Toimittajat Suomessa – Top 5

Politiikasta ja taloudesta juttuja eri medioihin tekevien toimittajien joukko Suomessa on hämmästyttävän homogeenista. Sen ammattitaidottomampaa, kyvyttömämpää ja enemmän alkoholisoitunutta ammattiryhmää tuskin toista Suomesta löytyy. Täysin vastoin omaa perustehtäväänsä, eli vallan vahtikoirina toimimista, heistä on tullut eliitin ja vallankäyttäjien suihinottajia, jotka silmät kosteina odottavat pöydältä tippuvia murusia. Säälittävää.

Onneksi poikkeuksiakin löytyy.

 • Eve Mantu tekee radiolle hienoja, kiihkottomia ja inhimillisiä juttuja, joissa on yleensä aina takana jokin idea. Kantavan ajatuksen saaminen jutun pohjaksi on Suomessa niin harvinainen kyky, ettei sitä voi kuin poikkeuksena ihaillen panna merkille.
 • Tuomas Enbuske on ainoa poliittinen toimittaja Suomessa, jolla on munaa. Asiaa ei kannata sen tarkemmin perustella ja lisäpisteitä Tuomas saa ehdottoman viehättävästä vaimostaan.
 • Ilkka Malmberg on legenda jo eläessään. Luen yleensä hänen artikkelinsa omassa rauhassa ja keskittyen, koska ne tuottavat lukijalleen vilpitöntä nautintoa. Kiitos Ilkka. On ihme, että Pravda on hänen saanut rekrytoitua joukkoonsa. Kyse täytyy olla erehdyksestä, koska niin paljon Ilkan artikkelit poikkeavat edukseen lehden yleisestä linjasta.
 • Jan Hurri, Pekka Seppänen sekä Talouselämän toimitus yleensä ansaitsevat maininnan tässä lyhyessä listassa. Hurri on ilmeisesti ainoa suomalainen taloustoimittaja, joka ymmärtää edes jotakin yhteen- ja vähennyslaskusta tai taloudesta yleensä. Hänen ylivoimainen taitonsa on pelkistää vaikeitakin asioita luettavaan muotoon – nostan virtuaalista hattuani.

_____

Vaikka urheilutoimittajat eivät aiheen piiriin kuulukaan, täytyy aiheesta antaa pari erityismainintaa. Arto Terosen ja Jouko Vuolteen työstämä Kiveen hakatut -sarja nousee nimittäin koko suomalaisen radiohistorian kirkkaimpien tähtien joukkoon.

Toinen maininta menee Matti Hagmanille, jonka kauheassa jurrissa analysoimat HIFK:n vierasmatsit MetroFM:n kanavalla ovat klassikoita viikosta toiseen. Suosittelen suurella lämmöllä.

Mainokset
Published in: on lokakuu 26, 2011 at 4:20 pm  Comments (2)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/10/26/toimittajat-suomessa-top-5/trackback/

RSS feed for comments on this post.

2 kommenttiaJätä kommentti

 1. Eve on erittäin hieno toimittaja. Hattua nostan.

 2. ok, hyvää palautetta pitää antaa kun siihen on aihetta.
  myös Jaajo Linnomaa oli SuomiPopilla hyvänä juontajana. hän uskalsi tuoda esiin maahanmuuton ja monikulttuurin perseen puolen ja sanoi niistä asioista suoraan, se on ollut rautaa!
  mutta eihän niin saa sanoa, ei täällä saa sanoa oikeaa totuutta ääneen. ei neuvostoliitossakaan saanut sanoa totuutta, se oli arvostelua, ja siitä joutui työleirille ja vittuun.

  eli, Jaajo joutuu nyt eroamaan työstään, näin se menee. oikeat totuuden torvet vaimennetaan tavalla tai toisella.

  ja käskyt lähtee presidentinlinnasta, eli lepakkoluolasta. käskyt panee käytäntöön sisäasiain-nimisterlön viljanen. punikki-stasi hengittää edelleen niskaamme….. ollaan varovaisia mitä puhumme ja missä…. hys hys…..


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: