Tyhmiä kysymyksiä, osa II

 • Mikä oli se hetki, kun miehestä nimeltä Sauli Niinistö tehtiin eliitin taluttama mauton vätys ja pieni reppana, joka ehkä vinkuu hieman korkeammalla äänellä kuin Pekka Sauri? Miettikää – Vihreiden ja Kokoomuksen presidenttiehdokkaisen ainoa ero on äänenkorkeus. Muita eroja ei ole.
 • Minä vuonna alkoi kehitys, jonka lopputuloksena sukupolvien tekemä työ Suomen luottokelpoisuuden vahvistamiseksi vedetään viemäriin?
 • Milloin ensimmäisen kerran ajateltiin, että Suomen AAA-luottoluokitus olisi vain kreikkalaisen huoran lupauksen arvoinen?
 • Minä vuonna alkoikaan sen talouden perustan tuhoaminen, joka on jo vuosisatoja suomalaisia elättänyt?
 • Milloin oli se hetki, kun suomalaisen yhteiskunnan perusarvoksi tuli miehisen selkärankansa menettänyt Mikki  Hiiri
 • Minä vuonna muuttui Suomen politiikka sellaiseksi, että sen suurin arvo olisi Saksan pääministerin varpaiden nuoleminen?
 • Jne. Vastaavia kysymyksiä voi esittää loputtomiin. Huvittavaa on kuitenkin se, ettei niitä kukaan uskalla (vielä) kysyä.

Moni kyllä pelkää kuollakseen hetkeä, jolloin viitat riisutaan ja kysymykset ovat suoria. Se onkin se vallankumouksen hetki.

Sitä odotellessa vastaus kysymyksiin ovat helppoja. Vuosi oli 2007, jolloin Viherkokoomus tuli valtaan. Tulokset ovat todellakin kaikkien nähtävissä. Nautitaan nyt sitten niistä hedelmistä.

Itse ehdottaisin työurien pidentämistä.

(Selvyyden vuoksi korostan, etten näe nykyisen Sauli Niinistön, Pekka Haaviston tai Saurin välillä mitään eroja. Saurin mainitseminen oli vain tekstillinen kielikuva täydellistä Mikki Hiiriyttä kuvatessani.)

Advertisement
Published in: on 4 helmikuun, 2012 at 5:32 am  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2012/02/04/tyhmia-kysymyksia-osa-ii/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 kommenttiaJätä kommentti

 1. Peilaan tilannetta Suomen oikeuskäytäntöön, että esim pankkiryöstön suunnittelu ei ole rikos. Pitää antaa siis tilanteen kehittyä niin pitkälle, että rikos on
  kiistaton. Voi olla että rapatessa roiskuu ja pari pankkivirkailijaa pitää uhrata.Mutta saadaan ainakin rikolliset tuomiolle. Kohta alkaa tälle keissille olla
  tarpeeksi todistusaineistoa. Pitävää sorttia.

 2. Hassua tilanteessa on että vuosia minusta Sauli oli seuraava pressa mutta…
  Haavisto tuntuu joissain asioissa rehdimmältä ja fiksummalta vaihtoehdolta ja jos ei olisi vihreiden leimaa otsassa niin äänestäisin enempää miettimättä, nyt taitaa jäädä äänestäminen väliin.
  (eikä ollut mainos, ainakaan maksettu)

 3. Niinpä.

  On tässä – vittu – aikoja eletty.

  Saurista ja Haavistosta ei sinänsä pahaa sanaa. Sauri heittelee juoppoja pois ratikasta vasemmalla kädellä ja Haavisto oli Homman presidenttihaastatteluissa se ehdokas, joka antoi itsestään ylivoimaisesti parhaan ja sympaattisimman kuvan (heti Väyrysen jälkeen) vastoin odotuksiani.

  Ei pääty hyvin.

 4. Vaihtotaseen osalta päätökset tehtiin ensin 1945–1952, kun suurten ikäluokkien vanhemmat päättivät laittaa lapsia, ja sitten vähitellen suunnilleen vuosina 1965-1992, kun nämä päättivät niitä olla tekemättä. Tämän seurauksena eläköityminen on ollut viime vuosikymmenen alusta asti nopeampaa kuin työelämään siirtyminen.

  Suomessa on useiden kymmenien miljardien eläkerahastot, joita puretaan. Niillä ostetaan eläkeläisille korealaisia autoja, kiinalaisia puhelimia, jne. Ne samat eläkeläiset tekivät vastineeksi ennen paskapaperia, hitsasivat laivoja jne, ja vielä vähän enemmän kuin ostivat sitä romua ulkomailta, koska ne eläkerahastot piti täyttää tätä päivää varten.

  Siitä tuo vaihtotaseen pudotus johtuu. Merkantilismi hylättiin joskus 1700-luvulla, koska sen ymmärrettiin tuhoavan hyvinvointia. Nyt sitä peräänkuulutetaan. Jonkun mokutuksen hinta on tietty ikävä kansantaloudelle kantaa kun se on turha, mutta siinä hinnassa on ainakin kaksi nollaa vähemmän kuin tässä eläkevaikutuksessa.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: