Läpileikkaus Suomesta

Keskiviikkoaamu 2.2.2011 valkeni tyypillisenä keskitalven työpäivänä. Aamukahvia siemaillessa päivän pelasti aamuinen Pravda, jonka sisältö oli tavanmukaista astetta kovempaa propagandaa.

Oli helppo todeta nopeasti, että lehden sisältö vastasi koko Suomen henkistä ja yhteiskunnallista tilaa tietyllä tavalla hämmästyttävän tarkasti. Lehdessä oli neljä pääteemaa, joiden lyhyet uutisanalyysit ovat alla.

Pääkaupunkiseudun kunnat on yhdistettävä

Pääkirjoituksessa ilmaistiin jälleen kerran hyvin selvästi millä raivoisalla kiihkolla Pravda ajaa kaupunkien yhdistämistä. Syynä on yksinkertaisesti se, että kaupungeista ainoastaan Kauniainen on taloudellisesti terve. Espoo hoippuroi taloutensa kanssa jotenkuten ja niin Helsinki kuin Vantaakin ovat toivottoman tehtävän edessä.

Pelkästään Helsingin talouden kehitys on optimistisillakin taustaoletuksilla toivoton – vuotuinen lisälainan tarve ylittää miljardin euron rajan kahden-kolmen vuoden kuluessa. Sekä Helsinki että Vantaa ovat määrätietoisesti haalineet asukkaikseen maksukyvytöntä väestöä.

Huvittavana esimerkkinä voi esimerkkinä todeta sosiaaliviraston suunnitelmat 120 000 – 150 000 asuinneliön vuosittaisesta rakentamisesta /ostamisesta Helsinkiin saapuvalle maahanmuuttajaväestölle. Jokainen voi laskea paljon tämä tuottaa kaupungille verotuloja, kuinka paljon tämä maksaa sekä investointina että vuosikuluna ja kuinka montaa uutta huippuosaajaa Helsingin kaduille tämä tarkoittaa.

Madonluvut esitettiin mm. Helsingin kaupunginhallitukselle viime syksynä. Se laukaisi liikkeelle koomisen prosessin – aivan kuin kaupunkien yhdistämisellä voitaisiin tämä itse aivan tarkoituksella aiheutettu ongelma saada ratkaistuksi.

Lumisota on voitettu

Melkein sivun mittaisessa artikkelissa Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Pekka Sauri kehui itseään. Syytä ei varmaan kukaan ymmärrä, niin kelvottomassa kunnossa Helsingin kadut ovat jälleen kerran olleet. Yhteiskunta säästäisi todennäköisesti satoja miljoonia euroja, jos Saurille räätälöitäisiin vaikka jokin erikoisprojektien apulaiskaupunginjohtajan virka ja tilalle siirtyisi joku asiansa osaava henkilö. Mielipuolitieteilijä kun ei aivan välttämättä paras ole ratkomaan logistisia ja teknisiä asioita, se on nyt jo nähty.

Sauriin henkilöitynyt ongelma näkyy monella tasolla. Punavihreä ideologia on ajanut virkakoneiston päättäviin asemiin tuhansittain ihmisiä, joilla ei ole alkeellisimpiakaan kyvyllisiä tai moraalisia edellytyksiä hoitaa tehtäväänsä kansalaisten etujen mukaisesti. Otetaan toisena esimerkkinä Vaasan potkut saanut kokoomuslainen kaupunginjohtaja. Kaveri oli ostanut kaupungin laskuun tyttöystävänsä kanssa huippukalliit käsin tehdyt kengät muotiliikkeestä – tietysti Milanosta, tuosta kenkämuodin Mekasta. Tyyppi ei nähnyt asiassa mitään väärää, vaan totesi sen olevan vakiintunut tapa.

Puun polttaminen on pahasta, koska ilmasto

Jokin viherpiperrystoimisto nimeltä SYKE oli tutkinut puun polttamista ja todennut se aiheuttavan Suomelle hiilivelkaa. Ei saa nauraa, näin artikkelissa luki. Juttu oli vain osa suurempaa kokonaisuutta, jossa suomalaisen yksilönvapauden rajoittaminen halutaan viedä määrätietoisesti viherhullujen toimesta niin pitkälle, ettei puitakaan saa enää polttaa.

Ettekö usko? Lainaus toisaalta: ”Hallinto-oikeuksissa on tehty viime aikoina useita päätöksiä, joilla yksittäisten asukkaiden puun polttaminen pientaloalueilla on kielletty. Kieltoja on asetettu eri puolilla maata”, kertoo Savon Sanomat.

”Epäilemättä valitusten määrä puunpoltosta lisääntyy. Kiellon saaminen ei ole vaikeaa”, ympäristöoikeuden professori Vesa Majamaa Helsingin yliopistosta sanoo.

Ruuhkamaksut ratkaisevat ongelmat

Liikenneministeriön työryhmä esittää GPS-pohjaiseen seurantaan pohjautuvia ruuhkamaksuja ensin pk-seudulle ja sen jälkeen koko maahan. Jokainen ymmärtää, että ruuhkamaksut ovat ensisijaisesti virkamieskontrollia, jolla ihmiset pyritään ohjaamaan tiettyyn elämäntapaan, tiettyihin harrastuksiin, laittamaan lapsensa vailla tiettyihin kouluihin ja asumaan tietyissä paikoissa. Viherkokoomushan ei vihaa mitään niin paljon kuin ihmisten valinnanvapautta.

Tämä on siis läpileikkaus siitä poliittisesta hulluudesta, johon Suomi on ajautunut. On täysin selvää, että elämme viimeisiä hetkiä ottaa maalaisjärki esiin ja pelastaa hyvinvointiyhteiskunnan rippeistä se mitä pelastettavissa on. Ensimmäinen vaihe on huhtikuussa, jolloin PS:n tulee nousta suurimmaksi puolueeksi.

Elämme jo nyt lainatulla rahalla, mutta se ei ole suurin uhka. Se on fakta, että elämme myös varastetulla ajalla – muutos on tehtävä nyt.

Mainokset
Published in: on helmikuu 2, 2011 at 4:59 pm  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/02/02/lapileikkaus-suomesta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kuntien yhdistäminen voisi olla jonkinlainen ratkaisu Helsingin onglemiin, sillä Vantaalla Vihreiden osuus on vain reilut 13 prosenttia edustajista, kun taas Helsingissä Vihreitä on liki neljännes. Jos kunnat olisivat yhdistyneet, Vihreiden vaikutusvalta olisi laimentunut. Se olisi taas järkeistänyt toimintaa ja antanut hetken lisäaikaa.

 2. Taitaa nyt upota tässä maailmanpelastuksessa, muut euromaat olisi pelastettava. Maailma olisi pelastettava. HS 14.1. joitakin lauseita.

  Stubb ei halua määritellä solidaarisuudellle ylärajaa.

  Takaamaan rahoitusvakausvälineen lainoja lähes kahdeksalla miljardilla eurolla.

  Julkisen talouden kestävyysvaje 10,5 miljardia euroa. Lisäksi valtion velka.

  Mistähän saadaan kahdeksan miljardia euroa? Jos tämä toteutuu niin lainarahalla muiden maiden lainoja taataan.

  Katainen ottaa varmaan niskalenkin markkinavoimista.

 3. Viherpaskat koittavat edelleen ja jatkuvasti suoltaa ulos jotain uutta, jotain jälleen kerran niin hampunhuuruista paskaa, että alkaa jo vituttamaan.

  Tätä homo-sakkia on sitten istutettu valtion ja kaupunkien virkoihin, ja tulosta ja tuhoa tulee, hienoa saatana.

  Pakkoneekeröinti on todellinen asia, edelleen. Ei jumalauta voi uskoa, että nyt epyktistä evakuoidut suomen kansalaiset joutuvat maksamaan lennostaan…
  ja samaan aikaan tänne lennätetään jotain saatanan somppulaumoja ilmaiseksi valtion kustantamana.
  Ei saatana voi olla oikein, mutta näin tapahtui.

  Aivan, se suuri muutos lähtee nyt kevään vaaleista liikkeelle, sen on onnistuttava, muuten kaikki menee oikeasti ja peruuttamattomasti päin vittua.

  Amen, Parabellum.

 4. En jaksa uskoa että tästä kuntien yhdistämisestä ihan lähitulevaisuudessa mitään tulee..

 5. Kiitos kommenteista.

  Asko: Vihreiden vaikutus olisi laimentunut, mutta Kokoomuksen ei.

  Itse en keksi yhtä ainoaa eroa noiden puolueiden välillä.

 6. Liekö PS:kaan ratkaisu tähän velaksi elämiseen? Todellisia leikkauksia on esittänyt vain muutama ehdokas, eikä sellaisia kukaan äänestä.

 7. PS on ainoa lafka joka edes esittää leikkauksia vaalien alla. Aluksi noin miljardi.

  Tosiasiassa leikkauksia tarvitaan miljardi joka vuosi seuraavan noin 8 vuoden ajan, jotta velanotto voidaan lopettaa. Tämä siis sillä edellytyksellä, että lama ei tästä pahene.

  Mutta kun se pahenee. W-käyräisen talouskriisin 2. sukellus on edessä. Tämä menee ihan 20-luvun lopun ja 30-luvun alun mallin mukaan, mutta poliitikot ei vain suostu sitä tajuamaan.

  Tosiasiassa reaalitalouden romahtaessa velkarahalla luotu talouskasvu, joka on vain velkarahan lisänumeroita pankkien ja yritysten taseissa, aikaansaa massiivisen BKT-romahduksen. Oma arvioni sen suuruudesta on noin 25-40% haarukassa.

  Kun ei ole teollisuutta (vienti-), ja alkutuotantokin on supistunut, on selvä, että palvelusektori ja viihdekupla poksahtavat. Kulutus supistuu rajusti, yli 50% kansasta voi tippua köyhyysrajan alapuolelle.

  Suomea uhkaa sama tilanne kuin Argentiinaa 2001 ja Uruguayta 70-luvulla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: