Jyrki Kataisen kootut, osa IV

 • Irlannille ja Portugalille annettujen takauksien yhteissumma on 1,9 miljardia euroa. Lisää vastuita ei voi tulla, koska emme jatkossa edes harkitse lainatakuiden myöntämistä ilman täysimääräisiä vakuuksia, Katainen toteaa tiedotteessa. ”On oikeastaan turha puhua isommista teoreettisista miljardimääristä, koska täysimittaiset vakuudet rajaavat vastuumme tuonne alle kahden miljardin. Se kaksi miljardia on oikeastaan ainoa luku, joka tavallisen suomalaisen kannattaa muistaa.” (Uusi Suomi 17.5.2011).
 • Katainen arvioi, ettei rahaston nettosumman kasvattamiselle (ERVV) löytyisi Suomesta tukea. ”Ei tietenkään suhtauduta positiivisesti. En usko, että semmoiseen on missään varaa. Siinä alkaa jo olla uskottavuus vaakalaudalla pahemman kerran.” Kriisirahaston nelinkertaistaminen tarkoittaisi myös Suomen osuuden nelinkertaistamista, käytännössä kymmeniin miljardeihin euroihin, lähelle kansallista vuosibudjettia. Kataisen mukaan valtiot ovat keskustelleet sen sijaan nykyisen rahaston vivuttamisesta, kuten pankit tekevät. (YLE 26.9.2011).

Tavallisen suomalaisen muistisäännöksi mainostettu 2 miljardia euroa on kasvanut noin 20 miljardiin euroon (ml. suorat lainat sekä EKP:n bondiostojen tuoma lisävastuu) eikä vakuuksista ole tietoakaan. Summa on siis kymmenkertaistunut ilman vakuuksia jo nyt. Jo ennen kuin euroalueen uusin velkahimmeli ERVV on edes hyväksytty, on Katainen jo neuvotellut sen nelinkertaistamisesta velkaa ottamalla. Aikamme suurin valehtelija väittää silmät kirkkaina, ettei ERVV:n nelinkertaistaminen 2000 miljardiin euroon lisäisi Suomen vastuita. Kataisen mainostaman vivuttamisen jälkeen Suomen vastuu tulee olemaan 50-70 miljardin euron luokkaa. Summa voi kasvaa vielä tästäkin käytännössä rajattomasti riippuen siitä, mitkä euroalueen maat romahtavat seuraavaksi (Edit: toimimaton linkki poistettu. Faktan voi tarkistaa ERVV:n sopimustekstistä. Jos väitteessäni on jokin epätarkkuus tai väärinymmärrys, pyydän laittamaan viestiä kommentteihin, kiitos). Suomen vastuiden lisäämistä ei tarvitse enää hyväksyä eduskunnassa, vaan hallituksen tiedonanto riittää. Tämän lisäksi Kokoomukselle riittää se, että tavalliset suomalaiset muistavat luvun 2 miljardia – kaikkien valheiden äidin.

 • Viime päivinä markkinoilla riehunut pörssimyrsky ei ole ennenkuulumaton, on pääministeri Jyrki Katainen (kok.) sanonut uutistoimisto Bloombergin mukaan. Kataisen mukaan kyseessä on ”tyypillinen elokuun paniikki”.- Finanssimarkkinoiden toimijoista monet ovat lomalla ja markkinoiden ohuus tarkoittaa sitä, että yksittäiset treidaajat voivat heilauttaa niitä. Myllerrys markkinoilla on tarpeettoman suurta, Katainen arvioi. (Bloomberg 10.8.2011).

Heinäkuusta syyskuuhun eli kolmen kuukauden jaksolla Helsingin osakeindeksi HEX on romahtanut 22 %. Helsingin pörssin 90-vuotisessa historiassa lasku on kymmenen suurimman pudotuksen joukossa – tyypillinen elokuun paniikki siis.

Kaikki Jumalat suomalaisia varjelkoon.

Mainokset
Published in: on syyskuu 30, 2011 at 1:10 pm  Comments (8)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/09/30/jyrki-kataisen-kootut-osa-iv/trackback/

RSS feed for comments on this post.

8 kommenttiaJätä kommentti

 1. Jos inflaatio on todellakin tota luokkaa pitäisi se pikaisesti alkaa näkymään tilinauhassa.
  Yksi tai kaksi nollaa lisää joka tiliin.

 2. Minäpä luulen että Katainen ei oikeasti ymmärrä tätä kokonaisuutta. Miten voisikaan lyhyen matikan kutosella olla aivoja käsittää tällaisia asioita? Poliitikkojen pitäisi pysyä kaukana talousasioista. Itsenäinen keskuspankki tarkoittaa juuri sitä, että siellä häärii ammattilaiset eikä harrastelijat. Paitsi tietysti EKP, jossa häärii eläkkeelle pistetyt poliittiset broilerit.

 3. Lähteet, linkkiä?

 4. Kiitos kommenteista taas kerran.

  A.J. Uskon, että osaat lukea. Lähteet on mainittu lainausten suluissa. Sulut näyttävät tältä: (). Jos et osaa laittaa lainausta, päivämäärää ja lähdettä samaan hakuun, niin en voi valitettavasti auttaa. Jos löydät lainauksista yhdenkin asiavirheen, korjaan sen heti.

  Jorma: Jykä kyllä tietää mitä hän tekee. Hän tekee Liittovaltiota jota ennen Neuvostoliitoksi kutsuttiin.

 5. Hauska tuo ”elokussa markkinat ovat ohuita kun treidaajat lomailevat”-näkemys. Samalla logiikalla kuitenkin ajetaan Tobinin veroa, jotta saadaan vähennettyä arbitraasia. Mutta, vittuako ne noitä idiootteja kiinnostaa, kunhan oma tili tulee säännöllisesti.

 6. ^^Juuh Kumitonttu, arvaa vain mitä kommareiden ajama Tobinin vero saa jo yksistään aikaan.

  No – se on vain yksi osa uutta Eurostoliittoa. Vain pieni osa.

 7. ”rajattomasti” linkki parlamentin sivuille expired. Mainio kirjoitus, mielestäni tällaiset politikkojen lausuntojen muistelut kuuluisivat myös valtamedialle, jotta se tulisi kansan tietoon. Harmi että näin ei ole.

 8. http://suuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/88271-suomen-saamiset-euroopasta

  Tuolla on joku taulukko sisältäen numerodataa aiheesta.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: