Terijoen hallitus II

Olen täysin turtunut jo istuvan hallituksen tekemisiin. Mikään Terijoki II:n toimenpide ei enää pääse yllättämään. Otetaan esimerkiksi vaikka pari viime päivien talousuutista, jotka lahjomattomalla tavalla osoittavat, millaisilla aivoilla tätä maata johdetaan.

Torstain pääuutinen oli se, että jokin hamppuporukka syyttää Suomea Meksikon ilmastoneuvotteluissa. Kyse oli siitä, miten metsien hiiltä sitova vaikutus huomioidaan siinä rahavuoressa, jonka Suomen veronmaksajat lahjoittavat ympäri maailmaa erilaisina ilmastoavustuksina ja hiilikiintiömaksuina. Ympäristöministeri Paula Lehtomäki kiisti jyrkästi asian.

”Suomi ei ole koskaan vaatinut metsien hiilinielujen huomioimista laskelmissa. Tämä hallitus ei koskaan tule ajamaan suomalaisten etuja. Väite on pöyristyttävää liioittelua”.

Valtiovarainministeri Katainen oli saanut perjantaina kuningasajatuksen. Valtion menot tulisi listata. Kataisen mukaan pitää selvittää, onko valtiolla ylimääräisiä kuluja. Leikkauslistoista ei Kataisen mukaan silti ole kyse, vaan samalla katsotaan menojen uudelleen kohdennustarpeita. Hän puhuu ”menoinventaariosta”.

Ajatus on kerrassaan mykistävän nerokas. Olisikohan tämä taloustieteen Nobelin paikka? Alan pikku hiljaa kallistua sille kannalle, että nykyisen hallituksen ainoa oikea kohtalo on Mussolinin tai Ceausescun kaltainen loppu.

Mainokset
Published in: on joulukuu 10, 2010 at 3:25 pm  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2010/12/10/terijoen-hallitus-ii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 kommenttiaJätä kommentti

 1. En muista milloin olisin ollut niin epätietoisessa tilassa, kuin tätä lukiessa.
  En vain osannut päättää – itku vaiko nauru.

 2. Asiasta Vapaavuoren varmaan, oletko Octaavi tutustunut tähän.

  http://eduskuntaesitys.blogspot.com/2010/12/luokkaretki-taliin.html?spref=fb

 3. Siis ovatko nämä lainaukset todellisia??

 4. ”Tämä hallitus ei koskaan tule ajamaan suomalaisten etuja. ”

  Onko lähdettä?

 5. Erinomaisen hauska ja osuva kirjoitus. Varsinkin tuo loppu on mieleeni!

 6. Tässä lienee yksi kaikkien aikojen parhaista haastatteluista.

 7. Ei hyvä jumala sentään. Suomen pääministeri käyttäytyy kuin 5-vuotias!

 8. Joskus tuntuu siltä, että ihmiset eivät tunnistaisi sarkasmia, vaikka se tulisi kadulla vastaan ja lataisi heitä pesarilla turpaan.

 9. Juttu oli osin sarkasmia, mutta kaikkein hirvittävintä on se, että sen sanoma on totta.

  Tsekatkaa lausunnot. Lehtomäki ei koskaan puolusta laskelmia, joilla Suomen metsien hiilinielujen hyöty laskettaisiin Sinun; veronmaksajan eduksi. Ei koskaan.

  Väitän edelleen, että tämä on Suomen historian tuhoisin hallitus.

  Tästä porukasta ja ääliömäisestä maailmaahalaavasta asenteesta täytyy päästä eroon.

  Rahat on loppu ja jälkihöyryillä mennään. Yhteiskunta velkaantuu 20 miljardia vuodessa, ja Suomen suurimman puolueen ministeri laukoo lausuntoja, joilla tehdään koko ajan työttömiä Suomeen lisää.

  Suomessa on aivan umpihullu ja täysin todellisuudesta ja reaalimaailmasta irrallaan oleva hallitus.

  Terijoki II.

 10. An nescis, mi fil, quantilla prudentia mundus regatur…
  Näin totesi jo Axel aikoinaan, ja mikään ei saatana ole muuttunut, ei vittu mikään! Yhtä vähällä järjellä tätä paskasirkusta pyöritetään. Leipää ja sirkushuveja, siinä koko saatanan paska, piste.

  Tämä uusi pääkanisteri on aivan kuin feministipainos paska-masasta, sama saatanan levy pyörii ja naama toistaa sitä samaa jankutusta, kun pallo on kerran täysin hukassa, siis täysin hukassa, nyt ja aina. Säälittävä täti.

  Puoluesisko pökeltää samanlaisia tuhojuttuja kuin joskus Terijoen I aikana lausuttiin, saatana mikä maanpetturi ja tuholainen!

  Vai näin se käteinen alkaa pohjustaa leikkauksia, on tämä vittu ovelaa. Ensin sutataan jn nussitaan asiat päin vittua 4 vuoden hallitusvastuun aikana, ja sitten koko paska työnnetään seuraavan hallituksen huosuun. Tulee väkisin mieleen, että tämä on täysin poltetun-maan-taktiikkaa. käteenvetäinen tietää, että hän ei todellakaan ole seuraavassa hallituksessa enää ns. ”hoitamassa” asioita. Vittuun vaan koko tomppeli.

  Siis juuri näin parahin Octavius, tämä nykyinen tuhohallitus on kuin Terijoki II, nyt käskyt tulevat vaan brysselistä, ei moskovasta. Onko mitään eroa?

  Ei ole. Parabellum.
  Hyvää 3. Adventtia kuitenkin.

 11. Sarkasmia oli välissä yhden lauseen verran.

  Kukapa voisi perustella tuon sarkasmin vääräksi? Odotan suurella mielenkiinnolla.

  Sillä hetkellä, kun joku todistaa sarkasmini vääräksi, alan tukemaan istuvaa hallitusta. Olen nimittäin kirjoittanut samasta asiasta jo kauan sitten ja todellisuus noudattaa jälleen kerran inhorealistisia ennusteitani. Ikävää, hirvittavää ja olen ensimmäisenä toivomassa, ettei tämä olisi totta, mutta katsokaa faktat.

  Fair play?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: