Valheiden aika

Euromaiden talouskriisi on nostanut käsitteen valhe aivan uudelle tasolle. Väitän, että Joseph Göebbels olisi nykyeliitin lausunnoista kateellinen.

Otetaan pari esimerkkiä. Toinen esimerkki on yksi Suomen historian tuhoisimmista poliitikoista eli Olli Rehn, joka nykyään toimii EU:n talouskomissaarina. Lainataan muutama hänen lähiaikojen kommenteistaan (ei-välttämättä-kronologisessa järjestyksessä):

Portugali ei seuraa Irlantia tukijonossa. 

Portugali välttää avunpyynnön. 

Portugali oikaisee taloutensa. 

Portugali välttää EU-avun. 

Portugali on oikealla raiteella. 

EU-tuen ehdot ovat niin tiukat, ettei Portugali tule tukea hakemaan.

Lainauksia voisi jatkaa lähes loputtomiin, vaikka jokaiselle yhteen- ja vähennyslaskua osaavalle ihmiselle on ollut täysin selvää, että Olli on puhunut koko ajan täyttä roskaa.

Toinen esimerkki on taas EU-tukia eli Sinun verorahojasi kuittaavien maiden väitetty talouskuri. Ministeri Katainen on puhunut niskalenkistä, tiukoista ehdoista, budjettikurista, kireistä henkseleistä ja ahdistavan lyhyeksi vedetyistä vöistä. Kielikuvia on riittänyt, mutta taustalla oleva todellisuus on aivan jotain muuta. Se on valhetta – suurta valhetta.

Irlanti on Olli Rehnin, EU:n ja etenkin Jyrkin sanojen mukaan nyt pakotettu todella tiukkaan taloudenpitoon. Niin – leikkausten jälkeen Irlannin sosiaaliturva on noin 40 % suurempi ja kalliimpi kuin vaikkapa Suomessa. Arvaa kuka sen maksaa?

Elämme maailmanhistorian mittakaavassa suurta valheiden aikaa ja ikävä kyllä ne suurimmat valehtelijat istuvat Suomen hallituksessa.

”Valheet ovat hukkaan huudettuja sanoja, tuulen viemiä lauseita, jotka johdattavat pelkkään pimeyteen. Nyt on aika astua valoon.”

Mainokset
Published in: on huhtikuu 8, 2011 at 3:33 pm  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/04/08/valheiden-aika/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommenttiaJätä kommentti

 1. Media yrittää tehdä Jyrki Kataisesta sankarin, joka osaa tehdä vaikeita päätöksiä. Samalla media pyrkii vahvistamaan käsitystä, että Portugalin tukeminen on ainoa vaihtoehto, eli media pönkittää perisuomalaista vaihtoehdottomuutta.

  Minusta takaukset ja Etelä-Euroopan velkojen maksuun osallistuminen ovat rikoksia tulevia sukupolvia kohtaan. He maksavat lystin, kun monen miljardin alijäämää budjetissaan kantava Suomi lähtee pelastamaan euroa ja saksalaisia pankkeja.

  Minusta Kataisella ei ole oikeutta maksattaa vaalikampanjaansa tuleville sukupolvilla.

 2. Hammer: hyvin sanottu.

  Suuremmassa kuvassahan tämä on jo taistelua virallisen median ja meidän välillämme. Tämä on se suuri uutinen, koska siinä taistelussa emme voi hävitä.

  Totuus voittaa aina. Valo voittaa aina pimeyden. Vapaus voittaa aina Braxit. Viemäri imaisee aina idiootit.

 3. Minä en usko että Goebbels olisi näille pellehermanneille kateellinen. Kaksi kolmasosaa suomalaisista ei tukipaketteihin usko…

 4. Tuo Kataisen ”niskalenkki markkinavoimista” oli jo syntyessään ihan hirvittävä. Toki se kuvaa asetelmaa tahattoman tragikoomisesti: me poliitikot otamme niskalenkin teistä äänestäjistä. Ja siltähän se nyt vaan tuntuu.

  Eniten ihmetyttää kyllä se, että Sekoomus kehtaa julistaa tuollaista paskaa. Vetoaa se varmaan niihin, jotka ovat huolissaan omasta asemastaan (lue: valtionhallinnon ja kuntien virkamiehet), mutta kaikille muille on jo totta, että elättääkseen itsensä ja perheensä jokainen joutuu tekemään parhaansa. Ei millekään mokujutulle ole oikeasti mitään kysyntää, vaan se on puhtaasti hallinnollisesti luotu ongelma.

 5. Olen seurannut em. kriisiä jonkin aikaa.. Tulevaisuudestahan ei nyt kukaan tiedä varmuudella, mutta kumpi sitten on isompi riski… Antaa Portugalin vajota ja mahdollisesti vetää joukkoa mukaansa vai antaa velkaa ja ja toivoa parasta, että rahat saadaan takaisin ja ne käytetään parhaimmalla tavalla Portugalissa, mitä se sitten onkaan.

 6. Vaalikamppailussa demarit ovat nyt omaksuneet PS:n teesit itselleen. Ensin valitellaan komissaarien (Olli Rehn) puuttumisesta vaalitaistoon ja sitten Heinäluoma kertoo Kreikan velkasaneerauksen todellisen hinnan:

  http://www.mtv3.fi/uutiset/vaalit/index.shtml/arkistot/kotimaa/2011/04/1310543/heinaluoma-kreikan-velkasaneerauksesta-pahimmillaan-suomelle-miljardin-menetykset

  Demarit yrittävät pelastaa sen, mikä pelastettavissa on, vaikka SDP on puolueena edistänyt Suomen kiinnittymistä EU:n ytimeen enemmän kuin yksikään toinen puolue.

 7. Kiitos kommenteista.

  Itse olen positiivisesti yllättynyt demareiden selvästä järkiintymisestä pakon edessä. Pako PS:ään on ollut niin hurjaa. Nyt vuoto on siirtynyt selkeästi Kokoomukseen, joka tulee kokemaan viikon päästä ylläripyllärin.

  Oma ihannepoliitikkoni suomalaisista olisi Väinö Tannerin, Sauli Niinistön, Pentti Linkolan, Risto Rytin, Ahti Pekkalan ja Mannerheimin risteymä.

  Demareiden paluu todellisuuteen kesti vain liian kauan. Se lienee selvää, että Jutan päivät ovat luetut.

 8. Laurathena: murrrr…. Olen myyty.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: