Miesten pohjaton tyhmyys

Oli synkkä ja myrskyinen perjantai-ilta kodinkoneliikkeen parkkipaikalla.

Satoi räntää, työvaatteiden läpi imeytyvä kosteus hytisytti, lihaksia jomotti viikon rankempi salitreeni ja oli raastava nälkä. Odotin vain pääsemistä kotiin syömään jotain ja pääsemistä sen jälkeen saunan raukeaan lämpöön venyttelemään. Mutta ei, ei nyt, sillä minulla oli tehtävä.

Imuri levisi totaalisesti viime viikolla. Tunsin kieltämättä suurta henkistä tyydytystä sen helvetinkoneen hajottua. Meillä on koirani kanssa paljon yhteisiä piirteitä ja yksi niistä on suunnaton ja pohjaton viha imuria kohtaan. Olen varma, että jos koirani olisi jäänyt imurin kanssa kahdestaan samaan huoneeseen, se olisi raadellut imurin palasiksi. Niin minä ainakin olisin tehnyt.

Perheen naisväen ohjeet mielessäni astelin liikkeen avaraan halliin, vilkaisin ohjetaulua ja harpoin imuriosastolle. Punainen – siinä olivat annetut ohjeet. Tavoite minulla oli siis selkeä: ostaa punainen imuri sieltä kulutushelvetistä niin lyhyessä ajassa kuin mahdollista. Katselin siivouskomeroon mahtuvia malleja, joilla oli tutun kuuloinen saksalainen nimi. Tarkistin teholukemat, koska niistä ymmärsin jotakin.

Mitä suurempi luku, sen parempi imuri ja tein valintani. Katselin ympärilleni kysyäkseni myyjältä, olisiko kyseisen natsi-imurin pahvilaatikossa kenties pölypusseja valmiina vai pitäisikö niitä ostaa lisäksi. Seuraavaksi tapahtui sama ilmiö kuin aina. Myyjät olivat hävinneet täydellisesti. En voi millään käsittään mistä antimateriasta ne myyjät on tehty, mutta joka ikinen kerta käy samalla tavalla. Ne katoavat jälkiä jättämättä juuri ratkaisevalla hetkellä.

Pyörin hyllyjen välissä yhä väsyneempänä ja yhä nälkäisempänä, kun se tapahtui.

Edvard Munckin Madonna-maalauksesta saapunut jumalaisen kaunis Nainen ilmestyi eteeni. Jähmetyin kuin vainun saanut setteri tai jäämies Ötzi lumimyrskyn keskellä. Näytin todennäköisesti täydelliseltä ääliöltä, mutta luulen, että kyseinen Nainen oli tottunut aiheuttamaansa reaktioon. Hukuttuani niihin pohjattoman syviin tummiin silmiin, havahduin ja ponnistelin itseni jollain tavalla tietoiseen tilaan.

Hei, olisin kysellyt imureista, osaisitko auttaa minua?

Madonna hymyili ja ohjasi minut määrätietoisin ottein imureiden luokse. Seuraavasta puolesta tunnista minulla ei ole tarkkoja havaintoja. Siitä minulla on hämärä mielikuva, että kielsin vakuuttavasti sairastavani hepatiittia. Muistan myös, että se oli meistä molemmista älyttömän hauska juttu ja tunsin kummallista ylpeyttä verbaalisesta nokkeluudestani.

Joka tapauksessa olen nyt onnellinen uuden punaisen imurin omistaja. Imurin, jossa uusinta nanoteknologiaa edustava Hepa-suodatin. Minua ei voisi imurin suodattimet vähempää kiinnostaa, mutta siitä olen aivan varma, että Madonna myy ääliöille 10 000 hepa-imuria vuodessa.

Tai satatuhatta, sen verran helppoja me olemme naiskauneuden edessä.

Advertisement
Published in: on 22 marraskuun, 2010 at 4:18 pm  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/11/22/miesten-pohjaton-tyhmyys/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 kommenttiaJätä kommentti

 1. Pah.
  Hävisikö nälkä?
  Hyvä imuri, parempi mieli…
  Minun piti tyytyä siniseen,
  punaisia ei muka ollut!
  Panin velton miesmyyjän kantamaan
  imurin autooni asti.
  Seuraavan kerran valitsen paikan,
  jossa Nainen saa palvelua pyytämättä.
  Onnea uudelle imurille..

 2. Katseet kannattaa jatkossa suunnata verkkoon, löytyy mieleinen ja sopivaan hintaan 🙂

  http://www.idealo.de/preisvergleich/ProductCategory/2925.html

 3. Nämä on niitä perusjuttuja, jotka pyörittävät maailmantaloutta. Tehokasta ja uhritkin ovat entistä onnellisempia.

 4. jep, näin se menee, kyllä tuossa tilanteessa MIES tekee ja ostaa juuri noin. ja kai se luonto on sen niin tarkoittanutkin.
  tämä ei tietenkään koske jotain haavistoa ja stubbidoa… 😛

 5. Voitko vielä kertoa, että missä kaupungissa ja liikkeessä tämä tapahtui, jotta voin käydä ostamassa itselleni pari hepa-imuria?

 6. Kuinka ollakaan, meidän pölynimurimme simahti tänään. Kirjoituksesi eilen lukenut Salli Brown väitti, että olin sabotoinut sen epäkuntoon tarkoituksella. Puolustauduin toteamalla, että:
  a) en tiedä, mitkä ovat Madonnan työvuorot
  b) en tiedä, mikä liike oli kyseessä
  c) luultavasti matkaa kyseiseen liikkeeseen on satoja kilometrejä.
  Perustelut myönnettiin tosiksi, mutta lievä epäilys taisi jäädä kytemään.

 7. Virkistävä poikkeus kirjoituksissasi, ja niin totta. Tuollaisiahan me miehet olemme ja jatkakaamme olemista miehinä.

  Välillä tuntuu vaikealta kun lukee ajankohtaisia pläjäyksiäsi v-mäisistä aiheista mutta kun nekin ovat ikävä kyllä yhtä totta kuin tämä mieskirjoitus. Sanan miekka on sinulla sen verran terävä, että soisin näkeväni kirjoituksia kuitenkin myös muista aiheista kun mistä yleensä kirjoitat. Tulee keski-ikäiselle VHM:lle ahdistusta ja tykytystä.

 8. Minua on ihmetyttänyt pitemmän aikaa yksi asia.

  Mies päättää pääsääntöisesti perheen seuraavat hankinnat aika tavalla yksin: auto ja muut vastaavat vempaimet, kodinkoneet, elektroniikka, rakentaminen ja luonnollisesti kaikki miehiset harrastusvälineet.

  Miksi ihmeessä suurin osa näiden myyjistä on karvaisia ja pahalta haisevia miehiä? Se ketju, joka tämän asian ensimmäisenä hyödyntää tehokkaasti, eli värvää Madonnat paikalle, tekee muuten rahaa ja paljon.

 9. JB: on siis bongattavissa pk-seudun Giganteissa seuraava näky:

  Jaska Jokunen hortoilee pitkin käytäviä toisessa kädessään värikopio Munckin maalauksesta, toisessa kädessään Keltainen leski ja silmissään syvän kiimainen katse.

  Seuratkaa huohotusta…:).

 10. Jaa, siis pk-seutu kuten vähän epäilinkin. Se siitä, sinne en lähde vaikka olisi millainen Madonna. Sitä paitsi imurikin alkoi yllättäen toimia ja Salli voittaa Munckin Madonnan muutenkin. ;-D

 11. aivain totta 😀


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: