Ilmastonmuutos ja tamponit

Ajelin aamuhorteessa palaveriin ja kuuntelin samalla Pohjois-Mongolian virallisen median virallisia aamu-uutisia, jotka tarjoavat aina silloin tällöin todellisia helmiä. Tänään oli yksi niistä päivistä.

Varmaan kaikki ovat huomanneet, että sattuneesta syystä hillitön vouhkaaminen ilmastonmuutoksesta on hiljentynyt. Syitä ovat mm. faktat, joiden mukaan ilmasto on kylmentynyt, napajäätiköt eivät ole sulaneet, merenpinta on laskenut ja että Malediivit rakensi sille lahjoitetuilla ilmastonmuutosmiljardeilla uusia hotelleja ja lentokentän.

Pohjois-Mongolian uutiset palautti onneksi kansalaiset todellisuuteen ilmastonmuutoksen vakavuudesta.

Tänään joku elämästä vieraantunut tytteli selitti aamu-uutisissa tamponi vinossa, että suopeltometsien hakkuut Suomessa eivät aiheuta niin paljon hiilipäästöjä kuin jokin ympäristöministeriön päästäinen oli laskenut. Syynä oli se, että suopeltohakkuiden hakkuutähteet oli korjattu pois ja alla oleva maan pinta pääsi kuivamaan nopeammin. Tämä aiheutti taas jonkin tohtorinhatulla palkitun mielestä sen ilahduttavan ilmiön, että hiilipäästöt hakkuutähteiden korjuualoilta olivat pienemmät kuin ennakoidut.

Tämä oli siis Ylen aamu-uutisten pääjuttuna tänään.

Itse uskon, ettei tamponitytteli tai ympäristöministeriön päästäinen ole koskaan käyneet metsässä. Tai tehneet metsätöitä suometsässä. En edes usko, että he elävät samassa todellisuudessa kuin minä. Itse nimittäin pystyn sanomaan lonkalta, että suurin nimetty luku on sentiljoona, jossa on 600 nollaa. Senkin pystyn sanomaan aivan lonkalta, että noiden hakkuutähteiden korjaamisen aiheuttama hiilipäästöjen vähennys on noin sentiljoonasosa siitä määrästä, mitä esim. Kiina lisää vuositasolla. Eikä minulla ole edes tamponia.

Viddu mihin tämä maa on oikein matkalla?

Advertisement
Published in: on 30 maaliskuun, 2012 at 5:54 pm  Comments (11)  

The URI to TrackBack this entry is: https://octavius1.wordpress.com/2012/03/30/ilmastonmuutos-ja-tamponit/trackback/

RSS feed for comments on this post.

11 kommenttiaJätä kommentti

 1. Itse nimittäin pystyn sanomaan lonkalta, että suurin nimetty luku on sentiljoona, jossa on 600 nollaa.

  Sentiljoona on siis Suomen eduskunta.

 2. Jollakin tasolla säälittää nämä ihmiset. On se elämä heillä vaikeaa, kun vahingossa päässeen pierun hajua ei voi hälventää polttamalla paria tulitikkua siinä pelossa
  että aiheuttaa ilmaston lämpenemisen kiihtymisen.

 3. Kovina aikoina turvaudutaan uskontoon.

 4. Suurin nimetty luku on kylläkin googolplex. 😉 (10^10^100)

 5. Eipä ole lumi Suomesta loppunut, eikä pakkasetkaan eikä muualtakaan maailmasta, miten on Helsingin ynnä. muut piiperöt eikö lauluiltoja sekä rahankerjuu bileitä enään järjestetäkkään ilmastolämpenemisen estämiseksi…?
  MIten olisi Pekka Sauri jois myisit talvikunnossapitokaluston jälleen kerran sekä ajaisit resurssit alas, koska Suomeen tulee keskieurooppalainen ilmasto!
  MIten on Paula Lehtomäki (KESKUSTA) ministerinä olessaan, joka neuvotteli Suomelle Kööpenhaminan ilmastokokouksessa mittavat päästömaksut, minkä seurauksena teollisuus siirtyi Kiinaan, Brasiliaan sekä muihin halvemman tuotantokustannusten maihin,
  Olette varmaan ylpeitä saavutuksistanne? niistä jotka puolueettomat tutkijaryhmät totesivat vääriksi jo heti alkuunsa!, toista mieltä olevia te leimasitte tyhmiksi, junteiksi, impivaaralaisiksi ynm.
  Missä se vastuunkanto viipyy..? Paljonko hyödyitte tästä?
  Teidät pitäisi sattaa edesvastuuseen aiheuttamstanne vahingoista
  Suomalaisille veronmaksajille sekä kansakunnan vastaisesta toiminnasta!

 6. Kiitos tästä,

  pelastit lauantai-iltapäivän. Jos meitsillä olis hilloa riittävästi ostaisin Prawdan (HS) etusivun mainostilan ja mahdollisella kirjoittajan suostumuksella pläjäyttäisin tämän tekstin siihen.

  Kysymyksenä, olisiko Octaviuksella viitettä tuohon Malediivien Hotellihankkeeseen?

 7. Mihin tämä maa on menossa? Helvettiin.

 8. Helvetttiin.

 9. Ei tämän maan tai näitten ajattelijoiden takia halua kuolla. Ei nyt eikä tulevaisuudessa. Ei Octaviuksella tai hänen kavereillaan ole kaikkia vastauksia, mutta heillä on tervettä järkeä millä monesti päästään ongelmista yli paremmin kuin vasemmistolaisella unelmahötöllä.

 10. Asterix ! Juu ei lopu lumi, ja tänäkin vuonna tuli talvi niin kuin aina ennenkin, onneksi talvi kesti vain pari kuukautta tammikuusta hädin tuskin maaliskuulle. Hyvä Asterix, lisää näitä ilmastoanalyysejä !
  Synkeä ! Ilmastonmuutos ei ole politiikkaa. Ilmastonmuutos tapahtuu, tai sitten ei, vaihtoehtoja ei taida olla, ei sen koommin tällä nerokkaalla Octaviuksella kuin ei vasemmistollakaan.

 11. Paskahousunatsi ! Kaveriblogi, kommentointi vain samamielisille vähäjärkisille perseidennuolijoille.


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: