Johdatus EU:n talouskäsitteisiin – osa II

EU on usean kansalaistensa etuja ajavan kusettajavaltion ja muutaman hyväuskoisen tomppelivaltion muodostama liitto. Kokeiluna se on maailmanhistorian ensimmäinen laatuaan ja takuuvarmasti lajissaan viimeiseksi jäävä sellainen.

EU:n retoriikassa hyvin yleinen termi on vastuullinen talouspolitiikka. Mitä se siis tarkoittaa?

Elämässä ja todellisuudessa yleinen ja universaali laki on, että yhteistä omaisuutta tai yhteistä vastuuta ei ole olemassa. Tomppelivaltioissa asia on käsitetty kuitenkin hieman väärin. Tomppelit nimittäin kuvittelevat, että muut ovat yhtä idiootteja kuin he itse ja uskovat naiivisti yhteiseen edun, yhteiseen vastuun ja vaaleanpunaisten kukkasten täyttämään maailmaan, jossa lampaat syövät yhdessä susien kanssa makoisaa EU-ruohoa. Suomessa vastuullinen talouspolitiikka siis tarkoittaa pyrkimystä toimia sääntöjen mukaan ja mm. tavoitetta elää tulojen mukaan.

Todellisessa elämässä Suomen harjoittama vastuullinen talouspolitiikka tarkoittaisi silmitöntä velkaantumista. Esimerkiksi nyt kaikista vastuullisinta talouspolitiikkaa Suomen hallitukselta olisi lahjoittaa vuositasolla 20 000 euroa jokaiselle suomalaiselle aikuiselle ilman vastiketta. Vastikkeen maksamisen yhteydessä suomalaisia kehotettaisiin siirtämään rahat pois Suomesta ja euroalueelta esim. kanadalaisiin kaivosteollisuuden osakkeisiin. Velkaantumistahti olisi noin 60 miljardia vuodessa.

Tätä jatkettaisiin niin kauan, kunnes Suomen luottoluokitus olisi romahtanut euromaiden keskimääräiselle tasolle ja EU:sta saapuisi jokin delagaatio vaatimaan talouskurin noudattamista. Tämän jälkeen tehostettaisiin vastuullisen talouspolitiikan harjoittamista ja puolitettaisiin maksettu tuki 10 000 euroon. Budjettileikkaukset olisi tehty ja matka vastuullisen talouspolitiikan tiellä jatkuisi. Velkaantumisellahan ei euroalueella ole mitään merkitystä, koska velat ovat yhteisiä ja joku muu ne maksaa pois.

Vasta tämän poliittisen linjamuutoksen jälkeen Suomi voisi olla ylpeä olemisestaan EU:n ytimessä – siellä todellisen pahuuden ytimessä.

Advertisement
Published in: on 17 syyskuun, 2011 at 4:38 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/09/17/johdatus-eun-talouskasitteisiin-osa-ii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Olet oikeilla jäljillä Octavius, nyt kuitenkin näyttää jo siltä että EU. vaikeudet alkavat olla siinä mittaluokassa että euroopan AAA luokituksen omaavien maksamaan joutuvien valtioiden kansalaisten mitta alkaa olla täysi ja malja vuotaa yli!
  Kreikan kansa pannaan niin ahtaalle että toimeentulo käy mahdottomaksi, sairaalat eivä saa enään lääketahtailta lääkkeitä ynm…., ne jotka sopan ovat keittäneen häipyvät kuin Aldo Moro yöhön!
  Samoin käy meidän rakkaassa Suomessa, kun se niin paljon perään kuulutetun vastuunkannon aika koittaa, ja ilmeisesti hyvinkin pian, niin saattepa nähdä vastuunkatajia ei ole, eikä löydy, vastuun kantaa ne Suomalaiset veronmksajat sekä pk yritykset jotka kiltisti ovat hoitaneet asiansa ja työnsä ja joilla ei ole osaa eikä arpaa tähä ääliömäiseen EU. hölmöilyyn, joka on historiassa vertaansa vailla oleva kusetus!!

 2. Octavius. Kiitos, tämä oli erinomaisen tyhjentävä johdatus.

  Toisinajattelija. Olet mennyt HS:n halpaan tuossa lääkeasiassa: http://hampaankolosta.blogspot.com/2011/09/saalikaamme-edes.html

 3. Ave,
  Nyt alkaa tapahtua, puheet on horistu ja rahat on nussittu.
  Vitutus alkaa hiipiä härmäläisen kansalaisen mieleen, siis että vieläkö vaan pitää maksaa lisää joillekin banaanivaltiolle?

  Ei vittu, ei makseta enää latiakaan, kai tämän sirkuksen juoni on jo tullut selväksi. On rahojen tuhlaajat ja sitten on tämän perseilyn maksajat, siis me.

  Alkaa huolettaa, mitä tästä kaikesta paskasta tulee vielä?
  Balkanilla ei ole rajat vieläkään kohdallaan, eli se on edelleen se euroopan ruutiynnyri, kuten se oli jo ww2 aikaan. Se huolettaa, että kreikan kapinat leviävät naapureihin…..

  Vastuullinen talouspolitiikka, vai niin. Kai täällä on ennenkin osattu asioita hoitaa, eikö se ole ollut vastuullisuutta?
  Ei tämä rahan lapioiminen persereikään ole vastuullisuutta, ei saatanan todellakaan ole! Kaikenmaailman sosiallistit, demarit, virheet, kommarit ja vielä jopa siniset sosialistit huutavat yhteen kuoroon, että pitää olla vastuullista talouspolitiikkaa. Jees, ne kaikki ovat väärässä.
  Näin yksinkertaista se on.

  Pitää uskaltaa ottaa se eka askel, vetää pää pois eu-perseestä. Sitten katella ympärillleen mitä oikeasti on tapahtumassa. Siitä se alkaa se oikea elämä ja todellisuuden myöntäminen. Ensimmäinen askel kohti tervehtymistä.

  Rohkeasti vaan nyt kaikki sossut ja kommarit, siitä se alkaa. Vielä on jotain pelastettavissa. Mutta jos edelleen päätätte pitää päänne perseessä, meille käy huonosti, ja myös teille….

  Parabellum.

 4. Vinkkinä: jos alkaa liikaa masentaa niin auttaa kummasti amerikkalainen Bluegrass-musiikki nettiradion kautta.

  Kummastelen aina sitä miten vähän tuota amerikkalaista mainiota kansanmusiikkia tulee suomen radioiden kautta. Hesassakaan ei tietääkseni ole paikkoja jota sitä pääsee satunnaisesti kuuntelemaan.

 5. Kiitos kommenteista.

  Jaassu: eikö Storyvillessä tuota tule joka toinen viikko? Vanhallakin on muistaakseni ollut samaa kamaa ainakin joskus? No – voin olla väärässä.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: