Suomen Akatemian tutkimuksia

Hermoja raastava matalataajuinen ujellus täytti sellin ja VHM tiesi, että se kestäisi varttitunnin. Sama oli toistunut jo viikon ajan joka yö – viisitoista minuuttia armollista hiljaisuutta, jota seurasi tajunnan rikkova ääni. 

Unenpuute sai sellin leijumaan ilmassa, eikä VHM enää tiennyt oliko hän edes hengissä vai oliko hän jossain muussa ulottuvuudessa. Selli oli kopio miljoonista historian saatossa rakennetuista vastaavaan tarkoitukseen käytetyistä tiloista: kolme kertaa kolme metriä sileää betonia, laveri, kanneton metallista tehty pytty, ruskea metalliovi ja korkealla katossa loimottava räikeä valo.

Tällä kertaa ujellus päättyi metallioven rämähdykseen. Sisään astui neljä rotevaa valkoisiin pukeutunutta ihmistä, joiden kasvoja varjostivat aurinkolasit. VHM kirjaimellisesti raahattiin käytävää pitkin taas kerran labraan. Labra oli nimi, jonka VHM oli ensimmäisenä päivänä kuulusteluhuoneelle antanut; silloin hän oli vielä pystynyt tekemään havaintoja ympäristöstään. Laboratoriota huone muistuttikin tai tarkemmin sanottuna hammaslääkärin vastaanottoa: samat steriilit seinät, sama taakse kallistuva tuoli sama liikkuva tarjotin ja yhden seinän täyttävä peili. Erona hammaslääkäriin olivat tuolissa roikkuvat siteet ja sähköjohtojen suuri määrä.

VHM sidottiin tiukasti tuoliin ja hänen päähänsä asennettiin metallinen panta, josta lähti lukuisa määrä johtoja mittalaitteelta näyttävään koneeseen. Vartijoiden poistuttua huone pimeni. Meni hetki ja huoneen yhdelle seinälle, vastapäätä VHM:tä alkoi heijastua kuvia. Kuvat olivat mustavalkoisia, niissä näkyi piikkilankoja, parakkeja ja laihoja miehiä vanginpuvuissaan. Kuvissa vilahtavissa tienviitoissa oli outoja nimiä: Karhumäki, Aunus, Latva ja Kirvu. Säännöllisin väliajoin esiin heijastui Timo Soinin turpeat kasvot, jonka jälkeen mustavalkoisten kuvien virta jatkui. Seuraavaksi seinän täytti Jussi Halla-ahon kasvokuva. Halla-ahon kuvaa oli manipuloitu ja hänellä oli päässään harmaa koppalakki. Kasvoilla oli yrmeä ja luotaantyöntävä ilme.

Arviolta kahden tunnin kuluttua kuvakavalkadi loppui. Peili takana sijaitsevassa toisessa huoneessa seisoi nainen joka tuijotti täynnä lukuja olevia monitoreja. Hän pudisti ilmiselvästi kiukustuneena päätään ja kivahti käskyn vartijoille. VHM ei voinut kuin seurata katseellaan vartijoita, jotka riisuivat hänen säkkikangashousunsa ja kiinnittivät elektrodit nänneihin ja sukuelimiin.

Huone pimeni ja Timo Soinin kuva täytti seinän. Samalla hetkellä VHM tunsi hirvittävän kivun iskevän ruumiinsa läpi. Huoneen täytti tuskanhiestä erittyvät adrenaliinin kitkerä haju. Muutamia tunteja ja tuhansia voltteja myöhemmin nainen kirjaa tulokset ylös.

 • Tutkimushanke: tavoitteena on tarkastella kansallisten historiakäsitysten suhdetta äärioikeiston kannatukseen ja selvittää, voiko ihmisten ulkomaalaisvastaisuutta ja ääriliikkeiden kannatusta vähentää herättelemällä tietoisuutta menneisyyden kansallisista väärinteoista. Kokeellisessa tutkimuksessa perussuomalaisiksi todetuille esitetään esimerkiksi muistoja toisen maailmansodan aikaisista Karjalan nälkäleireistä yhdessä perussuomalaisen propagandan sekä stimuloivan sähköhoidon kanssa ja analysoidaan, voiko asenteista kitkeä epätoivottu ajattelu.
 • Tulokset: Volttimäärän ylittäessä 95, koehenkilön EEG:n aaltomuodoissa tapahtuu selvä siirtymä, kun sähköhoitoon yhdistetään visuaalinen Timo Soini-ärsyke. Pelkkä perussuomalainen ärsyke ilman sähköhoitoa ei kliinisissä testeissä tuonut toivottuja tuloksia. Koehenkilö sai analyysin loppuvaiheessa nopeataajuisen kammiovärinän, jonka depolarisointi ei onnistunut. Obduktio suoritettiin välittömästi. Koehenkilö oli perusterve, ruumiinrakenteeltaan lihaksikas kaukasialainen mieshenkilö. Jatkossa koehenkilöihin sovellettavien sähköstimulaatioiden tasoa tulee harkita tarkemmin.
 • Yhteenvetona voidaan todeta yhdistettyjen sähkö- ja kuvaärsykkeiden aiheuttavan heikon, mutta selkeän negatiivisen korrelaation suhtautumisessa Perussuomalaiseen puolueeseen. Tutkimushanketta on siis saatujen tulosten valossa syytä jatkaa.

Nainen hymyili. Hymyssä oli jotain ikiaikaista pelkoa herättävää hyytävää julmuutta. Historiaa tunteva sivullinen olisi tuon suden hymyn nähdessään voinut vannoa, että on nähnyt tuon saman pahuuden kyllästämän ja mieleltään järkkyneen ilmeen ennenkin. Todennäköisesti hän olisi yrittänyt sen unohtaa mahdollisimman nopeasti – luultavasti tiedostamatta lainkaan itse miksi.

Mainokset
Published in: on kesäkuu 12, 2011 at 2:59 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/06/12/suomen-akatemian-tutkimuksia/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Härifrån tvättas

  Itä-Karjalan keskitysleirit

  Suomen juutalaisluovutukset

  Arndt Pekurinen

  Tuossa on hyvä alku, joka kantaa pitemmälle kuin orjalaivojen terva mutta ei ehkä sittenkään riittävän pitkälle.

 2. Elämme aikaa, jolloin scifi saattaakin muuttua todeksi. Ja ihmiset, jotka muuttavat sen todeksi, toteavat helposti, että ”mehän halusimme vain hyvää”.

 3. Jep , Eichmannin sanoin , ” palvelin vain Saksaa” .

 4. Joo, on se vaan niin, että tämä kaikki on totta hetken päästä. Neuvostoliitto on jälleen läsnämme, totalitarismi laajenee, kansa laitetaan kyykkyyn.

  Aseet kerätään pois, taloudet ajetaan ahdinkoon, tavallinen asuntovelallinen orjuutetaan ja hänen elämänsä kurjistetaan. Hän on nöyrä alamainen, musikka.

  Vai olisiko kuitenkin niin, ettäjossakin on olemassa omilla aivoillaan ajattelevia ihmisiä, jotka tajuavat tämän paskan syötön ja propagandan?

  Kyllä niitä on, ne lukee näitä plokeja, ja kommentoi niitä.

 5. Tätä vastaavaa toimintaa harrastetaan jo täyttä päätä, tulee uusia lakeja ja kieltoja ja kieltoja ja kieltoja jne jne. Se vain NÄYTTÄÄ hienovaraisemmalta mutta on tosiasiassa tehokkaampaa ja julmempaa. Vallankumous on ennenpitkää väistämätön täälläkin. Sitä ennen kuitenkin tapaamme vaaliuurnilla.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: