M-15 olikin oikeassa

Kaikki varmaan muistanevat eksentrisen neron, PS:n kansanedustaja Markku Uusipaavalniemen eduskuntapuheen 15 kuukautta sitten, jossa hän ehdotti päälle kaatuneen euro- ja velkakriisin ratkaisemista setelirahoituksella. Luonnollisesti eliitti nauroi ehdotuksen alas.

Sunnuntai-iltana euroalueen johto sitten aloitti virallisesti setelirahoituksen EKP:n kautta. Ikävä kyllä velkakriisin kannalta tämä viimeinen ja ainoa mahdollinen keino pitää euro pystyssä aloitettiin muutamaa vuotta liian myöhään.

Oleellista asiassa ei todellakaan ole se, että kuka oli oikeassa. Oleellista on se, että opitaanko tehdyistä virheistä vai ei? Nyt ei ole merkkiäkään siitä, että katastrofiin johtaneen talouspolitiikan suuntaa mietittäisiin uudelleen. Paras ratkaisu suomalaisten kannalta olisi joko oma valuutta muiden Pohjoismaiden tapaan tai sitten valuuttaunioni Saksan ja Baltian maiden kanssa. On aivan selvää, että koko nykyinen poliittinen eliitti on sitoutunut nykylinjaan, ettei euroalueen muutos etene kuin pakon edessä, ja se taas on vain ajan kysymys.

Euro- ja velkabordellin aiheuttama toinen todella sairas ilmiö on se, että valheen sumu on laskeutunut koko Euroopan päälle. Kaikki valehtelevat. EU toimii oman perussopimuksensa vastaisesti, EKP toimii oman peruskirjansa vastaisesti, kokonaiset valtiot valehtelevat saadakseen etuja, Suomen eduskunta tekee päätöksiä perustuslaista piittaamatta ja Suomea johtavat poliitikot, esim. pääministeri ja EU:n talouskomissaari valehtelevat täysin häpeämättä. Saksa, Ranska, Italia, Iso-Britannia ja melkein kaikki EU:n maat ovat toimineet vuosikausia unionin vakaussopimuksen vastaisesti.

Tässä maanisessa valheen ja moraalikadon suossa ei voi enää kuin nauraa sille, että nämä Suomen suurimmat valehtelijat vakuuttavat kantavansa vastuuta. Nietzsche sanoi joskus, että kun tarpeeksi kauan katsoo pimeyteen, niin pimeys katsoo Sinua takaisin.

Moraalikadon leviäminen tässä ilmapiirissä koko suomalaisenkin yhteiskunnan rakenteisiin ei liene kuin ajan kysymys ja silloin on menetetty jotain suunnattoman arvokasta.

Mainokset
Published in: on elokuu 8, 2011 at 3:59 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/08/08/mi-15-olikin-oikeassa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommenttiaJätä kommentti

 1. Vaikka yleinen historiallinen kuva Ranskan vallankumousta edeltäneestä tilanteesta on varmaan aika pitkälle fiktiivinen ja luotu, niin nykytilanne muistuttaa sitä kuvaa tosiaan siinä, että eletään selkeässä valheessa, jonka kaikki tietävät valheeksi.

  Jokainen tavallaan odottaa lamaantuneena ihmettä, joka pelastaisi paitsi talouden, myös kaikki nykyiset yhteiskunnalliset ja poliittiset rakenteet.

 2. Suoraa puhetta, ja pitää ollakin, eletään tietyn näennäis-hyvinvoinnin vaiheen loppua ja tulevaisuus on todella hämärän peitossa….

  Nämä eu keskuspankin ”ostot” ovat saatana suoraa setelirahoitusta. Seteliselkärankaiset hoitaa asioita nyt saatana….

  Ensin hurskasteltiin ja vittuiltiin jenkeille, kun ne tekee setelirahoitusta, ja että täällä ei siihen koskaan sorruta.

  Voi vittu, samat askeleet on näillä tämän mantereen ahneilla mulkuilla, hah. Ja tämän maailman parhaan maan perse-eliitillä. Ovat todellisia munareita kaikki, mennään saatana kriisistä toiseen….. kyllä talousmiehet on todella onnetonta sakkia, kertakaikkiaan, se on nähty.

  Niin se on, sieltä pimeyden persereikästä katsoo pedon silmä…. pahuus ja ahneus ottavat nyt todella vallan. Katsokaa vaan, ikään kuin jostain taivaan lahjana tulee se joku, joka tarjoaa ratkaisun tälle kaikelle paskalle, sitä ihmettä?….. niin, mikän se oikein mahtaa olla, voi voi…..?

  Jotenkin säälittävää katsellä tätä viimeistä sirkusnumeroa, viimeistä näytöstä ennen suurta kllimaksia….. hah, oikein naurattaa! 😀

  Joopa joo, Parabellum.

 3. M15 taisi olla kuitenkin Keskustan kansanedustaja, eikä PS:n. Nythän mies ei PS:n riveistä eduskuntaan päässyt.

 4. M-15 taisi olla kuitenkin PS:n edustaja, kun hän esitti tuon minuakin hämmentäneen idean.

  Ei voi muuta sanoa kuin että kaveri on nero. Hän näki etukäteen, että euroopan päättäjissä on munaa (esim. Kreikka, Itallia, Espanja, etc.) ja toisaalta pohjatonta typeryyttä (Katainen), että tuo kuvio olisi voinut toteutua.

  Itse en uskonut siihen, että kukaan voisi olla olla niin tomppeli kuin Katainen. No – aina oppii.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: