Vallankumous – nyt

Nostan vanhan jutun taas esiin. Olisi kiva tavata se tyyppi, joka väittää näkemykseni olleen väärässä. Jos tuota vanhaa juttua lukee, niin olen sen kanssa jostain syystä samaa mieltä itseni kanssa.

Olisikohan kysymys vain siitä, että nyt tehdään töitä ja puhutaan pelkkiä faktoja? Junat, impivaarat EU:n häirikkö jne. menevät ja tulevat.

Todellisuus ratkaisee onneksi. Uurnilla tavataan.

______

On jollain oudolla tavalla Orwellimaisen tragikoomista, että Suomessa naureskellaan Valko-Venäjän poliittiselle järjestelmälle. Valko-Venäjä on kuitenkin edes muodollinen demokratia, jota Suomi ei todellakaan enää ole.

Suomea, aivan samoin kuin vaikkapa Ruotsia, voisi kutsua silmänräpäysdemokratiaksi. Demokratia toimii äänestyspäivänä ja siinä se sitten onkin. Vaalien jälkeen, jonka aina ovat voittaneet Keskusta, SDP tai Kokoomus eri muodoissaan ja eri järjestyksessä, on seurannut viimeisen parinkymmenen vuoden jälkeen hallitusneuvottelut ja niiden pohjalta kirjoitettu hallitusohjelma. Suomessa konsensuspolitiikan mukanaan tuoma neljän vuoden hallitusohjelman mukaan toimiminen on johtanut seuraaviin ilmiöihin, jotka ovat asettaneet käsitteen demokratia naurunalaiseksi.

 • Eduskunnalla tai poliittisella oppositiolla ei ole neljään vuoteen mitään merkitystä, koska kaikki asiat on jo sovittu hallitusohjelmassa. Kukin vastuuministeri puuhailee mitä puuhailee omalla hallinnonalallaan ja muu hallitus ministereineen katsoo vierestä ja nyökyttää päätään. Toisten hiekkalaatikoille ei mennä. Lakiesitykset, miten järjettömiä ne ovatkaan, hyväksytään yksimielisesti hallituspuolueiden kansanedustajien painaessa käskettyä nappia aivottoman zombin tavoin. Tässä vaiheessa kannattaa miettiä vaikkapa katunäkymän eroa verrattuna siihen mitä se oli kolme vuotta sitten ja miettiä, miten Kokoomuksen tai Keskustan istuvat kansanedustajat äänestivät maahanmuuttolain käsittelyssä. Haluatko todella ne zombit päättämään asioistasi?
 • Valta on luisunut suurelta osin lakeja valmisteleville virkamiehille, joiden poliittinen kanta on huolellisesti varmistettu etukäteen. Sairaimmillaan tämä kehitys on johtanut esimerkiksi paskalakiin, jonka varsinaisesta sisällöstä ja vaikutuksista kukaan hallituksen jäsen puhumattakaan kansanedustajista ei ollut tietoinen tai ainakaan ilmaissut olevansa tietoinen.
 • Toinen hyvä esimerkki virkamiesvallasta on asunto-osakeyhtiölaki, josta vastuussa oleva oikeusministeri Tuija Brax ei edes tiennyt keitä lakiesitystä kommentoineet sidosryhmät edustivat. Suomen oikeusministeri oli oman hallinnonalansa lakivalmistelusta ulkona kuin supikoirien syötiksi asetettu sianraato.
 • Valtaa on myös luisunut yhteiskunnan laillisen toimivuuden kannalta todella ihmeellisille tahoille. En voi olla hämmästelemättä vaikkapa poliisijohtaja Mikko Paateron, tuon Suomen ikioman Hermann Göringin, kannanottoja lakien sisältöön. Mitä viddua lakien sisältö hänelle kuuluu ja kuka hänelle on antanut valtuudet vielä tulkita (esim. egyptiläisen hyvässä ja terhakkaassa työiässä olleen 63-vuotias naishenkilön tapauksen yhteydessä) niitä oman mielensä mukaan? Normaalin länsimaisen oikeuskäsityksen mukaan tuo yleisenä naurunaiheena oleva operettiasuinen ilmestys olisi ollut jo miettimässä tekojaan jossain hyvin harkitussa dispossa jo pitemmän aikaa.
 • Hallinnon avoimuudesta on luovuttu täysin Terijoki II:n aikana. Tämä tarkoittaa sitä, että valmisteilla olevista asioista tiedotetaan mahdollisimman vähän. Hyvänä esimerkkinä on piakkoin eduskunnassa hyväksyttävä uusi kansalaisuuslaki, jonka mukaan käytännössä kuka tahansa Suomeen päässyt saa kansalaisuuden. Tätä hallituksen ideologisena perustana olevaa universaalia oikeutta ei vaaranna uuden lain mukaan minkäänlainen rikollinen tausta, kielen osaamattomuus, yhteiskuntaan integroitumattomuus, aktiivinen toiminta terrorijärjestöissä tai mikään muukaan normaaliin maalaisjärkeen sopiva kriteeri. Suomi ja Suomen kansalaisuus kuuluu kaikille. Niin lukee voimassa olevassa hallitusohjelmassa ja sen mukaan toimitaan. Lapsenraiskaajat, terroristit, joukkomurhaajat ja muu ihmiskunnan ongelmajäte, tervetuloa Suomen kansalaisiksi! Kyseinen laki vain tulee, eikä kukaan keskustele siitä, koska sen läpivieminen on hallitusohjelmassa sovittu. Tiedotusvälineet ovat aivan hiljaa.

Ei tarvitse kauheasti karrikoida, jos vertaa Suomen nykyistä poliittista ilmapiiriä Gosplaniin. Neuvostoliiton viisivuotissuunnitelmaa vastaa Suomessa hallitusohjelmaan kirjoitettu nelivuotissuunnitelma.

Asioista ei kummassakaan järjestelmässä keskustella, vaan asiat viedään läpi viherpunertavien kokoomuslaisten virkamiesten voimin. Uutta hallitusohjelmaa kirjoitetaan jo näppäimistö savuten Vihreiden ja sen apupuolue Kokoomuksen puoluetoimistoissa. Istuvan hallituksen vielä virassa olevat ministerit myhäilevät tyytyväisenä Kremlin parvekkeella ja lihavimmat heistä (Breshnev, Brax ja Andropov) ovat sydänkohtauksen partaalla, mutta vielä käsi jaksaa nousta heiluttamaan terveisiä.

Valko-Venäjällä ei tarvita vallankumousta. Se tarvitaan Suomessa, koska mittari on nyt täynnä.

Muistakaa äänestää. Tämä kuvio on nyt nähty.

Jos vaikka tehtäisiin vallankumous. Nyt.

Published in: on 5 huhtikuun, 2011 at 10:41 pm  Comments (16)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/04/05/vallankumous-valko-venajalla/trackback/

RSS feed for comments on this post.

16 kommenttiaJätä kommentti

 1. Enempi naulan kantaan. Eiks se Suomen perustuslaki mene nykyisin näin:

  Perustuslain mukaan Suomen Tasavallan alueella käyttää valtaa Keskustapuolueen, Sosialidemokraattien ja Kokoomuksen muodostama valtakolmikko, joka ottaa halunsa ja tarpeensa mukaan kiilapojakseen muita pienempiä puolueita, mm. RKP:n, Vihreät ja muita hörhöjä. Tämä järjestelmä vahvistetaan kerran neljässä vuodessa pidettävässä vahvistusmessussa, johon kansalla on oikeus osallistua, jos haluaa, mutta ei sillä loppujen lopuksi niin suurta väliä ole.

  Valtakolmikosta pitää valtaa kerrallaan kaksi valtakolmikon edustajaa kiilapoikineen ja yksi valtakolmikon edustajista on oppositiossa lataamassa akkujaan. Se, kuka valtakolmikosta on vuorollaan oppositiossa, määritellään kerran neljässä vuodessa juuri talviuniltaan heränneen naaraskarhun pihkatapin väristä.

  Pihkatapin väriä määrittelevät Tampereen Yliluostarista valmistuneet toimittajamunkit, joita pidetään lukittuna Oikean Tiedon Luostarissa, jotta reaalimaailma ei häiritsisi heidän meditointiaan ja valmistautumista tärkeään tehtäväänsä.

  Pyrkimykset muuttaa tätä vallitsevaa järjestelmää tulkitaan valtiopetokseksi, josta rankaistaan ankarammin kuin ketään koskaan.

 2. muutamien viime vaalien oksettavin näytelmä on näytelty ”isossa pajassa”, jossa on ihasteltu kolmen suuren vaalitulosgraafien hienon hienoja muutoksia.
  Ketään muita ei ole edes päästetty vaalitenteissä kertomaan ajatuksistaan.
  Suomen kansalle voisi kollektiivisesti ja sivistyneesti sanoa, että vetäkää vihdoinkin se pää pois sieltä perseestä ja miettikää tulevaisuuttanne edes yhden mainoskatkon väli.

 3. Hyvin veistät asiaa, ja se viiltää, ja sehän on tarkoituskin.
  terjoki 2 on ollut toimelias, jälkeä ja tuhoa on syntynyt paska-lauta-masa69 johdolla ja nyt rva lahnasen johdolla, aivan saatanan sama tahti.
  Ja plotti-silmä prax säätää paskalain toisensa jälkeen tukemaan tätä samaa helvetin sontaa.

  Aivan kuten kirjoitat, kukaan saatana ei välitä täällä vittukaan mistään. neekereitä ja terroristi somppuja hinataan konttikaupalla tänne, ja lähiöt mätänee paskaksi. Kirjaimellisesti niissä alkaa haista paska!

  Jumalauta kun on hienoa ja saatanan rikasta elämää, mutta kuka oikeasti haluaa? terijoki 2 haluaa, juuri niin.

  Kannattaisiko sinun aito suomalainen miettiä, voiko jotain tehdä? Kyllä voit, älä äänestä näitä samoja kusipäitä sinne eduskuntaan enää! Siitä se muutos alkaa.

  Näin yksinkertaista se on, kun vaan tekee näin.

  Tässä yhteydessä on kanssa syytä muistaa tämä kurjistumisteoria, nyt ollaan menossa kohti täysin jakautunutta yhteiskuntaa, nuorisosta on iso osa samalla käyhyystasolla kuin 70-luvulla.
  Jumalauta kun on saatu hyviä pissa-tuloksia aikaan. siis koska terijoki 2 osaa hommat….

  Kun keskiluokan olot kurjistuvat tarpeeksi, silloin yleensä alkaa tapahtua aika rumia juttuja….
  Juuri näin tapahtuu nyt tunisiassa, ja se maa on muutenkin perseestä, islamilainen haista-vitun-valtio. Mutta valta vaihtuu kun hommat ei toimi….

  Tällaista vastaavaa kriisiä kohti ollaan myös täällä menossa. Niin, on täällä ennenkin ollut sisällissota.

  Parabellum.

 4. Hyvä kirjoitus jonka kanssa voi olla hyvin pitkälle samaa mieltä. Vain tuon punaisen sotkemien mukaan, pilaa kokonaisuuden ja osoittaa kaiken sivistyneisyyden joukossa tiettyä tietämättömyyttä.
  Kokoomuksessa ei todellakaan ole mitään punaista!

 5. ”Toinen hyvä esimerkki virkamiesvallasta on asunto-osakeyhtiölaki, josta vastuussa oleva oikeusministeri Tuija Brax ei edes tiennyt keitä lakiesitystä kommentoineet sidosryhmät edustivat. Suomen oikeusministeri oli oman hallinnonalansa lakivalmistelusta ulkona kuin supikoirien syötiksi asetettu sianraato.”

  Braxia käy kyllä jo hieman sääliksi. Täti ihmettelee silmät suurina haastattelussa kun hänelle kerrotaan että isännöitsijät ovat tehneet remontti-ilmoituksista rahastusautomaatin. Ymmärsiköhän rouva yhtään mitä on ollut päättämässä, vai käytettiinkö häntä vain vähä-älyisenä kumileimasimena?

  Mikäs siinä, helpot rahat jostain pyyhekoukun asennusilmoituksesta =)

 6. Mainiota, taas kerran, kirjoittelua Octavius, kiitos. Oikeastaan siitä jäi kyllä puuttumaan loppuhuipennus, ollaan toteuttamassa tuomiopäivän profetiaa. Niin, kyllä, tämän touhun jatkuessa resurssit loppuvat, alkaa vituttaa ja sitten alkaa se ammuskelu. Mutta käykää nyt vielä kerran äänestämässä, kaikki ja jokainen. Nähdään.

 7. Käsite ”silmänräpäysdemokratia” olisi hyvä saada laajempaan julkisuuteen. Itse näin sen täällä ensi kertaa. Sanassa on potentiaalia tulla aluksi muotisanaksi joka sitten jää pysyvään käyttöön.

  Octavius toi myös hyvin esille ”Kepu-Kokoomus-SDP”-valtapoolin. Nehän ovat kuin saman konsernin samoja tuotteita brändättynä sopiviksi hieman erilaisille kohderyhmille.

 8. Kiitos kommenteista.

  Silmänräpäysdemokratia ei terminä tai asiana ikävä kyllä ole vitsi.

  Juuri siksi nämä nykyiset valtaa pitävät hullut pitää siivota pois.

  Painepesurilla, kiitos.

 9. Ave,
  Niinhän se on, sitä se tupu-hupu-lupu -politiikka tarkoittaa. Mikään ei erota näitä ns. wanhoja puolueita toisistaan, ainostaan lakin väri. On ne juu niin saatana prändättyjä kaikki….

  Onko muuten vitumpaa ollut taas vähän aikaan, kuin joku saatanan stuppidon punaisissa kengissä vetämä suoli-prändi-työryhmä. Ollaanko täällä näin vitun tyhmiä vai mistä on oikein oikeasti kyse?

  Jep, nyt muuten heitetään ne kaikki kiilapoikapuolueet helvettiin. Nyt alkaa toinen komento tässä maassa, siis näin toivon käyvän, että sdpkepusekoomus-linja murretaan. Siis nyt ihmiset äänestämään ja oikeaa asiaa!

  Hyvä termi tämä silmänräpäysdemokratia, se vaan laajasti käyttöön, hyvä juttu. 🙂

  Kyllä se vaan on niin, että sekoomuksen porukkaa kutsutaan ihan yleisesti jo sinisiksi sosialisteiksi. Aika osuva vittuilu.

  Panitteko merkille, että iltapaskassa oli juttu, jossa niinistö totesi, että hän ei ole käteisen kaveri….. väistämättä tulee mieleen, että kuka on? hah! ai saatana, 6 – 0!

 10. Ansiokas kirjoitus, taas kerran. Ainoa häiritsevä asia oli Taaperon vertaaminen Göringiin. Göring oli ykkösmaailmansodan hävittäjä-ässä ja juhlittu sankari Saksassa, ja kenraali omilla ansioillaan. Taapero taas on pelkkä nolla, joka tiettyjen tahojen perseitä nuoleskelemalla on valittu virkaansa. Göringiä ja Taaperoa ei voi rinnastaa edes etäisesti.
  Tänään mennään äänestämään Persut valtaan, ja loppuu tämä älytön Suomen ja suomalaisuuden alasajo.
  Kyllä me vielä voitamme.

 11. Hyvä Octavius, olen nyt vuosia seurannut blogiasi. Olet aivan oikeassa ja toivonkin, että tämä loskakamppanja, jota mediassa saa nyt seurata, ei vaikuta äänestäjään. Valitettavasti olen joutunut selittämään ihmisille, että äänestämällä nyt kokoomuslaista, äänestät Kataista pääministeriksi. Mihinkään muuhun ei äänesi mene ja aivan turha luulla, että äänestämäsi, vähänkin järkeviä ajatuksia sisältävä kokoomusehdokas, muuttaisi koko puolueen linjaa. Toiseksi on aivan turha tarttua siihen mitä mieltä Soini on abortista tai miten Timolta menee kysymyksestä jauhot suuhun, koska sillä ei näissä vaaleissa ole vitunkaan väliä. Ei Soini aio aborttilakeja muuttaa, vaan tämän pelleilyn, jota nykymeno on.

  Uurnilla tavataa!

  Ps. Miten kävi sille kaverillesi/tutullesi kun myi talonsa ja muutti mökille odottamaan hintojen laskua? Näyttää, että menee vielä hetki mökillä 🙂

 12. Ei sinne eduskuntaan pääsekään mikään uusista pienpuolueista, esim. Muutos 2011. Sillä äänikynnys on kolme prosenttia.

  Tämän laittoivat varmaan sen takia etteivät menetä omia paikkojaan jollekin pienpuolueelle.

 13. Tässä se on hyvin sanottuna koko saatanan sirkus uudelleen.
  Kannattaa todella miettiä, ketä äänestää nyt!

  Jos haluat, että tämä maa pysyy jotenkin meidän itsemme käsissä ja hallinnassa, äänestä PS.

  Jos et halua, äänestä mita tahansa muuta puoluetta. Ja samalla saat neekerit ja muut vitun murjaanit naapuriksesi, eli tämä maa muttuu paskastaniaksi.

  Hyvin yksinkertaista, päätös on sinun. Nyt.

 14. Kiitos kommenteista ja pahoittelen, kun en ehdi vastata kaikkiin.

  Hajalla: kaveri voi hyvin, röyhtäilee ja piereskelee. En itse usko hänen olevan väärässä ja ihmettelisin tavattomasti sitä, että siksi olisin myös itse väärässä.

  Suomeksi oma mielipiteeni = täällä on valtava asuntokupla, joka voi puhjeta myös muulla tavalla kuin asuntojen €-hinnoista laskettuna.

 15. En itsekään usko, että esim. täällä Turussa kannattaa maksaa 4.5 tonnia uuden kerrostalon neliöstä. Jossain vaiheessa tuosta tullaan alaspäin, mutta milloin ja paljon jää nähtäväksi. Pitäisi vain keksiä mihin rahat laittaa kiinni siksi aikaa kun Euroopassa on menossa tämä pelleilly.

 16. Hajalla: itse vähensin euroriskiä laittamalla elämäni ensimmäiset valuuttapositiot.

  Asuntokuplaa voi suhteuttaa vaikkapa miettimällä, että vielä 1980-luvulla normiperhekämpän sai Turussa (ja Helsingissä) keskituloinen sellaisella 10-15-vuoden (max) lainalla. Nyt siihen menee 30 vuotta laskennallisesti.

  Itse en halua antaa mitään sijoitusneuvoja, koska tuntisin olevani niistä vastuussa. Sanoisin vain sen, että viimeisin asia, johon rahaa nyt laittaisin olisi asunto Suomessa. Keinotekoinen asuntokupla ja maahanmuutto kun puhkeaa, niin poks. Jos rahat loppuvat niin ne loppuvat.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: