Johdatus EU:n talouskäsitteisiin – osa III

Suomalaisen eliitin EU-viestinnässä on korostettu koko velkakriisin ajan Suomen poliittista pääomaa ja sen merkitystä. Mitä tämä ihmeellinen poliittinen pääoma sitten on?

Suomen EU-politiikka on sen alusta saakka, eli 16 vuoden ajan ollut hämmentävän johdonmukaista. Sen ainoa periaate on periksiantaminen ja kaikkeen mahdolliseen suostuminen. Sen vuoksi Suomessa on pyöriäisvalvojia, vaikka pyöriäisiä ei Suomen aluevesillä ole. Sen vuoksi Suomen suhteellinen osuus EU:n nettomaksajana on suurin. Esimerkkejä asiasta on loputtomiin.

Tämän nöyristelevän ja lammasmaisen politiikan vastapainoksi eliitti on kuvitellut, että Suomea arvostettaisiin ja saisimme poliittista pääomaa myöhempää käyttöä varten. Käytännön vertauksena siis Suomi-reppana, tuo nurkassa kyyhöttävä tomppeli, anelee luuserina säälipillua ja kuvittelee olevansa jossain EU:n ytimessä.

Perussuomalaisten nopea nousu ja ajan hengen muuttuminen sai Kataisen kommunistihallituksen linjaamaan peloissaan, ettei Suomi enää lahjoita rahojaan ilman takuvatkutuksia. Tämä oli Suomen ensimmäinen vaatimus mistään Suomelle tärkeästä asiasta 16 vuoteen. Puolen sukupolven aikajakso kului ja tarvittiin nouseva vallankumous siihen, että Suomi sai suunsa auki.

Mikä onkaan lopputulos? Miten luusereiden keräämä poliittinen pääoma arvostettiin EU:ssa?

Osuvimmin Suomen ansaitseman poliittisen pääoman arvon kiteytti Itävällan valtiovarainministeri Maria Fekter, jonka mukaan takuvatkutuksista tehdään niin kalliita, ettei kukaan niitä halua. En usko, että suvereenien valtioiden välillä vastaavan kaltaisia suoria nöyryytyksiä ja vittuiluita löytyy historiasta ainakaan rauhan aikana kovin montaa kappaletta.

Vaikka tekisi mieli todeta, että Itävalta ja EU on paska maa, täytyy tunnustaa Marian tehneen Suomelle palveluksen. Lorottamalla suoraan Kataisen ja Urpilaisen silmille hän osoitti käytännön tasolla, että Suomen lampaana hankkima poliittinen pääoma EU:ssa on naurun ja ivan aihe.

Suomen nykyinen linja perustuu epäilemättä Armfeldin kuuluisan ohjeen nykyhallituksen modaamaan versioon: ”Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme tule, olkaamme siis käytettyä EU:n vessapaperia.”

Published in: on 25 syyskuun, 2011 at 11:44 pm  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/09/25/johdatus-eun-talouskasitteisiin-osa-iii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommenttiaJätä kommentti

 1. Octavius, aikanaan noita sun talouskäsitteitä opetetaan koulussa sekä historian että kansalaistaidon tunneilla. Historiantunneilla otsakkeella ”näin todella tehtiin” ja kansalaistaidon tunnilla otsakkeella ”älkää ny helvetissä enää tehkö näin”.

 2. Perustuslakimuutos>> Suomi on euroopan unionin jäsen.piste on kyllä sen luokan poliiittisen pääoman
  nosto,,,pokeritermein ”all in”

  Jollei tolla irtoa kunnioitusta kovimmassa ytimessä sijaitsevissa kabineteissa,, niin ei sitten millään.Voi päästä jopa kovilta seinänvieruspenkeiltä tarjoilemaan
  kuohuviiniä pyöreän pöydän äärellä istuville.
  Omakustannushintaan.

 3. Muistelen jonkin EU maan poliitikon sen jo pari vuotta sitten sanoneen suoraankin. Että Brysselissä naureskellaan jutulla, jonka mukaan Suomi sanoo aina KYLLÄ jo ennenkuin päätösehdotusta on edes saatu neuvoteltua valmiiksi. Suomalaiset poliitikot ovat siis olleet eurooppalaisessa yhteistyössä pelkkä vitsi. Se koulukiusaajien nössö uhri, joka pokkuroi ja matelee rääkkääjiään koska kuvittelee mielessään, että JOS minä teen kaiken mitä ne kiusaajat käskee, niin sitten minusta varmasti tulee pidetään…tai ainakin kiustaan vähän vähemmän.

 4. ave,
  hah, olipa taas hyvää juttu, säälipillua odottava nurkassa istuva tomppeli, hah!

  jees, on siellä pöytien ääressä ollut kukonpoikaa liikkeellä, ja nyt on kana. voi vittu, siellä ne ottaa niskalenkkiä markkinavoimista, edelleen…

  ei helvetti näitä niliviäisiä, vitun munarit saatana.

  kohta nähdään, kun markkinatalouden suuri ja ihmmeellinen eurostoliitto menee perseelleen. aivan kuten meni neuvostoliitto.

  mitähän sitten tapahtuu…..?

 5. Uskon näidenkin poliitikoiden ainakin suurimmaksi osaksi tehneen asioita vilpittömin mielin vaikka kansan mielestä näin ei ole käynytkään ja perussuomalaiset on olleet ne jotka ovat huutaneet ettei keisarilla ole vaatteita.
  En kyllä haluaisi olla Käteisen&co housuissa monestakaan syystä mutta lähinnä siksi ettei heillä ole mitään mahdollisuutta pelastaa kasvojaan, heille joko nauretaan joko ”EU:n kovassa ytimessä” tai sitten sen tekee Suomen kansa kun nieleekin lupaukset.

  Kaikista eniten minua kummastuttaa miksei mediat pidä meteliä Suomen pankin ostamista velkakirjoista joka on periaatteessa aivan sama kuin nyt käsiteltävänä oleva laina-asia?

 6. hah,
  juuri katsoin 10 paskauutiset, ja siellä valtakunnan virallinen pillu, ollirehn, taas mumisi jotain vitun tärkeetä.
  piti laittaa ääntä toosaan, että jotain kuuli siitä jokeltamisesta.

  taisi siellä taas tulla naamasta lause, että markkinavoimista otetaan nisklanekkiä?
  ei voi vittu olla totta! tämä tomppeli jauhaa samaa paskaa kuin kana ja kukonpoika.

  niin, perussuomalaiset sentään pitää ääntä oikesta asioista. muut paremmaat ihmiset koittaa työntää meille sitä saatanan samaa eurostoliitto-paskaa, aina vaan ja uudelleen ja taas uudelleen.

  pitääkä ne meitä aivan tamppooneina?
  ei voi käsittää tuollaista ylimielisyyttä, täytyy olla jotain pahasti pielessä ajatuksissa ja käsityskyvyssä.

  kyllä se ahneus teettää ihmeellisiä asioita, säälittävää paska-sakkia kaikki talousrunkut, jokainen. mennään kriisistä toiseen, aina uudelleen. eikö talousmiehet oikein osaa hommaansa?

 7. No onhan sanomattakin selvää, että täällä periferiassa ja neukkujen kanssa rajan pinnassa eläessä ei normaalit lait päde. Ei olla keski-eurooppalaisia – EI. Eikä tulla keskieurooppalaisiksi. EI.

  Me vaan aikoinamme oltimme niin pirun onnellisia kun :
  DDR, Tsekkoslovakia, Unkari, Puola – ja mitä muita neukkujen vallan alla olleita vanhan keskieuroopan valtioita oli. Että kuuntelimme sydän kurkussa, kun panssarit esim. Unkariin vierivät. Ja monta muutakin tapausta oli tässä erikseen mainitsematta.

  Eiköhän nosteta liput noille entisille keskieuroopan valtioille. Vai onko niin, että me entisenä neukkujen hännystelijöinä tulemmekin kohta kuulemaan oman kohtalomme – kun oltiin niin neukkulaisia ja unohdimme muut. Mutta HEI. DDR oli meidänkin kamu. Juma nyt muistin.

 8. Nykyinen tilanne vain on sellainen, että Suomen takuusvaatimukset ovat järjettömiä. Tässä ollaan pelastamassa konkurssimaita ja Suomi toiminnallaan pitää balanssin entisellään. Jos kaikki maat toimisivat kuten Suomi, raha vain kiertäisi järjestelmän sisällä eikä tilanne muuttuisi mihinkään. Ei mikään ihme, että EU:ssa pyöritellään silmiä. Lainatakuissa ei yksinkertaisesti ole järkeä:
  1) maa saa lainatakuut konkurssimaalta, konkurssimaan velka nousee entisestään
  2) konkurssimaan velan noustessa sen maksuvaikeudet lisääntyvät
  3) maksuvaikeuksien lisääntyessä rahojen takaisinsaamisen mahdollisuus heikkenee entisestään maan lähestyessä konkurssia entistä nopeammin

  Se mitä Katainen ja Urpilainen tekivät ei ole millään tasolla järkevää, se on pelkkä sisäpoliittinen silmänkääntötemppu.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: