Voittajasalkku

Historian menestynein arvopaperisijoittaja Warren Buffett on jo pitkään etsinyt henkilöä, jonka hän voisi kouluttaa seuraajakseen.

Tämän sijoitustaitoisen henkilön pitäisi osata välttää riskejä ja kyetä itsenäiseen ajatteluun. Lisäksi hänen tulisi olla tasapainoinen tyyppi, joka ymmärtää ihmisten ja instituutioiden käyttäytymistä.

Buffetin esittämistä kriteereistä tuli välittömästi mieleen seuraava voittajasalkku:

 • EU:n kriisinhallintarahasto 1,4 miljardia.
 • Islannin 0,32, Kreikan 1,48 ja Latvia 0,33 miljardin suorat valtionlainat.
 • Erilaisia takauksia ja vastuita on otettu salkkuun noin 16 miljardia, joista osa tosin odottaa vielä virallista hyväksyntää.
 • Lisäksi salkku sisältää seuraavat hieman pienemmät osakesijoitukset: Kone 10 kpl, M-Real B 115 kpl, Nokia 30 kpl, Outokumpu 20 kpl ja Marimekko 15 kpl.

Salkussa on siis Marimekkoa huiman 200 euron arvosta. Mainittakoon, että kyseisen erän hankkimalla sijoittaja on maksanut jo ostohetkellä kaupankäyntikuluja noin 10 % sijoituksen arvosta.

Kyseisen henkilön aloittaessa Suomen talouden hoitajana valtionvelka oli 55 miljardia ja hänen lopettaessaan valtionvarainministerinä velkaa on noin 78 miljardia euroa. Tekstiä tähän saakka luettuasi valtion velkaa jamppa otti noin 30 000 euroa eli yhden keskituloisen ihmisen vuosipalkan verran. Samaan aikaan julkisen talouden toinen puoli kuntatalous on aivan romuna.

Salkkua analysoitaessa ei enää ihmettele tämän päivän koomisimman uutisen julkaisutarvetta. Kukahan vihjaisisi tyypistä Warrenille ja nopeasti?

Mainokset
Published in: on maaliskuu 23, 2011 at 4:10 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/03/23/voittajasalkku/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommenttiaJätä kommentti

 1. Niin ja koomikon vikaakin on:

  ”Päätöksiä ei tarvita sen vuoksi, että rahaa tarvittaisiin, vaan että markkinat saadaan luottamaan eurooppalaiseen päätöksentekoon.”

  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/paauutiset/03/fi_FI/kataisen_haastattelu_vakausrahasto/

 2. Mitä vittua? 😀 Onko tuo Käteisen osakeomistus todellinen juttu? Ei tosiaan ole mikään ihme että maan talous ajaa seinään ja puhuvien päiden päätökset alati vaan huononee… Pienissä osakekaupoissa kulut syö helposti seuraavan kymmenen vuoden tuotot jo isommissakin erissä mutta entäs sitten noissa, heh mikä traaginen vitsi koko ukko.

 3. Lyhyen matikan kuutoselta ei juuri parempaa voi odottaakaan. Ehkäpä kokoomuksella on kuitenkin varaa pitää johdossa tuollaista möläyttelijää, kuka tietää. Pian se kuitenkin nähdään, uurnilla tavataan.

 4. Ei ole Katainen kirjoittanut vastausta HS mielipiteisiin. Jos oikein muistan HS 21.3. Katainen olisi voinut kirjoittaa vaikka tyypillisen puolustamassa suomalaisia työpaikkoja, hyvinvointia. Eikö sitä tätä ole toisteltu.

  Suomen ei pidä vetää itseään enää syvemmälle velkasuohon, ei etes takausten muodossa.

  Takaukset nostavat meidän omia rahoituskustannuksiamme ja vähentävät liikkuvaraamme.

  Uppoaako Suomi samalla tässä euron pelastuksessa. Lainalla rahoittaa muita euromaita, lisää lainaa entisten lisäksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: