Paskalain anatomia, osa II

Olen kuvannut istuvaa hallitusta useaan otteeseen Suomen historian tuhoisimmaksi heti Terijoen hallituksen jälkeen. Ehkä kuvaavin esimerkki koko hallituskauden saavutuksista on paljon puhuttu paskalaki.

Vaikka se saattaakin tuntua julmalta, ei ihmisten kokemuksille ja heidän nöyryyttämiselleen voi kuin nauraa vedet silmissä. Miettikää nyt – hyväuskoiset ovat maksaneet muovipöntöstä 15 000 euroa ja saavat kaupanpäällisiksi mehumaijan ja 500 euron huoltokulut vuodessa. Lopputuloksena on suunnaton vitutus ja paskan haju joka paikassa.

Alla on koottu satunnaisia kommentteja asian tiimoilta:

 • Minä ainakin heitän omaan ecolaattoriin dynamiitin sisään juhannuksena ja räjäytän paskan taivaantuuliin. Niin on vituttanut laitteen osto!! SAATANA SE HURISEE SIELLÄ YÖTÄ PÄIVÄÄ SAATANAN SAATANA!!!
 • Tutustuin kaverini ja hänen naapurin järjestelmään Oulun Ii:ssä. Vaikka olikin Syksyä, niin kyllä haisi koko purkuoja.
 • Meidän tuttavat laittoivat tuollaisen. Nyt sitten kalskaavat firman kanssa, kun laite ei ole toiminut koko aikana yhtään kunnolla. Kemikaaliakin on mennyt aivan hirveästi… Ovat jo sanoneet, että saavat tulla kaivamaan vempeleen ylös. Ova tosi v…uuntuneita…
 • Voi hitto kun harmittaa. Ostin Ecolator 5 puhdistamon 2008 alussa ja nyt vasta asensin sen. Laite ei pihahtanutkaan !!! Soitin Ecolatorille onko takuuta. SANOIVAT TAKUUN OLEVAN LOPPUNUT. 1 VUOSI LAITTEEN TOIMUTUKSESTA. HUH HUH KIVA FIILIS….!!! PASKA HAISEE KILOMETRIN ALUEELLE!!!
 • itse ostin puhdistamon mökille ja toisen kotiini. 30 000 euroa yhteishinnalla sain. mukava myyjäkin oli. sanoi että hommaa kunnon ammattimiehet asentamaan ne puhdistamot. lupasi kaupan päälle kattilan. Terveisin tyytyväinen ecolator asiakas.
 • Pudasjärvi, 9000 asukkaan kaupunki. Jäteauton kuljettaja, joka myöskin tyhjentää kaivoja, kertoi että hänen tyhjentämistään jätesäiliöistä vain 2 (KAKSI) on toimivaa vekotinta. Muut eivät ole toimineet oikein.
 • Varmaan ihan hyvä laite kunhan saadaan toimimaan itsellä ollut eco 5 noin puolivuotta toimi mutta nytten on murheet alkaneet. huoltomies on melkein joka viikko käynyt. syksyllä 2009 kaivettiin pönttö maahan. Aluksi ecolaattori saanut kuljetuksessa vaurioita. Ohjauskeskuksen kotelo hajalla. Logiikka kastunut. purkupumppu jumissa. Viikko meni alussa lietettä lotratessa, mutta lopussa alko toimiin. No niin tuli pakkaset ja purku oja jääty umpeen, sitten hakattiin railoa noin joulu- maaliskuu, joka päivähän se pitää päästä purkamaan. Onneksi sitten tuli metri lunta ja vesi löysi jostain reitin maaperään, kunnes tuli kevät ja alko lumi sulamaan. No eihän sitä sitten vettä mene enää maahan ja purku oja on jäässä varmaan juhannukseen asti.
 • Hankimme Ecolator 5:n syksyllä 2008. Kuvittelin, että kalliilla saa hyvän, mutta ei. Jatkuvia toimintahäiriöitä, pumppu tukossa, ympäristö ja purkuoja haisee ja siellä kelluu vaikka mitä. Viimeksi meni kompura jumiin ja ei kuulemma mene takuun piiriin koska yli vuoden vanha !
 • Sitten tuli ,onnetonta surkeutta, hankittua Eculaattorin kaivo ja siitä on riittänyt ongelmia jatkuvasti. Nytkin sisälle on tullut karmea löyhkä, koska kemikaalit eivät jostakin kumman syystä ole nähtävästi menneet pumppausten mukana isompaan kaivoon. Ensin meni kaikki kemikaalit kaivoon ja sisältö alkoi kuohua yli ja kompressorin sähkömoottorit paloi oikosulkuun. Koko kaivo tuli täysin paskaiseksi. Myöhemmin meni wc:n ja kaivon välinen putki tukkoon ja täysi katastrofi–vessanpönttöä myöten kaikki täynnä tavaraa. Likakaivontyhjennysfirman auto tyhjensi lopulta sen imemällä pöntön kautta tyhjäksi. Soitin kymmeniä kertoja viasta ja he kävivät katsomassa. Sanoivat ettei vika haittaa ,ellei se pala viikkokausia jatkuvasti. No ,sekin aika tuli kun se lopullisesti petti ja valo jäi pysyvästi palamaan ja kaivo meni mykäksi. Myös kemikaalien meno oli ollut pitkään tukossa. Taas huoltomiehet kaivoa kunnostamaan. Erilaisia tähystysaukkoja wc-putkeen, jotta sitä ei enää tarvitsisi wc-pytyn kautta tyhjentää ja uusia kemikaaliputkia asennettiin ,jotta kemikaali kulkeutuisi tarkoitetusti. Mutta ei ,taas on löyhkä aivan karmea.
 • Tästä on tulossa painajainen. tuli myös tontille tämä ecolator 5 kyllä laite 2kk toimi sen jälkeen ei viikkoa ole kun huoltomies täytyy soittaa on löyhkä tosi hyvä jopa naapuri on valittanut asiasta.
 • Keväällä ihmettelin, kun pihalammet haisee suoraan sanottuna paskalle. Oli naapuri hommannut muutaman vuoden ikäisen ja useasti tukkeutuneen suodatinkentän tilalle jonkun pienpuhdistamon.
 • Saman ongelman kanssa paininut 2.2 vuotta ja alan todella olla uupunut tähän paskapussitouhuun (piti muka riittää, että vaihtaa pussin n.kerran kolmen kuukauden aikana).Tässä totuus: paskapussi täytyy vaihtaa näköjään kahden hengen taloudessa vähintään kerran kuukaudessa. Kwh:lta vastataan kun jaksetaan soittoyrityksiin (pitävät ilmeisesti hulluna tai sitten ei vaan kiinnosta hoitaa asiaa kuntoon). On muuten helvetin kivaa, kun tulee reissusta perjantaina, niin alkaa vaihtaa taas pussia jonka paska on tullut jälleen kerran yli reunusten. Aina ollaan korvia myöten paskassa tyhjennyksen jälkeen.
 • En ole ainoa jolla ollut ongelmia säkkien kanssa. Alussa säkit tuntuivat repeilevän liian nopeasti, 1kk jälkeen kauheita reikiä. Tai nostin korin ylös niin yhtäkkiä syntyi reikiä josta paska sitten suihkusi jaloilleni…NAM.
 • Ylivuotoputki jäässä ja vituttaa!! Tuossa taas tänään punnersin n.60 kiloa löysää paskaa putsarista ylös. Onneksi on lunta maassa, että voi kieriskellä siinä että saa enimmät paskat haalarista.
 • Reilu kaksi vuotta tuon kanssa on tullut painittua. Saa nähdä löytyykö Wehoputsilta ratkaisu ongelmaan ennekuin menee hermot. Alkaa olla niillä rajoilla. Kaksi vuotta ja tyhjennys kahden kuukauden välein alkaa pikkuhiljaa v……aan.
 • Laitatin kaksi vuotta sitten iisin. Nyt kolmas pumppu vaihdettu. Ensimmäisen sain takuuseen. Viimeisestä maksoin 139 e. Valitettavasti ei se raha mutta tuo jatkuvan seurannan vaiva on inhottavaa. Joka aamu pitää kuunnella käykö se vai pitääkö vaihtaa.
 • Meillä ollut iisi sako 6 käytössä nyt vuoden ja 3 kk. Ja nyt paukahti kolmas pumppu! Täälläkin menee hermot jatkuvaan seuraamiseen ja pumppujen vaihtoon. Ensimmäisen saimme takuuseen. Sen jälkeen eivät ole vastanneet sähköposteihimme.
 • Meille myyntimies kertoi laitteen olevan suunniteltu 30vuodeksi. Totuus oli toinen. Pumppu hajosi jo 3kk käytön jälkeen ja samoin sisäyksikkö. niin tämä ecolator 5 joka myös meille asennettiin huhtikuussa 2010. rupesin ihmettelen kun laite ei ole mitään ääntä pitänyt koko aikana niin katsoin ennen juhannusta pönttöön ni kaikki tavara on mennyt ylimeno putkesta laskuojaan. Oli IHAN oikein asennettu. Mutta kun ei vaan toimi saatana.

Yksi parhaista suomalaisista nykykirjailijoista (löytyy linkkilistasta) kertoo omista seikkailuistaan paskalain kiemuroissa hellyttävällä tavalla:

 • Tarina alkaa 6.6.2008. Ok. Itse päädyin tilaamaan laitteet Ecolatorilta, koska palvelu toimi hyvin ja avaimet käteen -paketti viehätti ajatuksena. Asiallinen mies tuli nopeasti paikan päälle, teki mittauksia ja keräsi faktoja ja laati suunnitelman ja sen pohjalta tarjouksen, jonka sitten asiaa harkittuamme hyväksyimme.
 • 10.2.2009: Jo jonkin aikaa on Ecolatorin ympärillä tuntunut ajoittaisia hajuhaittoja, joskus lievempänä ja toisinaan aika voimakkaastikin. Ei kuitenkaan jatkuvasti.
 • 27.6.2010: Kevätkausi mennyt lähinnä huoltoja odotellessa. Talven aikana laite tuoksahteli ja huoltomiehen tavoittaminen ei oikein onnistunut, vastaajaan jättämäni viesti ei mennyt perille ja pakkasten aikana ei tullut pihalla juuri edes nuuhkittua, toimiiko se laite kunnolla vai ei.
 • 13.7. Aamun riemu-uutinen: TM Rakennusmaailman testien mukaan kaikki panospuhdistamot ovat kehnoja ja Ecolator on kaikista kehnoin. Verenpaineet nousussa: kun ostaa markkinoiden kalleimman laitteen, toivoisi saavansa myös sellaisen, jota testit eivät julista sudeksi… Ensimmäinen huoltomies kytki kemikaalisyötön pois päältä ja totesi, että katsotaan, käynnistyykö biologinen prosessi, luvaten tulla tsekkaamaan tilanteen kuukauden kuluttua. Kun yli kuukausi oli kulunut, otin yhteyttä ja kysyin käynnin perään. Tuli paikalle toinen huoltomies, joka tyhjennytti laitteen ja kytki kemikaalit päälle, luvaten tulla tsekkaamaan tilanteen muutaman viikon kuluttua. Ei ole vielä kuulunut miestä paikalle, ja tuossa välillä laite tuoksahti melkoisesti tiettyyn aikaan illasta (piti sulkea ikkunat), mutta muuten oli suht hajuton.

Suomalainen se maksaa itsensä kipeäksi ja astuu sananmukaisesti paskaan, kun vihreä mieleltään nyrjähtänyt ympäristöministeriön virkamies ja todellisuudentajunsa menettänyt ministeri ja hallitus niin haluavat.

Netissä vittuuntuneet ihmiset kauppaavat muovipönttöjä alkaen 1500 eurolla + kaivamiskustannukset, kun tehtaan toimitushinta on noin 6000 euroa. Tehtaan paketissa netissä myydään laitteita huomattavasti halvemmalla. Joku elämää suurempi optimisti kauppaa omaa pömpeliään 7300 eurolla.

Ei kun ostamaan!

Published in: on 10 marraskuun, 2010 at 3:27 pm  Comments (19)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/11/10/paskalain-anatomia-osa-ii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

19 kommenttiaJätä kommentti

 1. On ihmisiä, jotka esim jonottavat kaupan oven takana kun suomen ensimmäinen digiboxi erä saapuu.. ja on ihmisiä ,jotka odottavat, että ruutu pimenee.. ja kaksi viikkoa lasten kitinää kuunneltuaan ostavat digiboxin.
  Varmaan löytyy kolmannenlaisiakin ihmisiä.

 2. Kiitoksia taas tästäkin. Kuten jossain totesin aiemmin, en aio tuota lakia noudattaa. Jos sitten alkavat jotain pakkokeinoja käyttää, niin täältä pesee: otan ainakin muutaman mukaan.

  Ja vielä: alunperinkin oli nähtävissä, että koko laki oli perusteiltaankin jo aivan älytön, siis ÄLYTÖN. Aikanaan ajattelin sitäkin mahdollisuutta, että kilttejä suomalaisia tällä tavoin koulutetaan pärjäämään suuressa maailmassa: kapina tulee, mellakoita ja syylliset virkamiehet syötetään kaloille. Aika viehättävä ajatuksena, vai mitä?

 3. Kysyin aiheesta isältäni, joka on työskennellyt ~35 vuotta kunnan yhdyskuntatekniikasta vastaavana kaupungininsinöörinä (ml. jätevesiasiat). Hänen kokemustensa mukaan oleellista jätevesien käsittelyssä on jatkuva virtaus tai muuten laitteiden kanssa ongelmat lisääntyvät. Eli kun asukas palaa parin viikon lomamatkalta, voi tiedossa olla ikäviä yllätyksiä.

  Lisäksi hän kertoi samaa mitä yllä olevista kommenteista voi lukea eli monet tällä hetkellä kaupattavista laitteista ovat kaikkea muuta kuin priimatavaraa.

  Tilanne muistuttaakin digi-tv ajan alkua siinä mielessä, että ensimmäisen sukupolven digiboxithan olivat suurelta osin täyttä kuraa. Erona on vain huikea ero hinnassa (100 euroa vs 10 000 euroa), joten uudempaan puhdistuslaitteistoon päivittäminen, mikä monella on väistämättä edessä, tulee olemaan huomattavasti tuskallisempaa kuin digiboxin vaihto.

 4. Kiitos kommenteista.

  Ei tarvitse olla kovin ylimaallinen nero ymmärtääkseen, että laite, jossa on elektroniikkaohjaus yhdistettynä biologiseen hajottamiseen erittäin tarkasti säädettynä ei voi toimia Suomen oloissa muualla kuin laboratoriossa 24/7 valvonnassa.

  Standardina oleva kahden-kolmen sakokaivon järjestelmä, joka tyhjennetään kerran-kaksi vuodessa on parinsadan vuoden tuotekehityksen tulos. Se on yksinkertainen, se toimii eikä sitä tarvitse huoltaa juuri koskaan. Kaiken lisäksi se ei saastuta lainkaan. Suomessa lienee satojatuhansia tällaisia toimivia järjestelmiä, joissa sakokaivojen läheisyydessä on kiinteistön oma talousvesikaivo, eikä ongelmia ole ollut.

  Ympäristöministeriö on puhdistettava näistä hulluista painepesurin avulla ja nopeasti.

 5. ave,
  vittu kun alkoi oikein vituttaamaan taas tämä asia, siis tämä paskalaki. ihmeellistä kyllä, niin miksi ihmiset ovat näitä vitun paskavehkeitä sitten ostaneet, kun kerran ei ole vielä pakko?

  jep, se voisi olla oikein sarjatulipainepesuri, jolla siivotaan paikat hamppuuhuuruisista kusipäävihreistä.

  ssatana kun kaikki virheet oikein tuholaisia jumalauta!

 6. Kannattaa Pomppeius ajatella positiivisesti. Kun tästä sekoilusta on lähemmäs kymmenen vuotta kulunut, niin ihmiset pystyvät jo naureskelemaan näille pienpuhdistamosekoiluille ”että tälläistäkin sitä joskus pistettiin kansa harrastamaan”.

  Esimerkiksi nuo kuvaukset tuosta ”paskapussipainista” Wehoputs-puhdistamojen kanssa tulevat olemaan eeppisiä 😀

 7. Matti: minä ainakin nauroin vedet silmissä jo nyt näille jutuille.

  Sitä ei millään oikein pysty hyväksymään, että tähän tämä maa on ajettu ja nopeasti. Ei helvetti voi olla totta…

  Aivan hellyttävän koomista on myös kuuluisan kirjailijan omakoti-idyllin vallannut haju. Ilmaa nuuskitaan sieraimet ammollaan, maahan haudattua pöntön romiskoa vilkuillaan epäluuloisena, huoltomiehen soittoa odotellaan ja sillä aikaa todetaan toivorikkaana paskan tuoksuvan vai silloin tällöin.

  Mitä nyt ikkunat joutuu pitämään kiinni…:D.

 8. Mutta asiakastarinat kertovat aivan toisenlaisesta todellisuudesta:

  http://www.ecolator.fi/avaimet-kateen-palvelu/asiakastarinat

  Näkyy olleen tuulipukukansa taas ’ajoissa liikkeellä’ ja ’koska täytyy’ 😀

 9. Kaikkea sitä ihminen hyväksyy tullakseen hyväksi ihmiseksi, paska haisee ulkona satojen metrien päähän, ja samaan aikaan tv:ssä tulee mainos jossa poika haluaa mennä Kallen vessaan kun siellä on kätevä raikastin, eikä enää tarvitse sietää edes oman paskansa hajua.

 10. Ei voi kuin laskeutua hiljaa istumaan (pöntölle) ja miettiä, miten voi olla että päättäjillä ei ole hajuakaan tämän paskalain vinoudesta. Jos paskaa pitää hajottaa sähköllä niin olemme vieraantuneet luonnosta aivan liikaa.
  Olen myös täysin vapaaehtoinen koe-eläin passiiviseen kapinaan. Kátsotaan, mitä herrat tekevät, kun 50 000 kotitaloutta ja mökkiä ei tee mitään. Mennäänkö linnaan terveyskeskuksen jonotussysteemin mukaan?

 11. Toinen passiivinen kapinallinen ilmoittautuu, en aio muuttaa pätkän vertaa vanhaa kaivo/sakokaivosysteemiä. Otan mieluummin 2000 euron uhkasakon kuin kymppitonnin puhdistussysteemin, maksaa vain viidesosan siitä. Lisäksi täytyy ottaa huomioon että uusi kymppitonnin paskasysteemi ei toimi, ja sen toimivaksi saamista ryydittää edelleen 2000 euron uhkasakko, niin että lopuksi säästää kymppitonnin.

 12. Selvää on, että lähivuosina nähdään vielä mielenkiintoisia tilanteita, koska on suuri määrä kiinteistönomistajia, jotka a. eivät sisäistä tai tiedä b. eivät aio noudattaa kyseista asetusta.

  Saadaan kunnon hulabaloot aikaan.

 13. ”b. eivät aio noudattaa kyseista asetusta.”

  En aio.

 14. Octavius: ne jotka ovat jo kerenneet kymppitonnin pihallensa hautaamaan tuskin naurattaa pariin vuoteen, mutta kyllä sitä oluen kanssa saattaa myöhemmin kyetä itselleen vähän nauramaan. Ja oppiipahan ettei valtioon kannata joka asiassa luottaa..

 15. Vois joku viskasta Lehtomäkeä vaikka paskapussilla.
  Olis musta aika suoraa, osuvaa ja selkeää kritiikkiä.

 16. Matti: kyllä minua käy etenkin ne vanhukset sääliksi, jotka ovat pienestä eläkkeestään hautapaikkaan rahoja keränneet. Nämä mummot ovat vielä yleensä ihmisiä, jotka uskovat ihmisten rehellisyyteen.

  Tämä pelleily on kyllä törkeydessään aivan käsittämätöntä.

 17. Toistan mitä olen ennenkin sanonut paskalain tiimoilta. En tule panemaan tikkua ristiin asetuksen täyttämiseksi, ellei tänne tule siihen mennessä kunnallistekniikkaa. Mitään paskajärjestelmiä en hanki, vaan nykyiset saostuskaivot riittäkööt.

 18. Mulukku: näinhän se menee suurelle osalla.

  En haluaisi olla lähivuosina kunnan ympäristötarkastaja. Voisi olla, että muuttaisin Zimbabween mieluummin kuin olisin PIENEN kunnan ympäristötarkastaja.

 19. Surkuhupaisaa on se, että toimimattomat pienpuhdistamot ja niiden asennus on aivan totaalista uusiutumattomien luonnonvarojen ja energian tuhlausta: toimimaton järjestelmä ei tuota mitään, vaan pelkästään tuhlaa sekä valmistuksen, asennuksen että käytön aikana.

  Ja kun päälle pläiskäistään vielä se järjestelmän ei-toimimattomuus aiheuttaa ympäristön ravinnekuormistuksen lisääntuymistä, niin ei voi kuin nauraa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: