Leikkauslista

Valtion menoja on pakko leikata minimissään 10 miljardia. Tässä on karu, mutta konkreettinen lista. En esitä perusteluita, koska niitä on tämä(kin) blogi +500 artikkelin verran täynnä.

 • Sosiaalinen maahanmuutto lopetetaan välittömästi kaikkine oheistoimintoineen.
 • Pakkoruotsi lopetetaan.
 • Kehitysapua vähennetään 90 %.
 • Ilmastomuutoshörhöily lopetetaan heti.
 • Ylimääräiset EU-tuet ja rahojen lahjoittaminen taloutensa jo romuttaneille maille lakkautetaan ja jo annetut lainat pyritään perimään pois.
 • Keskiasteen koulutusbordelli nigerialaisineen lopetetaan.
 • Yliopistoihin ja ammattikouluihin asetetaan ulkomaisille opiskelijoille normaalit kustannuksia vastaavat lukukausimaksut.
 • Yliopistoista lopetetaan kaikki pölhöhumanistiset aineet kuten naistutkimus.
 • Asuntolainojen korkovähennys poistetaan heti ilman siirtymäaikoja.
 • Kaikista asuntotuista leikataan 50 % kategorisesti pois.
 • Kuntien jakamat ns. maksusitoumukset lopetetaan.
 • Ympäristöministeriö, Stakes, puolet Kelan hallinnosta, puolet työvoimahallinnosta, koko nykyinen Jan Vapaavuoren hallinnoala, eli asuntoministeriö ja tietyt vastaavat yksittäiset yksiköt lopetetaan välittömästi. Naks vain ja heihei.
 • Ansiosidonnaisia päivärahoja leikataan 50 %.
 • Työeläkkeisiin asetetaan katto, josta voidaan keskustella. Itse laittaisin sen 10000 euroon kuukaudessa.
 • Harmaan talouden ja sosiaalitukihuijauksien torjuminen otetaan tosissaan. Tähän voidaan satsata vaikka 100 miljoonaa vuodessa ja takaisinmaksuaika lasketaan kuukausissa.
 • Pienyrittäjiltä (alle 5 työntekijää) poistetaan yritysvero,  jos yritys pystyy työllistämään todistettavasti yrityksen sidosryhmien ulkopuolisen ihmisen.
 • Koko tuloveroasteikko muutetaan tasavero -pohjaiseksi. Kunta- ja valtioverotuksen hämäristä vähennyksistä luovutaan täysin. Yksi vero ilman vähennyksiäon oikeudenmukainen. Ainoa harkittavissa oleva poikkeus on yksityisen maksama työllistävä työ (nykyinen kotitalousvähennys), josta voisi harkita hyväksyttäväksi 50 %.
 • Kaikissa julkisen sektorin toiminnassa käsite positiivinen syrjintä tai mikään siihen viittaava määritetään rikoslaissa tuomittavaksi ihmisoikeuksien loukkaukseksi. Tähän syyllistyneille määrätään vähintään viisinkertainen tuomio normaaliin verrattuna.
 • Aselaki, paskalaki, sensuurilaki, asunto-oy -laki, kansalaisuuslaki ja maahanmuuttolait kumotaan ja laitetaan uuteen valmisteluun. Nyt valmistellut ja osin voimassa olevat lait tungetaan ministerien Holmlund, Brax ja Lehtomäki takapuoleen, joka on niiden ainoa oikea paikka.
 • Ministeri Kataiselle valtio myöntää erivapauden kouluavustajan paikkaan Siilinjärven lukiossa seuraavaksi 50 vuodeksi.
 • Koko vaalirahoihin liittynyt korruptio perataan mielellään jonkin objektiivisen ulkomaisen konsultin toimesta ja asiat selvitetään pohjia myöden. Kaikkoset, Tiurit, Jaskarit ja Pekkariset tuomitaan heidän toimiensa mukaan. Konsultin pitää tulla jostain Suomea demokraattisemmasta ja enemmän sananvapautta arvostavasta maasta, esim. Uzbekistanista. Hirttotuomioita ei Suomeen tuoda.

Esitetyillä keinoilla saamme Suomen talouden tasapainoon. Myönnän täysin avoimesti, että keinot lisäävät inhimillistä kurjuutta. Jokaisella toimenpiteellä on hyvät ja huonot puolensa. Ainoa tavoite tuossa ohjelmassa, on se, että suu pitää laittaa säkkiä myöten. Ei voi syödä enempää kuin tienaa. Jollain tavoin velkaantuminen täytyy saada poikki ja tämä lienee yksi ensimmäisistä perusteellisesti pohdituista listoista, joita on julkaistu.

Haluaisin vain, että joku esittäisi paremman ja realistisemman vaihtoehdon. Olisin positiivisesti yllättynyt, jos sellainen löytyy. Esittämääni listaa on nimittäin arvioitu usealta suunnalta ja se onkin kokonaisuus. Esimerkiksi asuntotuki, korkovähennys ja maahanmuuttobordellin lopettaminen ovat yksi toisiinsa sidottu paketti, jotka toimet yhdessä tehtynä hyödyttävät kaikkia suomalaisia ajan mittaan. Yhtä asiaa ei voi poistaa listalta ilman, että kokonaisuus kärsii.

Tehkää parempi jos pystytte, kiitos.

Mainokset
Published in: on marraskuu 29, 2010 at 4:21 pm  Comments (16)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/11/29/leikkauslista/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommenttiaJätä kommentti

 1. Unohdit lopetuslistalta Vähemmistövaltuutetun toimiston sekä Pakolaisapu ry:n

 2. Olette hieno mies.
  Harmi, että eduskunnassa kukaan ei kuulemma leikkauksia kannata.
  Eiköhän Oy Suomi Ab löydä itsensä jossain vaiheessa tulevaisuutta selvitystilassa.

 3. @sattuma: Eiköhän Octaviuksen listan kohta yksi kata nuokin oheistoiminnot. Vai osaatko sinä listata erikseen kaikki mahdolliset maahanmuuton tyhjästä synnyttämät ilmiöt?

 4. Ihan hyvä lista. Aivan kaikesta en ole ihan samaa mieltä, mutta en ala niistä läänäämään, koska erimielisyys tai lähinnä epävarmuus johtuu oman tietämykseni vajanaisuudesta.

  Listalle lisäisin illman muuta sen, että selvitetään, kuinka paljon meillä julkishallinnossa on suojatöissä olevia pikkupomoja, kehittämispäälliköitä, projektikoordinaattoreita, erityisasiantuntijoita ja sen semmoisia, ja siirretään ne suorittavan tason työntekijöiksi. Tätä suorittavaa tasoa vartenhan julkishallinto on ymmärtääkseni aikanaan kehitettykin. Tarjoamaan kansalaisille välttämättömiä palveluja.

  Yhdessä asiassa olen totaalisen eri mieltä. Minkä takia Jyrki Katainen pitäisi laittaa kouluavustajaksi rauhalliseen savolaiseen lukioon? Ei muuta kuin jätkä avustajaksi vaikkapa Helsingin Vuosaaren tai Myllypuron yläasteelle.

 5. Minua kiinnostaisi se, mihin lokeroon pistät opiskelijat? (Jos nyt siis ei puhuta naistutkijoista vaan vaikkapa ihan oikeita ja työllistäviä aloja opiskelevista.) Pitäisikö meille valden maksaa edes suunnilleen järkevä elintaso vai kituutetaanko kuten tähän asti? Vai vielä tiukemmalle?

  Minua hiukan häiritsee se tosiasia, että sossupummina pärjäisi paremmin kun opiskelijana.

 6. Tuota tasaveroa en ymmärrä. Se on sama kusetus mihin meitä on hiljaa lykätty 20 vuotta. Köyhä maksaa tasaveroina jo nykyisinkin kohtuuttomasti tuloistaan. Köyhä kun kuluttaa kaiken ansaitsemansa. Tosin nykyinen progressio on vain vitsi, mutta se ei tarkoita etteikö sitä voisi laittaa kuntoon.

  Ansiosidonnaista pitäisi tosiaan rukata. Tekisin siitä sellaisen että se laskee lineaarisesti ekasta päivästä lähtien.

  Kaikkia aineita en lähtisi humanisteilta viemään, mutta kaikki politisoituneet aineet, kuten naistutkimus, pitää lopettaa. En myöskään ymmärrä miksi joitain pieniä aineita pitää opettaa joka yliopistossa. Nekin vaan keskitettäisiin yhteen yliopistoon. Yliopistoihin pitäisi palkata johtajia taloudellisen osaamisen, ei akateemisen osaamisen, perusteella.

  Harmaa työvoima tulisi kitkeä ja huolehtia, että vero maksetaan Suomeen. Yhden projektin eläviä firmoja ei saisi voida pitää helposti kuten nykyisin vaan työstä olisi oltava takuu vaikka sitten henkilökohtaisesti. Suomalainen rakentaminen on nykyisin ihan perseestä.

 7. Hei, tämähän on maailman paras maa!? Ei nyt kannata pikkuasioihin tarttua….
  Me olemme playboyn (joku jenkkilehti se oli?) mukaan maailman paras maa saatana.
  Niin, ja maailman nopein kansa kanssa. Kaikki hyvin nyt ja brändätään vaan vitusti nyt kaikki, fantastista!

  Totta sanot, että uzbekistanin valtiollinen konsulttitoimisto, eli Uzkonto, voisi tehdä sen tukijais/lahjonta-tukimuksen, jotain saatanan rotia tähän kyrpä-kaikkosen juttuun pitää saada.
  Jätkä on imuroinut saatana kymmeniä tuhansia ja jätkä vaan pökeltää jotain vitun plokia uudessa suamessa?
  Kertoo todella jotain maan tavasta. Ei lait eliittiä koske, vittu.

  Jep, lista on hyvin laadittu ja aika kattava. Siitä se alkaa, ja sekin on askel kohti itsenäistä ja vapaata Suomea.

  Parabellum.

 8. Lista on kyllä melkoisen kattava mutta lisäisin vielä siihen muutaman periaatteen: monet nykyiset poliitikon ketkut ovat imeneet oppinsa ja toimintatapansa erilaisista valtion rahoittamista ”yleishyödyllisistä” yhdistyksistä,joita on maassamme pilvin pimein. Ne toimivat puolueiden hautomoina. Niiltä voisi hyvin nipistää verorahat pois. SPR on sitten oma lukunsa sinänsä, vaikka maahanmuuttobusiness lopetettaisiinkin, siellä olisi karsittavaa.

  Lisäksi erityisesti ulkoministeriö pitäisi saada syyniin. En ole itseasiassa aivan vakuuttunut siitä tarvitseeko Suomi noita suurlähetystöjäkään noin paljon kaikissa maailman kolkissa.

  Tämä tältä erää ja lisää sitten, kun sopiva mies Suomen keisariksi valitaan.

 9. Unohdit tuosta yleisen opintotuen lakkauttamisen. Itse lakkauttaisin KAIKKI KELA:n maksamat tuet ja tekisin niistä lainapohjaisia. Eli saat tukien sijaan lainaa jonka korot ovat verovähennyskelpoisia ja maksuaika ~50 vuotta. Lyhennys on automaattista verojen muodossa mikäli päädyt jossain vaiheessa riittävän kovapalkkaista(yli 2000€ kuussa käteen) työtä tekemään.

  Mikäli opiskelija ei jää Suomeen töitä tekemään valmistumisensa jälkeen muuttuu tämä opintolaina niin sanotuksi pankkilainaksi(ei enään KELA-laina) jonka korko juoksee ja se on pakko maksaa kun ulkomaille lähtee.

 10. Terve,

  Unohdit maataloustuen ja ”risupaketin”. Näillä lisävähennyksillä valtio voisi ruveta lyhentämään velkaansa.

 11. Kolmanteen kohtaan korjaisin, että kehitysapu lopetetaan kokonaan eikä vähennetä vain 90%.

  Sitten lisää:

  – Sosiaaliturva kattamaan vain Suomen kansalaiset.
  – Työttömyyskorvaukseen 6kk takaraja, sillä eihän kukaan voi olla yli puolta vuotta työttömänä.
  – Kaikki urheilun tukeminen valtion varoista lopetettava.
  – Julkisen liikenteen subventointi lopetettava.
  – Upporikkaan Venäjän paskanpuhdistusjärjestelmien ym. rahoittaminen lopetettava.
  – Kirkon irrotus valtiosta.
  – Ihan totaalisen kaiken sellaisen tukeminen, jossa esiintyy sana ”monikulttuuri”, lopetettava.
  – Ilmastonmuutoshörhöily lopetettava
  – Ilmastonmuutoshörhöily lopetettava
  – Ilmastonmuutoshörhöily lopetettava
  – Vapaavuorelle curaressa uitettu piikkilankaa ympäri kieritetty rautankanki paalujuntalla hanuriin niin syvälle, että toinen pää tulee suusta ulos. (Siitä ei tule säästöjä, mutta hyvä mieli senkin edestä)

 12. Hyvät ihmiset. Tehän alatte kiihkoutumaan.

  Jos tehdään niin kuin virheät esittää.

  Emme tarvitse mitään leikkauslistoja vaan lisää veroja. Sillä saamme tämän systeemin pyörimään ikuisesti.

  Ikiliikkujasta on kyllä sanottu jotain, että ei muka onnistu.

  Mutta virheissä on niin paljon yliopiston käyneitä ihmisiä, että ei ne ihan väärässä voi olla.

 13. Hyvää keskustelua, kiitos.

  Tuon listan hengen ja Suomen taloudellisen tilanteen mukaisesti sanoisin, että opiskelijat opiskelevat omilla rahoillaan.

  Opintolaina on hyvä motivaattori niin opintojen suunnan kuin kestonkin suhteen. Meidän on, perkele, alettava tehdä työtä.

 14. Maataloudesta sen verran, että tukia voidaan leikata sillä edellytyksellä, että peruselintarvikkeiden omavaraisuus säilyy. Näitä ovat vilja, liha, perusjuurekset, rasva ja osin maito.

  Risupaketin perusajatus on hyvä. Kotimaisia energialähteitä (turve, puu) voi kohtuudella suosia.

 15. No eihän me niin köyhiä olla…

  Muistaakseni puoluetukeakin 40 miljoonaa euroa, laitetaan puolueille.

  Lehdestä luin, hankkeet jäissä venäläiset ei ole rahaa laittaneet tai hyväksymättä. Menee Venäjälle rahaa, saadaanko sitten mitään sen enempää tulosta.

  http://www.euregiokarelia.fi/FI/hankkeet/

 16. Mikäs tuossa uudessa asunto-osakeyhtiölaissa nyt oikein mättää?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: