Kokoomus: kohti orjavaltiota nimeltä Suomi

Kokoomus tuli sitten kaapista ja julkaisi oman vaaliohjelmansa nimellä Matkaopas Paremminvointivaltioon. Ohjelmasta on hyvin vaikea löytää mitään konkreettista. Ohjelmaa leimaa mainostoimiston sliipattu kädenjälki ja syvä ylimielinen usko siihen, että ympäripyöreä jargon menee vielä ihmisille lävitse.

Pari erittäin merkittävää kohtaa ohjelmassa kuitenkin on. Verotus ja ilmastonmuutoksen ehkäisy on ohjelmassa kytketty yhteen. Tämä kulkee kokoomuskielessä nimellä Vihreä verouudistus.

Suomalaisia on maapallon väestöstä 0,08 % ja he tuottavat ehkäpä 0,15 % näistä paljon parjatusta hiilipäästöistä. Kokoomuksen kanta on emopuolueensa Vihreiden kanssa se, että tämän 0,15 % hiilipäästöjen vähentämiseen täytyy uhrata koko Suomen yhteiskunnan kaikki mahdolliset voimavarat. Todellisuudessa vaikka kaikki suomalaiset tekisivät itsemurhan jo tänään eikä maahan jäisi mitään elollista toimintaa, tuon hiilipäästön säästön korvaisi maapallon väestönkasvu muutamassa viikossa.

Kyse on siis ilmastonmuutoksen sijasta aivan jostain muusta. Kyse on halusta rajoittaa ihmisten valinnanvapautta. Kyse on vallasta. Kyse on halusta kontrolloida ihmisiä orjien tavoin.

Otteita Kokoomuksen vaaliohjelmasta:

Verotuksen painopistettä on siirrettävä pois työn tekemisen ja työllistämisen verottamisesta kohti ympäristöä kuluttavan toiminnan verotusta. Verotuksen kohteet on valittava siten, että verotus kannustaa tekemään työtä, työllistämään, yrittämään ja menestymään…Nyt on korkea aika tehdä niistä (Vihreistä teoista) jokanaisen ja -miehen arkea, puoluekirjaan ja vihreyden sävyyn katsomatta…Suomesta pitää tehdä maailman ensimmäinen hiilineutraali yhteiskunta.

Mitä Kokoomus on tehnyt neljän vuoden aikana hallituksessa hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamiseksi? Itse uskon siihen, että vain teot ratkaisevat. Hiilineutraaliin yhteiskuntaan siirtyminen ei onnistu ilman pakkoa, verotusta ja ihmisten toiminnan rankkaa rajoittamista. Mitä siis on jo tehty?

 • Sähkö- ja muita energiaveroja on kiristetty EU:n korkeimpiin kuuluviksi. Käytännössä tämä tarkoittaa energiaintensiivisen teollisuuden tuhoamista Suomessa. Ihme kyllä Kokoomus ei tätä tavoitetta julkisesti esitä, kun emopuolue Vihreiden ohjelmassa se kuitenkin on kirjoitettu aivan avoimesti esiin.
 • Toinen merkittävä seuraus energiaverouudistuksesta on jokaisen suomalaisen sähkölaskun merkittävä nousu.
 • Kolmas oleellinen seuraus on mm. Helsingin kaupungin talouden raunioituminen. Parin vuoden kuluttua pelkästään helsinkiläisille ratkaisu merkitsee 2 %:n kunnallisveron kiristämistä ilmastouskonnon varjolla, koska Helsingin Energia alkaa polttaa risuja.
 • Neljäs suuri trendi on ihmisten asumisen ohjaaminen ns. kanikoppiasumiseen, eli betonikuutioihin ratojen varsilla. Kaavamääräyksiä on kiristetty äärimmilleen ja omalle maalleen ei saa enää periaatteessa rakentaa kuin poikkeustapauksissa. Rakentamisen energiamääräyksiä on kiristetty ja vuoden kuluttua lävähtävät energiatehokkuusasetukset merkitsevät noin tuhannen euron lisäkustannusta per rakennusneliö myös remontoitavissa taloissa. Suomessa rakennetaan noin 15 tuhatta uutta omakotitaloa vuodessa. Pelkästään tämä yksi energialuokan ”tarkistus” tarkoittaa siis 1,8 miljardin euron siirtämistä omakotirakentajilta rakennusteollisuudelle vuodessa. En jaksa olla ihmettelemättä omakotirakentajien passiivisuutta asiassa. Miten heillä hermo pitää ja miksi ihmeessä suuri osa vielä äänestää tämän kehityksen puolesta?
 • Energiaverouudistus on tarkoittanut myös kaukolämmön hinnan nousemista raketin lailla. Energiateollisuus ry:n ennakkotietojen mukaan kaukolämmön hinta on nyt 25 % vuositason nousuvauhdissa.
 • Autoilua ja liikkumista on verotettu kovalla kädellä ja seuraava askel odottaa 2012 alussa, kun dieselvero nousee. Koko maahan on valmisteltu kattavaa satelliittikyttäysmenetelmää, jolloin ihmisten liikkumista voidaan valvoa ja ennen kaikkea siitä voidaan rangaista. Orjan tehtävä on kyyhöttää kanikopissaan viikset väristen – liikkua ei saa.

Tässä ovat siis Kokoomuksen saavutukset hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamisessa toistaiseksi. Hyvin menee, mutta miten jatkossa tuleva päähallituspuolue aikoo jatkaa raivokasta taisteluaan päästöjä aiheuttavia suomalaisia vastaan?

 • On satavarmaa, että heti vaalien jälkeen liikkumisen kyttäys-, verotus- ja rankaisumekanismi saatetaan voimaan.
 • Toinen suuri trendi tulee Kokoomussuomessa olemaan asumisen ohjaaminen pakkokeinoilla yhä enemmän betonikuutioihin. Asuntoministeri Jan Vapaavuori oli suorastaan koominen ilmestys Pravdassa, kun hän kertoi Itä-Pasilan olevan hänen visionsa parhaasta mahdollisesta asuinalueesta. Tuo synkkä, Blade Runnerin painajaisversion otoksia muistuttava betonihelvetti on siis se Kokoomuksen onnela? Rähjäinen, nuhjuinen, käytettyjen huumeruiskujen täyttämä harmaa virastoja ja kalseita sementtikuutioita täynnä oleva aluehirviö on siis tavoite? Itä-Pasila, jonka pääarkkitehti oli saanut vaikutteensa Leningradissa ja DDR:ssä, on siis Kokoomuksen kuva tulevasta Suomesta?
 • Rakentamisen osalta seuraavaksi listalla on puulämmittämisen verottaminen ja/tai kieltäminen. Valmisteilla on nimittäin uusi puusijadirektiivi ja sen soveltaminen Suomeen. Ensimmäisessä vaiheessa valtamediaan levitetään juttuja, joiden mukaan puulämmitys tappaa. Jostain kaivetaan apurahalla roikkuvia ilmastotutkijoita, jotka selittävät parta täristen, että puun polttamisen aiheuttamat hiukkaspäästöt aiheuttavat ziljoonan ihmisen kuoleman vuodessa. Tätä vaihetta eletään parhaillaan. Seuraavaksi tulee asetus, jossa tulisijatarkastajat, hiukkasmittaajat ja muut ympäristökyttääjät saavat samanlaisen mielivallan, jonka esimakua jo saatiin paskalain yhteydessä. Arvatkaa kuka sen lystin maksaa?

Tiivistettynä: Kokoomus haluaa estää ihmisten vapaata liikkumista kaikin mahdollisin tavoin. Liikkumaan erehtyviä verotetaan niin, että henki salpautuu. Kokoomus linja on, että suomalaisilla ei voi olla oikeutta asua siellä, missä he haluavat. Jos he sen erehtyvät tekemään, heidät verotetaan hengiltä.

Lainataan vielä ote Kokoomuksen ilmastopolitiikan taustapaperista nimeltä Vähäisten päästöjen Suomi 2050.

Pienestä pitäen ihminen saa muuta elämänsisältöä kuin hiilituotteiden kuluttamisen. Tapahtunutta asennemuutosta on tukenut se, että ympäristön kannalta haitallinen kulutus on tehty ympäristörasitteen mukaan määräytyvällä verotuksella erittäin kalliiksi. Lisäksi on otettu käyttöön kansalaisten henkilökohtainen hiilipassi, jolla pyritään rajoittamaan yksittäisen kansalaisen toiminnallaan aiheuttamaa ilmastohaittaa. Tavaroiden kuluttamisen vähentymisen ohella asennemuutoksella ja ilmastoveroilla on ollut suuri vaikutus myös suomalaisten vapaa-ajan viettoon: lomamatkat ovat lyhentyneet ja harrastukset määräytyvät sesongin ja luonnonolosuhteiden mukaan. Esimerkiksi hiihtoputkia ei enää tunneta ja jääkiekkoa ei enää pelata keinotekoisesti jäädytetyllä vesijäällä vaan jäätä jäljittelevällä keino-alustalla.

Tie kohti orjayhteiskuntaa on ilmastonmuutoksella silattu. Onnea vaaleihin. Uurnilla tavataan, orjat.

Mainokset
Published in: on helmikuu 28, 2011 at 4:14 pm  Comments (23)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/02/28/kokoomus-kohti-orjavaltiota-nimelta-suomi/trackback/

RSS feed for comments on this post.

23 kommenttiaJätä kommentti

 1. Sata vuotta sitten Suomessa oli Nikolai ja Bobrikov

  Nyt Suomessa on Alexander ja Böbit

 2. Voi kunpa mahdollisimman moni kokoomuksen äänestäjistä lukisi tämänkin kirjoituksen.

  Kuten joku jossain sanoi, ensi vaaleissa ei ole tärkeintä päättää budjetin yksityiskohdista, vaan siitä, ohjaako Suomen politiikkaa kansalaisten etu vai kaikkien muiden paitsi kansalaisten etu.

 3. ”Suomesta pitää tehdä maailman ensimmäinen hiilineutraali yhteiskunta.”

  Joopa joo. Suomen pitää nykyisen poliittisen eliitin mukaan olla edelläkävijä ja esimerkin näyttäjä joka ainossa mahdollisesssa asiassa. Ja samalla tietenkin myös oppirahojen maksaja ja muiden edestä uhrautuja.

  Hullu täytyy olla sen, joka keväällä äänestää nykyisiä hallituspuolueita.

 4. http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Vaalit/1194666116520/artikkeli/jyrki+katainen+luottamus+politiikkaan+on+kriisissa+ja+syysta.html

  ”Kansalaisten luottamus politiikkaan on täysin aiheellisesti rapautunut, myöntää kokoomuksen puheenjohtaja Jyrki Katainen.

  Tämä on Kataisen mukaan seurausta muun muassa euroalueen kriisistä tukipaketteineen sekä vaalirahakohusta. Luottamuksen palauttamiseksi kokoomus lähtee kevään eduskuntavaaleihin arvoinaan rehellisyys, vastuu, kohtuus ja oikeudenmukaisuus.

  Katainen puhui tänään kokoomuksen puheenjohtajapäivässä Turussa.”

 5. Näillä eväillä marssimme kohti uutta uljasta maailmaa:

  ”Hillitön muutosvastarinta on syytä jättää suosiolla menneisyyden haamujen huoleksi. Eilisen kellariin voi huoletta unohtaa myös kyynisyyden, kateuden, itsekkyyden, ylimielisyyden sun muut happamat aineet.

  MUUTA OLEELLISTA: VAIN MENNEISYYTTÄ EI VOI MUUTTAA”

  http://kokoomus-fi-bin.directo.fi/@Bin/eaa635e0a678bb6128492ff27dbe0fa5/1298903050/application/pdf/3789881/netti_Kokoomus_vaaliohjelma_2.pdf

  Ohjelmaan on selvästi käytetty paljon resursseja ja kaikki särmät on hiottu pois. Oikeastaan se sisältääkin lähinnä vain kauniita korulauseita eikä ota juurikaan kantaa mihinkään. Tältä pohjalta on ainakin helppo tehdä hallitusohjelma 🙂

 6. Kokoomus on tehnyt kotiläksynsä ja tietää että äänestäjiä on paljon helpompi bluffata ilmastoasioilla!
  Eihän niistä ota hullukaan selvää eikä mitään konsensusta ole mistään asiasta. Aina löytyy joku vastarannankiiski jolla on riittävästi akateemista uskottavuutta että myös hänen kantaansa voidaan pitää yhtenä mahdollisuutena.

  Kokoomuksen taktiikka on selvästi esiintyä ympäristöstä kiinnostuneena ”paremminvointia kaikille” -puolueena ja vaalien jälkeen sopivasti unohtaa kaikkein kreiseimmät jutut mitä ovat ennen vaaleja heittäneet. ”No mutta nehän olivat vaan semmoisia villejä heittoja että saadaan keskustelua aikaan TÄRKEISTÄ ASIOISTA..” taitaa olla monesti kuultu lause vaalien jälkeen.

  Kokoomus kiilaa fiksuun saumaan, vihreiden äänestäjissä on paljon heränneitä ja korkeasti koulutettuja joita ei kiinnosta tippaakaan vihreiden sekoilut mutta toisaalta liian rahvaanomaiset persut eivät myöskään käy vaihtoehdoksi, saatika sitten SD tai Kepu.

 7. Lisääkö tämä kokoomuksen kannatusta, kun Berlusconi tulee tänne. Ihan kokoomuksen vieraana. Oikeuteen Berlusconi olisi nopeammin joutanut.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022613262674_uu.shtml

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011022813264587_uu.shtml

 8. Kyllä on kokoomus kauas mennyt entisistä ajoista. Millähän rivijäsen perustelee jäsenyytensä itselleen? Valehteleeko itselleen?

 9. En ollut ikinä tajunnut, että hiihtoputket ovat Suomen merkittävin ympäristöongelma, joista eroon pääseminen pelastaa maailman. Nyt alan ymmärtää.

 10. Muuan nimeltä mainitsematon Helsingin Kokoomusnuorten puheenjohtaja totesi eräällä toisella palstalla, että Puhuit 1500 euroa ansaitsevista, et 200 eurolla elävistä. Käsittääkseni Suomessa ei sellaisia olekaan.

  Juuri kosmeettisena korotuksena astunut takuueläke on 687,74 euroa kuukaudessa (brutto).

  Kun siitä vähennetään tuollaisen eläkkeensaajan keskimääräinen veroprosentti (noin 20%), käteen jäävä osuus on noin 550 euroa kuukaudessa. Jos tuosta vielä vähennetään se asumisen pakollinen omavastuu (noin 200-250 euroa kuukaudessa), saadaan summaksi 300- 350 euroa kuukaudessa.

  Kun tuosta vähennetään eläkeläisen lääkekulut (100-150 euroa kuukaudessa), päästään 200 -250 euroa kuukaudessa elinkuluihin jäävään määrään.

  Lisäksi Käteisen oma esikunta valtionvarain(tuhlaus)ministeriössä on todennut, että alv:n korotus kahdella prosenttiyksiköllä tipauttaisi 5 000 uutta ihmistä köyhyysrajan alapuolelle.

  Tämä projektin sivujuonteena kulkee humanoidisen maahanmuuton lisäämisen lisäksi pimeän hapankaalivyöhykkeen työvoiman rahtaaminen Suomeen – syrjäyttämään suomalainen duunari.

 11. Tuli kahteen kertaan osa, siivoatko veli Octavius, kiitos.

  Tehty, se oli minulle suuri kunnia. Terv. O

 12. Kiri kiri Suomi, Ruotsi on hyvässä vauhdissa samalla reseptillä! Kumpi voittaa, tuleeko tappelu kuolemaan asti maaliviivalla?

 13. Naamani kyllä venähti. Hiilipassi. MItä vittua?!

 14. Hiilipassi… Luulin että hengitysverolle tulisi joku hauskempi nimi. Eipä aikaakaan kun kaikki ihmiset saavat syntyessään laskun tulevista CO2 päästöistään. Hinta per CO2 tonni on tietysti sen verran reipas että käytännössä ihminen on alusta saakka järjestelmän orjana kunnes kuolema lopulta korjaa. Ja sehän korjaa äkkiä kun terveydenhuoltoa ei ole. Alaikäisenä et tietenkään voi CO2-syntejäsi työllä sovittaa ja kun täysikäisyys koittaa niin oletkin tuprutellut jo siihen malliin saasteita keuhkoistasi että velkavankeus on tosiasia. Mitäs synnyit primitiiviseksi suomalaiseksi, kyllä sinut vielä integroidaan vihreisiin arvoihin!

  Kiteytetysti: Tavalliset ihmiset keskitetään betonikuutioihin raatamaan systeemin orjina luomupelloilla käsityökaluin että vihreä eliitti pystyy säilyttämään nykyisen ja mielellään vieläkin korkeamman elintason. Hehän tekevät kaikki raskaat päätökset, muut vain kuluttavat ja saastuttavat ja tuhoavat.

  1. Haja-asutusalueet tyhjennetään työpaikoista ja asunnoista verotuksellisin keinoin. Pienviljely ja hyötyeläinten pito kielletään yksityishenkilöiltä (Siipikarjan rekisteröinti – onko sinulla luvaton kana täällä -, öljypohjaisten lannoitteiden hinnat ylös, pohjavesien yksityistäminen jne.). Segregaatio vauhtiin, tiedostavien piirien luksustalot ympäri maakuntia, kulit betonikuutioissa radan varressa oman onnensa varaan jätettyjen muukalaisten keskellä, kenelläkään ei ole enemmistöä eikä enää mitään yhteenkuuluvuudentunnetta ja pelkäät naapuriasi.

  2. Elintarvikkeiden ja muiden välttämättömyyshyödykkeiden hinnat hilataan ylös taivaisiin S/K-mafian ja verotuksen toimin että kaikki käteen jäävät tulot menevät energiaan, puhtaaseen veteen, betonikoppiin, ruokaan ja maksatpa vielä siitäkin että saat vastaanottaa propagandaa Yleltä.

  3. Koulutus on yhteiskunnalle kallista eikä sitä raataja-kulit tarvitse. Luomupellolla kuokka heiluu komentojen mukaan vaikkei lukea osaakaan. Riittää että vihreän eliitin jälkikasvu saa tiedostavan koulutuksen pienestä pitäen ja tuntee arvonsa ja kulimassan vaarallisuuden ja arvottomuuden. Erilliset asuinalueet, koulut ja päiväkodit pitävät huolen ettei synny ei-toivottuja ystävyyssuhteita kulien ja tiedostavien lapsien välille.

  4. Omatoiminen liikkuminen tehdään erittäin kalliiksi ja vaikeaksi, jos liikut niin liikut julkisilla. Lippujen hinnat niin ylös ettei kenelläkään ole intressejä lähteä mihinkään muualle kuin ainoastaan kulkea töihin ja takaisin kotiin leipäjonon kautta. Eihän Cronbergin mökillekään julkiset kulje eivätkä spurgut tule mekastamaan yksityisrantaan joten miksi ihmeessä tulevaisuudessa olisi toisin? Vihreä eliitti ei saastuta ja heitähän on niin vähänkin että heidän kulutuksella ei ole mitään merkitystä, näinhän sitä sikailua nytkin perustellaan.

  5. Mikäli kapina alkaa kyteä betonighetossa niin sieltä on hyvin yksinkertaista katkaista tietoliikenne- ja kulkuyhteydet, sähkö, lämpö ja vesi. Eikä aikaakaan niin kapina hiipuu, kapinointi on hankalaa jos huolto ei pelaa eikä ole katukiviä kummempia aseita. Polttonesteiden säännöstely on tuossa vaiheessa jo sillä mallilla että niistä ei varmasti paljoa polttopulloja tehdä.

  Aloitat viemällä ihmisiltä identiteetin ja mahdollisuuden valita asuinpaikkansa ja olonsa. Seuraavaksi kontrolloit ruokaa, energiaa ja vettä sekä pidät sivistystason matalana ja suollat aivot turruttavaa ja luontaiset arvot stigmatisoivaa propagandaviihdettä tuutista 24/7. Jatkat tekemällä kontrolloimattoman liikkumisen äärimmäisen hankalaksi ja kalliiksi sekä keräät aseet ja herkästi hapettuvat aineet pois massoilta. Lopputulokseksi saat vihreän utopian jossa vihreä (puolue)eliitti saa tehdä ihan mitä haluaa koska heitä on niin vähän ja jossa kulimassa tekee kaiken työn ja kärsii ja maksaa kaikesta rahoillaan tai terveydellään ja jota syyllistetään kaikesta tuhosta ja turmeluksesta.

 15. Nimim. Korruptio:

  Amen.

  Viime lama (siis se oikea, 1990-luvun alun kansallinen katastrofi) hoidettiin pöydän alle (kirjaimellisesti) vapauttamalla keskikalja kioskeihin ja kahviloihin. Näin saatiin tuopin hinta niin alas, että sossurahoillakin keskivertotyötön pysyi tajunnanturruttavassa pöhnässä vuorokaudet ympäriinsä. Pankkien (Koiviston konklaavin siunaamana) perseeseen nussimat yrittäjät taas olivat sitä ikäpolvea, jotka olivat oppineet menemään konkurssin jälkeen omin käsin hirteen. Ja tämän valtaeliitti tiedosti ja toteutti: Ei valittajia – ei ongelmia.

  Tällä kertaa valtaeliitin ratkaisu on synnyttää turvattomuutta yhteiskunnassa, kerätä aseet pois kansalaisilta ennen romahdusta ja lopulta verotuksen kautta sosialisoida kaikki yksityisten kansalaisten omaisuus oman valtaaseman säilyttämiseksi.

  Suomesta on pikavauhtia tulossa pohjois-Euroopan Uruguay ja karmeinta on se, ettei tämä iltapäivälehtien BB-lööppejä toisilleen toisteleva kansakunta edes tajua, mikä heihin iski.

 16. Ei minä uskon että kyllä ne haluaa maailman pelastaa, yleensä hyvin suuria suunnitelmia.

  Aleksanteri Suuri on ehdottanut, miten Suomesta pitäisi tehdä rauhanvälityksen suurvalta. Väyrynen pitää tätä epärealistisena. HS 15.2. 2011

  Stubbin sivut ei mainitse mitään tuosta suurvallasta, tuon Aleksanteri Suuren keksi joku kokoomuksesta eronnut.

  Laivojen rikkipäästöjä vähentää, tästä kuitenkin aiheutuu Suomen vientiteollisuudelle 200-1200 miljoonan euron laskun. HS 2.3

  Kun teollisuus näin pakolla lopetetaan ei ole hiilipäästöjä, ei laivoista rikkipäästöjä. Suomi on pelastanut maailmaa.

 17. Kiitos kommenteista taas kerran.

  Yksi juttu unohtui. Lihavero on suunnitelmissa myös. Asiaan voi perehtyä 3.3. Pravdan osassa ruokatorstai, jossa luetellaan ne ruuat, mitkä lautaselle jäävät. Niitä ovat: vesi, kotimaiset juurekset, kotimaisista luonnonkaloista särki ja lahna, luonnonmarjat ja -sienet sekä viljat.

  Naudanliha, maito, juusto, sipikarjanliha, sianliha, kasvatetut kalat, kaikki muut luonnonkalat paitsi särki ja lahna, riista ja poro, soija, riisi, hedelmät, talvivihannekset, suklaa ja makeiset sekä kahvi ja tee ovat kaikki kieltolistalla. Uskoisin näihin kohdistuvan Viherkokoomuslaisessa unelmassa uusi veropaine. Makeisverohan tulikin jo.

  Jutussa annetaan myös tarkkoja ohjeita: kaurapuuron (jota voi syödä) suurin hiilivelka syntyy sen keittämisestä. Ilmeisesti kauravelli pitäisi syödä kylmänä?

 18. Octavius, sama asia pisti itsellänikin silmään kun tänään kahvitauolla luin paperi-HS:ää. Oikein korostetun hiilihysteeristä oli sen artikkelin tapa käsitellä ruoka-aineita ja niiden valmistusta ja tuottamista. Mieleeni jäi etenkin nämä että pitää syödä vain pieniä suomalaisia kalalajeja ettet öyhyä CO2:a määräänsä enempää ilmakehään ja että riista olisi muuten ekologista mutta kun murhaajat kulkevat metsiin polttoainekäyttöisillä ajoneuvoilla.

  Samalla tavallahan se kylmä ja harmaa velli mahan ’täyttää’! Tässähän yhdistyy kokoomuksen viimeiset kapitalistiset kouristukset vihreiden maailmanhalaukseen; kylmä velli on äärimmäisen pelkistettyä ja funktionaalista. Maha täyttyy eikä energiaa (rahaa) haaskata jonninjoutavaan henkiseen hyvinvointiin. Olet ilmeisesti vain niin itsekäs valkoinen riistäjä että haluat hakata neekerien viimeiset puut afrikasta että saisit vetää ahneeseen kitaasi gulagin leirillä lämmintä valtion tarjoamaa velliä? Pientä solidaarisuutta edes!

  Joka päivä tuntuu olevan edellistä syvemmältä Pahkasian sivuilta, ei muuten paljoa enää naurattanut kun luin joku aika sitten Pahkasika-kirjaa…

 19. ”Jutussa annetaan myös tarkkoja ohjeita: kaurapuuron (jota voi syödä) suurin hiilivelka syntyy sen keittämisestä. Ilmeisesti kauravelli pitäisi syödä kylmänä?”

  😀

  Artikkeli kuullostaa siltä, että se ansaitsisi tulla skannatuksi kaikkien nähtäville. Hyvää mainosta laadukkaalle kansanjohdattajalehdelle.

 20. Kyseisen jutun toimittaja on Terhi Hautamäki. Luin jutun tarkemmin ja ihmettelen miten sekaisin ihminen voikaan päästä?

  Riistaa ei voi syödä, koska metsästäjät pöristelevät metsiin moottoriajoneuvoilla. Pitääkö minun siis raahata betonikuutio metrin eristeillä keskelle metsää ja ampua sorsani sieltä? Entä sienestys? Saanko kurottaa neukkumöhkäleen oven raosta herkkutattini, vai pitääkö kyyhöttää vain siellä nurkassa?

  Ihmetyttää myös tuo särki ja lahna. Mikä vika, saatana, siiassa on? Pelastakaa edes siika ry.

  Marjastaa voi, jos ei ajele autolla edestakaisin. Hmmm – pitää siis ajaa autolla metsään, syödä marjat ja kuolla sinne, koska takaisin ei saa ajaa? Miten sinne matsään pääsee autolla? Pitääkö minun vaihtaa maasturini panssarivaunuun? Mikä panssari olisi hiiliystävällisin? Olisiko Leclerc hiilinieluisempi kuin Puma?

  Porojen syöminen on kielletty, koska WSPA on saanut kuvia, joissa poroja on ajettu teurasautoon väkivaltaisesti. Miten ne sinne autoon saadaan? Kutsuhuudolla? Karkeilla tai maksalaatikolla houkuttelemalla?

  Viddu – miten kukaan voi seota noin kauas todellisuudesta?

 21. ”Joka päivä tuntuu olevan edellistä syvemmältä Pahkasian sivuilta”…

  Juuri tuo fiilis iski vahvasti päälle, kun kuulin äsken, että maanteitä joudutaan muuttamaan takaisin hiekkateiksi. Ei ole enää varaa ylläpitää.

  Hyvin menee Suomi, 2010-luku.

 22. Tuo soratiehomma ei ole kyllä yhtään huono, mieluummin edes jonkintasoinen soratie kuin helvetillisillä reijillä oleva asfalttitie. Africa Twinikin räjähtää käyntiin ja kyntää soratietä paljon mieluummin kuin asfalttia… Sorateillä on vielä se hyvä puoli ettei siellä tarvitse yleensä pelätä poliisia vaan voi ajaa omaan rauhalliseen tahtiinsa.

 23. Minuakin huvitti tuo asfalttiteiden muuttuminen sorateiksi rahanpuutteen vuoksi.

  Rahanpuute on kyllä suhteellista. Sitä riittää monikulttuuriläänintaiteilijoiden palkkaamiseen, mutta perusinfran ylläpitoon sitä ei riitä.

  Maalle kyllä soratiet sopii ihan hyvin. Jutussa oli vahva asiapohja. Syrjäteiden routiviin maastoihin soratie on paras. Kova asfaltti on kauheilla lommoilla ja rei’illä kahdessa vuodessa.

  Päätiet sitten erikseen.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: