EVM rautalangasta ja ennustus heräävästä raivosta

Suomen eduskunta äänesti EVVR-rahaston, eli euro-alueen väliaikaisen tukirahaston takauksien nostamisesta 14 miljardiin Suomen osalta. Hallitusohjelmassa todetaan, että vastuumme eivät saa kasvaa Portugali-lainapaketin jälkeen. Hassua – eikö totta?

Tämä on vielä pientä. Vuoden 2012 aikana nykyinen Suomen kommunisti- ja liittovaltiohallitus tulee hyväksymään euroalueen pysyvän takausrahaston eli EVM:n. Tämän rahaston säädösten mukaan, jos jokin jäsen ei kykene vastaamaan takauksesta, jää loput jäljellä jääneiden maksettavaksi osuuksiensa mukaan.

Nyt on jo täysin varmaa, etteivät Italia, Espanja, Irlanti, Belgia ja Ranska osuudet tule talkoisiin osallistumaan lasketulla 417 miljardin osuudella. Suomen maksuosuus kasvaa siis Saksan, Hollannin, Itävallan ja ehkä parin muun maan kanssa tämän osuuden verran. Maksuosuutemme kasvaa siis noin 2,5-kertaiseksi aivan väistämättä. Rahassa summa on noin 35 miljardia eli sama kuin yhden vuoden Suomen kerättävien verotulojen määrä.

Ja kertauksena: hallitusohjelmassa todetaan, ettei Suomen vastuut saa kasvaa Portugali-lainapaketin jälkeen.

Liittovaltiota ajava eliitti ja siihen vahvimmin henkilöityvät ihmiset eivät taida ymmärtää yhtä historian antamaa opetusta. Kaikella on rajansa. EU:n eliitti lienee jo rikkonut sen rajan, jossa demokratian halveksiminen, moraalittomuus ja oman edun tavoittelu herättää jossain yksilössä tai jossain ryhmässä halun käyttää fyysistä väkivaltaa.

Odotan surullisella mielenkiinnolla – missä ja miten?

Advertisement
Published in: on 13 lokakuun, 2011 at 3:33 pm  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/10/13/evm-rautalangasta-ja-ennustus-heraavasta-raivosta/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 kommenttiaJätä kommentti

 1. Pian alkaa jossain ja joillakuilla tulla RAF:ää ja Rosso Brigadea ikävä. Ei ehkä Suomessa, mutta tuolla Euroopassa on hieman toisenlaiset poliittiset perinteet. Voisiko sen vanhan vasemmiston sloganin, ”Tapa talonpoika päivässä” kääntää kansainväliseen käyttöön vaikkapa tyyliin: Keep economy clean, kill the Banskter per day?

 2. Jotka eivät opi historiasta, ovat pakotettuja kertaamaan sitä.

 3. Totta, väkivalta on jo väistämätön ja kytee jo syvällä kansan mielessä. Mitä pidempään se kytee, sitä raivoisampaa se on.

 4. Ave,
  Mielenkiintoisia lauseita täällä kirjotellaan nyt, väkivallasta on puhe.
  Ehkä jotkut lukijat muistavat pomppiksen baanalit varoitukset jo kauan sitten, että ei tästä touhusta hyvä seuraa, Vapaussota 2 on tulossa jne.
  Ja moni muu on näin lausunut.

  Nyt pitää näistä asioista lausua kieli keskellä suuta, eletään sellaisia stasi-vainojen aikoja, että meistä jokainen voidaan koska tahansa leimata valtion viholliseksi vihapuheiden vuoksi. eurostoliiton totalitarismi pahenee koko ajan samalla kun se tekee aina vaan kusipäisempiä päätöksiä, ja niitä ei saa arvostella.

  Von Clausewitz jo kirjotteli, että sota on politiikan jatke, toisin keinoin.
  Niin se vaan on, ei nämä doktriinit minnekään ole hävinneet. sosialistit kuvittelevat kaikenlaista paskanhuuruista utopiaa jostain liittovaltiosta ja että kyllä tämä tästä, kun vaan kerätään maksuja ja veroja tarpeeksi. Pakotetaan muut maksamaan kun menee hommat peräaukkoon.

  Ei toimi, ei ole ennenkään toimiut, ei neuvostoliitossa, eikä nyt.

  Niin, on väistämättä selvää, että nyt on alkanut kansan syvissä riveissä keskustelut, että mihin tämä kaikki touhu johtaa? On havaittavissa todellista tyytymättömyyttä, ja juuri keski-luokassa. Hmm, jotain tästäkin on ollut juttua….
  Huolestuneena odotan, mitä tatkossa tapahtuu eurostoliitossa, keskushallinnossa, näissä vitun velkaraha-himmeleissä. Ja mitä seuraa sitten?

  Näkymät ovat melko synkät, kun sanoo asian kauniisti.
  Seurataan tilannetta pojat!
  Amen.

 5. Ei se am Pomppeius perkele riitä, että seurataan tässä vain tilannetta pojat! Nyt, siis NYT on pantava kaikki peliin, että pysyvästä takausrahastosta ei tehdä myönteistä päätöstä. Ainoa perusteltu ratkaisu olisi pitäytyä jyrkästi ja täysin ehdoitta EUn perustamissopimuksen artiklaan 125, eli siihen härskisti ylikäveltyyn ’no bailout’ periaatteeseen. Jos Euroopan pankkijärjestelmä kaatuu siihen, niin terve menoa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: