Viherhullujen talouspolitiikka

Espanja ilmoitti tänään ratkaisseensa talousongelmat.

Valtio nimittäin myi 30 % omistamastaan lottoyhtiöstä. Valtio myi myös Madridin ja Barcelonan lentokentät yksityisille toimijoille. Lisäksi pitkin vuotta on sekä EU sekä Espanjan hallitus on informoinut tarmokkaasti, kuinka taantuma on Espanjassa ohi, talousvaje pienenee ja työttömyyden kasvu on pysähtynyt. Kesäkuussa pidetty bondihuutokauppakin onnistui, eli velkakirjat menivät kaupaksi. Kaikki lisäksi muistavat painottaa, että Espanjan velkaantumisaste on samaa tasoa kuin Suomella.

Vau.

Ikävä kyllä tässä taloudellisessa informaatiosodassa unohtui pari pientä juttua. Espanjan kokonaisvelka on lähes kolminkertainen maan BKT:een nähden. Espanjan työttömyys on samalla tasolla kuin suuren laman aikaan. Maassa on 1,6 miljoonaa myymätöntä kiinteistöä, joiden arvo niiden maksaneiden pankkien taseessa on noin kaksinkertainen siihen arvoon nähden, jolla ne eivät käy kaupaksi.

Valtavan peruuttamattoman vamman maan talouteen on tehnyt myös paikallisten viherhullujen ajama Vihreä talous. Yllättäen tästä Vihreän talouden käytännössä tuhon tieksi osoittautuneesta vaihtoehdosta ei julkisuudessa ole puhuttu juuri mitään. Artikkelissa kuvatun kehityksen lisäksi Vihreään talouteen kuuluu olennaisena osana harmaan talouden määrätietoinen suosiminen ja afrikkalaisten tuominen massoittain maahan.

Mutta hetkinen, jos Espanja on varma taloudellinen ruumis, mikä ihme tässä kuulostaa niin tutulta? Pohditaanpa.

Missä maassa siis olikaan valtava asuntokupla ja keskimääräinen asuntolaina on 150 000 euroa?

Missä maassa olikaan kokonaisvelka kolminkertainen BKT:hen verrattuna, mutta velkakirjat vielä käyvät kaupaksi?

Mikä olikaan se maailmankolkka, jossa otetaan syömävelkaa joka päivä?

Missä harmaa talous on päässyt hallituksen tukemana täysin käsistä ja kadut afrikkalaistuvat vääjäämättä?

Mikä on se tuhoa kohti ajelehtiva talous, jossa faktinen työttömyys on historiallisen suurta?

Missä maassa olivatkaan Viherhullut hallitusvastuussa?

Mainokset
Published in: on joulukuu 1, 2010 at 11:53 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/12/01/viherhullujen-talouspolitiikka/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kiitän jälleen kerran, ”Iso O” 🙂

  On se vaan ihan käsittämätöntä, miten me täällä ”globalisoituvassa maailmassa” edelleen voimme olla näin täydellisessä uutispimennossa tiettyjen aiheiden osalta.

  Tietoa esim. feminismistä Ruotsissa ja maahanmuuttajalähiöistä Euroopassa alkaa viimein hieman tihkua mutta kauhulla odotan, minkälaisia ilmiöitä meiltä salataan – samalla vakuutellen niiden ihanuutta.

  On jokaisen vastuullisen Suomen kansalaisen velvollisuus jakaa toisilleen tietoa näistä hullutuksista (punaviherhörhöily, feminismi, multikulti) jotta saadaan tämä pelleily vislattua poikki!

  (Vastuuvapautuslauseke: kannatan aitoa luonnonsuojelua, yleistä tasa-arvoa ja ”luomu”-maahanmuuttoa.)

 2. Tämä tuttu tilanne, Suomen lisäksi, myös esim. Italiassa. Eurooppaa riivaa itsetuhoinen hulluus. Valkoinen sivilisaatio on hävitettävä ja Pohjola autioitettava. Näin on määrätty.

 3. Hei, mä haluun sanoa tämän, mä tiedän, mä sanon, siis mä sanon sen…. Kanada! 😛
  Kummeli on rautaa, se auttaa kestovitutukseen aika hyvin.

  Mutta, nyt asiaa. Kuten tälläkin palstalla ollaan todettu, tämä vitun hallitus on oikea tuhohallitus, ja jälki näkyy taloudessa ja kaduilla, saatana. Kaupungit neekeröityvät, ja kaikki muutkin tunnusmerkit etenevät, vääjäämättä….

  Vai olisiko ensi vaaleissa mahdollisuus jotain saada aikaan, että nämä kaikki vitun paskapäät saadaan vaihtoon eduskunnasta ja hallituksesta. On 11-sta hetki, todella.

  Mutta, eurostoliitto kulkee kohti hajoamaistaan, vääjäämättä. Sanoo sitten jokun vitun junkker, merkkel tai rehn mitä tahansa, pahalta näyttää. Kyse on enää aikataulusta, kun tämä paskaliitto hajoaa.

  Mutta, mitä tapahtuu sitten, mitä tapahtuu tällä, entä naapureissa? Jotenkin tuntuu hyvältä, että tämä sonta hajoaa, ennen kuin tämä kaikki muuttuu todella suunnitellusti paskastaniaksi!

  Vai mitä ajatuksia siellä kaikilla on? Siis huonolta näyttää velat ja taseet etelässä ja täällä, mutta mitä tapahtuu sitten oikeasti, ja missä järjestyksessä?

  Väistämättä tulee mieleen Octaviuksen 2 vuoden takainen ennuste, että eurooppa hajoaa pieniksi sotiviksi ruhtinaskunniksi, vähän kuin keski-ajalla. Mitähän todella alkaa tapahtuamaan, kun putoamme sinne pimeyteen, mistä saatanan suuri talouskurumme, j. käteinen meitä varoitteli nyt jälleen ja heristi vittumaisesti sormeaan! Fantastista, toteaa joku toinen tomppeli punaisissa homo-kengissään…

  Siispä, kuten jo muinaiset roomalaiset asiat tiesivät ja näkivät, sekä myös sen mukana kaatuivat….
  Parabellum.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: