Suomalaisuutta ei ole olemassa

Heinäkuun lopun päivä oli ollut autereisen tyyni. Hiostavaa säätä, jossa ruoan grillaaminenkin kävi työstä.  Grillattuja tomaatteja, halloumijuustoa, sisäfilettä, tuoretta sipulia, uusia perunoita ja Neberburg-punkkua, maiskis.

Vieraiden lähdettyä mietin pari sekuntia sitä, minkä veneistä ottaisin. Päädyin lopulta Busteriin. Kannoin veneeseen kanisterin bensaa, kylmälaukun, pari vapaa, uistinlaukun, haavin, eväspussin ja erärepun täysillä varusteilla. Kello lähenteli puoltayötä, kun hyvästelin perheen.

Koira oli omat liivinsä nähtyä aika innoissaan ja se olikin ensimmäisenä hyppäämässä veneeseen. Ensimmäinen kuha tarttui jo kymmenen minuutin jälkeen. Otin sen ylös, avasin sen ja ripottelin hieman karkeaa merisuolaa kalan sisään. Kala päätyi kylmälaukkuun jäiden sekaan. Aamuauringon ollessa jo korkealla ja parinkymmenen kuhan päädyttyä jäihin, ajoin saareen.

Saari on luonnonsuojelualuetta ja kiersin koira hihnassa saaren rannat ja varmistin, että kaikki tiiranpoikaset ovat lentokykyisiä. Väsytti, koska en ollut 24 tuntiin nukkunut. Hassua kyllä, sama koski koiraakin, joka saaren nuuskittuaan tuli ilmoittamaan minulle, että kaikki on ok. Sytyttelin nuotion, otin viskipaukun ja oluen kylmälaukusta.

Mitään ihmisen aiheuttamaa ääntä ei kuulunut ja järvellä näkyi ainoastaan kaksi koskelopoikuetta kalastamassa. Heitin yhden kuhista voilla ja viherpippureilla täytettynä sekä voipaperiin ja sanomalehtiin käärittynä nuotioon. Virittelin riippumaton kallioilla kasvavien mäntyjen väliin ja tarkkailin hyttystilannetta. Lopulta päädyin sytyttämään hyttyssavut tavalla, jossa saisin nukkua rauhassa.

Söin päivälliseksi hiilloskuhaa yhdessä samalta kylältä olevan emännän tekemän ruisleivän ja meijerivoin kanssa. Ruisleivän juuri on peräisin 1600-luvulta, jolloin se talo oli asutettu. Juurensa kullakin.

Heitin pari folioon käärittyä aamiasnaurista (aamiasnauriit ovat siis oikeasti illallisnauriita, mutta lomalla ajantajusta ei kannata keskustella) hiipuvaan hiillokseen ja tein kahvivedet pakkiin valmiiksi.

Kömmin umpiväsyneenä riippumattoon, laitoin viskipaukun viereeni, kaivoin kirjan esiin ja nukahdin. Koira nukkui onnellisena riippumaton alla, eikä sitä hyttyssavu häirinnyt. Näin meni kaksi autereista heinäkuun päivää. Aina lounasaikaan havahduin auringonpaahteeseen ja keräsin pakillisen (n. kaksi litraa) mustikoita. Yöt uistelin ja päivät nukuin.

Maihin minut pakotti yksinkertainen totuus: kylmälaukun jäät olivat sulaneet eikä laukkuun enää enempää kalaa mahtunut. Koira, joka oli uskollisesti häätänyt kaikki lokit saarelta pois ja muutenkin vartioinut rauhaani, oli umpiväsynyt. Ajelimme mökille ja laitoin kalat pakkaseen. Lämmittelin saunan, tein kunnon vihdan ja kävimme koko perheen voimalla saunassa ja uimassa. Tein yöpalaksi mökin nurkalta kerättyjä kanttarelleja ja järveltä uistelua kuhaa – fileinä. Jääkaapista löytyi onneksi tuoretta sitruunaa, joka omasta mielestäni kruunaa tuoreen kuhafileen taivaallisen maun.

Lopuksi otin osaa vihta-jihadismiin ja laittelin jo saunassa käyneen hienon vihdan aitan nurkkaan kuivumaan. Siellä se Supoa odottaa. Vasta-jihadismin ydin, etten sanoisi.

Jotkut mulkut ovat muuten sitä mieltä, että suomalaisuutta ei ole olemassa.

Mainokset
Published in: on elokuu 6, 2011 at 11:50 pm  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/08/06/suomalaisuutta-ei-ole-olemassa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 kommenttiaJätä kommentti

 1. Läpeensä ihana teksti kaikin puolin, oikein vesi herahti kielelle. On se muuten kumma, jos mitään suomalaisuutta ei ole – miksi tietyt ulkomaalaiset sitten niin hirveästi kaipaavat juuri Suomeen?

 2. Näillä mulkuilla tarkoittanet kapitalisteja ja porvareita, heillehän isänmaata ei ole, koska pääomalla ei sitä ole. Pääoma on kiertolainen joka etsii kasvualalustaa sieltä missä voi maksimoitua.
  Työväki, joka luo kaiken uuden enne olemattoman arvon, on aina pitänyt isänmaanaan kotikontujaan eikä heille ole tullut mieleenkään myydä meitä rahasta kuin juudas!

 3. Halloumijuusto, Nederburg, perämoottori, bensa, viski, viherpippuri, sitruuna, jääkaappi, foliopaperi. Suomalaisuutta? Hm.

  Kuhat, koirat, tiirat, koskelot tai mustikat eivät kansallisuuksia tunnusta.

  Jäi siis uho, nauriit ja taikinajuuri puhdasta suomalaisuutta edustamaan.
  Enpä usko että kaukomaiden turistit niiden takia Suomeen tulevat.

  Herkullinen tunnelmakuva, muuten.
  Melkein tuli koti-ikävä.

 4. Elintaso on noussut Impivaarassa. Ennen piti soutaa tervattua venettä, lusikasta taottu uistin tai täkykala varpaaseen sidotun siiman päässä. Viskin sijasta ponua ja muita pieniä kehityksen kukkasia Muuten hieno kuvaus lomaheinäkuusta Suomessa. Kiitos!

 5. J U M A L A U T A ! Ai ei suomalaisuutta ole? Sinä juuri pyydystit, avasit, paistoit ja söit sen kovinta ydintä. Tervetuloa Junkkerit ja Sinnetännemäet ja kehäkolmosen sisäpuolen tutkijat tutustumaan oikeaan Suomeen.

 6. Hieno kirjoitus, aivan oikeaa todellista aitoa suomalaisuutta. Jota suvaitsevaisto on meiltä viemässä pois, mädättävät maata paskastaniaksi….

  Luin tekstin ajatuksella, näitä samoja asioita ja juttua on tullut itsekin tehtyä, eri tahtiin, omalla tyylilläni. Näitä en tule koskaan hylkäämään, ja stasi saa tehdä temppujaan ihan rauhassa ja keskenään, näistä emme luovu.

  Oli siellä se loppukoukkukin sitten, hah. Vasta-jihadisti -jutska, voi pahkana, että naurua tuli…. 😀
  Aivan, tervetuloa stasi etsimään vastoja…..

  Olen joskus sanonut jotain vissiin pk-seudusta ja siellä vallitsevasta ahdistavasta suvaitsevaisuudesta….. en jaksa nyt, ei nyt tällä kertaa…

  Kiitos Octu vallan hienosta suomalaisuuden esiintuomisesta, tämä ei ole väärin, ei ole.

  Joku muu on…..

 7. Sitruunaa, viskiä, ulkomailta tuotua bensaa Busteriin jnejnejnejne…

  Miten tuossa olikin loppujen lopulta kyse hyvinkin kansainvälisestä tavasta viettää aikaa. Etenkin, kun samaa tehdään kaikkialla maailmassa samoilla leveysasteilla.

 8. ”Sitruunaa, viskiä, ulkomailta tuotua bensaa Busteriin jnejnejnejne…

  Miten tuossa olikin loppujen lopulta kyse hyvinkin kansainvälisestä tavasta viettää aikaa. Etenkin, kun samaa tehdään kaikkialla maailmassa samoilla leveysasteilla.”

  Miten muuten sen Turun Vihreiden tekemän murhapolton oikeuskäsittely etenee? Joko tuomiot on annettu?

  Ja joo, olet oikeassa tuossa kommentissasi. Parempi olisi ollut ehkä silläkin kertaa ottaa soutuvene, niinkuin yleensä yöuistelussa teenkin.

  Sitruuna on kyllä paha rasti. Viskin voi korvata milloin vain puhtaalla vedellä.

  Et ilmeisesti saanut syytettä siitä Turun murhapoltosta? Oliko niin, että ex-ministerin avustaja sai tuomion, vai olenko väärässä?

 9. ^ En tiedä, mistä murhapoltosta puhut. En tosin myöskään tiedä siitä, miten sen turkulaisen turkisliitteen polton oikeudenkäynti etenee. Liian kiire elää omaa elämää, jotta ehtisi seurata kavereiden kavereiden oikeusprosesseja. Ainakaan kukaan ei ole siitä tällä hetkellä istumassa.

  Ex-ministerin ex-avustaja ei ollut millään lailla tekemisissä asiassa eikä tuskin edes tunne syytettyä. Ex-ministerin ex-avustaja asuu btw. Kiinassa tällä hetkellä.

  Itse en ole koskaan saanut edes parkkisakkoa. En usko, että minua syytetään tällä hetkellä mistään.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: