Persujen vaaliohjelma ja sen kattava kritiikki

PS:n julkaisema ohjelma Suomen palauttamiseksi takaisin impivaaralaiseksi 1950-luvun maaksi, joka ajaa suomalaisten etuja, on erittäin hyvä.

Se on kattava katsaus siihen, mitä Suomen ja suomalaisten tulee tehdä. Siinä myös kerrotaan tarkalleen, mitkä asiat tulee haudata menneisyyden punavihreään viemäriin.

Ensimmäinen ohjelmaan kohdistuva kritiikin aihe tulee tekstiin ympätystä ja suurta myötähäpeää aiheuttavista hämärästä kulttuurilinjauksesta. Tähän kohdistuvasta kritiikistä analyyttisin on ehkä tämä.

Ikävä kyllä tämän lisäksi ohjelmaan on jäänyt muutama muukin Pohjois-Korealta ja sosiaalidemokraattisvihreiltä kuulostava (talouteen liittyvä) linjaus. Ne ovat:

 • Valuutanvaihto- ja pörssiveron sekä pankki- ja luottolaitosveron kaltaisia uusia valtion tulonhankintamuotoja tulee mielestämme selvittää.
 • Olemme laman maksutalkoissa valmiita korottamaan ylimpien ansiotuloveroluokkien veroprosenttia nykyisestä.
 • Valtapuolueiden viime vaalikaudella poistama varallisuusvero tulee palauttaa.

Hei huhuu, nyt ollaan kuitenkin jo 1950-luvulla, eikä noin alkeellisia juttuja voi enää olla, eihän? Valuutanvaihtovero? Pörssivero? Pankkivero? Hei haloo – nämä ovat iloistenveronmaksajien, Vihreiden, Kokoomuksen ja muiden kommareiden juttuja.

Tuon ylimmän tuloluokan veroprosenttien kiristämisen voisin hyväksyä muussa tapauksessa, mutta se vain sattuu olemaan jo Suomessa maailman kirein. Ihan nopea vilkaisu Lafferin käyrään voisi avata silmiä.

Varallisuusveron osalta kysyisin, että eikö ihmisen yritteliäisyyden satakertainen verotus ole jo hieman liikaa? Jotain rajaa kateudellekin, kiitos. Itse uskon kuitenkin yrittämiseen, positiiviseen asenteeseen ja oikeudenmukaisuuteen.

Hyvä ohjelma tästä kokonaisuutena kuitenkin tulee.

Voi kyllä nykyeliitillä puntti tutista, koska heillä ei todellakaan ole millä vastata. Ei mitään.

Published in: on 27 helmikuun, 2011 at 8:37 am  Comments (16)  
Tags:

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/02/27/persujen-vaaliohjelma-ja-sen-kattava-kritiikki/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommenttiaJätä kommentti

 1. Octavius, jos sinä uskot, kuten kirjoitat; ””Itse uskon kuitenkin yrittämiseen, positiiviseen asenteeseen ja oikeudenmukaisuuteen.””” Niin minä kysyn miten nämä käsitteet korreloivat keskenään?

 2. Pelasit kateuskortin. Olen pettynyt.

 3. Mitä kateellista on siinä, kun kysyy yrittäjyyden ja oikeudenmukaisuuden korrelaatiosta? Yrittäjänä tiedän varsin hyvin, että ei mitään! Ja sam päte enäihin muihin käsitteisiin, yrittäjyydellä ja positiivisella asentella ei ole mitään tekemistä keskenään, mutta kommunismilla ja edistyksellä on.

  Selvitykseni mukaan, kapitalismi on muuntunut kehityksen jarruksi ja kapitalismiin uskovat ovat sen edusmiehiä ja naisia.
  Vapaa yrittäjyys ei ole yhtä kuin kapitalismi vaan yhtä kuin kansanvalta. Vasta vapaa kansa voi olla vapaa yrittämään. Sanoohan tämän jo rahan/pääoman yksityinen keskittyminen!

 4. Itse näkisin tuon kulttuuripoliittisenkin linjauksen ihan positiivisena. Kyse nyt ei kuitenkaan ole minkäänlaisen taiteen tukahduttamisesta, eikä toisaalta olemassa olevien instituutioiden räjäyttämisestä.

  Saarakkalan ja kumppaneiden ei kyllä ehkä kannattaisi hirttäytyä selittelemään sitä. Juttu pitäisi pitää oikealla tasolla, eikä ruveta asettamaan vastakkain teknisen rahanjaon kysymyksiä, vaikka niistä sitten loppupeleissä olisikin kysymys.

 5. Minä olisin toivonut, että edes persut olisivat ihan kokonaan ajaneet kulttuurituen alasajoa. Se, että persut vain tahtovat muuttaa tuetun kulttuurin sisältöä on suuri pettymys. Jos persut ei vastusta niin ei kukaan. En tajua miksi se ooppera on niin välttämätön juttu.

  Vihreiden veropolitiikka ei mielestäni ole erityisen tyhmää. Päinvastoin. Verotuksen kohdistaminen energiaan ja saastutukseen on parempi kuin taloudellisen toimeliaisuuden verottaminen.

  En ole vihreiden laskelmiin tutustunut. kannattajien puheissa toki esiintyy sellaista having cake and eating it too ajattelua, että saastutusvero vaikuttaa ihmisten käyttäytymiseen ja vähentää saastutusta, mutta saastutuksen vähentäminen ei sitten kuitenkaan pienentäisi verokertymää.

  Mutta ei perussuomalaisista kyllä ota selvää, että mitä kannattaisivat ja mitä eivät. Onko persut nyt pro-ammattiliitot vai ei? ilmeisesti isojen järjestöjen kolmikantavallan puolella kuitenkin.

  Toivoisin persujen keskittyvän ja käyvän kauppaa pienillä populismeilla. Maahanmuuttolinjan kiristys voi varmasti olla sellainen, samoin erilaisten virkamieskeskittymien ja tukien radikaalikin poistaminen. Jollain tavalla ”eliitti” tai mikä lienee on kiinni pyhissä lehmissään, jotka kansan keskuudessa eivät ole suosittuja. Kulttuuritukia, urheilutuki, järjestötukia, puoluetukia ja kehitysapua voisi oikeasti leikata. Näitä pieniä kiusoja pitäisi poistaa ja estää sellaisten uusi tuleminen. Toivon, että perussuomalaiset keskittyisivät sellaiseen, eikä että jotain rikkaiden kyykyttämisveroja ja järjestötukien ulottamisia Suomen Sisuun.

 6. ”Verotuksen kohdistaminen energiaan ja saastutukseen on parempi kuin taloudellisen toimeliaisuuden verottaminen.”

  Milläs se energiaa käyttävä vientiteollisuus on tarkoitus korvata? Epämääräiset löpinät ”viherkaulustyöpaikoista” eivät riitä!

 7. Jos joitakin lukijoita kiinnostaa mitä Octavius tarkoittaa Lafferin käyrällä niin tässä on perusteet: 8. No niin,
  Se on sitten lausuttu se PS ohjelma, ja eihän se tietenkään käy sellaisenaan kenelläkään, se oli arvattavissa.
  Tässä on kuitenkin vaan pidettävä mielessä, että nyt on seuraavalle hallitukselle jaettu jo niin paskat kortit, että niillä on vaikea pelata.

  Nykyinen terijoki2 on suoltanut sellaisia tuholaistoimia, että niiden korjailussa ja peruuttamisessa menee aikaa. Aika paska homma odottaa.

  Minulle tärkein asia on saada tämä vitun neekerien hinaaminen tänne loppumaan! Tämä saatanan kommarien salajuoni istuttaa maa täyteen kamelikuskeja ja muuta paskasakkia on saatava loppumaan heti, ja olemassa olevat tuholaiset vittuun täältä ja heti! Muuten tähän sontaan menee jatkossa kaikki rahamme, eikö tämä jumalauta mene nyt jakeluun jo kaikille!

 9. Kiitos kommenteista.

  Hannulle sanoisin, että yrittäminen, positiivisuus ja oikeudenmukaisuus liittyvät yhteen siinä todellisuudessa, missä minä elän.

  Se on siis aivan subjektiivinen mielipide. En oikein voi olla muutakaan mieltä, koska se toimii.

  Itse asiaan: PS:n ohjelma olisi aivan timanttia, jos siitä saisi siivottua nuo muutamat jutut pois. Ymmärrän senkin, että ettei täydellisyyttä voi ainakaan jossain poliittisessa liikkeessä olla. Tärkeintä on suunta ja se on hyvä.

  Tämäkin on subjektiivinen mielipide, olen tosin koonnut tähän blogiin aika helvetisti faktoja ja hyvin tarkkaan mietittyjä linjauksia, jotka tukevat mielipidettäni.

  Hyvä me – nyt töihin. Vaalitaistelu on vasta alkamassa. Nyt alkaa alkaa olla se suden hetki, jolloin kulmahampaat tulevat esiin, kumea murina alkaa ja totuus paljastuu. Töihin!

 10. Tuosta Lafferin käyrästä sen verran, että 2000-luvun alussa veroastetta höllättiin ja kaikkien ällistykseksi verotulot nousivat. Se oli punavihreille kauhea yllätys, eikä kukaan punatunkion edustajista (Tuomioja, Halonen, Hassi) voinut ymmärtää mekanismia.

  Lipposen-Niinistön voimakaksikolle suuri kumarrus, sillä he ymmärsivät. Ikävä kyllä sen jälkeen punavihreät nousivat valtaan ja Kokoomus on nyt jostain käsittämättömästä syystä vajonnut siihen samaan aatteelliseen viemäriin.

 11. Tulette valitettavasti pettymään. Persujen äänestäjistä iso joukko on kommareita ihan sanan perinteisessä mielessä ja nämä verojutut tulevat olemaan peruskauraa, suoranainen keihäänkärki, jos ja kun persut lähtevät hallitusneuvotteluihin.

  Suurin osa konservatiiveista saadaan ostettua hiljaisiksi lupauksilla kaventaa homojen ja muiden vihreiden vaikutusvaltaa, ja sitten nämä putkoskommarit tulevat ja nostavat progression korkeammaksi kuin 90-luvun puolivälissä. Kun velan takaisinmaksuun liittyvät kivuliaat ja poliittisesti epäsuositut päätökset ovat edessä, niin huomataan että velka on veli otettaessa, joten piikki pistetään taas auki.

  Sori, mutta näin se tulee menemään. Toki toivon, että ei mene. Mutta mitään Lipposen ja Niinistön tapaista tasapainotuksen taidnonnäytettä ei tulla näiltä näkemään. Älkää sanoko etten varoittanut.

 12. Muuten oikein hyvä vaaliohjelma, mutta Nato-jäsenyyden vastustaminen on erittäin typerää, vaikka kansa onkin aivopesty uskomaan, että Suomen kannattaa tehdä toisin kuin muiden (järkevien) EU-maiden.

 13. Tiedemies:

  Lipposen ja Niinistön tapaisen tasapainottelun taidonnäytteen onnistuminen ei ole varsinaisesti PS:stä kiinni. Lue nyt hyvä mies muidenkin puolueiden ohjelmat ja meditoi hetki sitä, että ajautuminen 90-lukua kovempaan lamaan on täysin mahdollista tavalla, jolle tuleva hallitus ei voi juuri mitään. Sitten, kun miettii sitä, että muilla puolueilla, varsinkin hallituspuolueilla, pitäisi olla tästä parempaa tietoakin, niin voi vain todeta, että pelkkä rehellisyys tulisi niissä oloissa olemaan jo mieletön vahvuus nykyisyyteen verrattuna.

  Ja kun katsoo mihin tilaan teidän politiikkanne on Euroopan ajanut, niin homojen ja muiden vähemmistöjen olkapäillä seisominen alkaa olla väsynyttä. Eivät perussuomalaiset sentään toivo, että homot, juutalaiset ja muut joutuisivat pakenemaan maasta, kuten esimerkiksi taloudellisesti tehokkaan vapaamielisyyden Hollannissa on jo tapahtumassa. Tosin tuolle poliittiselle linjallehan homo on arvokas vain mikäli se on ministeri tai lehdessä. Joku lähiössä hakattavana asusteleva homo on samanarvoinen kuin siellä pelokkaana värjöttelevä, ryösteltävä mummo, eli siis vain tehokkaan talouden este.

  Ugh!

 14. Ei tuo ollut minun pointtini, vaan se, että Persujen vaaliohjelma on:
  – Homot turpa kiinni
  – Vihreät turpa kiinni
  – Muslimit turpa kiinni
  – EU turpa kiinni
  – Rosvot kiinni
  – Mitä taloudesta? Ite oot homo.

  Tämä on siis se, millä Persut menevät vaaleihin. Ihan sama minulle, mitä ne noista muista sanovat. Niillä ostetaan ääniä, se on ihan OK, kuuluu demokratiaan.

  Minä tarkoitin yllä vain ja ainoastaan sitä, että persuilta on aivan tasan turha toivoa mitään sellaista talouspolitiikkaa, jota Octavius haluaisi nähdä. Ei tule matokuuria, ei tule talouden tasapainottamista, ei tule verojen karsimista, vaan tulee pullaa ja lisää pullaa, valtion turvotusta, lisää veroja rikkaille, ja that’s it.

  Käsityksesi Hollannista on vähintään kummallinen.

 15. Kulttuurin rahoituksesta keskustellessa pitäisi muistaa myös kaikenlaisten opistojen rahoitus. Ei Suomessa tehtäisi niin paljon paskaa taidetta, jos ei olisi näitä valtion ylläpitämiä päivähoitolaitoksia, joissa nuorille uskotellaan että he ovat taiteilijoita, kun oksentavat teiniangstinsa seinälle.

  Eli en pidä kulttuuripoliittista linjausta mitenkään nolona.

 16. hämärät kulttuurilinjaukset.

  No isänmaallisuutta.

  Unkarissahan tuo on jo. Opetellaan suur-Unkarin historiaa. (HS 28.2, ulkomaat)

  Ehdotuksessa ei mitään ohjelmia Yhdysvalloista, vaan jotain omaa tilalle.

  Joten lippuja vaan seinälle.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: