Lehmänprothers ja muut paska-argumentit

Johtavat poliitikkomme ja mm. VVM:n huippuvirkamiehet perustelevat suomalaisten kansallisvarallisuuden tuhoamista ja sen kaatamista Välimereen ns. Lehmänprothers-argumentilla.

Argumentin taustalla on logiikka, jonka mukaan Saksan ja Ranskan pankkeja, jotka ovat sijoittaneet asiansa täysin ryssineisiin ja afrikkalaisen moraalin omaaviin EU:n oliivivyöhykkeen valtioihin, ei saa päästää konkurssiin. Siitä seuraisi luottolama, heinäsirkat söisivät Suomen paljaaksi, BKT tippuisi ja laavaa sataisi Suomen ylle.

Tyhmempi, aivan kuin minä, voisi ihmetellä, että miksi ko. pankit eivät järjestä suunnattua osakeantia ja Suomen valtio merkitse osakkeita itselleen. Saksan ja Ranskan pankkien johtajat saisivat paskaa täynnä oleviin taseisiinsa pankkien jatkon turvaavan pääomaa, pankkiirit saisivat vuotuiset satojen miljoonien tulospalkkionsa ja Suomi saisi reaalista arvoa sijoituksiensa vastineeksi osakkeiden muodossa. Samalla ongelman ytimeen päästäisiin käsiksi, eli pankkien hallinnon kautta voitaisiin kyseisten finanssilaitosten epäpätevät johtajat potkia välittömästi katselemaan uusia hommia.

Lehmänprothers on ainoa tämän eurovelkahimmelin rakentajien edes jollain tavalla logiikkaan perustuva ja edes hieman asiasisältöä edustava argumentti. Miksi ei tehdä helppoa, yksinkertaista ja varmaan suurimman osan suomalaisten oikeustajun mukaista ratkaisua? Syy on munattomuus ja kyvyttömyys ajatella itse. Hyvä esimerkki asiasta on aiemmassa postauksessani esille nostamani Arno Ahosniemi, hiipuvan ja kuihtuvan Kauppalehden päätoimittaja. Tämä luvalla sanoen munaton lammaslauma kulkee määkien lauman mukana kyseenalaistamatta tai ajattelematta mitään.

Itse perusilmiö on koko taloutta koskevissa uutisoinneissa vakava. Taloustoimittajat ovat aivan hämmentävän epäpäteviä. Ainoat omaa ajattelua omaavat löytyvät verkosta. Heistä paras on Euroetana. Valtamediassa valoa pimeyteen luovat Jan Hurri, A-P Pietilä ja Kalle Isotalo sekä satunnaisin välähdyksin Talouselämä. Surullinen on suomalaisen journalismin tila ja säälittävin se on taloustoimituksissa. Miettikää nyt – Pravdan taloustoimitusta johtaa Anna Karismo.

Sinänsä on koomista, miten EU-jargon tuhoaa itsensä. Miettikää näitä lässytyksiä:

 • Olemme EU:n ytimessä
 • Suomi kantaa vastuuta
 • Suomi ratkaisee ongelmia eikä aiheuta niitä
 • Jos Suomi ei maksa kreikkalaisten eläköitymistä 50-vuotiaina ja tue samalla Saksan ja Ranskan pankkeja, tulee Lehmänprothers. BKT tippuu ja verotuloja menetetään 40 miljardia euroa vuodessa

Valheellinen ja täysin vailla sisältöä oleva horina on saavuttanut saturaatiopisteensä. Jokainen kommentti EU:n ytimessä olemisesta ja vastuun kantamisesta aiheuttaa yleisesti jo huvittuneen kuvotusreaktion. Jargonin itseään tuhoava mekanismi on aivan sama kuin monikulttuurisuudesta höperehdinnällä.

Muistatteko vielä: Monikulttuuri on rikkaus. Buaahhahaaahhhhaaaa-aaahhhahaaa.

Afrikasta roudattu luku-, kirjoitus- ja ammattitaidoton vuohipaimen on yhtä suuri rikkaus Suomelle kuin suomalaisten rahojen kaataminen Välimereen on vastuun kantamista.

_________

Suonette anteeksi artikkelin tavallista lennokkaamman tyylin. Kärjistämisellä kun omat hyvätkin puolensa. Ja Arnolle lohdutuksen sananen: kyllä Sinustakin vielä mies tulee, jos oikein yrität. Määä-äää. Määää. Ääää.

Mainokset
Published in: on elokuu 28, 2011 at 9:45 pm  Comments (6)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/08/28/lehmanprothers-ja-muut-paska-argumentit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

6 kommenttiaJätä kommentti

 1. Lehmänbrothers mainittu tässä uutisessa.

 2. ”Suomi kantaa vastuunsa”

  Vastuunkanto on ihan eri asia, kuin mitä tuossa asiayhteydessä tarkoitetaan.

  Suomalaisillle pojille opetettiin varmaan aika yleisesti teini-iässä kun kuningas alkoholiin ja tyttöihin alkoi esiintyä kiinnostusta, että ”mies tekee mitä haluaa, mutta kantaa vastuun teoistaan” (lehtolapsilla siis peloteltiin).

  Jos Suomi siis on nyt ”kantamassa vastuuta”, niin kysyn, että mikä oli se teko, josta vastuuta kannetaan? Missä on avioton lapsemme ja kuka on äiti? Vai olisiko niin, että Giorgos mokasi, mutta härmäläinen tyytyy kiltisti maksajan osaansa?

  Lyhyesti sanottuna: Pauliina Suomesta kävi Rodoksella, tuli paksuksi ja palasi miehensä Tapanin luokse, joka tyytyväisenä elättää käenpoikaansa.

 3. Ratkaisu olisi periaatteessa simppeli: pankkeja ei saa päästää turpoamaan niin isoksi, että yhden mammuttipankin kaatuminen kaataa koko pankkijärjestelmän.

  Brasiliassa ei ole ollut pahemmin pankkikriisejä. Liekö asialla mitään tekemistä sen kanssa, että pankinjohtajat ovat pankin kaatuessa täydessä vastuussa, mm. koko henkilökohtainen omaisuus menee pankin tappioiden kattamiseen. Hillitsee kummasti moraalikatoa ja muuta perseilyä.

 4. Ave,
  Kiitos vaan lennokkaasta tyylistä, se on vallan hyvä.
  TaIdan sortua siihen itse ihan liikaakin aina välillä, kun oikein vituttaa.

  Lehmänprothers on paha paha. Näin ne raha-papit sanoo, ja meidänhän pitää saatana uskoa sitä saarnaa, eikö? 😛

  Hyvä ratkaisu olisi juuri tuo, mitä heität aluksi, mutta eihän se nyt vaan vittu käy. Kun on olemassa suami ja muut paskapäät, jotka maksaa ihan mitä vaan, kunhan saavat olla oikeissa pöydissä päättämässä ja ytimessä. Niinpä niin, ollaan saatana oikein ytimessä….?
  Ollaan oikein ongelman ytimessä, ei missään muussa.

  Niin ja näihin paha-paha ennustuksiin, niin sitten tästä lehmänprothersista seuraa vielä sellainen kauhia asia, että kikkelit kuihtuu ja putoo pois…. ai kun kauheeta!

  Parabellum.

 5. Minusta on kaikkein parasta sen asian huomaaminen, että tätä blogia luetaan niin paljon, että tällä on vaikutusta.

  Kirjoituksen julkaisemisen jälkeen ei yhtään Kokoomuksen lehmänprothers -spämmäystä ole tullut.

  Näillä mennään ja näillä muutetaan Suomi demokratiaksi.

 6. Tässä kanssa yksi hyvä suomalainen talousbloggaaja, poimii yleensä päivän kiinnostavimpia juttuja valmiiksi, tosin enklantia.
  http://morelivers.blogspot.com/

  Tosin jutut eivät ole ihan helpoimmasta päästä, ainakin itselleni monet jutut ovat vielä vaikeita, englannin talouskäsitteiden kanssa on pitänyt vähän enemmänkin pänttäillä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: