Salaisia hautoja

Historian saatossa useampi merkittävä hahmo on haudattu salaiseen paikkaan. Kyse on halusta salata kyseisen ihmisen vaikutus niin hyvässä kuin pahassakin kuoleman jälkeen.

Yleensä kyseessä ovat olleet ihmiskunnalle suurta kärsimystä aiheuttaneet ihmishirviöt. Viimeksi tämän kohtalon sai Muammar Gaddafi, joka julkisuuteen saatujen tietojen mukaan haudattiin jonnekin Saharan aavikolle oman heimonsa toimesta. Selvää on, ettei hautapaikka tule pysymään salaisena, vaan siitä muodostuu pyhiinvaelluspaikka ainakin tuon hullun omalle heimolle. On myös luultavaa, että Libyan noin 150 eri heimosta myös moni muu ottaa Gaddafin haudan pyhien paikkojensa joukkoon eli tässä suhteessa Libyan diktaattorin hautaus ei täysin vastaa alkuperäistä ajatusta.

Tunnetuin salassa haudattu ihminen on tietysti Adolf Hitler, jonka kaikki maalliset jäänteet on yritetty tuhota mahdollisimman perusteellisesti. Ruumis hävitettiin neuvostoliittolaisten toimesta, Berghofin jäänteitä tuhottiin vuosien ajan ja Hitlerin kuuluisan bunkkerin päälle rakennettiin parkkipaikka.

Jenkit esittivät taas erittäin nokkelan ratkaisun hävittäessään Osama bin Ladenin maallisia jäänteitä. Ruumis haudattiin yksinkertaisesti mereen.

Yksi tunnetuimpia ja eniten erilaisia myyttisiä kertomuksia synnyttänyt salainen hautaus oli Venäjän tsaariperhe Romanovien hautaaminen hätäisesti kaivettuun mutakuoppaan vuonna 1918. Historian muisti on pitkä ja hauta avattiin vuonna 1991. Ainakin huhujen mukaan hauta oli jo neuvostojen hirmuvallan aikana ollut vuosikymmeniä paikallisten asukkaiden pyhiinvaelluspaikka.

Salainen hautaaminen on noussut myös Suomessa ainakin nettikeskusteluissa esille. Asia liittyy meneillään olevaan euromaiden velkajärjestelyihin, joiden lopputuloksena näyttää olevan suomalaisten ja usean muun euromaan kansalaisten taloudellinen tuho usean sukupolven ajaksi. Vaikka koko mielipuoliseen prosessiin on löydettävissä useita syyllisiä, kasvot sille tulevat antamaan historian valossa Jyrki Katainen ja Olli Rehn.

Koska historian muisti on pitkä, lienee selvää, että aikanaan kyseiset herrat tullaan hautaamaan salaiseen paikkaan, koska haudoista tulisi muuten yleisiä käymälöitä. Ehkä paras ja johdonmukaisin vaihtoehto olisi herrojen polttohautaus ja tuhkan ripotteleminen Viikin jätevesialtaisiin. Viikinmäen puhdistamon puhdistusprosessihan perustuu aktiivilietemenetelmään ja se sisältää kolme vaihetta: mekaanisen, biologisen ja kemiallisen puhdistuksen. Typenpoistoa on tehostettu biologisella suodattimella, joka perustuu denitrifikaatiobakteerien toimintaan. Jätevedenpuhdistusprosessissa syntyvän lieteen sisältämä orgaaninen aines hyödynnetään mädättämällä liete ja mädätyksessä syntyvä biokaasu kerätään talteen. Biokaasulla tuotetun energian avulla puhdistamo on omavarainen lämmön suhteen ja sähkön osalta omavaraisuusaste on noin 50 prosenttia.

Ihan hyviä ja taloudellisia tuloksia jätteen mädättämisellä, eikö totta? Ehkäpä tuossa vaiheessa voidaan saavuttaa yhteinen näkemys Suomen antamista Kreikka-lainoistakin, että me tienataan tällä.

Advertisement
Published in: on 27 lokakuun, 2011 at 4:53 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/10/27/salaisia-hautoja/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommenttiaJätä kommentti

 1. Kataisesta ja Rehnistä voisi tehdä myös biopolttoainetta. Nesteen biodiesel-linjathan pystyvät käyttämään raaka-aineena myös teurasjätteitä. Biodieselin myymällä saisimme vielä lisätienestejäkin Kreikka-lainojen tuottojen päälle.

 2. ave,
  jees, kukonpoika tuli taas reisusta, mitähän saatanan tuliaisia sillä on nyt mukana, taas jotain maksulappuja…..?

  ei vittu tätä saatanan sirkusta. tomppeli matkustelee pitkin poikin ja sitten lausutaan aina jotain vitusti naama vittuilevasti virneessä. ja luvut vaan nousee, meidän maksuvelvoitteet, takuuvelvoitteet ja kaikki himmelit ja erva-bordellit.

  ai vittu kun on niin saatanan perseenhajuista touhua, alkaa jumalauta jo vituttaa pikku hiljaa tämä saatanan perseily. ja sitten viellä ollaan mukamas jotain suuria talousguruja.

  saatana, te olette pelkkiä paskakasoja ja kusilätäköitä.

 3. Oletteko muuten sattuna huomaan, että Käteinen hikoilee nykyään lähes poikkeuksetta joka tuutissa, lähetyksessä ja kuvassa ?? Paistukoon prkl. : D

 4. Mutta mikä sieltä oikein tulee? Sieltä tulee todellinen jytky, jonka rinnalla muutamakymmenenmiljardia euroa on vaatimaton huomenlahja uudelle uljaalle euvostoliitolle: http://www.talouselama.fi/uutiset/komissio+tuplaa+energialaskusi/a711855


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: