Nuoret miehet, teknologia ja usko

Väitän, että elämme parhaillaan suuren murroksen aikaa, jota leimaa jonkin aikaa jatkuneen länsimaisen ylivallan rappeutuminen. Sen yhtenä pienenä osana Sinä, minä ja lapsesi tulevat näkemään myös Suomen yhteiskunnan hiljaisen, mutta vääjäämättömän tuhon. Itse teen kaikkeni, etteivät lapseni tulisi siitä ainakaan kohtuuttomasti kärsimään.

Historiasta voi hyvin nopeasti oppia, että kulttuurin, uskonnon tai muun niihin verrattavan ihmisen käyttäytymistä ohjaavan järjestelmän nopeaan laajenemiseen tarvitaan kolme tekijää.

Ne ovat (ruuan ylituotannosta johtuva) nopea väestönkasvu, uusi ja jollain tavalla totuttua mullistava teknologia sekä syvä usko. Esimerkkejä on historia täynnä. Jos karrikoi, koko historia on pelkästään samaa kertomusta noiden kolmen ylivoimatekijän vallasta, sen synnystä ja menestyksestä, koska kirjoitettu historia kun on aina voittajan historiaa. Otan vain muutaman esimerkin, koska tämän blogin tarkoitus ei ole tuoda historiankirjoitukseen uutta näkökulmaa, vaan johdattaa avaamaan silmät kysymykselle, joka liian itsestään selvä useille meistä.

Inkojen suuren kulttuuri- ja valtaekspansion mahdollisti kolme asiaa. Ne olivat uudet viljelyskasvit maissi ja peruna, niiden mahdollistama suuri väestönkasvu ja samaan aikaan syntynyt kirjoitukseen kuin luonnontieteeseen perustunut teknologinen ylivoima. Tämän kaiken kruunasi Jumalmyytti, jota palveli koko silloinen yhteiskunta aina kuolemaan saakka.

Koska luultavasti kaikki tuntevat ainakin peruskoulusta Egyptin nousun suurvallaksi, otan seuraavaksi esimerkiksi ensimmäisen Egyptin dynastian kukistaneen hyksojen kuningaskunnan. Hyksoilla oli sama ylijäämää tuottava viljakasvi (vehnä) kuin egyptiläisillä, samantyyppinen Jumalusko ja ehkä hieman pienempi määrä väestönkasvun tuottamia nuoria miehiä. Heikommasta asemastaan huolimatta he kukistivat siihen saakka ylivoimaisena pidetyn sotilasmahdin muutamalla aivan uudella teknogisella keksinnöllä. Se yhdistelmä oli hevosten vetämien sotavaunujen pyörään kiinnitetty pyörivä sapeli.

Aleksanteri Suuri on nimensä mukaan suuri ihmiskunnan historiassa, koska hän toi ensimmäisenä teknologiseen kehitykseen mukaan silkan älynvoiman. Kreikkalaisen (Makedonian kuninkaan jo nuorena omaksuman) filosofian tuottama uusi ajattelu oli ainoa ase lukumäärältään ja materialiltaan täysin ylivoimaisia idän kansoja vastaan. Silloisen koko länsimaisen maailman valloittaneen pienen kansan salaisuus oli spartalaisilta omaksutun uhrautuvuuden lisäksi vain älyn tuoma taktinen nerokkuus eri taisteluissa. Aleksanteria palvottiin jo hänen aikanaan elävänä Jumalana.

Brittien ällistyttävä nousu yhdeksi historian mahtavimpiin kuuluvaksi valtakunnaksi muutamassa vuosikymmennessä oli saman yhtälön tulos. 1700-luvun alussa Brittein saarilla oli tilanne, jossa kansalla oli uusin saatavilla oleva sotilasteknologia ja parhain valtamerikelpoisten alusten ohjaamiseen tarvittava varustus ja osaaminen. Teknologinen ylivoima oli suurelta osin länsimaiden historian merkittävimmän ihmisen eli Isaac Newtonin ansiota.  Maassa oli lisäksi brittien maanperimyssäännösten ja maan tuottaman ruokaylijäämän vuoksi valtavasti hyvin koulutettuja toimettomia nuoria miehiä. Maassa oli tiukka kristillinen luonnontieteitä tukeva usko, joka yhdisti kansaa ja maailman paras nuoria miehiä luonnontieteitä kouluttava järjestelmä. Lopun tiedämme, koska rippeitä tuosta mahtavasta imperiumista näemme ympärillämme vielä päivittäin. Sinänsä historiallinen ’God Save the Queen’, sisäoppilaitosten luoma luja kuri ja teknologiausko muodostivat imperumin sen henkisen rakenteen,  joka sitä vieläkin pystyssä pitää.

Hypätään nykypäivään eli kysytään seuraavaksi mikä on tilanne tämän päivän Suomessa? Suomen väestönkasvu on täysin Lähi-idästä ja Somaliasta tulleiden ihmisten varassa, joiden teknologinen tai henkinen osaaminen ei ehkä kaikkein tiukimpia kriteereitä selvitä.

Suomella ei ole mitään teknologista ylivoimatekijää. Ei mitään. Suomalaisten tietotekninen insinöörien osaaminen on hävinnyt jenkkeihin, metsäteollisuuden osaaminen Kiinaan ja Etelä-Amerikkaan. Metalliteollisuudenteknologia on taas  hajonnut ympäri maapalloa eri yritysten osaamisen, asiansa osaavien ihmisten poismuuton ja teollisuusvakoilun myötä.

Älykkyyden ja soveltamisen osalta Suomen terävintä kärkeä edustavat Alexander Stubb ja Oras Tynkkynen. Kansakunnan yhteinen usko on taas Tarja Halosen varassa.

Repikää siitä.

Mainokset
Published in: on tammikuu 6, 2011 at 12:25 am  Comments (23)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/01/06/nuoret-miehet-teknologia-ja-usko/trackback/

RSS feed for comments on this post.

23 kommenttiaJätä kommentti

 1. Hyvä kirjoitus, mutta kamalaa asiaa. Nyt näyttää siltä, ettei hyvältä näytä.

 2. Pakko repiä… kaiken rikauden luo työvoiman kulutus, ei siis maissit tai uusi tegnologia vaan työvoiman kulutus. Tämä väittämä on todistettu arvolailla, kiistatta ja kumoamattomasti.

  Kyse on siis lisäarvotuotannosta, ei vain teknologoista, jotkaovat pelkästään erilaisia keinoja päästä lisäämään tätä lisäarvoa lisäävää tavara tuotantoa.

  Historia ei ole niin kuin se kirjoitetaan, ei myöskään lait joilla meitä valvotaan. Molemmilla lyödään meitä päähän ja lujaa!

 3. Mutta olihan meillä PISA.

 4. Tässä kun vielä muutama loppiaista jäljellä, tälle uskontoa joulujuhlissa valitukselle eri tyypin kirjoitus.

  http://www.hs.fi/juttusarja/silfverberg/artikkeli/Sallikaa+lasten+laulaa/1135262707635

 5. Ave,
  Näin se menee, kuten plokin pitäjä kirjoittaa. Tämän kaiken länsimaisen kulttuurin rappion ja mätänemisen takana perimmäisenä syynä on järjetön ahneus. Teknokratia on valjastettu sen välineeksi. Kun ns. markkinavoimille antaa vallan, se syö syöttävän käden ja vaikka oman päänsä, jos ei mitään hillitsevää takaisinkytkentää ole. Ja nyt ei oikein ole hillitty…. ja jälkeä tulee….

  Miten vitussa me päästiin hengissä 70-luvulle? Oli ollut WW2 ja sen tuomat valtavat kärsimykset. Mutta sodan jälkeen nähtiinkin ennennäkemätön kasvukausi, ja sellaista ei enää tule. Tai siis tulee taas WW3 jälkeen kyllä.

  80-luvulla jo alkoi näkymään tämä kaikenlainen saatanan liberalismi ja rappio. Se paheni 90-luvulla, tosin täällä se lama jarrutti sitä. Myös toisaalta silloin syntyneet rakenteet eivät purkautuneet, vaan ahneus jätti ne voimaan ja kansa alkoi jakaantua. Ja 2000-luvulla ollaankin eletty pelkkää paskaa: monikuktuuria, pörssikursseja, homoja, neekereitä, ja kaikkea muuta isänmaan vastaista, moraalia rappeuttavaa sontaa hyysätään. Tämän maan tuhohallitus on osannut tämän asian todella hyvin.

  Nyt on maan asiat nussittu päin vittua, ja sitten hallitus vetäyyy taakse päin, ja ei leikata ja muuta. Sen saa tehdä seuraava hallitus. Fucking great.

  Juuri näin, pissasta huolimatta, valtakunnan terävin kärki on naurettavaa pellesakkia. Ns. uskontona on suvaitsevaisuus, mokuttaminen ja ilmastofasismi ja islam. Arvot ja moraali on nussittu paskaksi, sharian-lakia vaaditaan esille, sieltä tulee varmaan hyvä moraali. Voi vittu saatana…

  Väkisin tulee vaan mieleen, että miksi? Mikä tässä kaikessa on takana?

  Hyvää yötä suomi, nuku hyvin, asiat on päin vittua.

  Parabellum.

 6. Mites jännästi unohtui mongoolien imperiumi? Heillä oli alivoima kiinalaisia vastaan ja teknologiakin oli heikompi. Ruokapuolikin oli enemmän nälkään päin. Kiinalaisilla oli myös strategista osaamista (Sun Tzu).

  Mongooleilla oli alivoima niin tekonologiassa kuin miesvahvuudessa, mutta eräällä mongoolilla oli rautainen tahto. Joskus se riittää.

 7. ”Kommenttisi odottaa hyväksyntää”…..? Miksi?

 8. Suomen väestönkasvu on täysin Lähi-idästä ja Somaliasta tulleiden ihmisten varassa

  Mihin tämä perustuu? halal-aho-tilastoihin?

  Suomen kansalaisuuden sai vuoden 2009 aikana 3 400 Suomessa vakinaisesti asunutta ulkomaan kansalaista. Määrä on 3 250 vähemmän kuin vuonna 2008.

  Suomen kansalaisuuksia myönnettiin eniten Venäjän kansalaisille (1 050). Toiseksi suurin ryhmä Suomen kansalaisuuden saaneissa olivat Somalian kansalaiset (300). Suomessa asuvista Irakin kansalaisista 200 sai Suomen kansalaisuuden vuonna 2009

 9. Rassukka ei sitten julkaissut kommenttia väestönkasvuun liittyen. Ei taida olla kaikki intiaanit kanootissa peruSSrassukalla. HAH!

 10. Repesin näille viimeisille kommentoijille. Kanootissa ja silleen…. istuvalle härjälle terkkuja.

 11. Paskatutkalle: väitteeni perustuu tilastoituun hedelmällisyyteen. Suomalaisten lisääntyminen on luokkaa kertoimella 1,9 (joka on suurimpia Euroopassa) ja taas tänne tieten tahtoen raahattujen somaleiden ja Lähi-idästä tulleiden hedelmällisyys on nyt luokkaa 6,x. Euroopassa on laajalti tutkimuksia, joissa todetaan maahanmuuttajien hedelmällisyyden lähentyvän jopa 4,0 rajaa.

  Jos tilastotieteen alkeet tai sen pohjalta tehdyt johtopäätökset eivät Sinulle kelpaa, niin voivoi.

  Otan osaa.

 12. Hannu Raineisto: sivuillani on sellainen järjestelmä, jossa yhdestä tunnistetusta ip-osoitteesta peräisin olevat kommentit hyväksytään automaattisesti sen jälkeen, kun ensimmäinen on hyväksi havaittu.

  Tämä on vain siksi, että saan suodatettua väkivalta-, känni- ja tappouhkaukset pois.

  Yhtään ainoaa asiallista vastausta en ole ainakaan tietääkseni koskaan poistanut. Joitain Pomppeiuksen viestejä olen editoinut, mutta falseflag and let them play as they wish. Se ei minua haittaa. Kaikki tuo sataa samaan laariin.

  Toinen asia on se, etten hyvinkään usein voi kommentoida blogiani tai edes moderoida sitä, koska puhelinyhteydet ovat mitä ovat ja sallivat tietyt toiminnot silloin kuin sallivat.

  Kiitos kommenteista.

 13. Kiroville vastauksen tynkää:

  Ensinnäkin lienee selvää, vaikka historiallisia lähteitä ei olekaan, mongoliheimojen lisääntyminen Kauko-idän aroilla oli saavuttanut sen aron ruuantuotannon saturaatiopisteensä. Kymmenisen heimoa (historialliset lähteet vaihtelevat) kykeni aseistamaan todistettavasti noin 200 000 soturia.

  Ensimmäisessä (Timur) ja toisessa (hänen poikansa) pystyivät historiallisiin lähteisiin nojaten luomaan persoonaan tukeutuvan Jumalmyytin (Jumalten / suden soturi ja hänen poikansa). Olet oikeassa siinä, että heti, kun tämä usko loppui, niin loppui myös mongolien maailmanvalta. Silloin he olivat valloittaneet jo nykyisen Liettuan, osan Puolaa ja uhkasivat Länsi-Eurooppaa. Heti kun epäusko (=kolmas riitelevä sukupolvi ilman Jumalia) tuli valtaan, hävisi myös mongolien maailmanvalta kuin tuhka tuuleen. Historia ei kuullut enää koskaan heistä yhtään mitään.

  Mongoleilla oli kaksi (tai kolme) vuosisataa murskaava teknologinen ylivalta. Se perustui hyvin yksinkertaisiin keksintöihin. Ensimmäinen oli tehokas vastakaarijousi. Toinen oli takkuisten aroponien kestävyys, eli ensimmäinen sotahistorian tunnettu kevyt ratsuväki. Kolmas ja neljäs liittyivät taas persoonaan, eli älyyn. Timur ymmärsi kevyen ratsuväen nopeiden iskujen ja liikkuvuuden ylivoiman raskaasti aseistettuja vastustajia vastaan.

  Toisaalta Tzingis tappoi säälimättä kaikki vastaanhangoittelijat ja toisaalta antoi suuria vapauksia hänelle antautuneille.

  Älykkyyttä? Oli se – ainakin siihen aikaan. Käsittääkseni on vieläkin epäselvää, missä määrin Timur oli omaksunut paljon ennen häntä valloitussotia käyneen Aleksanterin vastaavasta taktiikasta, mutta olen varma, että jotakin on hänen korviinsa kuulunut, koska niin paljon samaa näiden kahden valloittajan tavoissa toimia on.

  Vielä nytkin koko Lähi-idän ja Kaukaasian kaupungeista on suurin osa joko heidän perustamiaan tai heidän tuhoamiaan.

  Noin lyhyesti. Voisin jatkaa vastausta vielä, mutta nyt on unen aika.

 14. ”Suomen kansalaisuuden sai vuoden 2009 aikana 3 400 Suomessa vakinaisesti asunutta ulkomaan kansalaista. Määrä on 3 250 vähemmän kuin vuonna 2008.”

  Huomaa, etteivät kaikki sisäänlennätetyt saa kansalaisuutta suoraan vaan pienellä viiveellä.

 15. Kirjoitut ensin: Suomen väestönkasvu on täysin Lähi-idästä ja Somaliasta tulleiden ihmisten varassa

  ja Sitten perään:Suomalaisten lisääntyminen on luokkaa kertoimella 1,9 (joka on suurimpia Euroopassa) ja taas tänne tieten tahtoen raahattujen somaleiden ja Lähi-idästä tulleiden hedelmällisyys on nyt luokkaa 6,x. Euroopassa on laajalti tutkimuksia, joissa todetaan maahanmuuttajien hedelmällisyyden lähentyvän jopa 4,0 rajaa.

  Jos tilastotieteen alkeet tai sen pohjalta tehdyt johtopäätökset eivät Sinulle kelpaa, niin voivoi.

  Otan osaa.

  En tiedä kenen tässä pitäisi ottaa osaa, mutta ei ilmeisesti ainakaan minun koska et ymmärrä edes kirjoittamaasi tekstiä.

  Eli onko Suomen väestönkasvu täysin Somaliasta ja Lähi-idästä tulevien varassa?

  Ensin väität, että on, mutta myöhemmin kumoat väitteesi esittämällä tilastotietoa jonka mukaan Suomen väestö kasvaa muutenkin kuin somalian ja lähi-itämaalaisten toimesta.

  Kerro sitten kun osaat päättää.

 16. Octavius:
  ”Ensimmäisessä (Timur) ja toisessa (hänen poikansa) pystyivät historiallisiin lähteisiin nojaten luomaan persoonaan tukeutuvan Jumalmyytin (Jumalten / suden soturi ja hänen poikansa). Olet oikeassa siinä, että heti, kun tämä usko loppui, niin loppui myös mongolien maailmanvalta. Silloin he olivat valloittaneet jo nykyisen Liettuan, osan Puolaa ja uhkasivat Länsi-Eurooppaa. Heti kun epäusko (=kolmas riitelevä sukupolvi ilman Jumalia) tuli valtaan, hävisi myös mongolien maailmanvalta kuin tuhka tuuleen. Historia ei kuullut enää koskaan heistä yhtään mitään.”

  Timur syntyi vuonna 1370 eli noin sata vuotta Tsingis-kaanin kuoleman jälkeen. Tsingis-kaani valloitti suurimman osan mongoolien imperiumista. Hänen pojanpoikansa Kublai ollessa kaani valtakunta oli suurimmillaan. Temudzin ei luonut jumalmyyttiä, mutta kylläkin idean yhtenäisestä (hopea)kansasta, mongooleista. Timur saati hänen poikansa eivät valloittaneet Liettuaa eivätkä uhanneet enää Länsi-Eurooppaa. Timurin aikana mongoolien imperiumi oli jo hajaantunut pienempiin kaanikuntiin. Suurkaanikunta Mongolian ja Kiinan alueella, Kultainen Orda Venäjällä, Il-kaanikunta Persiassa. Timurin (Timuridien) valtakunta ulottui lännessä nykyisen Turkin rajalle, pohjoisessa Kazakhstanin rajalle, idässä Intiaan ja etelässä Arabian niemimaahan. Kyllä historia heistä vielä kuuli, sillä Babur, Timurin pojanpoika perusti Intiaan Mogulien valtakunnan joka kesti 1800 -luvun puoliväliin asti.

  Octavius:
  ”Mongoleilla oli kaksi (tai kolme) vuosisataa murskaava teknologinen ylivalta. Se perustui hyvin yksinkertaisiin keksintöihin. Ensimmäinen oli tehokas vastakaarijousi. Toinen oli takkuisten aroponien kestävyys, eli ensimmäinen sotahistorian tunnettu kevyt ratsuväki. Kolmas ja neljäs liittyivät taas persoonaan, eli älyyn. Timur ymmärsi kevyen ratsuväen nopeiden iskujen ja liikkuvuuden ylivoiman raskaasti aseistettuja vastustajia vastaan.
  Toisaalta Tzingis tappoi säälimättä kaikki vastaanhangoittelijat ja toisaalta antoi suuria vapauksia hänelle antautuneille.
  Älykkyyttä? Oli se – ainakin siihen aikaan. Käsittääkseni on vieläkin epäselvää, missä määrin Timur oli omaksunut paljon ennen häntä valloitussotia käyneen Aleksanterin vastaavasta taktiikasta, mutta olen varma, että jotakin on hänen korviinsa kuulunut, koska niin paljon samaa näiden kahden valloittajan tavoissa toimia on.”

  Mongooleiden teknologia oli alikehittynyt Kiinalaiseen verrattuna, mutta he silti pystyivät voittamaan Qin-dynastian, vaikka kiinalaisilla oli käytössä mm. ruuti, heittokoneet, miesylivoima, varsijouset ja parempi haarniska.
  Timur oli kieltämättä älykäs, mutta hän valloitti ”vain” Keski-Aasian ja Persian. Lukemani perusteella hänellä oli enemmän rohkeutta ja järkähtämättömyyttä kuin älyä, mutta kyllä sitäkin oli.

 17. hedelmällisyyskerroin 1.9 meinaa että väestö pienenee. Jos 100 paria, eli 100 miestä ja 100 naista eli 200 suomalaista saa keskimäärin 190 lasta jää vanhempien kuoleman jälkeen enää 190 suomalaista, eli väestö pieneni 10. Muistaakseni kertoimen pitäisi olla noin 2.1 että väestö edes pysyisi saman kokoisena.

 18. ”En tiedä kenen tässä pitäisi ottaa osaa, mutta ei ilmeisesti ainakaan minun koska et ymmärrä edes kirjoittamaasi tekstiä.

  Eli onko Suomen väestönkasvu täysin Somaliasta ja Lähi-idästä tulevien varassa?

  Ensin väität, että on, mutta myöhemmin kumoat väitteesi esittämällä tilastotietoa jonka mukaan Suomen väestö kasvaa muutenkin kuin somalian ja lähi-itämaalaisten toimesta.

  Kerro sitten kun osaat päättää.”

  Jotta väestö kasvaiai, kasvun on oltava 2.1 tai enemmän. Suomen väestö lisääntyy siis vauhdilla 1.9 (joka siis on keskimääräinen suomalaisen naisen synnyttämien lasten lukumäärä).

  Ensi kerran kun tekee mieli alkaa huutaa naama punaisena, että joku ei tiedä mistä puhuu, niin mieti hetki ettei ole itse ihan pikkuisen tullut sorruttua samaan.

 19. ”Ensin väität, että on, mutta myöhemmin kumoat väitteesi esittämällä tilastotietoa jonka mukaan Suomen väestö kasvaa muutenkin kuin somalian ja lähi-itämaalaisten toimesta.”

  Edelleen tilastotieteen alkeet olisi hyvä osata. Jos yksi suomalainen nainen synnyttää keskimäärin 1,9 lasta niin kasvaako vai supistuuko väestö tuolloin. Vinkki: Miehet eivät synnytä.

 20. Kiitos taas kommenteista. Tuohon väestönkasvujuttuun jo vastattiinkin? Kommentteja lukiessa tuli mieleen, että kirjoitanko tai ilmaisenko asioita jotenkin epäselvästi?

  Kiroville mongoleista:

  Mongoli-imperiumin historiallinen tarkastelu on hankalaa siksi, koska aikalaislähteitä on valitettavan vähän. On totta, että kiinalaisilla oli useita teknologisesti edistyneistä keksintöjä mutta silti mongolit valloittivat koko valtavan alueen.

  Itselleni suurimman vaikutuksen on tehnyt Kublain kaksi yritystä Japanin valtaamiseksi. Merestä mitään ymmärtämätön arokansa rakennutti kaksi valtavaa maihinnousulaivastoa. Pelkästään se asettaa heidän kykynsä soveltaa (=älykkyys) ainakin omilla mittareillani korkealle.

 21. Erittäin tärkeä artikkeli, aiheesta jota olen vuosikausia tuskaillut minäkin! Ja koittanut tehdäkin vuosia, mutta suomessa on niin toivotonta yrittää.

  Kirjoitin sinulle hommaforumilla yksityisviestin, jos haluat auttaa suomalaisten innovaatioiden puuttumis-ongelmassa. Lue se katsotaan josko saisi aikaan jotain.

 22. Mitä tulee innovaatioiden puutteeseen Suomessa niin asia konkretisoituu kolmeen eri tekijään; Innovaatio rahoittajiin, poliitikoihin ja kapitalistiseen järjestelmään.
  Nämä kolme ovat se jarru joka estää ja samalla myös tuhoaa jo olemassa olevia toteutuneita innovaatioita.

  Olen hiljan tutustunut kaikkiin merkittäviin rahoittajiin ja voin konkretisoida väitteeni ”muuriksi jonka ylitse ei mennä, jos ei ole omaa rahaa”. Raha siis ratkaisee, eikä mikä vaan vaan raha, vaan raha joka on jo kerääntynyt innovaattorille itselleen.

  Testasin asiaa mm. Tekesillä, Yrityshautomoilla, Ben Zyskowitzilla ja Mauri Pelkkarisella. Poikkeuksen näistä muodostivat Pekka Haavisto ja FinnFund, joille itse innovaatio oli lähtökohta eikä innovaattorin oma raha.

  Kukaan ei kritisoinut hankkeita joita esiteltiin vaan päinvastoin. Osa näistä tahoista ei kylläkään ymmärtänyt eikä se edes kiinnostanut mitä hankkeet merkitsevät mm. työllisyyden kannalta.

  Tässä yksi jälkiselitys jonka sain sähköpostitse, huomatkaa alkkeirjoittajat. Tämä vastaus kiertää sen tosian, josta oli puhe eli Tekes rahoitta vain niitä joilla on jo rahaa, mutta ei itse innovaatioita;

  ””””
  Hannu Rainesto

  Tiedoksi: Ministeri Mauri Pekkarinen ja pääjohtaja Veli-Pekka Saarnivaara

  Kiitos palautteestasi ja pahoittelut, että emme ole kyenneet kertomaan sinulle rahoitusperiaatteistamme.

  Tekesin rahoitus on tarkoitettu Suomessa rekisteröityjen ja Suomessa toimivien yritysten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan haasteellisten projektin osarahoitukseksi. Tekes ei voi koskaan rahoittaa projektin kaikkia kustannuksia. Tekesin rahoitusosuus pienen ja keskisuuren yrityksen projektin kustannuksista vaihtelee tyypillisesti 35 (avustus) – 70 % (laina) välillä projektin luonteesta riippuen. Jotta projektin toteuttaminen on mahdollista ja sen tulokset voidaan hyödyntää kasvavana liiketoimintana, pitää rahoituksen saajan kyetä hankkimaan Tekesin rahoituksen lisäksi riittävä omarahoitusosuus, jotta yrityksen kustannukset projektin aikana tulee katetuksi ja tehdyn kehittämistyön tulokset hyödynnetyksi. Omarahoitus voi muodostua toimivan yrityksen liiketoiminnan tuotoista. Jos kyseessä on käynnistyvä yritys, jolla ei t&k-projektin lisäksi ole muuta toimintaa, pitää omarahoitusosuus kattaa jonkun muun rahoittajan toimesta. Tekesin rahoitus kohdistuu aina tutkimus- ja kehittämistoimintaan , jolloin esim. markkinoinnin ja myynnin kustannukset eivät voi olla Tekesin rahoituksen kohteena. Työ- ja elinkeinoministeriön alaisena virastona Tekesillä on mahdollisuus neuvoa asiakasta myös muiden rahoittajien, erityisesti muiden työ- ja elinkeinoministeriön alaisten rahoittajien löytämisessä. Keksintösäätiö voi rahoittaa oman toimintansa puitteissa yksityishenkilöitä ja pieniä yrityksiä keksintöihin ja niiden kaupallistamiseen liittyvissä asioissa. Myös paikalliset Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset (ELY-keskus) antavat neuvontaa keksintöihin ja pk-yritysten rahoitukseen liittyen.

  Jos haluat lisätietoja Tekesin rahoituksesta, olen käytettävissä jatkokeskusteluihin.

  Terveisin

  Ari Grönroos
  Johtaja, rahoitus
  Tekes – teknologian ja innovaatioiden kehittämiskeskus
  PL 69 (Kyllikinportti 2), 00101 Helsinki””””

 23. Kapitalismi on siis tullut sen tien päähän jossa innovaatiot kuolevat. Tästä seuraa, että myös itse kapitalismi kuolee. Kuolinkamppailunsa pituus on tuntematon.

  Kapitalismin kuoleman aiheutta kapitalismi itse, ei mikään muu ja siksi tämä onkin objektiivinen tosi tapahtuma, ei enää mikään hypoteesi.

  Oleellisimmaksi kysymykseksi nousee ”mitä kapitalismin jälkeen”. Moniko lienee sitä edes pohtinut, mutta minä voin kertoa, että vain esitetyt vaihtoehdot nousevat vaihtoehdoiksi ja niitä on toistaiseksi vain yksi! Oletteko varmistaneet paikanne sen piirissä?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: