Mikael Jungnerin tarina – mitä opimme?

Tein keittiöpsykologina analyysin Mikael Jungnerin (myöh. Miihkali) toiminnasta ja siitä mitä siitä voisi kenties oppia.

Miihkali on kiistämättä älykäs. Nuorena Miihkali oli epävarma, naisia lähinnä huvittanut pelle, jolla ei ollut munaa, ei itsevarmuutta – ei mitään miehisiä ominaisuuksia, joita naiset arvostavat. Miihkali oli yksinäinen, epäsosiaalinen erakko, joka tunsi olevansa aivan erilainen kuin kaikki muut. Useille älykkäille ihmisille tyypillisenä piirteenä Miihkalin haurautta voi verrata Ming-kauden posliiniin.

Hän teki hyvän nousun politiikkaan laskelmoidulla Nuoret sotkat-uransa avulla ja eteni Microsoftin yhteiskuntajohtajaksi sen tuomalla nosteella – olihan nuorista demareista huutava puute.  Ylen johtajakriisin aikaan Miihkalin älykkyys, rakettimainen nousu politiikassa ja ura Microsoftissa nostivat hänet lopulta Ylen pääjohtajaksi mustana hevosena ohi kaikkien ennakkokaavailuiden.

Posliininhauras demariälykkö täynnä virtaa ja täysin tietämättömänä todellisesta elämästä oli siis valittu johtajaksi Suomen valtamediaan. Katastrofi alkoi, kun kuvaan saapui kaunotar femme fatale, joka ymmärsi oman tilaisuutensa.

Miihkali sekosi täysin. Hän käytti aikaansa Ylen pääjohtajana veisbuukissa ja juutuubissa tehden 9-vuotiaan henkisellä tasolla olevia rakkaudentunnustuksia naiselleen. Miihkali on saanut pildeä ja se piti julistaa koko maailmalle. Tuloksena oli ruusunpunaa, ohjeita organisaatioiden johtamisesta (lol), haastatteluja kaikissa mahdollisissa naistenlehdissä, shampanjaa, viikkojen retkiä Saariselälle firman piikkiin ja loputtomasti kaikkea muuta kuplassa elämistä.

Liike-elämässä vanha totuus on, että ensimmäisestä naistenlehtijutusta alkaa lähtölaskenta. Kenellekään ei siis ollut yllätys, että pildeä saanut Miihkali sai täydellisesti seottuaan potkut Ylestä.

Jostain käsittämästä syystä SDP valitsi hänet puolesihteerikseen. Tästä alkoi SDP:n jyrkkä alamäki, koska älykäs, hauras ja avuton Miihkali ei voisi voinut olla enää enemmän väärässä paikassa väärempään aikaan. Puolue on aina ollut rehellisten suomalaisten duunareiden liike, joka on suurelta osalta rakentanut Suomen. Tämän porukan kannustajaksi tuli siis yhtä-äkkiä organisoimisessa täysin kädetön ja hajuvedeltä tuoksuva olio, joka ajeli tapaamisiin avourheiluautolla. Duunaripuolueen täydellistä eksymistä kannattajistaan ja juuriltaan täydensi puheenjohtaja Jutta Urpilainen, jonka koko poliittinen osaaminen kiteytyi kurvikkaaseen vartaloon ja verkkosukkiin. 

Kaiken huipuksi pildeä saanut Miihkali linjasi SDP:n poliittisen agendan mitä kummallisimpiin rakkaushöpinöihin. Suomen ajautuessa sen historian suurimpaan taloudelliseen kriisiin samaan aikaan kun pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan perusrakenteet murenivat käsiin, Jungner höperehti rakkauden voimasta. Suomalaiset duunarit katselivat touhua ja tekevät sen, mitä itsestään ylpeä suomalainen tekee: haistattivat paskat koko ääliömäiselle touhulle ja samalla koko puolueelle.

Mitä sitten opimme Miihkalin tarinasta? Ehkä opimme pari asiaa.

 • Työnsä tekevä ja itsestään ylpeä suomalainen duunari ei siedä heitä muka-edustavia elitistejä, jotka ajelevat urheiluautolla ja joilla ei ole mitään kosketuspintaa todellisuuteen.
 • Poliittinen liike tekee itsemurhan hylkäämällä peruskannattajansa ja perusideologiansa.
 • Naisten pitäisi miettiä pari kertaa, ennen kuin antavat pildeä herkille poliittisille punavihernousukkaille, jotka luulevat itsestään aivan liikaa. Nämä ressukat voivat seota aivan täysin.
Advertisement
Published in: on 5 elokuun, 2011 at 4:43 pm  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/08/05/mikael-jungnerin-nousu-ja-tuho/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

 1. Muuten samaa mieltä, mutta Miihkalin MX-5 ei ole urheiluautoa nähnytkään. Kyse on feminiinisen miehen feminiinistä valinnasta. MX-5 on vähävikainen ja söpön pieni, mikä on tehnyt siitä myös nahkalippistä käyttävien viiksimiesten suosikin.

  Tämä ei estä Miihkalia kuvittelmasta kuuluvansa isojen poikien joukkoon. Lainaus Ilta-Sanomista:

  ”Moottorissa on melkoisesti ytyä, rekisteritietojen mukaan tilavuutta on 1839 kuutiosenttimetriä.
  – Moottori on aika messevä, Jungner iloitsi.”

 2. Mikaelilla on ollut myös uhmaikätempauksensa.

  http://www.freewebs.com/maailmanrauhapatsas/miksi/index.htm

 3. Tuskimpa se Miihkali enää saakaan pildeä.

 4. Vähän asian sivusta, mutta kun vaalipäivän tapahtumia seurattiin Ajankohtaisen kakkosen toimesta, niin kovin huonossa kunnossa Miihkalin avoauto oli. Pörisi epävireisesti käynnistettäessä ja yhdestä renkaasta puuttui koristekapseli. Puhumattakaan siitä että herrasmiesmiihkalin autossa ei ole aluvanteita…. 🙂

 5. junger älykäs????
  urheiluauto, se nissan tai mikä helvetin mazda se on???
  juuri näin, mr ex-åbå kyseenalaistaa tämän demarin urheiluauton jo habitukseltaan, se siitä.

  olen tässä jonkun aikaa mietiskellyt, onko tällä juntilla kenties oikeasti joku mielisairaus? kaksisuuntainen mielialahäiriö tai joku muu?

  ei kukaan täysjärkinen huutele tuollaista paskaa valtakunnan lehdissä viikkotolkulla. ampuu saatana joka suuntaan ja vittuilee päälle.

  vai onko nyt alkanut se viimeinen taisto….. hah! kuten punikkien kujanjuoksu-marssissa sanat menee….
  Any time, anywhere…..

  luulisi, että vakava sairaus tekee ihmisen nöyräksi, niin sitä luulisi…

 6. Naulan kantaan O, naulan kantaan, ei pildea sellaisille, jotka menevat siita noin sekaisin. Havettaa ihan saatanasti miehen puolesta, tommoisia kun olisi talvisodassa ollut niin ne olis kylla ammuttu takaa pain.

 7. Kiitoksia kaikille kommentoijille ja lukijoille. Kiitos.

  Minulla on taas kerran niin monta rautaa tulessa, etten juuri nyt ehdi paneutua kommentteihin, jotka ainakin aiempien kokemusten mukaan ovat huomattavasti tasokkaampia kuin tämän säälittävän blogin sisältö.

  Palaan asiaan ja kiitän vielä kerran.

 8. Kuten rivinväliin kirjoitat, meillä on kaksi todellisuutta. Elitistinen pääomien omistajien ja heitä hännystelevien sekä duunarien todellisuus. Tätä nimitetään aivan oikein myös luokkajaoksi.
  SDP on seisoskellut ja tekee sen edelleen olemalla jalka molemmin puolin jakolinjaa. Duunari on ehkä tämän jo huomannut.

 9. Et ottanut sitä huomioon, että yhä suurin osa äänestää Sdp:tta, koska on aina ennenkin äänestänyt. Iso pettymys voi ajaa äänestäjä Kok tai Kesk ääneksi, mutta vain yhden vaalin ajaksi, jonka jälkeen ääni palaa Sdp:lle.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: