Teknisiä virheitä

Olemme saaneet todistaa mielenkiintoista näytelmää kuluvalla viikolla. Pravda julkaisi jutun, joka nosti esiin masentavan faktan viimeisestä velkahimmelipelleilyssä. Niin EVVR:n esittelyssä eduskunnalle kuin kyseisen lain perusteluista oli unohdettu Suomen sitoutuvan 28 miljardin euron vastuisiin ilmoitetun 14 miljardin sijaan.

Pääministeri Jyrki Katainen tuli nopeasti julkisuuteen ja selitti kyseessä olleen teknisen virheen, koska lakitekstissä koko vastuu on ilmoitettu – toki hämäävästi ja itse asian tarkoituksella peittäen. Katainen väisti myös nopeasti poliittisen vastuunsa ja syytti asiasta virkamiehiä. Yksityiskohta, joka kertoo tämän ihmisen luonteesta kaiken tarpeellisen. Kun paskatunkiota pöyhii, on tuloksena pöyhitty paskatunkio – ei muuta.

Teknisen virheen käsitettä kuvaa hyvin se, että mm. entinen PM ja Suomen velkahimmelibordellin aloittaja Mari Kiviniemi on ollut koko ajan käsityksessä, että EVVR:n kokonaisvastuut ovat 14 miljardia – aivan kuin hallitus ilmoitti lain valmistelussa sekä eduskunnan lähetekeskustelussa usean puhujan suulla. Kuka voisi uskoa, että ministeri puhuu julkisesti näin suurista asioista silkkaa roskaa? Terijoen III -hallitus on joutunut valehtelun kehään joka koko ajan vain vaikeutuu. Kaikkihan alkoi tästä:

”Irlannille ja Portugalille annettujen takauksien yhteissumma on 1,9 miljardia. Lisää vastuita ei voi tulla, koska emme jatkossa edes harkitse lainatakuiden myöntämistä ilman täysimääräisiä vakuuksia”, kiteytti valtiovarainministeri Katainen.

Nyt elämme lokakuuta eli alle puolessa vuodessa summa on kasvanut ainakin 25-kertaiseksi. Valehtelun muututtua yhä härskimmäksi voi ihmetellä miten tämä päättyy? Varmaa on vain se, että 1990-luvun lama tulee olemaan varjo tulevasta.

Demokratiassa on se hyvä puoli, että syyllinen tilanteeseen löytyy kun katsoo peiliin. Me äänestäjät olemme antaneet mandaatin nykyiselle hallitukselle. Terijoen ensimmäisen hallituksen nimitti Stalin, mutta nykyisen valitsit juuri Sinä.

Erityisesti haluan onnitella Kokoomuksen äänestäjiä. Paljon onnea. Voisin väittää, että äänestyspäätöksenne oli elämänne suurin tekninen virhe.

Mainokset
Published in: on lokakuu 20, 2011 at 3:46 pm  Comments (3)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/10/20/teknisia-virheita/trackback/

RSS feed for comments on this post.

3 kommenttiaJätä kommentti

 1. Eikös se ole niin, että jos asiakkaalle myydyssä tuotteessa on tekninen virhe. Niin ensiksi annetaan mahdollisuus korjata se. Jos se ei onnistu pitää tilalle antaa uusi vastaava virheetön tuote tai
  vaihtoehtoisesti rahat takaisin.

  Tässä nimenomaisessa tapauksessa kuluttajansuoja lautakunta suosittaa rahojen palautusta (kansalle).

 2. Pravda julkaisi jutun, joka nosti esiin masentavan faktan

  Jostain olin lukevinani tänään, että sama uutinen julkaistiin jo viikko sitten jossain muualla, mutta vasta kun Pravda julkaisi sen, nousi hirveä meteli. Ikävä kyllä on pakko myöntää, että Pravda edelleen muodostaa ns. julkisen mielipiteen.

  Mutta muuten koskettava kirjoitus. Eihän tästä nouse enää kuin verenpaine.

 3. Kiitos kommenteista.

  Hulluja aikoja elämme. Eihän tämä voi millään enää hyvin päättyä. Totalitarismin pikkusormelle on jo annettu liikaa siimaa.

  Vallankumous. Kunnallisvaaleissa, saatana, tavataan.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: