Johdatus EU:n talouskäsitteisiin – osa I

Takuu on sitoumus, jolla takuun antaja sitoutuu vastaamaan jostain velvoitteesta, joko omasta puolestaan tai toisen henkilön puolesta. Takuu on vapaamuotoinen sopimus, josta ei erikseen säädetä lailla, vaan sitä koskevat yleiset sopimus- ja velvoiteoikeudelliset periaatteet sekä takuusitoumuksessa sovitut ehdot. Tyypillinen kaupassa esiintyvä takuu on hyödykkeiden myynnissä myyjän tarjoama vapaaehtoinen kuluttajansuojaa laajentava lupaus. Tyypillisin tilanne on kestokulutushyödykkeen takuu, jossa myyjä sitoutuu esim. auton toimivan luvatulla tavalla takuuajan.

_____ 

Vakuudella tarkoitetaan sopimuksen tai lainkohdan perusteella määräytyvää vastapuolelle koituvan vahingon varalle asetettavaa panttia. Pantti on mikä tahansa arvoesine tai omaisuus, joka on jätetty vastineeksi lainasta. Pankit ja rahoitusyhtiöt haluavat yleensä kaikille lainoille vakuuden ja/tai henkilötakauksen. Luoton vakuutena käytetään yleensä asuntoa. Pankit hyväksyvät oman asunnon vakuusarvoksi yleensä enintään 70–75 % asunnon vakuuden kauppahetken käyvästä arvosta.

_____

Takuvatkutus on käsite, joka on kehitetty Suomen sisäpolitiikan tarpeisiin. Käsitteen kehittäjänä pidetään yleisesti Suomen PM Jyrki Kataista ja VVM Jutta Urpilaista. Takuvatkutuksen tarkoitus on antaa kaikista tyhmimmille Kokoomuksen ja SDP:n äänestäjille käsitys, että Suomen paskavaltioille syytämille rahoille saataisiin 100 %:n vakuus, joka luvataan hallitusohjelmassa. Todellisuudessa takuvatkutus toteutetaan niin, että Suomi menettää alkuperäisen velkasumman lisäksi Suomen veronmaksajat menettävät myös takuvatkutuksesta maksamansa summan.

Takuvatkuttamisen koomisuutta lisää se, että hallitusohjelmassa luvattu sadan prosentin vakuustavoite on pelkkä savuverho. Pelkästään yhtenä päivänä 15.9.2011 hallitus sitoutui tuhoamaan suomalaisten rahoja 6 miljardin edestä ERVV-nimisen EU:n velkahimmelin kautta. Samaan aikaan Euroopan keskuspankki EKP tuhoaa suomalaisten rahoja jatkuvasti ostamalla paskavaltioiden velkakirjoja ja joista Suomella on osavastuu. Velkahimmeleiden kautta tuhottavan suomalaisen kansallisvarallisuuden osalta kukaan ei puhu takuusta, vakuuksista eikä edes takuvatkutuksista.

Advertisement
Published in: on 16 syyskuun, 2011 at 11:15 am  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/09/16/johdatus-eun-talouskasitteisiin-osa-i/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommenttiaJätä kommentti

 1. Tiedostavalla osalla kansaa on varmaan sama olo kuin joutuisi tuoliin sidottuna katselemaan lapsensa raiskausta ja taustalla tapahtuvaa käteise(e)n takuvatkutusta.

 2. Tiedätkös Octavius, että me olemme Eurouskovaisia?

  http://www.talouselama.fi/uutiset/stubb+quotme+suomalaiset+olemme+eurouskovaisia+protestanttejaquot/a687516

 3. kuinka syvälle rectumiin pystyykään päänsä työntämään
  luopumatta ajatuksesta : kyllä sieltä näkyy valoa.

 4. Ave,
  Hyvä termi tämä takuvatkutus, hah.
  Vittu tätä taloushimmeliä, on tämä niin täydellistä sontaa ja paskaa, että alkaa jo hajukin oksettamaan.
  Ensin kukonpoika kävi ottamassa niskalenkkiä ja nyt kana koittaa samaa, ei vittu. Jotenkin tulee mieleen, että kaikki talousmiehet on täydellisiä munareita, ette saa tätä tilannetta mitenkään vakautettua? Epäpäteviä munareita kaikki tyynni, saatana.

  Usko eurostoliittoon on mennyt jo aikaa sitten. Nyt alkaa todella huolettaa, että mitä saatanan papereitä nämä kaksi tolloa on mennyt allekirjoittamaan…..?

  Taidamme olla nyt todella kusessa, jumalauta!

  Jotenkin tuntuu, että kaikki on saatana mennyt hukkaan, olemme tehneet työtä ja aina vaan työtä vuosi tolkulla, ja jotkut muut nussii meidän rahat, ja lisää hässitään…..

  Alkaa vitutuskäyrä nousta, todella. Sanon vaan, tästä bordellista ei hyvä seuraa.

  Niin, ja vielä tähän lopuksi. Saatanan somput, nyt löitte kätenne syvälle paskaan, aloitte vehkeilemään terroristi-touhujanne täällä meidän isänmaassamme, se ei vittu käy. Tulette vielä näkemään mitä tästä seuraa.

  Kaikilla teoilla on aina seuraus, myös tälle teollenne.

  Kuten Ceasar sanoi, Alea jacta est.
  Parabellum.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: