Kokoomuksen vaaliohjelma – vain värityskirja puuttuu

Kokoomuksen vaaliohjelma on vuoden puurtamisen jälkeen julkaistu. Se kattaa 30 kohdan toimenpideohjelman.

 • Iloa koulupäiviin.
 • Maailman parasta opetusta lähikoulusta.
 • Opettajien osaamisesta huolehdittava.
 • Suomalaiset koulut tietoyhteiskuntakehityksen kärkeen.
 • Sujuvuutta opintoihin siirtymiseen.
 • Opintotuesta kannustavuutta opiskeluun.
 • Yrittäjyyskasvatusta vahvistetaan läpi koulutusjärjestelmän.
 • Lisätään elinikäisen oppimisen edellytyksiä.
 • Nuorille tukea opintien nivelvaiheisiin.
 • Työllistymiseen yksilöllisiä ratkaisuja.
 • Kaikki kyvyt käyttöön.
 • Maahanmuuttajille kielikoulutusta.
 • Maahanmuuttajien osaaminen rakentamaan Suomea.
 • Koulutuksen laatu rahoituksen keskiöön.
 • Suomalaisesta koulutuksesta uusi vientivaltti.
 • Tieteen ja tutkimuksen resurssit turvattava.
 • Innovaatiotukiin vaikuttavuutta.
 • Joustavia ja nopeita ratkaisuja erilaisille yrityksille.
 • Julkinen hankkija kehittämään markkinoita.
 • Yrittäjän sosiaaliturvaa parannettava.
 • Konkurssi ei saa tappaa yritteliäisyyttä.
 • Työllistämiseen kannusteita.
 • Harmaa talous on kitkettävä.
 • Suomesta hyvän johtamisen suurvalta.
 • Paikallista sopimista lisättävä.
 • Työsuhteiden moninaisuus huomioitava.
 • Bitit järjestykseen.
 • Suvaitsevaisuutta työpaikoille.
 • Työkykyä ylläpidettävä aktiivisesti.
 • Ketään ei jätetä yksin.

Ok – mietitään hetki. Yhtään toimenpidettä ei ole esitetty. Ei yhtään. En ymmärrä kuka voisi olla yhtä pihalla todellisuudesta kuin tämän lapsellisen paskan kirjoittajat: Iloa koulupäiviin ja kaikki kyvyt käyttöön. Kottikärryt, linnunpönttö tai komposti voisivat ehkä olla yhtä ulkona todellisuudesta?

Ymmärtäisin tuon ohjelman, jos tekijänä olisi hieman tyhmänpulskea 9 vuotta vanha varhaisteini, jolle on annettu kymmenen minuuttia aikaa kirjoittaa asioita miten asiat pitäisi olla.

Päähallituspuolueen ohjelmaksi tämä on niin säälittävä, että jopa minulta loppuvat sanat. Kokoomus siis ihan oikeasti luulee, että aikuisiän saavuttaneet äänestäjät ovat tyhmiä kuin kumisaapas. Ehkä ainoan positiivisen maininnan voisi antaa mainostoimisto BOB:in kuvalle harsotukkaisen seksikkään näköisestä typykästä nimeltä Henna.

Tässäkö on oikeasti se, mitä Kokoomus tarjoaa?

Vaaliohjelmassa on lisäksi yksi paha puute: värityskirja ja vahaliidut puuttuvat.

Advertisement
Published in: on 22 tammikuun, 2011 at 4:40 pm  Comments (22)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/01/22/kokoomuksen-vaaliohjelma-vain-varityskirja-puuttuu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

22 kommenttiaJätä kommentti

 1. ”Koulutuksen laatu rahoituksen keskiöön”, ”Koulutuksesta vientivaltti” 😀

  Puhumme tässä muuten entisestä sivistyspuolueesta.

 2. Joo. Tuo näköjään on ihan oikeasti olemassa. Taidan kyllä itse keskittyä uskonnolliseen mietiskelyyn. Kiitos kuitenkin tämän esiintuomisesta. Helppo maali, kunhan aloitetaan vaalikamppailu Suomen vasemmistoliberaaleja vastaan.

 3. Ei taida vanhat kunnon Porvoon öljyväriliidut olla tarpeeksi trendikkäitä Kokoomukselle.

 4. Tuntuu miltei siltä, että ex-valtapuolueet haluavat hävitä vaalit. Mikä, tähänastiset aikaansaannokset huomioiden, onkin ymmärrettävää – on helpompaa räkyttää sivussa sillä aikaa, kun muut siivoavat jälkiä. Seuraaviin vaaleihin voi sitten tulla taas takki auki ja liepeet levällään, mukana yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Ikävä kyllä äänestäjien muisti on lyhyt.

 5. Missä se Henna on ? Haluaa nähdä. Linkki !

  Tai, jos se on tämä meidän opetusministerimme, niin antaa siinä tapauksessa olla.

  Hänen viimeaikaiset mielipiteensä opetuksesta ja koulutusjärjestelmän kehittämisestä saavat tämmöisen pitkänlinjan korkeakoulu-opettajan ihon kananlihalle.

  Minua pelottaa itseasiassa aikalailla se, että ihan hulluja asioita viedään tosissaan eteenpäin. Semmoinen tuhoaa helposti se, mitä on saatu 50 vuoden aikana tässä maassa kehitettyä.

  Meidän hyvinvointimme perusta on se, että 50 – 60- ja 70- luvuilla köyhyydestä välittämättä mökistä kuin mökistä yritettiin laittaa lapsi rahaa maksavaan yksityiseen yhteiskouluun, sillä silloin aivan oikein uskottiin siihen, että valoisampi tulevaisuus lähtee siitä liikkeelle, kun yritetään ja ollaan viisaita. Kaukaa viisaita.

  Nyt nämä nykyiset ovat jotain muuta. Kaikki näyttää vähitelleen murenevan hölmöjen käsissä.

 6. Kävin kahteenkin kertaan läpi. En löytänyt kokoomuksen utopiasta mainintaa sen rakentamiseen tarvittavien somalien lukumäärästä. Epäselväksi siis jäi, tulisiko somalien lukumäärää lisätä tai vähentää, jotta paratiisi.

 7. ave,
  ei saatana tätä touhua. en ole edes viitsinyt mennä kokkareiden paskalle tuoksuville mokuuttamissivuille, enkä mene enää. se on nyt nähty.

  ai vittu, kun on hienoja lauseita, kuka saatanan paska jokeltaa tuollaista sontaa? ei voi olla totta! siis juuri niin osuvasti sanot Octu, että vain väriliidut puutuvat, jutun on kirjottanus ville-5v. säälittävää kerta kaikkiaan, se on kokoomus nyt pitkä alamäki edessä teillä, harmi. hyvää matkaa, fantastista!

  oikeasti se on teille sinisille sosialisteille ihan oikein. terveiset mainoststo poppille, te olette todella munareita, valitan. ei kokoomuspuolueelle todellakaan sovi työväenpuolueen teema, oletteko te jotenkin vähän saatanan tyhmiä? ja samalla olett joku maahanmuuttoa edistävä puolue ja muuta helvetin roskaa.

  toivon teille todellista vaalitappiota, ja se voi oikeasti toteutua. te olette vittuunnuttanut niin monet perinteiset kannattajanne munatulla aselailla, paskalailla, mokuttamisella, mamujen hyysäämiseellä, homojen halaamisella, pienituloisia halveksimalla, puolustusmenoja karsimalla jne.

  haistakaa paska koko puolue, toivon että teille tulee todella opetus näissä vaaleissa!

  Parabellum.

 8. Kiitos kommenteista.

  Tillman: ajattele Suomen koululaitoksen lähitulevaisuutta, lukioiden pistemääriä, PISA-tutkimuksen (jee!) tuloksia, ja kaikkea mitä olen kertonut tapahtuvan.

  Missä olen väärässä ollut?

  Olisikohan aika muuttaa tämän paatin suunta ihan maalaisjärjen mukaan?

 9. Toisaalla kokoomuskantturat viher-innovoivat:

  http://www.vihrealanka.fi/uutiset/kokoomus-pyrkii-hiilineutraaliin-yhteiskuntaan-sitten-joskus

  ”Haluamme luoda uutta työtä suomalaisille ympäristöstä ja energiasta”
  ”Raportin mukaan kokoomuksen tavoitteena on hiilineutraali yhteiskunta”
  ”Keinoina mainitaan muun muassa fossiilisista polttoaineista luopuminen sekä energian kulutuksen kääntäminen laskuun yhdistettynä kasvavaan elintasoon”
  ”Kokoomus haluaa jatkaa verotuksen painopisteen siirtämistä työn verotuksesta ympäristölle haitallisen toiminnan verotukseen”

  Kokkareiden linjana on näköjään teollisuuden Kiinaan verottamisen jatkaminen, mutta mikäpä siinä. Tuleehan niitä uusia töitä kun siirrymme valtion palkkalistoille ympäristötöihin laskemaan oravia tai muuta vastaavaa.

 10. Millä toimenpiteillä köyhyyteen käydään käsiksi?

 11. Voiko joku ko. paskan kirjoittaja enää enempää halveksia normi-ihmisiä eli äänestäjiä? Kirjoittaja ei tajua itsekään, tai ”tajuaa” miten luulee muiden ”ymmärtävän” Kokoomuksen vaaliohjelman, ja sit suoltaa tällaista! Kokoomus on todella kuten parabellum sanoi, tehnyt sellaista politiikkaa, jolle suo sen todellisen vaalitappion. Mäkin olin luullut ennen Kokoomuksesta ihan jotain muuta. Hävettää ja vituttaa. Ja mä luulin, että…

 12. Tuo viimeinen ”teesi” eli Ketään ei jätetä yksin on muuten tuttu Disneyn Lilo ja Stitch elokuvasta, jossa ulkoavaruudesta tullut Stitch ymmärtää perheen merkityksen erilaisten kommellusten ja jännittävien käänteiden seurauksena. Lopun koskettavassa kohtauksessa Stitch toteaakin: ”Perhe on: ketään ei jätetä”.

  http://fi.wikipedia.org/wiki/Lilo_ja_Stitch

 13. Viimeisestä kommentista voisikin päätellä, että kokoomus ei ole enää tällä planeetalla. No, äänestyskäyttäytyminen kyllä ainakin omalta kohdaltani selkeytyy.

 14. Noihan on idiootteja! Iloa kouluun, mitä hulluja on!
  S..tana, mä haluun enemmän seksiä kouluun ja pakollisia sianlihapäiviä.
  Jokaisena päivänä on oltava liharuokaa. Ja seksiä, seksiä ja seksiä!
  Varhaisteinit ei tarvitse mitään muuta kuihn seksiä!

 15. Ja sit vielä johtamisen suurvalta, ai niinku Kataisen johdolla.
  Ekan kerran kuin luin tuon läpi en ollut uskoa silmiäni, voiko toi olla totta. Mutta kai se on. Näin entisenä kokkarina ei voi kuin nauraa, buuaahhahhaa.

 16. Puppugeneraattori on varmaan ollut tosi kovilla, kun tuotakin listaa on pakerrettu kokoon.

 17. (Ei tarvitse julkaista)

  (Etsiessäni kokoomus.fi vaaliohjelmaa niin en sitä löytänyt. Tämä vaikuttaa ihan huumorijutulta. Mutta en ole kuitenkaan Kokoomuksen äänestäjä. Eikö Kokoomus ollut octaviuksen entinen puolue, ja nyt sitä inhoat? Ei mitään linkkiä…)

  Kokoomusnuoret PS linjalla, maahanmuttajien tukiin leikkauksia, kehitysapua…

  http://yle.fi/uutiset/talous_ja_politiikka/2011/01/kokoomusnuoret_julkiselle_sektorille_20-40_prosentin_leikkaukset_2310463.html

 18. Vähänkään fiksumman ihmisen mielestä tämä on käsittämätöntä äänestäjien aliarviointia. Todennäköisesti kysymys on kuitenkin siitä, että Kokoomus on oivaltanut yhden hyvin keskeisen asian: keskivertokansalainen ei seuraa politiikkaa, on melko tyhmä ja helposti vedätettävissä.

 19. Ehdoton suosikkini listalla on ”bitit järjestykseen”.

  Ei ole tainnut olla kokoomuslaisilla ihan ”bitit järjestyksessä”, kun ovat tuota listaa koonneet.

 20. Eli, listaat ohjelman otsikot tänne blogiin ja väität ettei yhtään toimenpidettä ole esitetty? Melko näppärää. 🙂

  Ohjelman paperiversiossa jokaisen alaotsikon on toimenpide-esitys. Kannattaisi ehkä tutustua, ennenkuin levittää väärää tietoa.

 21. Mihin kassakaappiin tämä ”paperiversio” on kätketty?

 22. Valitettavasti Kokoomus ja Keskusta näyttivät olevan ne ainoat puolueet, joilla oli edes hitusen järkeä päässään, kun puolujohtajilta kysyttiin tulisiko työttömyystukea nostaa.

  Miksi ihmeessä sitä pitäisi nostaa, jos nykyiselläänkin työt eivät kelpaa, vaan jäädään mieluummin kotiin? USA:ssa tällaista vaihtoehtoa ei ole; jos et mene töihin, joudut kadulle. Nuoret syrjäytyvät yhteiskunnasta jo tälläkin hetkellä aivan riittävästi. Puhumattakaan siitä, miten houkuttelevia tuet ovat ulkomaalaisille.

  Jotta saadaan eläkeläisten eläkkeet maksettua, olisi kaikkien 25-30 nahjusten mentävä töihin, sen sijaan että kuluttavat yhteiskunnan varoja. Tämäkään ei tule edes riittämään, vaan tarvitaan ulkomaista työvoimaa avuksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: