Laskuharjoitus ja helikopterit

(Lähde: Yle ja omat silmät sekä korvat).

Euroopan kansanpuolueen ryhmäkokous Helsingissä on vaatinut kiivasta almanakkojen vertailua ja valtiovierailutasoiset turvajärjestelyt. Samalla kun pohditaan euroalueen taloutta, autetaan myös kutsun esittäneen veljespuolueen, kokoomuksen näkyvyyttä ennen eduskuntavaaleja ja tämän myöntää Kokoomuksen puoluetoimisto auliisti.

Entä kuka maksaa Kokoomuksen vaalikampanjan avauksen?

Kokoomuksen puolesta järjestelyjä hoitava kansainvälisten asioiden sihteeri Pasi Rajala kertoo, että kokouksen tilavuokrat ja ruokailun maksaa Euroopan kansanpuolue. Osallistujamaiden suurlähetystöt puolestaan vastaavat vierailun kuljetuksista.

Suomen veronmaksajille tämä ei maksa penniäkään. Tottakai nämä päämiehet sitten lentävät oman valtionsa laskuun, toteaa Rajala.

Koska paikalla on useita pääministereitä, Saksan liittokansleri sekä EU:n johtoa Brysselistä, ovat myös turvajärjestelyt erittäin tarkat. Valtiovierailun tai pienen huippukokouksen luokkaa, kuvailee ylikomisario Heikki Porola Helsingin poliisista.

Lasketaanpa uudelleen.

Kokous vaatii arviolta 300 poliisin minimissään kahden vuoron työpanoksen sekä luonnollisesti heitä korvaavan poliisityön, joka arvioidaan todella varovaisesti puoleksi edellä mainitusta työmäärästä. Yhteensä se tekee veronmaksajille kustannuksina noin 260 tuhatta euroa. Tätä kirjoittaessani ulkona pörrää kolme kokousta valvovaa helikopteria. Lentotunneiksi muutettuna kahden päivän ajalle arvio voisi olla 30 tuntia ilmavalvontaa. Helikopterin varovainen tuntihinta lentotunneilta on 5000 euroa (se vaihtelee 5000-20000 euron välillä). Tästä tulee euroja 150 000. Yhteensä Kataisen vaalikampanjan avausta veronmaksajat tukivat siis noin 410 tuhannella eurolla.

Voisin tietysti nyt tämän laskuharjoituksen perusteella väittää, että Pasi Rajala puhuu täyttä paskaa.

Täytyy kuitenkin muistaa kaksi asiaa.

 • Summa on vielä säälittävän pieni siihen verrattuna, mihin maksuihin Jyrki sitoutuu kuluvan illan aikana. Olisiko minimissään kaksi miljardia suomalaisten rahaa, joka käytetään Kreikan, Irlannin ja Portugalin lisätukemiseen?
 • Toinen asia on lohduttavampi. Puolen miljoonan euron laskun onneksi maksavat luultavasti japanilaiset aivan kuten korotetun arvonlisäveronkin osalta tulee käymään. Mitähän pahaa ne japanilaiset ovat Jyrkille oikein tehneet?

Kokousillallisen ruokalistalla on jänistä ja tattikreemiä sekä merilohta ja poronfilettä. Juustot ovat ranskalaisia.

Mainokset
Published in: on maaliskuu 4, 2011 at 8:02 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/03/04/laskuharjoitus-ja-helikopterit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Pasi Rajala virnisti ja naurahti suurta ivallista halveksintaa ilmaisten taannoin, kun sanoin ääneen Wille Rydmanin nimen eräässä keskustelussa varteenotettavana henkilönä tiettyihin tarkoituksiin kokoomuksen riveistä. Eihän ihminen joka on saanut Stubbin suuttumaan niin pahoin voi olla huono tapaus. Tälläisistä elkeistä tulee selväksi, miten korkealle mitään maahanmuuttokriittisyyttä arvotetaan sekoomuksessa.

  Siitä huolimatta, että Wille on mielestäni viime kädessä varsin mainstream kokoomuslainen ja pitkälti kupla jonka maine perustuu vain poikkeuksellisen sekavassa viiteryhmässä suht järkevänä yksilönä olemiseen.

  Huvittavinta on, kuinka tämäkin linjaus tulee muuttumaan kun kokoomus saa ensi vaaleissa kunnon vaalitappion persuille. En usko, että sitten enää vastaavia ilmeitä nähdään. Sen sijaan aletaan nuivaa porukkaa Bobin toimesta marssittamaan oikein urakalla näyttämölle.

 2. jees, kyllä taitaa taattaripuuroa pursuta erinäisiin paikkoihin tänä yönä….
  ja on niin vitun mukavaa että, siis kyllä sitä nyt isäntänä sitten aina pienet lainat lupaa taas maksella, kun on niin mukavaa porukkaa käymässä.

  ja koska vieraatkin tulevat ihan omin kustannuksin tänne, raukka parat. ja sitä paitsi, eihän tämä sirkus maksa suamen valtiolle pennikään, kuten tämä liero lausui!

  ai vittu kun on hienot kemut taas, ja taidokkaasti masinoitu aikataulutus, ihan vaan sattumalta on täällä kohta vaalit.

 3. Hölköttelin palauttavan lenkin eilen siinä iltakymmenen pintaan.

  Siellä ne japanilaisten maksamat hekot pörräsivät. Laskelmani ovat kyllä alakanttiin, koska nyt puoli yksi yöllä, ja kauhea hurina kuuluu edelleen.

  Olisikohan loppusumma viiden miljoonan luokkaa?

 4. Jos riittääkään, tuskinpa sinä kaikista kustannuksista olet edes tietoinen.

 5. En ole tietoinen kaikista kustannuksista ja minusta on ihan ok, jos Kokoomus kutsuu veljespuolueet Suomeen koolle veronmaksajien rahoilla tarkoituksena tukea Kokkareiden vaalikampanjaa.

  Se, mikä minua vituttaa, on Rajalan asenne ja etenkin valehtelu. Hän pitää meitä tyhminä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: