Syy miksi Suomi on rikki

Alla olevassa lainauksessa on selitetty ällistyttävän tarkasti ja moniulotteisesti se karu fakta miksi Suomi on rikki. Se kertoo millaisen yhteiskunnan Vihervasemmisto on saanut aikaan, se kertoo miten syvälle rakenteisiin vihervasemmiston syöpä on levinnyt, se kertoo syyn miksi Suomen julkinen talous miinustaa 12-15 miljardia vuositasolla, se kertoo miten syvälle eliitin johdattama moraalinen rappio on levinnyt, se kertoo miksi puoli miljoonaa suomalaista napostelee lepakkopillereitä ja se kertoo viiltävän tarkasti Vihervasemmistolaisen maailmankuvan kaikessa oksettavuudessaan.

Sanatarkka lainaus on otettu muropaketin keskustelusta, enkä millään tavalla halua syyllistää sen kirjoittajaa – hän on vallassa olevan Viherpunamädätyksen uhri, jolla ikävä kyllä ei taida enää toivoa olla. Samalla hän symboloi koko suomalaista yhteiskuntaa, jolla ei enää varaa jatkaa tällä sekä yhteiskunnan että ihmisten rappioon johtavalla tiellä.

Samalla hän kertoo viiltävän terävästi miksi Suomessa tarvitaan vallankumous ja miksi tänne tarvitaan oma arabikevät. Suomeen tarvitaan demokratia.

Ainakin helsingissä jos yksinasuvalle jää käteen alle 419e/kk (puhutaan perusosasta) ja asuu sossun rajoihin menevässä vuokrakämpässä olikohan n. 620-650e/kk (mikäli kalliimmassa niin joutuu tosta 419e perusosasta maksaa loput). Tää sallittu asunnon vuokran määrä vaihtelee kunnittain, kun yritetään ottaa huomioon yleistä vuokratasoa.

Sossusta saa sitten sen puuttuvan osan jos ei jää kela ja muiden tukien/tulojen jälkeen tota perusosaa käteen. Suomessa pitää 419e/kk jäädä käteen, myös kohtuullisten asumismenojen jälkeen. Maksavat myös julkisen terveydenhuollon ja sähkölaskut, mikäli tulot alle kyseisen summan. Ikinä ei kannata olla toisen ihmisen kanssa kirjoilla samassa asunnossa, ellei molemmat ole sitten töissä. Muuten toisen tulot vaikuttavat työttömän tuloihin jos palkka on yli ~1400e/kk. Sen takia meilläkin muija on asunnottomana, että mun tulot eivät siihen vaikuta. Muijalla mennyt myös luottotiedot niin ei opintolainaa ole saanut, saa sitten sossusta opiskelijana senverran että jää 419e/kk.

Eli käytännössä täysin alipalkattua työtä ei kannata tehdä jos ajattelee rahallisesti. Mikäli on vuokra kämppä jossa vuokra 620e niin siihen saa 419e lisää elämiseen ja sähkölaskut maksetaan eli.. 620e+419e=1040e ja sit sähkölaskut ja mahdolliset terveydenhuoltokulut tohon päälle. On myös mahdollsita saada korotettua päivärahaa jos on ammatti ja käy työvoimatoimiston kursseilla/työharjottelussa. Silloin voi saada esim perusosana 660e+620e(vuokra)= 1280e/kk ja jos tohon laskee vielä päälle sähkölaskuja ja terveydenhuoltomenoja niin pyöreesti 1400e saa yksin asuvana työttömänä.

Sitten kannattaa miettiä onko järkevää tehdä työtä jossa nettopalkka on 1600e/kk.. eli täyspäiväsenä duunarina hyötyy 200euroa verrattuna työttömään. Eli millään alle 2000e/kk brutto palkalla ei paljoo kannata työtä tehdä, muuten kuin että saa kokemusta. Silloin joutuu maksamaan vuokran, terveydenhuollon, ja sähkölaskun itse ja joutuu elämään samalla rahalla kuin työtön. Ellei sitten ole asunnoton tai vuokra ole olematon.

Itse olen sossussa ollu töissä ja noi rajat on voinut muuttua, mutta kannattaa ottaa omista oikeuksistaan selvää. Haluan edelleen painottaa, että virallisesti yksin on parempi asua rahallisesti kuin jonkun muun kanssa, ellei asumisjärjestelyt ole jotenkin erikoiset tai molemmat töissä. Monia tuttuja on alkanu kaduttamaan virallinen yhteenmuutto sen niin ihanan puolisonsa kanssa.

Mielumin hommaa vaikka 2asuntoa molemmille omat ja sit pitää toista tyhjillään tai on siellä kämpässä kumpi tuntuu mukavammalta Tässä ainakin joillekkin ajateltavaa, mikäli ei ole sossu asiat hallussa kyllä se laillinen pieni kikkailu joskus helpottaa…

Mainokset
Published in: on marraskuu 6, 2011 at 4:46 pm  Comments (10)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2011/11/06/syy-miksi-suomi-on-rikki/trackback/

RSS feed for comments on this post.

10 kommenttiaJätä kommentti

 1. Suomeen tarvitaan demokratiaa, mutta miten sen porvareilta saisi, heillehän demokratia on kauhistus.
  Octavius, kerrohan mikä on viherpuna vasemmisto. Mitä ylipäätään on vasemmisto ja keitä siihen kuuluu?

 2. Hyi hitto. Tuon lainauksen kirjoittaneen kylmäverinen verenkuppaus on hyytävää. Mikä helvetin idea tässä on, että jengi makaa kotona räkien kattoon, ja jotkut joilla ei siihen hermot riitä, menee töihin ja elättää nämä räkijät.

  Rainesto – vasemmiston tunnistaa parhaiten siitä, että he kannattavat suurta julkista sektoria, joka puuttuu kaikkeen. Vasemmisto on ideologiana fasismia, jonka kantava lähtökohta – valtio huolehtii jokaisesta – on identtinen hyvinvointivaltion kanssa.

 3. Kohtuullisen tarkka toi lainaus. Siinä on jokseenkin kuvattu sossusta saatavien tukien pohjataso.

  Tosin siinä on hieman haussa tuo sossu+kela-yhteispotti. Jos saa kelasta kerrotun määrään rahaa niin sossusta ei saa mainittuja summia.

  Minimiperusturvan taso on sama tulee sitten miltä luukulta tahansa.

  Tosin on parempi olla sossun kuin kelan asiakas koska sossusta saa hieman suuremman kokonaispotin kun huomioidaan terveydenhoito + mahdolliset harkinnanvaraiset tuet.

  Tosiaan, töihin ei kannata ainakaan Hesassa mennä jos palkka ei vähintään 2000 € ja rahaa menee paljon erinäisiin terveysmenoihin.

 4. Siinähän oli taas yhdellä kansankynttilällä vedenpitävä pitkäntähtäimen suunnitelma. Toivotan onnea valitsemallaan uralla.

  V**tun torakka.

 5. Joo. Tehtiin Sallin kanssa tässä joitakin vuosia sitten hauska laskutoimitus. Jos (silloisessa tilanteessa) oltaisiin nimellisesti erottu ja Salli olisi hankkinut vuokralle yksiön (joka olisi jätetty tyhjilleen), niin nettotulot olisivat tukien ja yksinhuoltajakorotusten ansiosta nousseet noin 200 €/kk.

 6. Olen harkinnut tyttöystävän kanssa yhteenmuuttamista. Tienaan 5000e/kk, tyttöystävä 3600e/kk. Saan bonareita kuukaudessa 1000-3000e ja pääomatuloja on 3000-4000e/kk. Ajateltiin vuokrata joku 80-100m2 Eirasta mutta kun luin nämä, niin ehkä oliskin parempi muuttaa ulkomaille. Pystyn tekemään 80% duunista mistä vaan missä on hyvä nettiyhteys (videoskypetystä tarvitaan), tyttöystävä valitettavasti ei. Kuinka hankalaa on valtion perustaminen? Kun Katainen & kump antoivat Suomen EU:lle, niin saiskohan niiltä vielä ihan pikkasen siivun omaksi maaksi? Joku 1000m2 lounais-Suomesta (mutta vähint 50 km päässä Hki, Turku, Tre).

 7. Stadissa ja ympäristössä perustoimeentulo keloineen ja sossuineen on 970€/kk. Tämä lähinnä yksinasujalle. Työtönkin maksaa verot ja tämä jää händyyn. Vaatekaappiin menee 590€.
  En tiedä miksi minun ei kannata työttömänä hakea duunia sillä tämä summa on ihan paska. Tulee vissiin nousemaan ensi vuonna, mut välii. Jokainen huntti on kuun lopulla tarpeen joten lässytys työttömyyden autuudesta vois loppua. Tämä lähinnä vituttaa. Toki voihan lapamatoja jostain löytyä.
  Toivottavasti kenelläkään ei ole räkää niin paljon päässä että lässyttää että työtä kyllä riittää jos vaan haluis. Pimeetä varmaan olis mut en duunaa sellaista paskaa.
  Ehdottaisin kyllä, että jos kieltäytyy duunista niin sittei kyllä tarttis antaa sossun niitä karenssirahoja. Mamut vois mennä etsii duunii kotimaistaan mutta se ei käy muille kuin Perussuomalaisille. Sääli. Vallankumous vois alkaa pimeän duunin, lapamatojen, mamujen ja surkeiden päätöksentekijöiden kitkemisellä.

 8. Kuinkahan monta asuntoa on tyhjillään tai edelleen vuokrattu pimeästi tämän kikkailun lieveilmiönä?
  Onhan tämä sama ilmiö ollut jo vaikka kuinka kauan ja vaikka en missään tapauksessa voi hyväksyä tätä niin toisaalta ymmärrän miksi ihmiset käyttää tätä mahdollisuutta hyväkseen.

  Ihminen on luonnostaan laiska ja mukavuudenhaluinen, yleensä tämä on johtanut maailman kehittymiseen elämää helpottavien keksintöjen myötä mutta veikkaan etteivät nämä neropatit nenärään maistelua tärkeämpää tutkimusta tee joutenollessaan.

 9. Ainakin kaupungin vuokraluukkuja on edelleenvuokrattu virolaisille keikkatyöläisille kerta ”Virtasen” kämppään, lehtiluukun mukaan, lappaa erinäistä vaihtuvaa haalariväkeä. Yleisyydestä kielii, kun läheisiä katuja valloittaa viron kilvissä olevat bemarit, audit ja meset mutta taasen talon vieraspaikkoja kansoittaa venäläiset city-maasturit ja korskeat pitkät pakut.

 10. Kiitän kommenteista.

  Blogini tarkoitus on herättää keskustelua, ja ainakin itse luulen, että se tavoite on saavutettu.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: