Jyrki Kataisen kootut

En tiedä.

Katainen kertoi toimittajille neuvottelemastaan Suomen lahjoittamasta Irlannin tukipaketin kokonaismäärästä.

Suomen vastuu on 500 miljoonaa euroa.

Kataisen lausunto hieman myöhemmin. Pari tuntia sen jälkeen summa tarkentui laskentateknistä syistä 740 miljoonaksi. Neljännesmiljardi suomalaisten verorahoja hävisi kuin tuhka tuulee parissa tunnissa. Summalla palkkaisi 8500 sairaanhoitajaa vuodeksi.

Venäjän talous on Hollannin kokoinen.

Katainen arvioi talousalueiden kokoja tehden 700 miljardin virheen. Virhe on 14 kertaa Suomen valtion budjetin kokoinen.

Olen haukkatarhan kukko.

Kataisen toteamus Brysselissä EU-maiden valtiovarainministerien kokouksen tauolla, jossa käytiin läpi myöhemmin romahtaneen Kreikan mahdollisia tukitoimia. Katainen myöntyi kaikkeen hänelle saneltuihin ehtoihin.

Nyt ratkaistaan, kumpi vie ja kumpi vikisee: markkinavoimat vai yhteiskunnallinen päätöksenteko. Tästä pitää kerta kaikkiaan tehdä selvä! Sunnuntaina otamme niskalenkin hallitsemattomista markkinavoimista!

Katainen ennen suomalaisten rahojen lahjoittamista kreikkalaisten leppoisiin eläkepäiviin alle 50-vuotiaina. Niskalenkki markkinavoimista -sloganista on tullut käsite. Sillä tarkoitetaan holtitonta ja päätöntä velkaantumista ja lopulta talouden romahtamista.

Fantastista!

Katainen kehui itseään Hämeenlinnan puoluekokouksessa. Kirkkaasti historian koomisimpien poliittisten puheiden joukkoon lukeutuvasta ylistyksestä kukaan ei ymmärtänyt yhtään mitään. Ilmeisesti Jyrki oli kastellut housunsa kuullessaan Obaman retoriikkaa, joka taas Suomeen ei sovi lainkaan. Fantastista-termistä on muodostunut (jälleen kerran) yleiskieltä. Lyhennetään yleisesti fantsua, jolla tarkoitetaan, että kaikki mahdolliset virheet on tehty.

Toistaiseksi oppositio on tarjonnut vain Otto Wille Kuusisen propagandahallituksen auttavaa kättä.

Katainen TS:n kolumnissaan loukaten kaikkia mahdollisia virallisen poliittisen keskustelun käytössääntöjä.

Sairaanhoitajille on saatava 500 euron palkankorotus.

Katainen haastettelussa ennen 2007 eduskuntavaaleja. Lupaus osoittautui täydeksi roskaksi.

Puoluekokous teki ristiriitaisia päätöksiä.

Katainen selitteli kustuaan puoluekokouksen virallisen päätöksen päälle ruotsin kielen asemasta. Ällistyttävintä asiassa on se, ettei kukaan Kokoomuksen jäsen reagoinut mitenkään, kun puolue rikkoi omia sääntöjään.

Minulla oli tosi hyvä ja asiallinen keskustelu (Seppo Nevalan kanssa), ja se oli sitten minun osalta siinä.

Katainen Helsingin Sanomien haastattelussa 8.9.2010, jossa kysyttiin SUPOn henkilöstömuutoksista. Katainen oli silkkaa pikkusieluisuuttaan savustanut yhden Suomen pätevimmistä poliiseista eli Paavo Selinin osastopäällikön paikalta vuonna 2007. Tätä voidaan pitää virallisena alkuna Suomen koko poliisilaitoksen ylimmän johdon rappiolle, jota on tarmokkaasti toteuttanut Kataisen puoluetoveri Anne Holmlund.

Olen täysin päinvastaista mieltä heidän (Sammon) kanssaan. He ajavat toisenlaista linjaa kuin minä olen ajanut.

Katainen selitellessään vaalirahabordellissa Kokoomuksen valtionyhtiö Sammolta saamaa puoluetukea, josta ei oltu tehty ilmoitusta.

Ei koske Suomea.

Kataisen analyysi keskellä historian suurinta talouskriisiä. Seuraavana vuonna Suomen BKT romahti 8 % eli enemmän kuin koskaan historiassa. Lauseesta on tullut jo olennainen osa yleiskieltä, johon törmää etenkin talouskeskustelussa päivittäin. Lyhennetään EKS.

Se tarkoittaa monikulttuurisempaa Suomea. Se on erittäin myönteinen asia.

Kataisen alakoululaisen tasolla liikkunut kirjoitelma Savon Sanomissa.  Kirjoituksen taso todistaa vääjäämättä sen, että se on nimenomaan Kataisen käsialaa. Tästä säälittävyydessään omaa luokkaansa olevasta artikkelista puuttui ainoastaan keltaisella väriliidulla töhritty aurinko.

Tarvitsemme 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa.

Kataisen analyysi Suomeen Lähi-idästä ja Afrikasta tuotavasta ihmismassasta A-Studion haastattelussa vuonna 2008. Jokainen voi kadulla todeta, että lupaus todellakin aiotaan pitää.

Arvion mukaan v2010 Suomessa tarvitaan miljoona uutta työntekijää. Tilastokeskuksen mukaan v 2020 jo kaksi miljoonaa. Ei voi välttyä ajatukselta, että Suomi tarvitsee aktiivista maahanmuuttopolitiikkaa.

Suora lainaus Kataisen puheesta eduskunnassa.

Iskimme tulpan EU-maiden velkaantumiselle.

Katainen lahjoitettuaan suomalaisten rahoja tällä kertaa Irlantiin. Samaan aikaan kaikki EU-maat velkaantuvat hurjaa vauhtia, eikä mitään merkkiä tilanteen paranemisesta ole.Useimmille lausunnon lukeneille tuli välittömästi mieleen paikka, jonne tulppa olisi pitänyt iskeä.

Irlannille mahdollisesti myönnettäville lainoille on saatava vakuudet.

Katainen ennen Irlannin rahalahjoitusneuvotteluita. Vakuuksia ei saatu ja Kataiseen suhtauduttiin neuvotteluissa ivallisella ylenkatseella, aivan kuten hölmöön maksajaan kuuluukin suhtautua.

Työvoimapula alkaa 2010.

Kataisen analyysiä Suomen taloudesta vuonna 2008. Suomessa on faktisesti puoli miljoonaa työtöntä loppuvuonna 2010. Määrä on hieman laskentatavasta riippuen suurempi kuin koskaan historian aikana.

Olen tyytyväinen stressitesteihin. Pankkien riskitestit ovat lisänneet luottamusta markkinoilla. Pankkeja koskenut epätietoisuus on nyt ohi.

Jyrki Katainen arvio Ylen Aamu-TV:ssä elokuussa 2010.

Pidän aiemmin tänä vuonna tehtyjä stressitestejä epäonnistuneina.

Kataisen lausunto Ylen Ykkösaamussa pari kuukautta myöhemmin.

Mainokset
Published in: on joulukuu 3, 2010 at 3:20 pm  Comments (16)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/12/03/jyrki-kataisen-kootut/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommenttiaJätä kommentti

 1. Paras blogaus Kataisesta ja Kokoomuksesta:

  http://fi-lib.blogspot.com/2010/06/maanpetturi-katainen-suomen-pitaa.html

 2. Myykö Katainen tässä Suomen kansan henkilökohtaisen
  äkkirikastumien eteen?? Mikä on diili taustalla?

  Äkkiseltään vain tuntuu, ettei elo leppoisista ehtoopäivistä tule toteutumaan näillä ansioilla
  tällä kielialueella. Oli se keskiajallakin hovinarrin osa ankea kun kuninkaan hymy yllättäen hyytyi.

 3. Ave,
  Kiitos Octavius tästä helvetin hyvästä yhteenvedosta koskien tätä suomen historian yhtä kusipäisintä pääkanisteria!
  Siis juuri näitä asioita olemme panneet merkille tässä 3 viime vuoden aikan, ja tuhoisaa jälkeä on syntynyt.

  En todellakaan ihmettele, että hän on alkanut pelkäämään henkensä puolesta, voi voi…

  Katotaan, mitä tämä suurnero seuraavaksi pökeltää, kun portugali on samassa tilanteessa, eli käsi ojossa taas tänne päin. Ja sitten seuraavaksi epsanja….

  Mutta, siihen tämä satu sitten loppuukin. Sen jälkeen alkaa grimmin veljesten tarinat, se ei ole kaunista aikaa ollenkaan…. hah.

  Mutta, nyt on 6.12. Itsenäisyyspäivä jälleen, ja prinikoita jaellaan taas paremmille ihmisille.

  Panitteko merkille, että vapaahuora sai nyt valkoisen ruusun komentajamerkin? Siis niillä tuomioilla, ei vittu tätä touhua? Ja stubbido tietenkin kanssa…. ei saatana tätä mädännäisyyden astetta täällä! Elittiä ei koske mitkään normit ja säännot.

  Kaikki maanpetturit tulevat vielä tietämään, mitä tarkoittaa laulun sanat: ”Maa on niin kaunis….!”

  Parabellum.

 4. Täytyy sanoa, että kun yhdistit noi tommoseksi yhdeksi jöötiksi, niin vaikutus on melko tyrmäävä.

 5. Jos tosta ei tumpulakin ymmärrä missä mennään niin on se saatanan kumma.

 6. Kyllä tässä on tyrmääntyneitä oltu jo jonkin aikaa. Nuo mainiot otteet Kataisen saannoksista ovat vain pieni näyte. Kaikkien listaamiseen ei varmaan blogin tila enää riittäisi.

  Tavataan vaaliuurnilla. Erityisen merkittävää itsenäisyyspäivää toivottaen.

 7. Kiitos kommenteista. Nyt muutetaan suunta ja laitetaan nämä idiootit sinne marginaaliin, johon he kuuluvat.

  Suomea johtava hallitus on mielisairaita täynnä. Vaalien jälkeen täytyy koko paskasakki laittaa mäkeen ja maalaisjärki pistetään tilalle, kiitos.

  Nyt on viimeinen hetki laittaa tuolle hulluudelle stoppi.

 8. Eikö tämä ole fantastista?

  jonka Financial Times talouslehti rankkasi eilen EU:n viidenneksi parhaaksi valtiovarainministeriksi. HS 7.12, B5.

  Siis Kataisen.

 9. ”Ei koske Suomea”

  Internetissä useilla keskustelupalstoilla elää vahvana väite, että Jyrki Katainen olisi viime vuoden aikana sanonut, että finanssikriisi ”ei koske Suomea”. Väite on levinnyt laajalle, mutta onko Katainen oikeasti sanonut näin?

  Talouselämän tekemä artikkelihaku eri lähteistä ei löytänyt Kataiselta tällaista lausuntoa.

  http://www.talouselama.fi/uutiset/article209165.ece

 10. ”Jos me haluaisimme yhdentoista vuoden päästä pitää saman huoltosuhteen – eli työikäisten määrän suhteutettuna lapsiin ja vanhuksiin – kun mikä on tänä päivänä, me tarvittaisiin tähän maahan 1,8 miljoonaa maahanmuuttajaa. Ja jokainen voi arvioida että onko tämä realistista vai ei, itse uskon että se ei ole.”

  Jyrki Katainen
  TV1 Ykkösaamu, 4.10.2008

  Oma tulkintani:

  Katainen ei toivo tuota määrää työntekijöitä ulkomailta (saati humanitaarisia mamuja) tai aseta sitä tavoitteeksi, vaan esittää teoreettisen laskelman.

  Ongelmahan on sinänsä hyvin vakava. Riittääkö Suomessa työntekijöitä huolehtimaan massiivisesta eläkeläismäärästä; kuka maksaa suurten ikäluokkien eläkkeet? Myöhemmin Katainen puhuu talouspolitiikasta ym. (jonka keinoilla tilannetta voi lievittää). Tyypillisesti priorisointi, tuottavuuden kasvu, päivittäisen/vuosittaisen työmäärän kasvu ja työurien pidentäminen ajavat samaa asiaa.

 11. Joka tapauksessa Katainen antaa ymmärtää, että mitä enemmän ihmismassaa jonka voi saada vain Afrikasta tai lähi-idästä, sen parempi huoltosuhde. Kaikki tietävät asian olevan täsmälleen päinvastoin.

  Lisäksi mitään työvoimapulaa ei ole eikä tule. Kataisen mukaan työvoimapulan piti alkaa 1.1.2010. Vain kestotyöttömyydestä tulee massiivinen ongelma eikä se parane mamuja roudaamalla tyhjänpantiksi. Työttömistä on ihan tarpeeksi reserviä vanhustenhoitoon, jos vain valtion kassassa on rahaa. Katainen ja hänen maahanmuuttopolitiikkansa varmistaa ettei tule olemaan.

  Eli siis asian kokonaisuus ei muutu miksikään edes täsmennettynä.

 12. Herkullista!
  Tyhjäpää-pinokkion örinät ja pierunpidättelyhymy olisivat riemastuttavia ellei niiden takana olisi aivot jotka eivät tunnista mitään aatteita, ihmisyyttä tai älykkyyttä ja silti tekevät isoja päätöksiä ihmisten elämästä.

 13. […] muiden päsmäreiden porukkaan voi paljoa voi luottaa – vuonna 2008 Financial Times valitsi Jyrki Kataisen vuoden […]

 14. Tuosta puuttuu ainakin pari legendaarista:
  ”Kaikki nyökkäsivät.”
  ”Me tienataan tällä.”

 15. Tämän pätkän lopusta löytyisi myös hyvä sitaattia.

  Katainen toteaa Dragsvik päätöksen pohjautuneen puhtaasti ja vain ja ainoastaa maanpuolustuksellisiin asioihin ja puolustusvoimien näkökulmaan. Wallin katselee vieressä kattoon.
  http://areena.yle.fi/video/1332362267644

 16. Saman miehen suusta muutaman miljardin lisävastuut oli vain tekninen kömmähdys

  http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/10/takausvastuun_valmistelussa_kommahdys_-_voi_vaatia_uuden_lakiesityksen_2961770.html

  ”Hallitus korjaa alkuperäisen lakiesityksen korkomokaa – ja vahvistaa, että korot voivat kasvattaa Suomen ERVV-takausvastuut 14:sta jopa 30 miljardiin euroon.” -taloussanomat

  http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2012/03/28/hallitus-myontaa-korkomoka-voi-tuplata-ervv-takaukset/201226144/170


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: