Katainen ja Rehn – turvapaikka hakusessa

EU:n agendalle nousevat seuraavaksi eurobondit. Näitä ajavat luonnollisesti EU:n kaikkein velkaantuneimmat ja korruptoituneimmat maat, eli Italia, Portugali, Kreikka ja Espanja.

Eurobondien seurauksena jokainen euromaa saisi markkinoilta rahaa samalla korolla. Korkoeron katoamisen maksajina taas olisivat kolme maata: Suomi, Saksa ja Hollanti. Kaikki muut euromaat hyötyisivät eurobondeista, eli kyseessä olisi satojen miljardien rahansiirto Pohjois-Euroopasta Välimeren maiden porsastelun ja korruption rahoittamiseksi. Korruption ja velan suhteesta eri maissa on Suomen paras taloustoimittaja Euroetana tehnyt mainion artikkelin – kannattaa lukea viisasta miestä, joka vielä osaa pelkistää asiat.

Kyseessä on kohtuullisen vakava asia, koska eurobondien käyttöönotto ei vain tuhoaisi suomalaisten elintasoa kymmeniksi vuosiksi, vaan se myös merkitsisi Suomen valtion itsenäisyyden loppua. Tämä olisi tietysti etenkin Kokoomuksen märkä haave, mutta maanpetoksen tiellä on ikävä kyllä pari estettä. Mitä olen kohtuullisen huonolla saksan kielen osaamisella saksalaisia keskustelupalstoja seurannut, alkaa kuppi olla olla nurin Saksanmaalla. Sama torjuva linja on ollut johdonmukainen myös virallisen Saksan antamissa lausunnoissa. Keittoa hämmentää vielä ikävä eurososialistien vihaama ilmiö, Saksan demokraattiset vaalit lähestyvät ja velkahimmelit tulevat olemaan vaalitaistelun pääaihe.

Itse olen vakuuttunut siitä, että euroalueen hajoaminen on vain ajan kysymys. On vielä arvoitus milloin on se yö, jolloin euromaiden finassisektorin yhteydet pimenevät, tilit jäätyvät ja rahaliikenne estyy. Seuraava aamuna tai ehkä puolenpäivän aikaan ainakin Kreikka, Espanja, Italia ja Portugali ovat palanneet omiin valuuttoihinsa. En ihmettelisi, vaikka Ranska ja Belgia olisivat myös ulkona eurosta. Voi jopa olla, että kansalliset valuutat palautetaan kaikkiin euromaihin.

Valuuttaunionin hajoamista seuraavassa hässäkässä eri valuuttojen arvot hakisivat pari päivää tasoaan. Lopputilanteessa Kreikan drakma lienee tasolla 60 % Saksan markkaan verrattuna ja vastaavasti Espanjan peseta ja Italian liira asettuisivat tasoon 80 % Euroopan valtavaluutasta. Ranskan frangi olisi noin 90 %:n tasolla. Suomen kansallisvarallisuudesta häviää tuona yhtenä yönä sellaiset 10-20 miljardia euroa – kiitos Kataisen ja Rehnin junailemien velkahimmeleiden, vastuun kantamisen ja ytimessä olemisen.

Virheistä kannattaa oppia ja meneillään olevan Suomen kansallisvarallisuuden tuhoamisoperaation päättymisen jälkeen suomalaisilla on pohdittavaa. Itse ehdottaisin vakavasti harkittavaksi Olli Rehnin ja Jyrki Kataisen karkottamista Zimbabween. Uskoisin Tarja Halosen ainoiden toimivien kansainvälisten yhteyksien auttavan turvapaikan saamisessa.

Mainokset
Published in: on elokuu 14, 2011 at 10:05 pm  Comments (7)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/08/14/katainen-ja-rehn-turvapaikka-hakusessa/trackback/

RSS feed for comments on this post.

7 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tämäkin vanhempi Etanan artikkeli kannatta tsekata:

  http://euroetana.blogspot.com/2011/08/siirtounioni-maksaisi-suomelle-66.html

  Kuten myös artikkelissa mainittu alkuperäistutkimus siirtounionin kustannuksista.

  http://www.dbresearch.com/PROD/DBR_INTERNET_EN-PROD/PROD0000000000276427.pdf

  Näin ylimääräisiä leikkauslistoja odotellessa…

 2. Olli Rehnin, Jyrki Kataisen JA Tarja Halosen karkottamista Zimbabween.

  Ei niitä pidä niin helpolla päästää. Kolmikko joka on tämän saanut Suomessa aikaan, pitää panna siitä edesvastuuseen, linnaan ja vasta sen jälkeen päästää karkuun Honkanummelle!

 3. Eikös Suomessa ole huomattava määrä aseenkäsittelyyn tottuneita? Mikäs nyt heitä oikein pidättelee?

 4. 24 vuotta tietokoneella, älä edes yritä vaivautua salapoliisiksi octavius

 5. Ytimiin pyrkijöistä suurin eli Paavo Lipponen ilmoittautui äskettäin presidenttiehdokkaaksi. Lipposen johdolla Suomi liittyi euroon ilman kansanäänestystä.

 6. Suomelle euro on ollut eduksi. Markka-aikaan SP:n toiminta oli aivan järkyttävää. Mitä vähemmän suomalaiset poliitikot voivat osallistua rahapolitiikkaan, sen parempi. Tosin, ei niiden pitäisi osallistua mihinkään politiikkaan, minkä julkisen talouden hoito – tai oikeammin sen seurauksena saatu ylivelkaantuminen – osoittaa.

  Paras kommentti oli kyl se Kataisen ”tämä on hyvä bisnes” kun Kreikalle rahaa lainasi. Ai jösses…

 7. Tattari? Ei minua ainakaan mikään pidättele. Lauantaina kello 12.00 alkaa minulla ainakin metsästyskausi. Koirakin jo odottaa, kun huomasi puuhani asekaapin luona.

  Kumitonttu: talousliitto on ihan ok, mutta vertaapa ei-eurossa olevan Ruotsin ja euro-Suomen kehitystä euroaikana. Vertaa uudelleen senjälkeen, kun tämä eurobordelli on maan tasalla. Olen sitä mieltä, että tässä asiassa olet harvinaista kyllä hakoteillä.

  Lyhyet perustelut (voisin pitää 10 op luentosarjankin): nykyinen rakenne tarvitsee toimiakseen:
  – yhteisen talouspolitiikan
  – yhteisen budjetin
  – yhteiset verolait
  – yhteisen sosiaalipolitiikan
  – samanlaisen hallintorakenteen
  – samanlaisen moraalin
  – jne.

  Luuletko, että edellytykset ovat helpostikin saavutettavissa?


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: