Uudet energiamääräykset tulevat – Sinä maksat

Nostan tämän merkinnän uutena, koska se on aivan helvetin tärkeä suomalaisten kannalta. Nyt puhutaan luokkaa sadan miljardin täydellisestä kädettömyydestä. Samalla tämä on kertomus siitä, miten paljon Vihreä pilde voi suomalaisille maksaa.  Lukekaa ja päätelkää itse, pitääkö nämä vastuulliset kaverit:

 • Nostaa hirteen?
 • Palkita eristeteollisuuden kunniamerkillä?
 • Kannatuksen vuoksi äänestää Kokoomusta?
 • Canada?

_______

Kokoomus varmisti sitten viimeistään tänään murskaavan vaalitappionsa huhtikuun eduskuntavaaleissa. Otsikoihin nimittäin ilmestyi tänään ympäristöministeriön Energiaviisaan rakennetun ympäristön aika 2017 -työryhmän (Era17) energiatehokkuusvaatimuksien toimeenpanon aikataulu.

Tällä hetkellä kyseiset määräykset koskettavat vain uudisrakentamista. Ensi vuoden puoliväliin mennessä ympäristöministeriön olisi tarkoitus ottaa myös korjausrakentaminen mukaan, jos asuntoministeri Jan Vapaavuoren suunnittelemat säädökset tulevat menemään läpi. Uudet ilmastonmuutoksen torjuvat ja maailman pelastavat vaatimukset tulevat suunnitelmien mukaan ulottumaan siis kerrostaloihin, rivitaloihin, julkisiin rakennuksiin, omakotitaloihin ja ympäri vuoden asuttaviin kesämökkeihin.

Koiran- ja kanikoppeja tai ulkotiloissa sijaitsevia linnunpönttöjä säädökset eivät tiettävästi ainakaan siirtymäaikana koske. Kokoomusta ainakin nimellisesti edustava kanikoppiministeri Jan Vapaavuori sementoi asemansa yhtenä Suomen historian mielipuolisimpana ja Suomelle eniten vahinkoa tuottaneena ministerinä kautta aikojen. Janne liittyi Matti Vanhasen, Astrid Thorsin ja O.W. Kuusisen kunniakkaaseen seuraan. Onnea!

Uusien säädösten käyttöönottamisen aiheuttamat kustannukset ensi vaiheessa kiinteistönomistajille tietysti vaihtelevat suuresti, mutta melko tarkkana keskiarvoisena työlukuna voidaan pitää tuhatta euroa neliötä kohti. Mitä käytännön vaikutuksia säädöksillä sitten on?

 • Ensimmäisessä vaiheessa korjausrakentaminen tietysti loppuu kuin seinään. Kuka lähtisi toteuttamaan investointia, jonka takaisinmaksuaika on satoja vuosia ja joka viime kädessä voi osoittautua täysin turhaksi? Tämänhän osoitti kouriintuntuvasti paskalain toteutus ja siihen liittynyt ja liittyvä koominen kaaos. Nykyistä poliitista linjaa ajavien siirtyessä hallitusvastuusta marginaaliin ja järjen voittaessa, nämäkin säännökset toivottavasti muuttuvat.
 • Toinen suuri seuraus ovat valtavat riidat ja hallinnon pirstoutuminen kaikissa asunto-osakemuotoisissa kiinteistöissä. Taloyhtiöistä ja niiden hallinnoista löytyy aina joku yksittäinen mieleltään järkkynyt, joka alkaa vaatia säädösten mukaan toimimista ja säädösten toteuttamista ilman aikalisää. Kuka järkevä ihminen haluaa täysin turhaa 50 000 – 150 000 euron investointia jo kertaalleen maksettuun tai vielä velkaiseen asuntoonsa?
 • Kolmas suuri seuraus on asuntomarkkinoiden meneminen täysin sekaisin. Kiinteistöjen omistamiseen ilmestynyt tuhannen euron neliökohtainen kustannusriski aiheuttaa nopean myyntipaineen etenkin lähiöiden kerrostaloissa ja johtaa mielenkiintoiseen tilanteeseen siinä säädös- ja tukiviidakossa, jonka vuokratasot, asumistuet ja korkojen verovähennysoikeus muodostavat.

Mielenkiintoisinta on seurata asuntosijoitusmarkkinoiden reaktiota. Sijoittajat ovat ainakin talousasioissa keskimääräistä huomattavasti välkympää porukkaa. Lisäksi sijoittamisessa hyvin usein nopeat syövät hitaat.

Kysymys kuuluukin: mikä on reaktio vanhojen asuntojen hintoihin ja miten nopeasti reaktio tulee?

_______

P.s. Itse olen sitä mieltä, että koko porukka, joka tämän on valmistellut ja hyväksynyt on saatava nopeasti telkien taakse ja pakkopaitaan. Sinun ainoa mahdollisuutesi vaikuttaa asiaan on alkava eduskuntavaali. Muuten nämä hullut jatkavat samalla linjalla.

Published in: on 3 huhtikuun, 2011 at 10:37 am  Comments (27)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/04/03/kokoomus-sinetoi-vaalitappionsa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

27 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kokoomuksen tarkoitus on saattaa liikehdintää asuntomarkkinoille, jotta rakentamiseen ja korjausrakentamiseen saadaan vauhtia.
  Kokoomusta ei kiinnosta Ihmisten hyvinvointi vaan ainoastaan suurkapitalistien ja heidän yrityksiensä hyvinvointi. Tämä on myös loogista, sillä koko kapitalisstinen usko ja porvarillinen ideologia lähtee siitä, että vain toimiva yksityinen talous voi tuottaa hyvinvointia, joskus jopa muillekin kuin itselleen. Tämän käytäntö on kuitenkin tyrmännyt jo miljoonasti. Kapitalistinen maailma voi näennäisesti hyvin, mutta silti maailman valtaenemmistö elää kurjuudessa vailla toivoa.
  Todellinen tarvetuotanto on sekä demokraattista että tasa-arvoista, mutta sitä ei voi saavuttaa koskaan kapitalismissa!!

 2. http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109152-%E2%80%9Dpaskalakia%E2%80%9D-isompi-juttu-koskee-kaikkia-jotka-asuvat

  ”Kiinteistöt ovat yksilöitä. Asetukset koskevat myös taloja, jotka on rakennettu 1800-luvulla, mökkejä ja omakotitaloja”

  Melko erikoista idiotismia. Jatkossa remontit täytyy toteuttaa kaikessa hiljaisuudessa pimeällä työvoimalla, jotta välttyy noiden vihreiden verikoirien vainoamiselta. Vai alkaako Ympäristöministeriö valvoa ketkä ostavat rakennustarvikkeita? =)

 3. ”Vai alkaako Ympäristöministeriö valvoa ketkä ostavat rakennustarvikkeita? =)”

  Sosialistipuolue Kokoomus olisi ainakin siihen valmis. Kokoomus on jo pitkään ollut kulttuuriselta ja uskonnolliselta arvopohjaltaan puhtaan sosialistinen. Nyt varmaan yksityisasuntojen omistajat huomaavat, että arvopohja heijastuu myös käytännön politiikkaan.

 4. Ei mitään järkeä näissä maailmanpelastus ohjelmissa. Sivulta kopioitua.

  Aurinkokeräin istuu vanhankin talon katolle.

  Entäpä sitten kun aurinko ei paista talvella, ja pakkasta on 25 astetta. Eikö tämä nyt ole ihan perusasioita talvella synkkään aikaan aurinko ei paista. Pakkasella ei tuule. Siinä on oma energiantuotanto nollassa.

  Millloinka loppuu nämä täysin tyhnät maailmanpelastus operaatiot? Ei taideta tajuta täällä asuu 0,078% maailman väestöstä. Wikipedia tietoa.

  Ja ettei sitä pystyttäkään pelastamaan?

 5. jees,
  siniset sosialistit saavat nyt turpaansa vaaleissa, hah.
  tämä vapaahuora on saatana täysi koffeli, aivan kohno.

  sillä on 3 tuomiotakin päällä, ja jätkä on saatana nimisteri. kyllä on maan asiat hyvällä hoidolla ja sen näkee.

  bye-bye kokkelit, teillä on vaaleissa uskomaton värisuora: stubbido, vedäkäteinen, vapaahuora, pimpsa kataja, pervo-ile jne….. oikein on toivotalkoot taas.
  täydellinen vaalivoitto tulossa…. hah 😛

  Amen

 6. On melkoista potaskaa tämä kommentointinne ja varsinkin, kun näette Kokoomuksessa jotain sosialistista. Kyllä kokoomus on täysin patamusta natsipuolue ja juuri siksi myös valvonnan ykköstilaaja.
  Osaako teitä joku määritellä käyttämänne käsitteet?

 7. Vai pitää sitä ruveta ostamaan uudet kylppärin kaakelit mustasta pörssistä ja kuljetta ne umpipakettiautolla yön pimeyden suojaamana kotiin kun
  kyttäävät naapurit ovat kesälomareissulla.
  Kait se vanha autokin pitää korjamoreissun osuessa kohdille päivittää uusiin EU määräyksiin? Mottori vaihdetaan 95E28 bensalla käyvään ja turvatyynyjä joka nurkkaan, katalysaattori kuskin perseeseenkin.

 8. Kiitos kommenteista.

  On aika mielenkiintoista miten pienellä julkisuudella tämä saatanallinen rahastus viedään läpi.

  Koko hanke on kuitenkin mittakaavaltaan niin laaja, että se koskettaa melkein kaikkia suomalaisia.

  Pitäkää meteliä.

 9. Hassua miten rakentamisesta mitään tietämättömänä jaksat trollata noin aktiivisesti. Viestissäsi ei ole mitään järkeä.

 10. Pomppeijuksen kommentti sai tällaisen vakavan koleerikonkin hekottelemaan ääneen 🙂

  Mielenkiinnolla jään odottamaan, miten nämä viherkommarit aikovat pitää Suomen teknologisen kehityksen eturintamassa, kun Mokia supistaa, leikkaa ja karsii. Kuka poliitikoistamme ensimmäiseksi vetäisee sanaisesta arkustaan väitteen, että Suomen vienti ei nojaa perusteollisuuteen vaan kultamunien moniosaamiseen.

 11. Asiantuntija: kerro kaikki asiat, missä olen väärässä. Korjaan ne heti.

  Olisitko ystävällinen ja kertoisit ja mielellään yksityiskohtaisesti. Tämä kirjoitus (kuin kaikki muutkin asiakirjoitukset) perustuvat silkkoihin faktoihin ja niistä tehtyihin johtopäätöksiin.

  Varmaan kymmeniä kirjoittajia on yrittänyt haastaa minua faktoista tai niiden tulkinnoista, toivottavasti olet ensimmäinen joka siinä onnistuu.

  Onnea ja menestystä!

 12. Ave,
  Kyllä sinä veli Octavius veistät aina niin viiltävää asiaa, että siksi tänne tulee aina mielelläänlukemaan, ja saa huomata aina uusia juttuja. Siinä se suola, ja kiitos siitä, että jaksat!

  Kokoomus on ollut aina ennen sellainen pataporvaripuolue, siis ennen. Muistatte varmaan Karin piirroksen paksusta papista ja sillä oli se sarvi-kypärä päässä, kivasti tuli ne arvot esiin.

  Ei ole Karia enää, eikä ole kokoomus sama enää, itse asiassa, kaikki puolueet ovat levinneet molempiin suuntiin vas-oik-dipolissa.

  Siis kokkelit on käytännössä puoluekurinsa kanssa täysin sinisiä sosialisteja, ei ole mun keksintö, tämä lukee monessa paikassa. Heille käy kaikki, ihan kaikki, ja siinä se menee vituiksi. Kikkelit äänesti neekeri-imutuslain puolesta, kusisen aselain puolesta, paskalain puolesta, täydellistä samaa sosialistipuuhaa kaikki, näin yksinkertaistaen. Siis, siltä täämä kaikki näyttää, uskomatonta, eikö? Comprende?

  Hah, hyvä kun joku saa naurua näistä mun paskajutuista, kiitän Kumitonttu! Vaikka välillä en tiedä itsekään, että nauraako vai itkeäkö tälle kaikelle polittiselle sirkukselle?

  Aivan oikein, meteliä pitää nyt olla ja paljon, kaikesta tämän tuhohallituksen terijoki 2:n puuhasteluista! Vaalit lähestyy, ja nyt pitää äänestää OIKEIN!

 13. Huoh.
  Kiitoksia blogin isännälle valppaudesta ja valmiudesta ääneen lausua.
  Muuten: oodotellaan. jos vaalien jälkeen asiat eivät muutu, se oli siinä sitten. Piste.

 14. ”On melkoista potaskaa tämä kommentointinne ja varsinkin, kun näette Kokoomuksessa jotain sosialistista. Kyllä kokoomus on täysin patamusta natsipuolue ja juuri siksi myös valvonnan ykköstilaaja.
  Osaako teitä joku määritellä käyttämänne käsitteet?”

  Joo, mutta ei jaksa 😉

  Kokoomuksen nykyinen arvopohja on suurin piirtein sama kuin perinteinen sosialistinen arvopohja. Kokoomuksen toimijoista ja kannattajista kaiketi ylivoimaisesti suurin osa on kunnalla tai valtiolla töissä jne…Tuolta pohjalta sitten pikku hiljaa hiipii se talouspoliittinenkin sosialismi kuvioihin mukaan. Esimerkiksi nämä blogitekstissä kuvaillut jutut ovat suoria iskuja ihmisten yksityisomaisuuteen.

  Ja natsihan olivat sosialisteja pakanakuorrutuksella, Kokoomus on samaa ilman pakanakuorrutusta kansallisesta riisuttuna ja uskonnottomuuskuorrutuksella. Eli enempi siis kommarimeininkiä.

 15. No eipä ole kohta enää penniäkään kiinni tässä hullujenhuoneessa, olen juuri hävittämässä kiinteää omaisuuttani (toivottavasti edes suurin piirtein kuplan huipulla) ja muutenkin minimoimassa jatkuvia kiinteitä kuluja ja seuraavaksi suunnitelmissa on muutto ulkomaille vähäisen omaisuuteni kanssa katsomaan pärjäänkö vai en. Toivottavasti vaan mahdollisimman äkkiä nostavat verot Suomessa tappiin ja kiristävät määräykset äärimmilleen ja alkavat kasvattaa valvovan virkakoneiston määrää ja valtuuksia, kyllä siitä vielä hyvä pohjois-ddr tulee ja kaikkihan muistavat miten sillekin helvetille aikanaan kävi.

 16. ”Kokoomus varmisti sitten viimeistään tänään murskaavan vaalitappionsa huhtikuun eduskuntavaaleissa. ”

  Hypoteesi. Kokoomusta ei todellisuudessa kiinnosta vaalitulos, joka veisi sen halllitusvastuuseen. Sama koskee myös Keskustaa ja SDP:tä. Ainakaan minun silmiini ei ole sattunut yhdenkään entisen suuren puolueen julkaisemaa valoisaa, tulevaisuudenuskoista visiota.

  Vaalien jälkeen on luvassa ikävien päätösten aika. Tämänhetkiselle poliittiselle nomenklatuuralle lienee hyvinkin mieluisaa vetäytyä syrjään ja antaa Perussuomalaisten ottaa syyt niskoilleen.

  Jos Perussuomalaiset saavat suurvoiton, niin eduskuntaan tulee huomattava joukko poliittisia untuvikkoja. Osa heistä on ehkä erehtynyt antamaan epärealistisia lupauksia, joista seuraa pettymyksiä.

  Nokian merkitys Suomelle on suurempi kuin sen taloudellinen tuotto. Yritys on ollut suomalaisille itsetunnon lähde. Nyt tuokin henkinen tukijalka horjuu.

 17. jep, näin se menee, eli tämä tuhohallitus noudattaa poltetunmaan taktiikkaa…. seuraavalle halltukselle jätetään kaikki paska käteen hoidettavaksi.

  niin, onko nyt ihan varmaa, että persut menee hallitukseen….?
  ei Soini niin vitun tyhmä ole, mitä kuvaa siitä halutaan antaa….

 18. Korruptio: juuri näin. Älykkäin porukka siirtää juuri nyt kaiken kiinteän omaisuuden pois täältä.

  Asiantuntija: minua vituttaa tuollainen ulkopuolelta huutelu. Jos Sinulla on asiaa tai jotain kerrottavaa niin ole hyvä.

  Vai oletko todellakin selainen nettipäästäinen, joka vain huutelee ilman mitään asiaa?

 19. Vapaavuoren sosialismi ei saa kaikilta omiltakaan kannatusta. Äskettäin luin yhden kokoomuslaisen blogitekstin, jossa ihmeteltiin Vapaavuoren halua keskittää kaavoitusta koskeva päätöksenteko valtiolle. Vapaavuorihan on tullut myös tunnetuksi erilaisten kauppakeskushankkeiden torppaajana.

  Puheiden perusteella mies on niellyt vihreiden romanttissosialistisen kaupunkikäsityksen seipäineen päivineen.

 20. Matti: ”Jatkossa remontit täytyy toteuttaa kaikessa hiljaisuudessa pimeällä työvoimalla, jotta välttyy noiden vihreiden verikoirien vainoamiselta.”

  Tavallaan näin. Kiinteää omaisuutta omistavien tosiasiallinen käytös ei kuitenkaan valitettavasti istu tähän maailmankuvaan kunnolla.

  Aina kun keskustellaan esimerkiksi jostain veromuutoksesta, joka saattaisi vaikuttaa kiinteistön ylläpidon kuluihin, alkaa valtaisa itku ja parku, kuinka sähkön hinta noussut ja kuinka lämmittäminen maksaa jo nykyisin niin ja niin paljon. Omistajan osa on kammottava ja valtion on nyt heti välittömästi ryhdyttävä tukemaan kaikin mahdollisin keinoin kiinteistöjen ylläpitoa.

  Ja niin valtio tekeekin. Ei liene toista maata tällä maapallolla, jossa pumpataan tällaisia määriä veronmaksajien rahaa omistusasujille, kuin pohjoinen Suomi. Ja koska valtio näin tekee, eikö ole vain kohtuullista, että valtio myös saisi päättää mihin sen varoja käytetään? Jos valtion mielestä energian hinta tulee nousemaan (vrt. kehittyvien markkinoiden vaatimus elintason noususta), niin eikö valtio saisi vaatia, että jatkossa sen tukivaroista osa suunnataan energiatehokkuuden parantamiseen?

  Kyllä on sokea suomalainen omistusasuja. Se ei edes tunnista, että nauttii kaiken aikaa maailmanennätystason tukiaisia.

 21. Matti: “Jatkossa remontit täytyy toteuttaa kaikessa hiljaisuudessa pimeällä työvoimalla, jotta välttyy noiden vihreiden verikoirien vainoamiselta.”

  Tavallaan näin. Kiinteää omaisuutta omistavien tosiasiallinen käytös ei kuitenkaan valitettavasti istu tähän maailmankuvaan kunnolla.

  Aina kun keskustellaan esimerkiksi jostain veromuutoksesta, joka saattaisi vaikuttaa kiinteistön ylläpidon kuluihin, alkaa valtaisa itku ja parku, kuinka sähkön hinta noussut ja kuinka lämmittäminen maksaa jo nykyisin niin ja niin paljon. Omistajan osa on kammottava ja valtion on nyt heti välittömästi ryhdyttävä tukemaan kaikin mahdollisin keinoin kiinteistöjen ylläpitoa.

  Ja niin valtio tekeekin. Ei liene toista maata tällä maapallolla, jossa pumpataan tällaisia määriä veronmaksajien rahaa omistusasujille, kuin pohjoinen Suomi. Ja koska valtio näin tekee, eikö ole vain kohtuullista, että valtio myös saisi päättää mihin sen varoja käytetään? Jos valtion mielestä energian hinta tulee nousemaan (vrt. kehittyvien markkinoiden vaatimus elintason noususta), niin eikö valtio saisi vaatia, että jatkossa sen tukivaroista osa suunnataan energiatehokkuuden parantamiseen?

  Kyllä on sokea suomalainen omistusasuja. Se ei edes tunnista, että nauttii kaiken aikaa maailmanennätystason tukiaisia.

  Mitä ne omistusasujien saamat tukiaiset tarkalleen ottaen ovat? Korkojen vähennysoikeus?

  Boldattuun osaan ok, selkeää tekstiä. Uurnilla tavataan.

 22. Itse asun omakotitalossa, pidän tätä kyllä jossain määrin liioitteluna. Ei siinä mitään, on ihan totta, että energiaverotus syö ison loven lompakkoon. Meilläkin on lämmitysmuotona öljy + puu omasta metsästä, ja moottorisaha saa kyllä taas hankien vähän laskettua laulaa aika tavalla.

  Jos ajatellaan noita investointeja, niin on siinä tietty perää, että järeiden investointien pakottaminen omistusasujalle on tympeää ja typerää. Eikä se korkovähennys mitään tue, vaan nostaa vain hintoja.

  Mutta mistä tuo luku 50-100 tuhatta muka tulee? Siis, jos korjausrakentamisen normeja säädetään niin, että eristettä täytyy paksuntaa tai ikkunaremontteja tehdä tietyllä tavalla, niin ei siinä nyt tuollaisista summista sentään puhuta. Olen ymmärtänyt, että uudet normit nostaisivat korjausrakentamiseen sovellettuna hintaa luokkaa kymmenellä prosentilla tms.

  Eli, kannattaisiko antaa niitä oikeita lukuja, eikä hatusta vedettyjä pelotteluja?

 23. ”Tiedemies” Olen ymmärtänyt, että uudet normit nostaisivat korjausrakentamiseen sovellettuna hintaa luokkaa kymmenellä prosentilla tms.

  Eli, kannattaisiko antaa niitä oikeita lukuja, eikä hatusta vedettyjä pelotteluja?

  KL:n palstalla pohdittu mm. julkisivukorjauksia kerrostaloissa, halvimmillaan pintäremontti ehkä 100 €/m^2, elementtisaumojen ja eristeiden korjaus 300-400 €/m^2 , ei se ilmaista ole.

 24. Kuten olen aikaisemminkin suositellut, niin valtakunnanoikeus olisi sopiva foorumi käsitellä näiden vihulaisten toimia.

 25. Tiedemiehelle:

  Jos asuntoon tehdään julkisivuremonttia tai isoa peruskorjausta tällöin laki edellyttää, että asunnon E-luku nostetaan vastaamaan normeja. Ja jos puhutaan koko kerrostalon eristepaksuuden lisäämisestä tai vanhan rintamamiestalon tiivistämisestä normeihin niin summa on todellakin korkea.

  ”Energiatehokkuuden vaatimukset tarkoittavat Kiinteistöliiton Hiltusen mukaan sitä, että jatkossa kaikki rakennusluvan vaativat remontit saavat toteutuakseen energiatehokkuutta lisäävän ehdon.

  – Tämän vaikutus on joitain kymmeniä miljardeja euroja. Luvut ovat isoja verrattuna jätevesiasetukseen, Hiltunen sanoo Uudelle Suomelle”

  linkit:

  http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/109152-%E2%80%9Dpaskalakia%E2%80%9D-isompi-juttu-koskee-kaikkia-jotka-asuvat

  Click to access ERA17_loppuraportti.pdf

 26. Voisi ehkä antaa vinkkiä joidenkin äärimmäisen harvojen keskimääräistä viisaampien toimittajien puoleen, ehkä iltalehdestä voisi löytyä joku jota asia kiinnostaa, tai ehkä kauppalehdestä, tai olisiko YLE:n Backman, sehän on tehnyt muutamia asiallisia dokumenttejakin.

  Mutta hämmentää aina vaan poliitikkojemme toimet, ongelma on että kansa ei tiedä. Suurin osa kansasta edelleen lukee vain lehtiä ja ei ole tietoa netin tietolähteistä, eikä välttämättä aikaa seurata niitä vaativan työn vuoksi tai ovat muuten passiivisia.

  Sinänsä kiinnostava seikka mitä olen tutkinut esim. työkavereiden osalta, nämä kohtuullisen koulutuksen saaneet ihmiset ylimielisinä toteavat lähes kaikkeen mitä netissä on että hölynpölyä kieltäytyen edes vilkaisemasta tai analysoimasta mitä artikkeleleissa tarkoitetaan, eli kyseessä on jokin piintynyt asenne, joka estää kyseenalaistamasta omia näkemyksiään ja ennakkkoluulojaan.

  Sinänsä mielenkiintoista ja myös ikävää nähdä mielen rappeutumista tietynlaiseen putkinäköön.

 27. Tiedemies: pyrin olemaan faktoissa tarkka.

  Mainisemani luku oli linkitetyn lähteen ja ihan oman rakennuskokemuksen ja saatujen lausuntojen symbioosi. Mitään faktaahan ei Suomesta vielä ole ja kyseessä on arvio. Olen kuitenkin enemmän kuin ällistynyt, jos olen suuruusluokassa erehtynyt.

  Korjaan toki asiaa heti, jos olet perustellusti eri mieltä.

  Kiitos.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: