Suomen asuntokuplan järjetön koko

Talouden seurannan kannalta yksi parhaimmista keskusteluketjuista on tämä, jossa seurataan asuntokuplan kehittymistä Suomessa. Lisäksi kirjoittajat ovat verbaalisesti erittäin lahjakkaita, joten välillä saa nauraa vedet silmissä. Jos jollakin on vielä epäselvää Suomen asuntokuplan järjetön koko, kannattaa tutustua kyseiseen ketjuun.

Poimin sieltä tämän vuoden helmen järjettömistä hintapyynnöistä. Kohdetta markkinoidaan seuraavasti:

Tontilla sijaitsee Suomessa ainutlaatuinen hollantilaisen taiteilijaparin suunnittelema ja rakentama eco-House Holz-100 (www.thoma.at). Talo on kahdeksan betonipilarin päällä 2 metrin korkeudessa rakennusmateriaaleiltaan 100 prosenttisesti puuta (Holz-100). Vuonna 2009 Holz-100 on palkittu kultamitalilla Cradle- to Cradle ja ’Remaking the Way We Make Things’ (C2C) sertifikaatilla.

Sisältä talo on avoin ja antaa mahdollisuuden vaikuttaa pohjaratkaisuun. Pinta-alaa rakennuksella on 60m2.

Kyseistä uskomatonta luomusta markkinoidaan ekologisena talviasuttavana talona. Se johtunee siitä, ettei mökkerössä ole mitään lämmitysjärjestelmää. Luonnollisesti Holz Housessa ei ole vesijohtoja tai viemäreitäkään. Siperiasta raahattua konevajaa muistuttavassa kopperossa ei ole edes ulkoportaita ja sisätiloissa odottaa pelkkä lautapinta ilman yhtään väliseinää.

Ekologinen Holz House sijaitsee keskellä ei mitään Mustasaaressa hieman yli 450 kilometrin ja kuuden tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Paikkakunnalla on pakko olla erittäin paha huumeongelma. En millään muulla tavalla nimittäin pysty selittämään sitä, että kyseinen taiteilijapariskunnan luomus oli yleensä piirretty kahden metrin betonipylväiden päälle tai miten ihmeessä piirustukset ovat voineet läpäistä kunnan rakennusvalvonnan. Ilmeisesti talon alle on suunniteltu parkkipaikkaa tai vaihtoehtoisesti rakentajia on alkanut huumetripillä pelottaa lähestyvä vedenpaisumus?

Hintapyyntö tälle ainutlaatuiselle kohteelle on 415 000 euroa. Olikohan se kultamitali sitten nimeltään Crack-Snapple-Pop?

Edit: korjattu asiavirhe Siikajoki.


Mainokset
Published in: on marraskuu 24, 2010 at 4:09 pm  Comments (15)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/11/24/suomen-asuntokuplan-jarjeton-koko/trackback/

RSS feed for comments on this post.

15 kommenttiaJätä kommentti

 1. No eipä tarvitse laittaa alapohjaan kuivauskonetta.

  Tommoisia ne rakentelee ameriikassa. Mahtuu tulva-aalto menemään talon ali.

  Tässä tapauksessa Siikajoki voi tulvia ihan huoletta.

 2. Yksi kaupankäynnin kultainen sääntö on, että ainahan saa pyytää mitä haluaa, se on sitten aivan eri asia jos paikalle sattuu idiootti, joka maksaa.

 3. kato saatana, on muuten kohtuu hieno lauta-paska hyvällä hinnalla. onko lauta-masan kadonneet laudat tässä talossa…? ja nyt kepu vaalikiimassaan on myymässä sitä? hah, saatana.

  ei voi käsittää tätä pohjatonta paskaa, mitä tämä ilmastofasismi saa aikaan, uskomatonta sontaa, ei voi kun ihmetellä, että täälläkin on vajottu näin alas. masentaa vittu.

  nyt on tullut naamalle kreikka, irlanti, sitten kohta porttokalu? mikä sitten, ja taas sitten sen jälkeen….?
  kivasti menee eurostoliitolla, eikö?

  niin, se helvetin iso kyssäri on, että koska on meidän vuoro? eli koska on härmä samassa jamassa neekereineen ja asuntokuplineen?

 4. Itteäni mietityttää lähinnä se, että ovatkohan nää oikeasti autuaita uskossaan, vaan ovatko ne diplomiluokan koiranleukoja, jotka ovat päättäneet katsoa, että mitenkä suuren kusetuksen sitä oikein voi läpi saada.

 5. Ykä: osaselityksenä hintaan on kyllä iso tontti, jossa on vielä rakennusoikeutta jäljellä.

  Mutta sekään ei kyllä selitä, että kiinteistöä myydään tuolla painajaismaisella hirviölla, jolla ei tee mitään. Nurin ja äkkiä, siitä tulee hieman kustannuksia, mutta saa polttopuuta.

  Mutta kuka maksaa 0,4 miltsiä tontista keskellä-ei-mitään?

 6. Tässä linkki, jossa enemmän tietoja.

  http://kuluttaja.etuovi.com/kohde/35301

  Ilmeisesti on kesämökki.

 7. Kauppalehden ketjusta ”Poimintoja hauskoista asuntokohteista – tyhmä maksaa liikaa” löytyi tämäkin helmi.

  http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-loma-asunnot/6267073
  Sokerina pohjalla helikopteritalliksi suunniteltu lämmin alakerran monitoimitila/autotalli johon mahtuu jopa 8 metrin vene!

  Tässä kuva helikopteritallitalosta.

  Ovatko ihmiset tulleet hulluiksi?

  Kauppalehden ketju:
  http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=129501&start=0&tstart=0

 8. Etuoven mukaan siellä on viemäri.

  Myynti-ilmoituksessa sanotaan että rakennus on 100% puuta, ihmeen kiiltävää puuta ovat kattoon saaneet ja melko läpinäkyvää puuta ikkunoihin.
  Onhan se kiva joskus nillittää… 🙂

  Tontin hinta 1.8ha selittää hintaa omalta osaltaan, mainoksessa on ranta-asemakaava mutta ei mitään mainintaa omasta rannasta??

  Itsessään tuon rakennuksen hinta on avaimet käteen malliin teetettynä n.100-120 000€ ai mistä tiedän? Teen työkseni hieman vastaavanlaisia rakennuksia.

 9. Näkyy olevan Vaasan lähellä Mustasaaressa, ei Siikajoella, ainakin tuon ilmoituksen mukaan.

 10. Kyseinen halkoliiteri ei ole Siikajoella, vaan Vaasan lähellä Mustasaaressa Siikalahdentiellä. Tässä http://kansalaisen.karttapaikka.fi/kartanhaku/osoitehaku.html?e=236404&n=7023487&scale=2000&tool=siirra&styles=normal&lang=fi&mode=orto&tool=siirra&lang=fi&mode=orto&map.x=291&map.y=323 ilmakuva, kartassa sitä ei vielä noin uutena näy. Merenrantahan siinä maksaa, olisiko niin että ilman tuota pytinkiä tontin pyyntihinta olisi puolisen milliä…

 11. On todella kauhean näköinen rötiskö, miten ihmeessä tuollainen menee läpi rakennustarkastuksessa? Kyllähän saaristossa näkyy ihmeellisiä viritelmiä rakennettavan edelleenkin mutta sittenkin…
  Hinta on tietysti ihan oma lukunsa, varsinkin rantatontit hinnoitellaan nopanheitolla.

 12. Olen nähnyt samanlaisia ’portaita’ maatiloilla kanaloissa. Installaatio lienee lopullinen ja istuu kokonaisuuteen hyvin.

 13. Minusta ihan kivan näköinen, voisin maksaa tuosta 150 000 euroa, jos olis 80 kilometrin päässä nykyisesta asuinpaikastani.

 14. Tosta saisi hyvän tanssilavan. heh!

 15. Kiitos kommenteista.

  Oma arvioni on noin 26 kE. Oletuksena on, että tuon helvetinkoneen saa purkaa, eikä muita rasitteita ole.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: