Eurokommunistien metsästysajat vuonna 2012

Eurokommunisti on Suomen uusin ja tuhoisa vieraslaji, joka hävittää mm. Saimaannorpan pesintäalueita ja uhkaa myös pahasti Järvi-Suomen luontoa ja etenkin kuhakantoja. Se on levinnyt Suomeen hallituspuolueiden nuorisojärjestöjen levittämänä. Eurokommunisti on Suomessa rauhoittamaton laji, joten sen metsästäminen on sallittua ympäri vuoden lukuun ottamatta sen lisääntymisaikaa touko-kesäkuussa.

Eurokommunisti on on evoluution oikku eli ainoa tunnettu lämminverinen matelija, joten se pystyy liikkumaan myös kylmässä. Se asettaa eurokommareiden pyydystämiselle omat niksinsä. Parhaiten eurokommunisteista pääsee eroon keväisille hangille asetulla loukulla, jossa on käytetty syöttinä kuivattua lanttua tai homehtunutta tofua. Näin saadaan karsittua eurokommunistien kannasta eniten vahinkoa aiheuttavat eli lisääntymiskykyiset yksilöt pois.

Loukut kannattaa laittaa laitureiden alle, kallion muodostamiin soliin ja kivien kupeisiin. Myös luontaiset vesireitit eli purot ja joenuomat ovat hyviä pyyntipaikkoja. Heti tappavia rautoja suositellaan eurokommarijahdissa, koska niitä eitarvitse kokea päivittäin. Luolakoirilla pyydättäessä pienin lain sallima haulikoko on eurokommarijahdissa 3 mm. Haavoittuneen tai loukkuun jääneen eurokommarin saa lopettaa saa lopettaa 22-kaliiberisella aseella.

Lainsäädäntöön on tulossa muutoksia, joita metsästäjien toivotaan ottavan huomioon. Maa- ja metsätalousministeriö harkitsee tapporahan palauttamista johtuen nimenomaan eurokommunistien Suomelle aiheuttamista tuhoista.

Advertisement
Published in: on 17 maaliskuun, 2012 at 7:44 pm  Jätä kommentti  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2012/03/17/eurokommunistien-metsastysajat-vuonna-2012/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: