Suomi-kylä

Seinäjoelle on perustettu Yrityskylä, joka ohjaa alakoululaisia ymmärtämään yrittäjyyttä ja yhteiskunnan toimintaa. Kyse on Taloudellisen tiedotustoimiston luomasta oppimisympäristöstä. Koululuokat viettävät Yrityskylässä päivän, käyvät töissä, saavat palkkaa ja ostavat saamallaan palkalla tuotteita.

Yrityskylä toimii Seinäjoella Varastotieltä vuokratuissa tiloissa joulukuun puoleen väliin saakka. Loppuvuoden aikana kylässä käy töissä noin 1700 oppilasta Etelä-Pohjanmaalta.

Ideasta on innostunut myös Sisäministeriö, joka suunnittelee vastaavia Suomi-kyliä Afrikan ja Lähi-idän kaikkein takapajuisimmille alueille kotoutumisen nopeuttamiseksi. Aluevalinnassa on painottunut vahvasti Suomeen halutun maahanmuuton toivotut ja reaaliset lähtöalueet.

Suomi-kylään tulee Kelan toimisto, terveyskeskus, Monica-niminen palvelutalo, turvakoti, tavaratalo ja asuinkerrostalo. Asukkaat oppivat asioimaan Kelassa, jossa heille maksetaan normaalit sosiaalituet, harkinnanvaraiset tuet, maahanmuuttajien erityistuet, asumislisät, lapsilisät sekä maksusitoumukset, joita he Suomessakin tulevat saamaan. Samalla uutta elämää harjoittelevat uussuomalaiset oppivat euron arvon ostaessaan merkkivaatteita ja uusinta elektroniikkaa euroilla ja parhainta mahdollista kodinkalustusta Kelan maksusitoumuksilla paikalla olevasta tavaratalosta.

Monica-palvelutalossa voi pelailla pelejä sekä viettää monikulttuurista aikaa. Vastaavasti terveyskeskuksessa voi hoidattaa itsensä kuntoon ja tehdä valmiiksi hoitosuunnitelman Suomeen siirtymisen jälkeiseksi ajaksi mm. HIV:tä ja tuberkuloosia varten.

Asuinkerrostalossa voi harjoitella asunnon ja koko kerrostalon tuhoamista ja sitä, miten paikallinen torakkakanta sopeutuu gyproc-levyjen muodostamaan elinympäristöön. Osalle suurperheistä osoitetaan useampia asuntoja, joiden vuokraamisella heidät koulutetaan yritystoiminnan alkuun. Muu työelämään harjoittelu tapahtuu automaattisesti tulkki-urapolun kautta. Suomihan kärvistelee suorastaan röhkivän tulkkipulan kourissa.

Asiakkaita nimittäin palvelee jokaisessa Suomi-kylässä normaalin henkilökunnan lisäksi 150 tulkkia. Suomi-kylien perustaminen ei maksa Sisäministeriön laskelmien mukaan mitään, koska rahat otetaan valtion budjetista alun perin maanpuolustukseen varatuista määrärahoista.

Lisätietoja: Kristina Stenman, Sisäministeriö, (etunimi.sukunimi@interim.fi).

Mainokset
Published in: on lokakuu 7, 2011 at 4:01 pm  Comments (14)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/10/07/suomi-kyla/trackback/

RSS feed for comments on this post.

14 kommenttiaJätä kommentti

 1. Ihan tässä vain ihmettelen että mahtaako simuloitu Kela maksaa diskorahaa, ja onkohan siellä diskoja ollenkaan. Noloa tulla tänne Suomeen osaamatta BeeGeesin kipaleiden askelkuvioita.

 2. Tuopa on karrikoidusti pelottavan totta, pointti on vain että sisäministeriön mukaan se ei maksa mitään, niin kuin ei Kreikankaan tukipaketit, Jutta Suuri sekä nykyhallitus on kehittäny innovaation vertaasa vailla olevan, millä menot sekä velat muuttuvat tuottaviksi saataviksi, Suomalaisten varonmaksajien rahat ovat turvattu! täysin varma vientituote, uusi nokia suorastaan.., ongelma vain on se miten muut EU. maat saadaan oivaltamaan tämä nerous!
  Sdp.n pitämässään kokouksessaan kaikki läsnäolevat ylistivät tätä neroutta seisaaltaan kuin entisessa NKP kokouksessa.
  Lainaan erästä kirjoittajaa, joka osuvasti kuvasi Jutan vakuuksia, Jutta Urpilainen teki ilmaveivin omaan maaliin, muut sen huomasivat mutta jutta ei eikä SDP!

 3. Aivan loistava.

  Nyt on ollut flow päällä. 😉

 4. Ei saa pelotella….

 5. Ettei kuitenkin interMIN.fi ?

 6. Minä todella toivon, että kirjoituksesi on fiktiota.

 7. Kiitos kommenteista.

  Minäkin toivoisin, että tämä olisi vain sairas valhe.

  Jokainen voi katsoa ympärilleen ja todeta pitääkö se paikkansa vai ei?

 8. MITA? Eiko siella ole ”Nain saat pildea ja sita kautta kansalaisuuden” pikakurssia ?

 9. Kai siellä kielletään seksin osto valkoiselta mieheltä.

 10. Sen verran korjausta, että harkinnanvaraiset (lol) diskorahat ja maksusitoumukset muotivaatteisiin, kännyköihin, polkupyöriin, silmälaseihin, huonekaluihin, viihde-elektroniikkaan jne. haetaan sosiaalitoimistosta eli sossusta eli fattasta, ei KELAsta.

  KELA maksaa siis vain työttömyysrahat, asumistuen, maahanmuuttajan tuen, kotoutumistuen, lapsilisät, yksinhuoltajan tuet, maahanmuuttajan takuueläkkeen ja työkyvyttömyyskorvauksen.

  Sossusta haetaan myös taksikortit ja uimahallien ja kuntosalien kuukausiliput.

 11. Ensimmäiset kylät voisi rakentaa sinne, missä käymäläseuran rakennusprojektit ovat jo tuottaneet upeaa tulosta. Ainakin yhteen afrikkalaiseen sulhasmieheen olivat nopsasti pesiytyneet peräti geneettiset juhlimistavat.

  Parin kuukauden kuluttua taas juhlitaan! Saadaankohan jo siihen mennessä kotoutumisen primukset suoraan Suomi-kylästä juhlien emännän iloksi?

 12. Hah, nauru tuli ja kiva ivallinen olo. Samalla kouraisi, että tämä voisi olla sanasta sanaan totta…. vai onko?

  Pakko kehittää vielä….. Monicassa on taikaseinä, josta saa revittyä sitä kelanmyöntämää disco-rahaa. Sitä voi harjoitella ihan omalla somppu-pankkikortilla (kelasta), ja sieltä tulee euroja aivan kuten täältäkin! Taianomaista, ja kotouttaminen ikäänkuin lentää eteenpäin, vittu.

  Jep, Monicassa on sitten myös disco, aivan vitun ihkua ja kivaa! Siellä maahanmuutto-virkamiehet bailaavat paikallisten kanssa, sekin on vitun ihkua ja upeeta.

  Sitten bonus-kortti….!
  Aivan, Monican discon takahuoneissa voi harjoitella terrorismi-puuhastelua, kelan rahoilla voi värvätä kaikenlaisia rullahuulia tekemään aktivistien rohkeita juttuja….. ai kun fantsua! Kotouttaminen on ihanaa! hah

  Pulinaa….
  Muuten nyt on tapahtumassa mielenkiintoinen tulonsiirto-operaatio eurostoliitossa, suomen ja pv:n rahat internoidaan, annetaan velkahimmelin avulla kreikkaan, joka ostaa niillä 400 Abrams-vaunua ja muuta sotavarustetta. Jotenkin alkaa tulla tunne, että pv:n hlöstölle on jaettu tässä rahanajako-pelissä musta-pekka kortti. Ai vittu, siis pekka-kortti. …..

  Taidan sanoa kaikille tähän saatanan siirto-operaation osallistuville, haistakaa saatana iso kreikkalinen vittu! 😛

 13. Morjens; koitan lähettää tämän uudelleen:

  Sen verran korjausta, että harkinnanvaraiset (lol) diskorahat ja maksusitoumukset muotivaatteisiin, kännyköihin, polkupyöriin, silmälaseihin, huonekaluihin, viihde-elektroniikkaan jne. haetaan sosiaalitoimistosta eli sossusta eli fattasta, ei KELAsta.

  KELA maksaa siis vain työttömyysrahat, asumistuen, maahanmuuttajan tuen, kotoutumistuen, lapsilisät, yksinhuoltajan tuet, maahanmuuttajan takuueläkkeen ja työkyvyttömyyskorvauksen.

  Sossusta haetaan myös taksikortit ja uimahallien ja kuntosalien kuukausiliput.

 14. Kiitos kommenteista.

  DatS: en korjaa virhettäni tekstiin, koska luotan nyt siihen, että kommenttien kautta tuleva korjaus hoitaa tuon asiavirheen. Itselläni ei kauheasti ole kokemuksia noista rahanjakoluukuista. Hyviä lisäyksiä nämä taksikortit ja liikuntapaikkojen kk-liput sun muut – voi Jeesus tätä touhua.

  Kannattaa siinä ihmetellä, että mihin ne veroeurot oikein menevät? Onneksi meillä on varaa.

  Muistakaa, että kuntavaalit ovat ovella. Muutetaan – saatana – koko Suomi sinivalkoiseksi.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: