Säälipillun syvin olemus ja SDP

En väitä olevani maailman suurin asiantuntija, mutta omien havaintojeni mukaan Naisten kesken keskustelu asioista on usein paljon raadollisempaa kuin miehillä vastaavissa tilanteissa.

Miehet saattavat köhiä ja piereskellä, kalastaa taimenen, juoda olutta, mainostaa normaalimpaa mukavampaa naista ja ampua muutaman sorsan tai hirven, mutta koskaan miehet eivät arvostele suoraan jonkun yksilön kykyjä seksissä. Naisilla keskustelu on taas paljon avoimempaa ja joissa rakastajia arvostellaan yksinkertaistaen arvosanoilla 1-10 tai muilla vastaavilla asteikoilla.

Joskus poimin esiin Naisten keskustelusta käsitteen säälipillu. Koska olen mies, en edes yritä avata käsitteen perimmäistä sisältöä ja asiasta syvemmin perillä olevat voinevat kommentoida kyseisen termin syvintä olemusta. Säälipillu, eli lyhennettynä säpi, on kuitenkin hallinut ihmiskuntaa koko sen olemassaolon ajan. Se on aiheuttanut sotia ja vallankumouksia ja se on kukistanut imperiumeja. Sen valtavan voiman voi kuka tahansa nähdä poiketessaan missä tahansa baarissa. Säpin voima muuttaa työyhteisöiden ilmapiiriä, se vaikuttaa arkirutiineihin ja sen erikoisin ominaisuus piilee siinä, ettei sen voimaa harva tunnistaa tai tunnustaa.

Luultavasti olen johtopäätöksissäni taas edelläkävijä, mutta mielestäni säpin syvin olemus tuli Suomen poliittiseen keskusteluun viime viikolla.

Jutta Urpilainen, jonka puolue on sulanut alta, tuli julkisuuteen ilmeisen päälle mediakoulutettuna lomansa ja amerikkalaisen mediakonsulttinsa valmennuksen jälkeen. Pitämässään tiedotustilaisuudessa Jutta oli tosi päättäväisen surkean määrätietoinen.

Tiedotustilaisuus oli pohjimmiltaan tavattoman koominen, koska SDP:llä tai Jutalla ei ole ideologiaa, ei ohjelmaa, eikä mitään, josta voisi saada asiatasolla kiinni. SDP:n alennustilaa ja nykyistä ideologiaa edustaa verkkosukissa esiintyvä säälipillun vartija Jutta ja miehen roolin irvikuva Mikael.

Väistämättömällä tavalla tuli mieleeni säälipillun olemukseen liittyvä käyttäytyminen: äänestä nyt minua – edes säälistä.

Published in: on 16 tammikuun, 2011 at 12:50 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/01/16/saalipillun-syvin-olemus-ja-sdp/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Säpi yleensä ymmärretään juuri toisinpäin kuin tässä. Nainen ei jaksa katsella miehen epätoivoisia yrityksiä tehdä vaikutus tarjoamalla koko ilta jne. Lopuksi nainen sitten ajattelee, että homma hoituu parhain päin kun antaa seksiä ja pääsee sitten eroon itselleen kiusalliseksi muuttuneesta asetelmasta.

  Miehillä jotain samanlaista on siinä, kun antaa anopin neuvoa auton ajossa. Parempi olla hiljaa ja niellä ylpeytensä kuin aloittaa mehevä riita.

 2. Puhuit nyt itsesi pusseille. Nimittäin ikinä en ole kuullut tuollaista lyhennettä kuin säpi. Se paljastaa, että miehiltä olet siitä kuullut. Älä sie kulta yritä panna rumia sanoja naisten suihin.
  Onhan sitä puhetta säälistä ollut:

  http://winnie.vuodatus.net/blog/2306371/saalista/

  mutta säpi on miesten juttuja.

  Vaikka ethän Sinä tietysti säpistä mitään tiedä.
  Miesten saunaillan jälkeen googletit säpin? 😉

  Mutta jutta ja mikael?
  Te miehet aina juoruilette.

 3. En minä tiedäkään säpistä mitään muuta kuin sen, että se on Naisten ikioma juttu.

  En missään tapauksessa yritä laittaa rumia sanoja Naisten suuhun. Pois se minusta.

 4. Jaahas.
  Nyt tekisi ikiomaa säkyä mieli.

 5. jees,
  aika metka ajatusyhteys tämä säpi ja demarit.

  olen kuitenkin nyt viime aikoina ihmetellyt, että miksi retiisit ei todella oikeasti asetu työtekijän puolelle, siis todella aja duunin asiaa, kuten ennen vanhaan?

  nyt on jotain saatanan rakkauden puoluetta, verkkosukkia, rakel-liekkejä (pornostara) kirjottelemassa satujaan, jotain eu-mantraa jauhetaan edelleen, integraatiota ja monikultturipaskaa jauhetaan yhä aina vaan. ei mitään todellista työväenasiaa, ei ollenkaan. kyllä duunari huomaa kun tarpeeksi kusetetaan, näin se vaan menee.

  ei se ihme saatana, että tässä tilanteess joku kansallinen sekoomus väittää olevansa työväenpuolue, voi jumalauta sentään… ei silti, kokkareet väittä olevansa ihan mitä vaan, kaikki käy. selkärankaa ei ole enää ollenkaan, ja jutut ja mantrat on sen maukaiset.
  ja ihan saatanan samaa nussintaa on kepulla, maaseudun väen puolue muka, hah. pk-seudulla on kepulla vaaliehdokas-listoilla joku somppu, ei hyvänen aika se voi näin mennä??

  niin, nyt ne duunarit on sitten kääntyneet Soinin puoleen, hän puhuu kaikista asioista selvää suomea. ja se riittää. ykisnkertaiset perinteiset asiat on tärkeitä, se on siinä.

  jos nyt on ilmassa säpi?…. niin kohta voi todella oikeasti olla säpinää! 😀

 6. Nämä Naisen ja miehen kanssakäymiseen liittyvät kirjoitukset ovat aina ongelma, koska aina joku käsittää väärin.

  Tarkoitushan oli vain irvailla entisen niin mahtavan valtionhoitajapuolueen täydelliselle rappiolle niin ideologian, johtajuuden kuin tiedotuspolitiikankin suhteen.

  Säky…:).

  Hmmm – nyt selvisi, mistä paikkakunnan Säkylä nimi on peräisin.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: