Toimnittajien ammattitaidosta osa II – alttari Ruukinmatruunalle

En voi muuta kuin kumartaa syvään Ruukinmatruunan tuotannolle.

Aivan uskomaton muija (?), joka vetää vaikkapa Japanin maanjäristyksen aiheuttaman atomivoimalan vauroiden taustat aivan uuteen valoon.

En voi kuin ihmetellä, miksi tuon tason analyysiä voi lukea mistään valtamediasta? No – ehkä joskus koittaa sekin päivä, kun edes hiuksenhienon kapea säde järjen valosta saavuttaa vaikkapa Hesarin. Pravdan uutisointi Japanin maanjäristyksestä ja sen seurauksista ovat olleet aivan sitä itseään.

Ei osaamista, ei yleistietoa, väärän paniikin lietsontaa ja täydellistä kädettömyyttä ymmärtää mitä on tapahtumassa. Jos haluat taustaa tapahtumille, lue ensin Rautaneitsyen juttu.

Lupaan, että opit ja paljon. Itse ajattelin rakentaa hänelle järvestä kannetuista kivistä alttarin. Siihen hyllylle tulee sitten punahongasta veistetty enkeli.

Ja se enkeli osaakin lentää.

Published in: on 20 maaliskuun, 2011 at 8:48 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/03/20/alttari-ruukinmatruunalle/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. Jättäisin alttarin perustamisen tekemättä. Minusta eläville ihmisille ei pidä rakentaa alttareita.

  RM:n Japanin ydinvoimalaturmaa käsittelevä kirjoitus ei ollut erityisen hyvä. Siinä lähinnä dissattiin voimalan operaattori TEPCO:a.

  Tämä ei tietysti vähennä Rautarouvan kirjoitusten arvoa. Minusta hän on kirjoittanut parempiakin kirjoituksia.

 2. Luin tänään Pravdan sivuilta tämän surkuhupaisan kolumnin:

  http://www.hs.fi/juttusarja/simila/artikkeli/Hups/1135264729376

  Sitä lukiessa tuli mieleen tuo sama Ruukinmatruunan kirjoitus, ja ylipäätään koko asetelma: muutamasta (enimmäkseen) nimimerkeillä kirjoitetusta blogista löytyy Suomenmaassa enemmän asiantuntemusta, analyysiä, parempaa tekstiä ja yksinkertaisesti enemmän olennaista tietoa siitä, miten maailma makaa kuin koko Pravdasta. Kyllä tämä on aivan käsittämätöntä.

  Juuri siksi Tuija Brax ynnä muut stalinistit EIVÄT SAA onnistua yrityksessään lopettaa vapaa tiedonvälitys netissä. Se on torpattava keinolla millä hyvänsä.

 3. Monesti on tullut mieleen, että Ruukinmatruuna on kollektiivinimimerkki. Ellei ole, syvä arvostukseni hänelle.

 4. Kyllä, muija täältäpäästä löytyy, ja meitä on vain yksi, eli kyseessä ei ole kollektiivinimimerkki 🙂

  VH oli oikeassa – omasta mielestä se oli aika lailla tusinateksti, mutta Tepco kuitenkin on tämän tarinan roisto.

  Mutta se ei ollut tarinan pointti. Pointti on siinä, että japanilainen kollektiivikulttuuri toimii vain silloin, kun kaikki ovat ehdottoman rehellisiä ja kun yhteisön rangaistukset eivät ole ylimitoitettua. Muussa tapauksessa syntyy hirvittävä hyssyttelyn, salailun ja disinformaation sekä puolitotuuksien kulttuuri kun kaikki yrittävät pelastaa oman peppunsa ja firman kasvot – ja toisaalta tällöin häikäilemättömät p*skiaiset voivat mellastaa systeemin suojissa miten haluavat koska kukaan ei uskalla pysäyttää heitä, ja toiset yrittävät parhaansa mukaan peitellä heidän jälkiään ettei yhteisölle (firmalle) aiheutuisi vahinkoa eikä firma menettäisi kasvojaan. Se voikin toimia jos vahinko ei ole katastrofaalinen, mutta tällaisessa tilanteessa tuloksena oli totaalinen snafu.

  Ruukinmatruuna on kirjoittanut neljätoista osaa aiheesta ”Kemiaa herkkäuskoisille”. Pitäisiköhän kirjoittaa aiheesta ”Ydinfysiikkaa journalisteille”?

 5. ave,
  juuri näin, tämä saatanan sama kaava toistuu aina, riippumatta siitä, mikä on kulttuuri tai systeemi. kun eliitti joutuu tiukille ja menettää uskottavuutensa, alkaa aivan vitunmoinen valehtelu ja propaganda, saatanan säälittävää, ja siis myös japanissa. ei mitään uutta.

  olen tutustunut aasialaiseen kulttuuriin ihan tarpeeksi työelämässä ja tiedän miten siellä toimitaan. kasvojen menetys on kaikkein pahinta, sitä ei saa tapahtua. mutta nyt sekin on tapahtunut fokushimassa, ja se onkin sitten uutta minullekin….
  mitä vaan voi nyt tapahtua?, heillä ei ole enää mitään menettetävää. kannattaa olla kriittinen kaikkeen mitä kuulee sieltä….

  snafu, fubar.

 6. …onhan noita Alttareita Minervalle jo olemassa.

 7. RM:n kirjoitukset ovat melko vaihtelevia. Tämä ydärikirjoitus oli hyvä, mutta sitä ennen tuli kirjoitus kehityksen pysähtymisestä, mikä noin historiallisesti on eräitä ajattelijoiden klassisia mokia ja ovat osoittautuneet kerta toisensa jälkeen virheellisiksi.

 8. Voisitko Jarkko tarkentaa, että mitä RM:n mainitsemassasi kirjoituksessa oli väärin, kiitos.

  Asia kiinnostaa minua ihan yleissivitykseksen osalta todella paljon.

  Myönnän toki, että Rautaneitsyt on minun erityisessä suojeluksessani, joka saattaa vaikuttaa arvostelukykyyni. En ole kyllä valmis myöntämään sitä ennen tarkkoja perusteluja.

  Jos jotain virhettä veitsenterävästä logiikasta löydät, otan sen suureksi opikseni, ja uskon etten ole ainoa..

 9. IM on erittäin älykäs ja viisas nainen.
  Todella sääli että liian harvat ovat tietoisia hänen kirjoituksistaan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: