Battle of Spain

Suomen historian tuhoisin valtioneuvosto Terijoki II hyväksyi sitten menokehyksiä seuraavilla vuosille. Kahdeksan miljardin vuosittainen velkaantuminen todettiin lakonisesti olevan seuraavan hallituksen heiniä. Kiva.

Samaan aikaan EU:n roskavaltiot ottavat tilanteesta kaiken hyödyn irti, sillä vielä on rahaa jaossa. On itse asiassa nerokasta hakea takauksia tuleville lainoille, koska ne sitovat myös hyväuskoisten takaajien jälkeen valtaan tulevia (toivottavasti) järkeviä ihmisiä.

On täysin selvää, ettei Kreikka selviydy ilman beilaamista, sama kuvio toistui Irlannissa ja nyt on loogisesti meneillään yhtäläinen prosessi Portugalissa ja Espanjassa. EU:n sisäisessä ja jo väsyneessä slangissa termi on Battle of Spain.

Termi on väsynyt siksi, koska kaikki yhteenlaskua osaavat ymmärtävät, että taistelu Espanjasta on jo hävitty.

Jonossa on seuraavana Italia ja Belgia seuraa vielä optimistisenä mukana ymmärtämättä, että porsastelu on ohi.

On jotenkin tavattoman koomista kuvitella, että koko kuviossa Suomea on ollut edustamassa naivi takarivin taavi Siilinjärveltä ja pohjattoman epävarma maalaistyttö Jalasjärveltä.

Tulos on ollut kaikille etukäteen selvä. Aika tavalla pihalla olevat ja EU:n mittakaavassa kielivammaiset Suomen edustajat ovat myöntyneet kaikkeen siihen mitä suomalaisten veronmaksajien selkänahoista on irti saatavissa. Siis aivan kaikkeen. Koko uskomattoman farssin kruunaa se, että kyseisten tyyppien tärkein neuvonantaja on ekonomisti vailla vertaa ja ihminen, jota kutsutaan asiantuntijaksi.

Itse en ymmärrä sitä, miksi markkinatalouden ei anneta toimia? Kysytään pari yksinkertaista juttua (eliitiltä), jotta asian voisi konkretisoida:

 • Jos vaikka Kreikan valtionlainoihin sijoittanut pankkiiriliikkeen salkunhoitaja Hans Arschkopf Bremenistä jäisi kerrankin ilman miljoonabonuksiaan, niin olisiko se väärin? Sinähän sen nyt maksat.
 • Olisiko liikaa pyydetty, että portugalilaiset hoitaisivat velkansa itse eikä Suomessa tarvitsisi sen vuoksi sulkea vanhustenosastoja?
 • Jos espanjalaiset ovat rakentaneet maahansa ziljoona myymätöntä ylihintaista betoniläävää niin miksi Sinun pitäisi maksaa enemmän Vihreitä energiaveroja pelastaaksesi espanjalaisten pankkien osakkeenomistajat?
 • Miten se lehmänbrothers-ketjureaktio oikein vaikuttaa, jos annetaan markkinatalouden toimia?
 • Oletko/olenko vielä tyhmempi kuin mitä muut luulevat Sinun/minun olevan?
 • Miksi jotkin poliitikot vihaavat äänestäjiänsä, Suomea ja suomalaisia noin kiihkeästi? Koulukiusaaminen? Vuodekastelu?  Juoppo ja väkivaltainen isä? Unelma maailmanhallituksesta? Mikä?

Kyseessä on aika helppo valinta, koska näkyvissä on tienhaara ja kaksi kylttiä. Toisessa lukee MonikulttuurinenVelkahelvetti ja toisessa Metsäapinoiden Impivaara.

Noista voi sitten valita.

Uurnilla nähdään.

Advertisement
Published in: on 19 maaliskuun, 2011 at 12:19 am  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/03/19/battle-of-spain/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tämähän on ajalle tyypillistä maailmanpelastusta, vaikka ei pystytäkään pelastamaan. HS 17.3 oli hyvä mielipide.

  Vielä kun nostetaan tuo takausvastuu 16 miljardiin.

  Italia velkaa niin paljon ei Kataisenkaan muskelit riitä. Paljonko Italialla oli velkaa?

  Belgia siellähän ei taida vieläkään hallitusta olla. Miten Belgia voi olla toimintakykyinen.

  Jos Italia joutuu vaikeuksiin, kait EU kaatuu. Mutta ei sitten tätä tule. Linkki kullervon blogista.

  Click to access eu-com-final-report-relocation-of-refugees.pdf

 2. Jos takuita ei anneta, euro kaatuu. Takuut annetaan ja euro kaatuu silti. Jälkimmäisessä tapauksessa olemme kaksinkertaisessa kusessa. Hallitus olisi kerrankin voinut ajatella suomalaisten etua terveellä itsekkyydellä jättäytymällä pois tästä hullutuksesta.
  Takausvastuumme ylittää osuutemme rahoitusmarkkinoilla. Poliitikot tietävät tämän ja silti antavat mennä kun on alamäki. Kyseessä ei ole mikään muu kuin Brysselin /C:n nuolenta.

 3. Kiitos kommenteista.

  Tilanne on käsittämätön. Kaikki tietävät, että Välimeren maat kaatuvat velkoihinsa. Samalla säälittävän pieni Suomi puskee rahaa noille maille ottamalla velkaa.

  Ja kyllä – olen sitä mieltä, että EU:n etu olisi yhteinen valuutta. Se ei vain toimi, jos säännöt eivät ole kaikille samat.

  Miten vaikea tätä yksinkertaista totuutta on oikein tajuta? Ymmärtämiseen kuluvan ajan aikana Suomen kaikki ns. hyvinvointiyhteiskunnan rakenteet tuhotaan.

  En todellakaan pidä sitä hyvänä diilinä. En todellakaan.

  No – sitä saa mitä tilaa. Uurnilla tavataan.

 4. Iltaa! Eka kerta kun käyn täällä kirjoittamassa.

  Belgian voisi lakkauttaa, loppuisi samalla ne kieliriidat joita siellä on ollut siitä asti kun se perustettiin 1830. Tilannetta yritettiin joku aika sitten helpottaa tekemällä Belgiasta liittovaltio myöntämällä alankomaankieliselle Flanderille ja ranskankieliselle Vallonialle autonomia mutta se oli vain lääke. Joten, Flanderi liitettäköön Alankomaihin ja Vallonia liitettäköön Ranskaan. Niin ja se saksankielinen yhteisö liitettäköön Saksaan.

  Oikeastaan Otto von Bismarck olisi saanut lahjoittaa Vallonian Ranskalle, sellaisena hyvän tahdon eleenä sen johdosta että Ranska hävisi Preussille sodan 1871.

  Voisiko olla eräänlaisia ”tasoryhmien” mukaan tehtyjä yhteisvaluuttoja? Hyville kansantalouksille omat, kehnoille omat?

  Pitäisiko ottaa käyttöön rinnakkaisia maksuvälineitä kuten kulta, hopea, jalokivet, oravannahat…keskiajalla veroja taidettiin periä esim. viljana, lihana, hunajana jos ei ollut rahaa.

 5. Iltaa Vieras.

  Lopputulema on valuuttojen hajoaminen. Parhaassa tapauksessa pohjoiseen Eurooppaan (käytännössä protestantit valtiot) saadaan oma vahva valuutta.

  Kaikki muut vaihtoehdot ovat kaameita.

  p.s. Belgia on hyvä esimerkki monikulttuurista. Kaksi kansaa ja ihan helvetisti afrikkalaisia siihen päälle. Hyvin menee. Miksi muuten Belgiaa ei enää mainosteta monikulttuurin kokoomuslaisena onnelana?

  Miksi ihmeessä ei?

  ”Se tarkoittaa monikulttuurisempaa Suomea. Se on erittäin myönteinen asia.”

  Jyrki Kataisen ja Kokoomuksen linja. Satatuhatta+ somalia Suomessa on erittäin myönteinen asia.

  Ok.

 6. Käytännössä mikään merkittävä yhteiseurooppalainen jutska ei toimi ilman Saksan mukanaoloa. Muitten mukanaolo ei ole niin tarpeellista, loput kerholaiet sitten harkinnan mukaan. Toisaalta olisiko parempi ottaa Saksan markka takaisin ja käyttää sitä yhteisvaluuttana tuommoisella valuutta-alueella. Muistan että Saksan markka oli n. 3 Suomen markkaa joten osasin hahmottaa sen.

  Tää voi karata aiheesta mutta jumiutuin tuohon kohtaan ”protestanttiset maat”. Nimimerkki IDA osaisi paremmin sanoa millä tavalla protestanttisuus tai katolisuus vaikuttaa kansantalouden toimeliaisuuteen ja valtiontalouden hoitotapoihin. Miten se vaikuttaa suoraan ja epäsuoraan, tapahtuuko se protestanttisuuden tai katolisuuden takia tai siitä riippumatta. Ja että mitkä ovat muut vaikuttavat tekijät.

  Minkälainen taloushistorian tietäjä sinä olet vai liittyykö talousaiheinen tietämyksesi enemmän nykyaikaan?

  Sattumalta Hommassa löytyi ketju jossa tuosta puhutaan, joskin sivuasiana mut siellä on pari hyvää kommenttia.

  Kirkoista muuten, että protestanttisista kirkoista on tullut semmoisia sossumaista virastoja, ainakin Suomen ja varsinkin Ruotsin luterilaisista kirkoista. Islamin mielistely, Israelin arvostelu, homoavioliiton kannatus, puheet ulkomaalaisista ja ilmastohumpasta ja joku uraanikaivoksen vastustaminen ja kaikenlainen ”tässä päivässä” hyöriminen jurppii.

  Jenkkien ”raamattuvyöhykkeen” kirkot eivät ole hörhötrendeihin sortuneet.

  Katolinen kirkko ja ortodoksinen kirkko sekä muut itäkirkot ovat paremmin pitäneet muotitrendit poissa itsestään. Nuo arvostavat omia perinteitään ja niillä on enemmän itsevarmuutta. Tällä tavoin he ovat paremmin pitäneet jäsenensä ja ansainneet jäsentensä kunnoituksen. Sitäpaitsi katoliset ja ortodoksiset kirkkorakennukset edustavat yleensä hienompaa arkkitehtuuria kuin luterilaiset.

 7. Vieras,
  ”Protestanttinen Eurooppa” on nimitys niille maille Euroopassa, jotka ovat protestanttisia. Kyse ei ole pelkästään uskonnosta ja kirkon asemesta, vaan myös kulttuurista ja tässä tapauksessa talouden hallinnasta. Yhtä hyvin voitaisiin puhua Pohjoisen Euroopan maista. Suomella on selkeästi enemmän yhteistä näiden Pohjois-Euroopan protestanttisten maiden kanssa kuin eteläisten.

  Koska unioni rakoilee juuri taloussyistä, kannattaa huomata, että Pohjois-Euroopan maista yksikään ei ole vielä vakavissa taloousongelmissa, mutta eteläisimmät Etelä-Euroopan maat ovat kaikki. Tätä voi spekuloida, mistä tämä johtuu. Esimerkiksi Kreikassa kaikki pitävät syystäkin poliitikkoja korruptoituneina rikollisina, minkä takia verojen kerääminen on vaikeaa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: