Suomi sai velkatakuut – himmelin rakentaminen jatkuu

Perussuomalaisten pelko saa aina vain koomisempia piirteitä. Kun se ajoi Urpilaisen ja Kataisen lupaamaan, ettei Kreikan toisen rahoituskierroksesta Suomi maksa mitään ilman turvaavia vakuuksia, oli hätä kädessä.

Miten säilyä ytimessä? Miten pitää niskalenkki ja oma uskottavuus? Miten torjua tulossa oleva murskatappio seuraavissa vaaleissa?

Ratkaisu oli hämmentävän nerokas: keksittiin ikiliikkuja. Suomen takaamasta Kreikalle lahjoitettavasta summasta Kreikka maksaa summan X ajalle Y Suomen hallinnoimalle tilille ja takauksien vakuutena ovat tämä summa ja sen tuottamat korkotuotot.

Ensimmäiseksi täytyy todeta järjestelyn positiiviset puolet, joita on useita.

 • Ensimmäinen on se, että Suomen asema on kiistämättä enemmän kuin nollan euron parempi kuin se oli eilen. Summa riippuu parametreista X ja Y.
 • Toiseksi järjestelylle saa nauraa vedet silmissä ja epäilemättä näiden velkahimmeleiden rakentelu myös jatkossa tuottaa lisää suurta hupia.
 • Kolmanneksi on hyvä, että rikollisille saadaan hyödyllistä tekemistä. Kun Suomessa kävelee jopa murhasta vapaaksi ilman mitään rangaistusta, lienee selvää, että järjestelyä on ollut suunnittelemassa hyvällä korvauksella Hannu Kailajärvi. Näin on saatu luovat kyvyt käyttöön.
 • Neljänneksi kreikkalaiset, espanjalaiset ja italialaiset voivat jatkaa elosteluaan rahoillamme. Sehän on heidän kannaltaan mitä iloisin asia, 13 kuukauden palkka napsahtaa taas tilille ja huijaus voi jatkua ponzin loppuun saakka.
 • Viidenneksi onnittelen Urpilaista ja Kataista nerokkaasta mediapelistä – tämä järjestely voi nimittäin johonkin typerykseen upotakin.

Entä negatiiviset puolet?

 • Suomen maksettavaksi tuleva summa riippuu siis X:n ja Y:n arvosta ja pelkään, ettei ne kovin turvaavia Suomen kannalta ole. Onko lainan juoksuaika yli kymmenen vai yli sata vuotta? Mikä on X? Eurokin riittää, jos laina-aina on tarpeeksi pitkä. Miten kiihtyvä inflaatio huomioidaan?
 • Toiseksi vakuuksilla ei tässä yhdessä rahankaatamisoperaatiossa ole suurtakaan merkitystä. EKP on rahoittanut nyt viikossa Espanjan ja Italian porsastelua 22 miljardilla eurolla ja tahti todennäköisesti vielä kiihtyy. Osa EKP:n rahanpainamisoperaatiosta lankeaa joka tapauksessa suomalaisten maksettavaksi. Niistä Sinulle ei vain puhuta mitään.
 • Vakavin asia on, että korttitalon rakentamisen jatkuu. Mitä kauemmin tämä hulluus yltyy, sitä suuremmaksi lasku muodostuu. Varautukaa siihen, että tässä bordellissa tuhoutuvat myös Suomen eläkerahastojen arvot.

_____

Sopimusteknisesti olemme näiden hullujen johdolla siirtyneet uuteen aikaan ja uuteen talouteen.

Leikitään, että olet pankinjohtaja. Tulen luoksesi ja ehdotan, että lainaan pankista 1,2 miljoonaa euroa, mutta minulla ei ole omaa rahaa eikä vakuuksia. Lisäksi olen tunnettu elostelija, patologinen valehtelija ja tuurijuoppo. Töitäkään ei ole.

Ehdotan, että sijoitamme yhdessä sulkutilille lainasta 200 tuhatta euroa kymmeneksi vuodeksi. Se ja tilin korko muodostavat lainan ainoan vakuuden eikä lainalla muita ehtoja ole. Suostut nerokkaaseen järjestelyyn.

Ostan talon ja kämpän Välimereltä, niihin menee yhteensä 800 tuhatta euroa. Parisataa tonttua vedän sileäksi käymällä huorissa ja juomalla viinaa. Rahojen loputtua kymmenen vuoden kuluttua minulla on talo, loma-asunto Välimereltä, muistoja mukavista naishenkilöistä ja lievä krapula. Sinulla on 200 tuhatta rahaa sekä sen tuottamat vuotuiset 3 %:n korkotuotot sekä vastuullasi makaa vajaan millin luottotappiot.

Esitän pahoitteluni ja ehdotan Sinulle jatkojärjestelyä. Siinä arvopaperistat luottotappiosi, annat niille jonkin hassun nimen, esim. Hedgefund International Eurobond-007 ja yrität myydä niitä markkinoilla.

Ennen kun käynnistä Harrikkani ja kaasutan pankin pihalta, lausun Sinulle lohduttavat sanat: ”Ihmisten typeryys on ääretön suure. Voi olla, että jossain on Sinua vieläkin tyhmempi ihminen ja ostaa nuo Eurobondisi. ”.

Mainokset
Published in: on elokuu 16, 2011 at 11:56 pm  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/08/16/suomi-sai-velkatakuut-himmelin-rakentaminen-jatkuu/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 kommenttiaJätä kommentti

 1. Vaihtoehto 2:
  3% koron sijaan päästetään Hannu vapaaksi niin saadaankin valuuttakaupalla 400% korko. Itseasiassa koko 22 miljardia kannattaisi sijoittaa kun korko on niin hyvä ja riskitön. Se olisi vastuulista toimintaa.

  Vaihtoehto 3:
  Kriisimallahan on tuhdit miljardien kultavarannot. Kreikan valtionvarainministeri hakee holvistaan muutaman harkon ja postittaa ne kultarahaksi.fi palveluun. Miksi matkustaa bryssellin kiusallisiin neuvotteluihin kun aurinkorannallakin loikoillen voi odottaa että rahat kolahtaa tilille. Helppoa ja vaivatonta.

 2. Omat velat on säädyllisesti lusittu pois ja pankin kanssa ollaan sujut, niin kuin Veijo Meren romaanissa.

  Se kaikki on kuitenkin vaatinut kiinnityksiä, pantteja ja henkilötakauksia, sekä säädyllisyyttä ja säännöllisyyttä lyhennyksissä ja elämässä.

  Tämä valtioiden meno on ryhtynyt nyt todella pelottamaan minua.

  VVM Urpilainen on vaihtanut mielipidettään taas eilisestäkin. Eilen hän oli sitä mieltä, että ei leikata, vaan odotetaan kasvun armahdusta.

  Tänään hän haluaa jo sitten leikata.

  Tavallinen opettaja, kuten minä, joudun olemaan mielipiteineni johdonmukainen ja kulkemaan suurin piirtein järkevää polkua.

  Näiden silmäätekevien ei näköjään tarvitse. Ei edes opettajien.

  No, onneksi on vähän metsää ja perunapeltoa. Ja muutamia verkkoja orsilla jemmassa. Onneksi olen elänyt lapsuuden, jossa opin se, miten tullaan vähällä toimeen.

  Ensi vuonna nimittäin koittaa taas aika, jolloin perunamaalla on syksyllä runsaasti nälkäistä talkooväkeä, jos vain asiasta vähän vihjaisee.

  Ihmetellä täytyy. Ihminen on loputtoman hölmö ja ahne.

  Tulemme näkemään mielenkiintoisia aikoja.

 3. Ainakin eräs demaritähti pitää tapahtunutta melkein-onnistumisena.

  ”YLE TV1:n A-studiossa haastateltu Tuomioja arvioi, että Suomi voi olla tyytyväinen eilen syntyneeseen sopuun.

  – Siinä on kysymys siitä, että Suomen asettama ehto sille, että voimme olla tulevissa tukipaketeissa mukana, on täyttynyt. Se on syntynyt Suomen ja Kreikan kahdenvälisten neuvottelujen tuloksena. Siihen pitää olla tyytyväinen, se on hyvä ratkaisu, Tuomioja sanoo.

  Tuomioja on varma, että vakuusjärjestelyt myös menevät EU:ssa läpi.

  – Se tuskin tulee osoittautumaan vaikeaksi. Kaikki ovat olleet sitä mieltä, että tukipaketti on välttämätön. En usko, että kukaan asettuu tältä osin poikkiteloin, kun tiedetään, että tämä on se edellytys, jonka täyttyessä Suomi vain voi olla mukana.

  Tuomiojan mukaan koko sopimuksessa ei ole edes kyse kovin suuresta asiasta.

  – Tämä on sivujuoni eurokriisissä muiden maiden kannalta. Tätä tuskin huomataan, Tuomioja toteaa. ”

  Niinpä niin. Suurin saavutus on, että tuskin tätä huomataan. Eihän asia ole muutenkaan kovin suuri.

 4. Vyölaukkumies: hyviä vaihtoehtoja. Suuri dilemma onkin siinä, että Kailajärvellä on tyyliä. Lisäksi hän on ÄO:nsa ylittää Kataisen, Rehnin ja Urpilaisen yhteenlasketun, valitettavasti.

  Moi Tillman pitkästä aikaa. Sinultakin loma on sitten loppu. En voisi enempää olla samaa mieltä kanssasi. Tästä vähällä toimeen tulemisesta ja sen opetuksista voisi jatkaa pitempään. Samoin kuin tätä maata runtelevasta moraalikadosta. Minne on kadonnut terve maalaisjärki, rehellisyys, työn arvostaminen ja yrittäminen?

  Seuraava suurempi investointikohteeni on muuten haulikonpanokset. Sorsa kermakastikkeessa on hyvää.

 5. Hattiwatti: vastoin geeneissä olevia tapojaan kiistämättömän älykäs Zavidovo-Erkki puhui aivan totta.

  Tämä olikin vain sivujuonne, jolla saatiin huomio pois paljon suuremmista asioista. Ensi alkuun EKP:n rahanpainamisesta ja toiseksi siitä seuranneesta faktisesta liittovaltioprosessin käynnistymisestä. Sen seurauksena taas ollaan luomassa yhteistä taloushallitusta ja yhteistä veropolitiikkaa eli liittovaltiokehityksen syventämistä (Sarkozyn ja Merkelin lausuma).

  Huijauspyramidien kriittinen piste on 88 %. Eiköhän se fakta ja tuleva lama pidä lopusta huolen.

  Se hyvä puoli tässä on, että Urpilainen saa loistaa oman 15 kuukauttansa julkisuudessa, ennen kuin se pimenee.

 6. Lukiko kukaan tätä Olli Kivisen kolumnia HS 16.8

  ”olemme vaikeuksissa jos johtajat pakoilevat Kreikan lainatakuiden tapaisiin lillukanvarsiin eivätkä sitoudu ajamaan ja todistamaan sanomaa, että jokaisen suomalaisen hyvinvointi on täysin riippuvainen muun maailman menosta eikä yksin pärjääminen tämän päivän maailmassa onnistu.”

 7. http://www.hs.fi/artikkeli/1135268630393?ref=rss

  ”Suomen ja Kreikan välistä sitovaa vakuussopimusta ei ole olemassa, kertoo saksalainen Die Welt. Lehden haastattelema Kreikan valtionvarainministeriön tiedottaja kiistää sopimuksen olemassaolon.

  ”Sopimusta ei voi vielä olla, sillä EU-maiden valtionvarainministerit tekevät tapaamisessaan päätöksen periaatteista vasta ensi viikolla”, Elias Vergitis huomauttaa Welt Onlinelle”

  Hattua nostan silti Jutalle, täti näyttää saaneen kuitenkin edes jotain aikaan =)

 8. Huhhuh, nyt on jonkun mukaan Suomi todella kovassa ytimessä ja tekemässä vaikka mitä kauheaa. Luulisi, että tässä on mesoamassa Seppo Lehto valepuvussa, mutta todellakin eräs niistä jotka maamme taloudesta vastaavat.

  http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2011/08/1375223/aktian-ekonomisti-suomi-sytyttaa-omahyvaisyydellaan-maailmanpalon

  Aktian ekonomisti: Suomi sytyttää omahyväisyydellään maailmanpalon

  ”Aktian pääekonomisti Timo Tyrväinen haukkuu Suomen vakuuskannan täysin maanrakoon. Tyrväisen mukaan Suomen takausvaatimukset aiheuttavat ketjureaktion, jossa kaikki muutkin maat ilmoittavat haluavansa Kreikalta vakuuksia lainojensa vastikkeeksi. Itävalta on jo ilmoittanut vaativansa vakuuksia, ja itävaltalaiset uskovat Helsingin Sanomien mukaan Hollannin, Slovenian ja Slovakian seuraavan perästä.

  – Voiko Suomessa olla joku poliittinen päättäjä, joka ei olisi ennakoinut että näin tässä käy? Maa kerrallaan tulee sanomaan, että tämä on keino irrottautua lainatakauksista.

  Suomea voidaan Tyrväisen mukaan hyvällä syyllä kutsua omahyväiseksi rintamakarkuriksi.

  – Palakoon manner, tuhoutukoon talous, nouskoon työttömyys! Me voimme sanoa omille kansalaisillemme sanoa että olemme toimineet heidän etunsa mukaisesti vaikka tämä on jokaiselle Euroopan maalle – ja myöskin Suomelle! – erittäin vahingollinen liike, Tyrväinen messuaa. Tulee selväksi, että Suomi on työntämässä Kreikkaa jyrkänteeltä alas.”
  ….
  ”Todisteita ei Tyrväisen mukaan tarvitse hakea kaukaa, ainoastaan alle kolmen vuoden takaa. Tuolloin Lehman Brothers -yhtiön konkurssi levisi kulovalkean tavoin koko maailmaan, vaikka yhteyksiä ei aluksi oletettu olevan. Nyt Suomi on Tyrväisen mukaan heittänyt ensimmäisen tulitikun.”

 9. Ensimmäisen kerran ajattelen että nyt pitää alkaa irtautumaan eurosta ja pienempi paha olisi jopa Väyrysen ehdotuksen mukainen kruunuun siirtyminen.
  Jos ei tapahdu nopeasti jotain mullistavaa niin tämän vuoden loppuun mennessä ollaan sellaisessa kusessa ettei ennen ole nähty.

  Itse pelkään eniten massiivista setelirahoitusta koska:
  A: Ei ole velkaa, ne on maksettu korkoineen sovitun mukaisesti.
  B: En ole viettänyt luxus elämää ja on muutama lantti säästössä.

  En näe oikein muuta vaihtoehtoa kuin setelirahoitus jolla tuetaan kaatuvaa paskakasaa laidoilta kunnes se kasvaa niin isoksi että silti vyöryy kaikkien päälle.

 10. Kiitos kommenteista.

  Mikko: luepa se kirjoittamani juttu kesäkuulta. Terijoki II:n rauniot tms. Siellä on lopussa toimintaohjeet. Itse olen toiminut niin. Mutta ota huomioon, että vastuu on Sinun ja vain Sinun. Ja on vain todella hyvä, kun Sinulla ei ole velkaa. Velallinen on aina jonkun orja.

 11. Halal kepap,
  Uskomatonta tämä potaska, mitä paskakeppi päästeli olkalaukku olallaan. Sivujuoni, jota ei kukaan huomaa…..? Ei varmaankaan….

  Oikeita toteamuksia täällä luetellaan, ihminen on loputtoman hölmö ja ahne. Ja yhdessä ne ovat varmasti kaiken tuhoava yhdistelmä. Näin se näyttää menevän.

  Hyvä ajatus on aina ja edelleen se, että elää vaatimattomasti, pienellä kulutuksella ja jopa suoraan luonnosta, jos voi.

  Meinasi mennä kahvit henkitorveen, kun täällä tuli puheeksi haulikon panokset….. siis, on mullakin kyllä haulikko.
  Mutta näinä aikoina käsiaseen maininta ja siihen rinnastettava, on melkein rikollista toimintaa…..? Näitä melkein-lausuntoja muistamme varmaan enemmänkin, mutta ei niistä nyt enempää.

  olen samaa mieltä ollut jo kauan, että jos tämä euro-kohnotus ei ala mennä parempaan suuntaan, mistä ei ole siis mitään oikeita merkkejä, niin tässä tulee vielä kusiset ajat. Pitää kaivaa ne verkot ja hankkia panoksia tarpeeksi, siis metsästykseen (selvennyt vainoharhaisille…), ja kääntää päässä asetukselle low energy/low consumption. mennä korpeen rauhaan ja kauas tästä kaikesta paskasta.

  Mielenkiintoista syksyä on luvassa. Myrskyä ja tuulta. Vähän enemmän kuin normaalisti.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: