Tarja Halosen testamentti

Tarja Halosen kausi presidenttinä päättyi ja on aika tehdä presidentti Halosen ajan testamentti. Mitä hän sai kahdessatoista vuodessa aikaan?

Epäilemättä merkittävin asia Halosen toiminnassa oli hänen lanseeraamansa miinakielto. Puhutaan uudesta puolustusdoktriinista ja strategisista iskuista mitä tahansa, ei maailmanhistoriassa yhtään maata ole valloitettu ilman maajoukkoja. Lisäksi merkittävää on, ettei Suomen ainoa potentiaalinen sotilaallinen vihollinen Venäjä ole liittynyt eikä koskaan liity miinakieltosopimukseen. Miinakielto aloitti Suomen puolustuskyvyn alasajon, jota parhaillaan todistamme. Maamiinat korvattiin uudella asejärjestelmällä, jonka hinta on osapuilleen sama, jota puolustusvoimat parhaillaan säästää. Historian pohjatonta ironiaa osoittaa se, että Halosen punaviherideologiasta kummunnut miinakielto johtaa aikanaan Suomen Nato-jäsenyyteen. Olikohan se todellakin Halosen tavoite?

Toinen merkittävä ja Suomea rampauttava Halosen aikaansaannos olivat tuhotut USA-suhteet. Suomessa lähes vaiettu asia sai jo tragikoomisia piirteitä. Suomen ulkoministeriö teki yli kymmenen vuoden ajan kaikkensa saadakseen Haloselle kutsun Valkoiseen taloon. Viesti oli kuitenkin selvä. USA ei hyväksy DDR:n ja Stasin henkisiä perillisiä. Onkin mielenkiintoista seurata, miten kauan kestää Niinistön kutsu USA:han? Ennen jenkkien presidentinvaaleja tuleva kutsu olisi jo pöyristyttävä ja jopa mauton diplomaattinen loukkaus Halosta ja hänen suomalaista vallassa istuvaa eliittiään kohtaan – Erkki Tuomiojan blogi sulaisi ruudulle.

Kolmas merkittävä Halosen aikaansaannos oli hänen maailman pisin ja omassa lajissaan kallein vaalitaistelunsa saada merkittävä YK-virka virkakautensa jälkeen. Suomi todellakin on tehnyt asian eteen kaikkensa. Lista on loputon. Afrikkalaisia gepardihattuja on lennätetty Suomeen haaremeineen (sic!), rahaa on pumpattu mitä kummallisimpiin solidaarisuusoperaatioihin ja aloittipa Suomi jopa kaksi sotaa – Somaliassa ja Afganistanissa. Kaikki ponnistelut valuvat tyhjiin yksinkertaisesta syystä. USA on YK:n merkittävin rahoittaja ja käytännössä päättää sopivat ihmiset virkoihin. Halosen tuleva suunnitelma muuttuu korkeintaan joksikin leimallisen mitättömäksi puuhastelija-apulaisjohtajan paikaksi.

Neljäs Halosen saavutus on ehkä se kaikkein tärkein. Hän osoitti kaksi asiaa todeksi: kuka tahansa voi toimia presidenttinä ja kaksitoista vuottakin kuluu, vaikka se pitkältä voi aluksi tuntua.

Ehkä Halosen aikakauden päätyttyä voimme karistaa myös viimeiset DDR-tunkion henkiset jäänteet Suomen päältä? Ehkä raikas tuuli puhaltaa sisään – vihdoinkin?

Advertisement
Published in: on 2 maaliskuun, 2012 at 4:27 pm  Comments (17)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2012/03/02/tarja-halosen-testamentti/trackback/

RSS feed for comments on this post.

17 kommenttiaJätä kommentti

 1. Asiaa kirjoitat Octavius, kukaan ei jäänyt kaipaamaan tätä
  ”suvaitsevuutta” synkät pilvet poistuivat näiltä osin Suomen yltä,henkinen ilmapiiri alkaa hiljalleen puhdistua sekä moraaliset arvot palaavat kunniaan, kunhan Saulin luuta alkaa lakaisemaan, Synkkiä pilviä vielä toki jää, mutta tästä on hyvä aloittaa ja se on paljon!

 2. Eipä tuohon juuri lisättävää.

 3. 12 vuotta on pitkä aika myös kulissiavioliitossa.

 4. Kiitos kommenteista.

  Isä Tiitinen: kaikki varmaan (ainakin pk-seudulla) tietävät tuon kulissiavioliiton luonteen ja Arajärven poikaystävät jne.

  Itse Halosen lesboudella ei merkitystä ole. Paljon suurempi merkitys on sen peittämisellä, jota yritin kuvata kirjoituksessa mm. Suomen DDR-hengellä.

  Jos nyt tarkkoja ollaan, niin kai Halosen seksuaalinen suuntautuminen on vaikuttanut – ainakin osittain – jenkkien suhtautumisessa Häneen ideologiansa lisäksi. Jenkeistä kun noin kaikki ovat kristittyjä. Ja heistä aika usea on vielä oikeasti sellainen. Obamankin ylenkatse Halosen tunkkaiseen maailmankuvaan sisältää varmaan osan tuostakin asenteesta.

  Voi Tarja parkaa.

 5. Hoh, en kylla vielakaan usko noihin kulissihuhuihin, mutta kohtahan se nahdaan kun paasevat vapaalle. Oletko oikeasti sita mielta etta Obama ylenkatsoo Halosta? Voiko olla niin etta Suomi ja Halonen on oikeasti maailmanpolitiikassa jollekin Obamalle taysin yhdentekeva karpasen paska? Ehka silla on ollut muita kiireita vaikkapa jossain Syyriassa ja Libyassa ja Iranissa ja Pakistanissa etc.,etc…. Ja se etta liittyyko Suomi Natoon ei kylla kiinnosta ketaan muuta kuin Suomea itseaan koska silla ei ole mitaan merkitysta. Taa on taas tata ’mita ne meista ajattelee’ mentaliteettia vaikka todellisuudessa ’niita’ ei kiinnosta. Eiko?

 6. Marianne:

  Halosen suuntaumisella ei liene mitään merkitystä. So what?

  Toiseksi pointtisi on periaatteessa hyvä. Jos vilkaiset historiaa, niin huomaat, ettei Suomen ja USA:n suhde ole todellakaan merkityksetön ainakaan suomalaisten kannalta.

  Vaikka olenkin ns. vapaa mies, jossain määrin kadehdin Sinun vapauttasi USA:n kansalaisena. Sinulla on sentään vapaus sanoa mitä haluat.

  Suomessa sitä ei enää ole.

  Terkkuja perheelle.

 7. ”Halosen suuntaumisella ei liene mitään merkitystä. So what?”

  Siis eikö ollut todella merkitystä?

  ”Jos nyt tarkkoja ollaan, niin kai Halosen seksuaalinen suuntautuminen on vaikuttanut – ainakin osittain – jenkkien suhtautumisessa Häneen ideologiansa lisäksi. Jenkeistä kun noin kaikki ovat kristittyjä. Ja heistä aika usea on vielä oikeasti sellainen. Obamankin ylenkatse Halosen tunkkaiseen maailmankuvaan sisältää varmaan osan tuostakin asenteesta.”.

  Minulle nämä Halosen&Arajärven suuntaumiset (?) olivat kuitenkin melko uusi asia.Huhu tietysti ärsyttää enemmän, kuin totuus.Asiasta saa kuulla sieltä ja täältä, myös turvallisuuspiireistä.

  Oliko niin , että Halme vainaan kuuluisa Halos heitto ei johtunutkaan Halosen seta taustasta?

 8. Odottelen kovasti koska joku jostain vuotaa Tiitisen listan tapaiset tiedot, ilmeisesti sen verran poliittisesti korrekteja ihmisiä etteivät ole tehneet sitä halosen virkakaudella sillä en usko että kassakaapissa oleva lista olisi ainoa tieto?
  Tulipa muuten mieleen ettei Rusin kirjassa puhuttu mitään halosesta, miksiköhän?

 9. Ave,
  Hyvä summaus halosen puuhista 12 v aikana. Kyllä tänne on jäänyt aika paskainen ja tunkkainen ddr-ideologian lemu vielä pitkäksi aikaa.
  Ns. stasi-listan, sekä Rosenholz-aineiston salaaminen 60 vuodeksi kertoo asian todellisen laadun. kommunismin ikävät jäänteet ovat täällä vielä rakenteissa pitkään….
  Niin, ja tuho-katainen päätti toimia maassa maan tavalla, kreikka-vakuus-soppari julistettiin salaiseksi, ei voi olla totta….? Kommunistimaassa voi olla.

  Marianne, olen oikeasti todella kateellinen sinulle, tulisin koska tahansa sinne USAan asumaan ja töihin, jos vielä voisin! Olen ollut siellä monet kerrat, olen ollut töissä amerikkalaisessa yhtiössä, ja kaipaan niitä aikoja, oikeasti.

  Tämä eurostoliitto on näyttänyt todellisen luonteensa, ja en halua olla aina ja edelleen kommunistien vallan käytön alla.

 10. En usko että Halonen on lesbo. Mutta uskon että Obama kyllä tajuaa – miksi ei tajuaisi – että Halonen on Venäjän Morsian. Punainen Quisling.

  Luulen että Natoon ei enää päästä vaan sekä oma puolustuskyky menetetään että jäädään ilman Naton turvatakuita. Suomen Kuvalehti (pääkirjoitus) kirjoitti ajat sitten millaisen pysyvän haitan Puna-Halonen Suomelle jättää:

  ”Kansan enemmistö vastustaa Nato-jäsenyyttä ja presidentti heijastelee sitä. Ja toisinpäin: presidentin kannan takia kansa on varuillaan. Historia osoittaa, oliko Halonen se presidentti, jonka aikana pää pantiin pensaaseen kohtalokkain seurauksin, vaikka tosi-asiat olivat ilmeiset. Panokset ovat siis kovat.”

  Todellinen valtiomies kuten Paasikivi ajoi läpi omaa ulkopolitiikkansa koska sitoutumattomuus/myöntyvyys oli silloin Suomen etu. Mitä enemmän muut vastustivat sitä päättäväisemmin Paasikivi toimi. Ei häntä kiinnostanut pidetäänkö hänestä. Ei hänelle tullut paha mieli jos joku sanoi rumasti. Halosta ei Suomen etu kiinnosta vaan periaatteet ja oma etu. ”Tasa-arvo”. Tasa-arvolla ei kuitenkaan saa puolustusta.

  Paasikivi ei ajanut myöntyvyys linja siksi että olisi pitänyt venäläisten mielistelystä vaan olosuhteiden pakosta. Halonen ja muutamat muut ovat jämähtäneet vanhoihin aikoihin ja limaiseen masokistiseen rakkauteen venäläisiä kohtaan. Alle Frauen lieben Fasisten sanoittiin kolmikymmen-luvulla ja Halosen osalta se pitää paikkansa.

  Kaksi kansanedustaja Ukkolan juttua kannattaa lukea:

  http://www.ukkolamedia.fi/2012/02/27/good-bye-good-bye-halonen/
  http://www.ukkolamedia.fi/2011/11/15/vanha-nainen-hunningolla/

  Ihmisoikeuksia enemmän Halosta kiinnostaa venäläisten mielistely.

 11. Lisätietoja näistä kahdesta sodasta, jotka Suomi on aloittanut?

 12. Sorry O & kumppanit, mulla on nakojaan kirjoitustaito viela enempi ruosteessa kuin luulinkaan, on kovin vaikeaa saada paperille se mita oikeasti tarkoitan. Siis, koska olen ollut niin kauan poissa sielta etten oikeasti tieda mita siella tapahtuu (Iltalehtea lukemalla ei tule kuin hulluksi). En oikeasti tieda mihin uskoa, mita lukea, mika on totuus. Tarinat Suomesta ovat valilla niin kasittamattomia, etten enaa tieda ovatko ne tosia vai viihdetta, pitaisiko itkea vai nauraa. Viimeksi kun tarkistin niin Guzenina oli MTV musiikkikanavan video -dj Lontoossa ja nyt han on ministeri. Semmoinen hullutus saa epailemaan seka omaa etta muiden kansalaisten jarjenjuoksua.
  Kun loysin blogisi niin olin ilahtunut, siinapa selvapainen pakinoitsija, ajattelin ja jain langoille roikkumaan. Kysyn naita tyhmia kysymyksia esimerkiksi Halosen seksuaalisuudesta siksi etta en todellakaan tieda ovatko ne ’yleinen salaisuus’ vai pahansuopaa panettelua. Ei niin etta asialla on mitaan valia, mutta arvostan seka sinun etta lukijoidesi mielipidetta ja minusta olisi mukava tietaa mita kansa Suomessa asiasta ajattelee. En haasta riitaa enka kyseenalaista mielipiteitasi, ihmettelen ja kummastelen taalla vaan huuli pyoreana etta nainko asiat Suomessa todella ovat.
  Huomaan nain jalkikateen etta edellinen kommenttini kuullostaa tosi ylimieliselta ja toykealta, pyydan anteeksi, se johtuu kokonaan siita etten ole vuosikausiin kirjoittanut suomea muuta kuin saalittavaan piss-on blogiini, harjoittelun puutetta siis. Yritin, huonolla menestyksella, tunkea sataa kysymysta yhteen lauseeseen ja lopputulos oli kaikkea muuta kuin onnistunut.
  Please, anna nappaimiston nakuttaa ja kerro lisaa. Tieto lisaa tuskaa mutta olenhan aina ollut masokisti.

 13. ”Lisätietoja näistä kahdesta sodasta, jotka Suomi on aloittanut?”

  Irak/Afganistan ja Somalia. Suomella tai suomalaisilla sotilailla ei pitäisi olla kummassakaan paskatunkiossa yhtään mitään tekemistä. Olen kirjoittanut asiasta aiemminkin, joista löytyy tarkemmat perustelut aina Alex Suuresta lähtien.

  Ja Alex Suurella en todellakaan tarkoita EU-ministeri Dolarhydea (http://nativeaudiogrrrl.blogspot.com/2011/02/character-of-week-francis-dolarhyde.html), vaan Aleksanteri Suurta. (Esmes: http://en.wikipedia.org/wiki/Pre-Islamic_period_of_Afghanistan).

  En haluaisi olla ilkeä, mutta kysyn tyhmänä, että montakohan miljardia punamummon vaalitaistoon tuollakin on mennyt? Montako ruumista tuli?

 14. Marianne: minulla on muutama jenkki-, kanukki- ja muukin tuttava, jotka eivät voi uskoa Suomen tilannetta.

  Suomea voi ehkä verrata Valko-Venäjään. Demokratiaa tai sananvapautta ei ole. Suomessa kommunistit ovat hallituksessa. Kommunistit kutsuvat nykyään itseään nimellä Kokoomus, Vasemmistoliitto tai Vihreät. Termi vaihtelee tilanteen mukaan.

  Liikkumisvapautta rajoitetaan erilaisilla veroilla. Suomessa esim. autot ovat maailman vanhimpia heti Kuuban jälkeen. Pohjois-Korean tilannetta en tiedä. Pienenä verrokkina voin sanoa, että esim. bensiinilitra maksaa kaksi taalaa. Asunnot on hinnoiteltu kommunistien toimesta niin, että ne maksavat jo syrjäseuduillakin enemmän kuin Manhattanilla.

  Aikaisempi presidentti Halonen oli julki-marxilainen. Nykyinen presidentti ja pääministeri ovat samaa puoluetta.

  Oppositio vaiennetaan Suomessa täysin, koska Suomessa on tiedotusmonopoli. Jos olet lukenut oppositiojohtaja T. Soinin artiikeleita WSJ:sta, niin ymmärrät. Yhtään sanaa ei niistä ole Suomessa julkaistu. Levitä sanaa. :).

 15. Edelleen, miten Suomi on ollut aloittamassa näitä sotia? Vastausta en kyllä jaksa tulla lukemaan.

  Tämän blogin taso on tippunut parin vuoden takaisesta ja siitä on tullut aikamoista paskapuhetta esim. Suomi = Valko-Venäjä. Älä viitsi.

  Kommunismikortti on ihan yhtä alhainen veto kuten natsikorttikin.

 16. Halosella nyt joku yhteys ompeluseuraan verrattavaan komiteaan, jota ei kukaan muista eikä välitä muutenkaan. Isot vaikuttajat perustavat näitä komiteoita, joihin saadaan dumpattua keskinkertaiset wannabeet tai sosialismin jälkeiset. Lupasi olla erossa Suomen asioista niin jopa mutrumuumi aukoi läpeään tässä geeliheebon Draggatessa.
  Suomen huonoin presidentti ennen ja jälkeen tämän päivän.

  VeikkoMäkitalo


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: