Jyrki Kataisen kootut, osa III

Valtion menot tulisi listata. Kataisen mukaan pitää selvittää, onko valtiolla ylimääräisiä kuluja. Leikkauslistoista ei Kataisen mukaan silti ole kyse, vaan samalla katsotaan menojen uudelleen kohdennustarpeita. Hän puhuu “menoinventaariosta”.

Täytyy myöntää, että tämä neronleimaus on mykistävä. Onkohan maailmanhistoriassa ollut ketään toista valtiovarainministeriä, jonka mielestä menot tulisi listata? Suomi velkaantuu parhaillaan siis 20 miljardin vuosivauhdilla. Ok.

Perussuomalaiset eivät hallitse perusasioita.

Lausunto viittaa siihen, ettei PS:n leikkausohjelmassaan mainitsema Yle ole valtion laitos, eikä Ylen budjetti ole valtion omassa budjettikirjassa, vaan se rahoitetaan lupamaksuin. En tiedä mitä väliä on sillä, että Ylen pankkitili sattuu olemaan eri numerolla kuin valtiokonttorin tili? Eduskuntahan käyttää Ylessä valtaa hallintoneuvoston kautta. Kaiken lisäksi Jykän lausunto annettiin heti sen jälkeen, kun Jyrki ilmoitti japanilaisten maksavan Suomessa korotettavan arvonlisäveron. Perusasiat hallussa, ok. Kaikki jumalat meitä auttakoon.

Irlannin vaikea tilanne todistaa ilman pienintäkään epäilystä, että Kreikan lainajärjestelyjen arvostelijat olivat väärässä.

Hmm – Irlanti ilmoitti että Suomen takaamien velkojen maksaminen ei käy: http://tiny.cc/maxka, velkaa on liikaa. Edessä on vielä pitkä ja upottava suo ja usvassa häämöttää Espanjan, Portugalin ja Italian lainojen maksu. Tehtävä on mahdoton Suomelle ja jopa VM:n virkamiehet sen tietävät. Eläkeikää ei voi sataan vuoteen nostaa.

Miksi faktoja ei voisi tunnustaa ja aloittaa oikeiden ratkaisuiden etsiminen?

Mainokset
Published in: on maaliskuu 6, 2011 at 11:50 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/03/06/jyrki-kataisen-kootut-osa-iii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentJätä kommentti

  1. Minulla ei ole ongelmia ongelmien ratkaisemiseksi. Kaikki lähtee siitä perustasta jolla YHTK seisoo ja se seisoo nyt kapitalismin päällä.
    Kalifia muuttaessa tulee tilalle olla uusi kalifi, sellainen joka vastaa niitä tarpeita joita kansalla oikeasti on. Tämä lähestymistapa on samalla humanistinen.
    Tälläinen kalifi on tarvetuotanto, se nimittäin tuottaa kestävällä kehityksellä ja se tyydyttää juuri oikeita tarpeitamme!


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: