopauttaa takaisin maan pinnalle.
  PG


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: