Parodia nykyhallituksesta – mahdoton tehtävä?

Minulla kaverin kaveri nimeltään Juhis.

Sillä oli asiat tosi hyvin, mutta sitten kävi vähän heikommin. Perhe juuri saanut valmiiksi omakotitalon Espooseen, kun Juhis sai kenkää töistä. Ei kai siinä mitään, mutta se otti Juhikselle tosi lujille. Tiedätte varmaan – tavallinen tarina, eli Juhis alkoi ottaa viinaa. Ihan tarkkaan en tiedä miksi, mutta kai se duunin menetys otti koville. Vastaavia duuneja ei sitten löytynytkään enää.

Alamäki alkoi kai varsinaisesti siitä. Se joi koko talon alta. Ei jäänyt kuin velat. Sitten tulikin avioero, ja vaimo otti lapset ja muutti Rovaniemelle jonkun poliisin luokse. Juhis meni aika pohjille, mutta se alkoi ottaa niitä pikavippejä. Tiedätte varmaan – niitä, joita saa puhelimella. Kolmesataa aina kerralla se oli niitä ottanut monesta firmasta, matkustanut Thaimaahan ja juonut rahat pois. Kai se oli jotain muutakin kamaa siellä vetänyt.

Nyt kai Juhiksella ovat sitten luottotiedot menneet. Se oli saanut vielä lastensa puhelimilla vielä niitä pikaluottoja lisää ja se oli juonut nekin. Rosikseen se kai on nyt menossa, kun ne lasten liittymät ovat sen ex-vaimon nimissä.

Kaveri, tai en minä nyt sitä mitenkään hyvin tunne, ehdotti, että autettaisiin Juhis jaloilleen. Se ehdotti sellaista kolehtia, että jokainen Juhiksen tuttu ja tutun tuttu laittaisi 40 donaa rahaa pottiin. Juhis kuulemma maksaa takaisin.

Se aikoo laittaa Pattijoelle jonkin baarin pystyyn. Itse aloin arpoa asiaa, kun itsellä on asuntolainat päällä ja duunissa YT:t menossa. Asuntoa vastaan en lainaa enää saa, mutta pankista sanottiin, että kulutusluottoa voisi saada sen 40 donaa, mutta korko onkin sitten aika kova.

Kysyin vielä kaverilta, että kai se Juhis lainan takaisin sitten maksaa, niin kyllä se ihan varmasti sen maksaa takaisin. Juhiksella on sanojensa mukaan sellainen takaisinmaksusuunnitelma aivan kuin sellaisilla sijoittajilla. Kaveri vielä lisäsi, että tulee pensaspalo, jos ei Juhista auteta. Pensaspalo pitää saada rajatuksi. Kaveri vielä lisäsi, että minulla asuntolainan korot nousee pilviin, jos Juhiksen baariunelmasta ei tule mitään.

Suostuin sitten, kun inhoan pensaspaloja ja on noissa nykykoroissakin maksamista etenkin, kun kaveri lupasi Juhiksen maksavan parempaa korkoa kuin mitä itse maksan pankille. Kaveri mainosti sellaista, että ollaan arbuusitilanteessa, jolloin kannattaa vivuttaa niin paljon kuin pankista saa lainaa. Ihan en ymmärtänyt sitä vivuttamista, mutta kaveri selitti, että se tarkoittaa pensaiden kankeamista irti maasta pensaspalon tieltä. Sen minäkin ymmärsin, koska vipuhan se kankikin on, paitsi että kunnon rautakankia ei saa enää mistään. Fiskarsin kankikin on aivan lelu, sen vääntää mutkalle pienempikin mies. Joku kertoi baarissa, että armeijan ylijäämäkaupoissa olisi vielä tarjolla kunnon vehkeitä. Tiedä häntä.

Nyt se kaveri soitti taas ja selitti, että sillä on toinenkin tuttu samassa tilanteessa, ryyppäsi rahansa ja pensaspalo uhkaa. Sen minun kaverin nimi on muuten Jyrki, voin antaa sille teidän puhelinnumeroita, jos laitatte niitä tuohon kommenttiosaan. Se soittelee varmaan kyllä sitten perään.

Mainokset
Published in: on marraskuu 26, 2010 at 3:32 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/11/26/parodia-nykyhallituksesta-mahdoton-tehtava/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommenttiaJätä kommentti

  1. Oot ilkeä mies, tiesitkö sitä. 😉

  2. Mutta jos sinä maksat lainastasi pienen marginaalin ja yhden kuukauden euriborin ja Juhikselta saat 15 prosentin koron, niin tämähän on aivan loistava tienauksen mahdollisuus? Nyt vain likviditeetti kuntoon ja lainoittamaan!

  3. Kiitos kommenteista ja nöyrä kumarrus.

    Anatolin mielipiteeseen siitä, että olen ilkeä mies voisin kirjoittaa vaikka miten paljon.

    Totean vain, että ainakin olen mies.

  4. Ei se Juhis maksa 15 prosenttia korkoa, joten lainanantaminen ei tuota. Juhis pistää 40 donaa menemään ja pyytää lisää. Pensaspalo tulee silti.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: